Köszi, aztán megtaláltam a kérdésre a választ, többen is írták, hogy még a 10Kg-ot se bírja, egyszerűen elhajlik a tartója, max. ilyen kisebb dísztargyak tárolására való, szóval nem kockáztatok, mert bár amit rátennék, az nem nagy értékű, de ami alatta van, az már igen.rTom írta: ↑2024.11.30., szomb. 09:40A rögzítéstechnikán fog múlni nem a polcon.KopaszKutya írta: ↑2024.11.30., szomb. 09:28Sziasztok!
Nem tudom, hogy ilyen jellegű kérdést hol lehetne feltenni, ezért megkérdezem itt.
Kaphatóak a Jysk, IKEA, Favi, stb. üzletekben falra szerelhető lebegő polcok. Ilyenből tennék fel a falra 1db-ot (ennyi fér el), a leírás szerint max. 10Kg-ig terhelhető egy ilyen polc, én viszont amit rátennék HiFi komponens, az legalább 12-13Kg.
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen polc elbírhat biztonságosan nagyobb súlyt is, mint amire tervezték?
Köszönöm!
10x80 dűbel 6x80 d fejü csavar, sűritsd be 6-8 furatra, de ez a falazat tömörségén is múlik.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- KopaszKutya
- Törzsvendég
- Értékelés: 196
Re: Általában a hifiről
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 91
A rögzítéstechnikán fog múlni nem a polcon.KopaszKutya írta: ↑2024.11.30., szomb. 09:28Sziasztok!
Nem tudom, hogy ilyen jellegű kérdést hol lehetne feltenni, ezért megkérdezem itt.
Kaphatóak a Jysk, IKEA, Favi, stb. üzletekben falra szerelhető lebegő polcok. Ilyenből tennék fel a falra 1db-ot (ennyi fér el), a leírás szerint max. 10Kg-ig terhelhető egy ilyen polc, én viszont amit rátennék HiFi komponens, az legalább 12-13Kg.
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen polc elbírhat biztonságosan nagyobb súlyt is, mint amire tervezték?
Köszönöm!
10x80 dűbel 6x80 d fejü csavar, sűritsd be 6-8 furatra, de ez a falazat tömörségén is múlik.
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 760
Érdekes volt látni, hogy majdnem minden szobában Voyd volt a lemezjátszó.
Minden elismerésem az installációhoz. Nem egyszerű mutatvány a Voyd-ot tisztességesen beállítani.
De megéri a fáradságot. Pár napot foglalkoztam én is eggyel a héten. El kellett hoznom, mert a helyszínen eléggé nehéz lett volna pár dolgot megcsinálni rajta. Kimeneti csatlakozó panel, kapcsoló, motorcsapágyak, motorelektronika összekötő kábel, kar...plusz a ZYX phonoban is az akkumulátorok problémásak voltak már. Végül azért sikerült. Ma visszavittem és újra bekötöttem a rendszerébe, némi finomítás után.
Mindkettőnk megelégedettségére újra áradt a zene a Voyd-ból. Mondjuk ki is van szolgálva rendesen, mert egy ZYX Universe Optimum a hangszedő és egy ZYX Artisan a phono előerősítő. A kábelek Kondo AN KSL-LPz. Jadis elektronikák..... Kifelezetten élvezhető a hangzás. Maradjon így sokáig!
Az 1992 Első Budapesti HiFi Show valóban össznemzeti érdekek mentén szerveződött meg, ami ismerve a magyarok " genetikailag kódolt széthúzását ",
valóban meglepő fejlemény volt.
Erre van konkrét bízonyíték is, Csontos István átadott egy komplett Voyd lenezjátszót és Söund Örganization állványokat a Penna & Poor demó szobájában lévő berendezésekhez (B&W Siver Signature, Electrocompaniet).
A helysziní szerelést és az installációját a kölcsönadott Voyd LP játszónak személyesen én végeztem el.
Információ: http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM4008.HTM
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2751
...az első. afféle közös összefogás volt de CsontosI erőteljesen tolta a szekeret. Utána senki nem mutatott hajlandóságot a második megszervezésére, így CsI nyakán maradt, de egy huszárvágással, nyugati mintára át is keresztelte...
Az 1992 Első Budapesti HiFi Show valóban össznemzeti érdekek mentén szerveződött meg, ami ismerve a magyarok " genetikailag kódolt széthúzását ",

Erre van konkrét bízonyíték is, Csontos István átadott egy komplett Voyd lenezjátszót és Söund Örganization állványokat a Penna & Poor demó szobájában lévő berendezésekhez (B&W Siver Signature, Electrocompaniet).
A helysziní szerelést és az installációját a kölcsönadott Voyd LP játszónak személyesen én végeztem el.

Információ: http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM4008.HTM
TJ.
- Csatolmányok
-
- 1992 első Bp HiFi Show Penna & Poor Voyd player .jpeg (14.93 KiB) Megtekintve 2014 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Ez pontosan így van.
Az 1992 Első Budapesti HiFi Show, majd az 1993-tól 1999-ig kiadott High End Show katalógusok gyűjteménye fotókon
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
revox írta: ↑2024.11.28., csüt. 22:18semmikor. az első. afféle közös összefogás volt de CsontosI erőteljesen tolta a szekeret. Utána senki nem mutatott hajlandóságot a második megszervezésére, így CsI nyakán maradt, de egy huszárvágással, nyugati mintára át is keresztelte.
Rezső később HazimoziShowt indított el, meglovagolva a betörő új hullámot, amit CsI nem engedett be a HES-ra. Aztán, amikor a házimozi kezdett gyengülni, szépen kikopott a rendezvény nevéből és maradt hifishow, de a platános hifiShowhoz ennek a most futónak semmi köze.
xal ez sose vált ketté, mert sose volt egy![]()
Ez pontosan így van.
Az 1992 Első Budapesti HiFi Show, majd az 1993-tól 1999-ig kiadott High End Show katalógusok gyűjteménye fotókon

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Rezső később HazimoziShowt indított el, meglovagolva a betörő új hullámot, amit CsI nem engedett be a HES-ra. Aztán, amikor a házimozi kezdett gyengülni, szépen kikopott a rendezvény nevéből és maradt hifishow, de a platános hifiShowhoz ennek a most futónak semmi köze.
xal ez sose vált ketté, mert sose volt egy
semmikor. az első. afféle közös összefogás volt de CsontosI erőteljesen tolta a szekeret. Utána senki nem mutatott hajlandóságot a második megszervezésére, így CsI nyakán maradt, de egy huszárvágással, nyugati mintára át is keresztelte.
xal ez sose vált ketté, mert sose volt egy

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
TJ féle Twin servo OTL erősítő.Akkor döntöttem el ,hogy lesz ilyen nekem.És lett is.dixie-chicken írta: ↑2024.11.27., szer. 19:30egy másik témában,TJ,hivatkozott egy YT vidóra:elsó Budapest Hifishow..
ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ?![]()

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2677
hifishow-t irtam én is,meg a YT videón is az szerepel...istvan01 írta: ↑2024.11.28., csüt. 11:32Ez biztos? Mert itt én voltam high-end show-n, de akkor az nem első volt. Amikor voltam, akkor az a hír volt mellé, hogy itt a korábbi belvárosiakhoz képest olcsóbb a helyszín, ezért lett akkor ott a Platánusban.dixie-chicken írta: ↑2024.11.28., csüt. 10:21Hotel Platánus
https://www.agoda.com/hu-hu/hotel-plata ... koyDejvg2k
Ps: megtaláltam Hifi-magazin beszámolót. Az tényleg a Paltánust írja helyszínnek. De, hifi-show néven. Mikortól válik ketté a hifi-show és High-end show? Szerintem a High-end show hamarabb kezdőtött ... talán.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Ez biztos? Mert itt én voltam high-end show-n, de akkor az nem első volt. Amikor voltam, akkor az a hír volt mellé, hogy itt a korábbi belvárosiakhoz képest olcsóbb a helyszín, ezért lett akkor ott a Platánusban.dixie-chicken írta: ↑2024.11.28., csüt. 10:21Hotel Platánus
https://www.agoda.com/hu-hu/hotel-plata ... koyDejvg2k
Ps: megtaláltam Hifi-magazin beszámolót. Az tényleg a Paltánust írja helyszínnek. De, hifi-show néven. Mikortól válik ketté a hifi-show és High-end show? Szerintem a High-end show hamarabb kezdőtött ... talán.
Egyébként meg számomra is a Conrad Johnson, Martin Logan kombó maradt leginkább emlékezetes. Ami nem jelenti azt, hogy mostani tapasztalataim birtokában is így lenne!
Hmmm...én is az Átriumra (akkor még Hyatt) emlékszem, de persze sok sör, bor, whisky... folyt le azóta a garaton...
Egyébként meg számomra is a Conrad Johnson, Martin Logan kombó maradt leginkább emlékezetes. Ami nem jelenti azt, hogy mostani tapasztalataim birtokában is így lenne!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- dixie-chicken
- V.I.P.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Ez az első melyik szállodában is volt? Roozevelt tér, Átrium?
B&W Silver Signature, Electrocompaniet
Conrad Johnson,Martin Logan
Az AN csalódás volt, nem az én világom...
Conrad J. , Martin Logandixie-chicken írta: ↑2024.11.27., szer. 19:30egy másik témában,TJ,hivatkozott egy YT vidóra:elsó Budapest Hifishow..
ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ?![]()
nekem:
-B&W 801,ARC
-Conrad Johnson,Martin Logan,Xerxes
-a Linn rendszer/LP12
-Sonic Frontiers,Vandersteen
-Zsolt Audio Standart 1,Arcam CD,Ion integrált
Linn rendszer
Ja, és amivel kezdenem kellett volna, Audio Note...

Ongaku, Voyd, Snell-E.

Még a másik topicban akartam írni, hogy még a nyomorult laptopon keresztül is vakon megmondtam volna, mikor szól az AN lánc.
Az a női énekhang...

Talán az Ongaku volt érte a " felelős ".
Ja, meg az tűnt még fel, hogy 32 év alatt mennyivel többet fejlődött az amatőr filmfelvételi technika, mint a hifi színvonala...

- dixie-chicken
- V.I.P.
egy másik témában,TJ
,hivatkozott egy YT vidóra:elsó Budapest Hifishow..
ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ?
nekem:
-B&W 801,ARC
-a Linn rendszer/LP12
youtu.be/JIZYF1HuWVk

ki volt,mire emlékszik,mint pozitiv émény ?

nekem:
-B&W 801,ARC
-a Linn rendszer/LP12
youtu.be/JIZYF1HuWVk
- dixie-chicken
- V.I.P.
https://en.wikipedia.org/wiki/Stereophonic_soundSnipi írta: ↑2024.11.25., hétf. 08:13Bocsánat ha rossz helyen kérdezek, nem tudom melyik témakörbe illene a kérdésem, ami azért elég általános.
Nemrég kezembe akadt egy nagyon régi (ötvenvalahányas) hanglemez. (NSZK nyomás azt hiszem.) És meglepődve konstatáltam, hogy monó. Nem is ez az érdekes, nem is baj.
Erről viszont eszembe jutott egy kérdés, amit talán a témában jártasabbak meg tudnának válaszolni, ha megtisztelnek a figyelmükkel. Tudja-e valaki, hogy mikortól készültek először sztereó hanglemezek? Mikor volt az "áttörés"? Igazából hifi szempontból nincs jelentősége a dolognak, csak felcsigázta a kíváncsiságomat a dolog. Ha netán valami bővebb infó is lenne róla (hol, mikor, ki, és mit) akkor az még érdekesebb lenne.
Although Decca recorded Ernest Ansermet's May 1954 conducting of Antar in stereo, it took four years for the first stereo LPs to be sold.[87] In 1958, the first group of mass-produced stereo two-channel vinyl records was issued, by Audio Fidelity in the US and Pye in Britain, using the Westrex "45/45" single-groove system
Bocsánat ha rossz helyen kérdezek, nem tudom melyik témakörbe illene a kérdésem, ami azért elég általános.
Nemrég kezembe akadt egy nagyon régi (ötvenvalahányas) hanglemez. (NSZK nyomás azt hiszem.) És meglepődve konstatáltam, hogy monó. Nem is ez az érdekes, nem is baj.
Erről viszont eszembe jutott egy kérdés, amit talán a témában jártasabbak meg tudnának válaszolni, ha megtisztelnek a figyelmükkel. Tudja-e valaki, hogy mikortól készültek először sztereó hanglemezek? Mikor volt az "áttörés"? Igazából hifi szempontból nincs jelentősége a dolognak, csak felcsigázta a kíváncsiságomat a dolog. Ha netán valami bővebb infó is lenne róla (hol, mikor, ki, és mit) akkor az még érdekesebb lenne.
Azt én nem fogom megmondani, hogy miért válaszolta a gyártó azt amit a linken olvashattál. A videón viszont látni, hogy semmi sincs műgyantával kiöntve, a szervizes simán megtalálja a hibás alkatrészt és kicseréli.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
Tulku1 írta: ↑2024.11.21., csüt. 17:48Az pontosan mit jelent?tunerman írta: ↑2024.11.21., csüt. 09:08Itt is téma a 25.000£-os preamp + a videó, és azt írják, hogy "amelyet a gyártó állítása szerint nem lehet javítani”.![]()
Ami nem valami bizalomerősítő válasz egy ilyen higend készülék előállítójától...
https://hackaday.com/2024/11/14/repairi ... e-pre-amp/
Be van öntve műgyantába?
Mondjuk a Rollse azt hiszem megtiltotta, hogy ha megáll a jármű, önkényesen hozzányúljanak, küldött inkább prompt szerelőket (de az itt sem világos, hogy minden országban ezt hogy kivitelezték) viszont ez a nem javítható szerintem a kajli kategória ....
Azt én nem fogom megmondani, hogy miért válaszolta a gyártó azt amit a linken olvashattál. A videón viszont látni, hogy semmi sincs műgyantával kiöntve, a szervizes simán megtalálja a hibás alkatrészt és kicseréli.
TJ.
Az pontosan mit jelent?tunerman írta: ↑2024.11.21., csüt. 09:08Itt is téma a 25.000£-os preamp + a videó, és azt írják, hogy "amelyet a gyártó állítása szerint nem lehet javítani”.![]()
Ami nem valami bizalomerősítő válasz egy ilyen higend készülék előállítójától...
Be van öntve műgyantába?
Mondjuk a Rollse azt hiszem megtiltotta, hogy ha megáll a jármű, önkényesen hozzányúljanak, küldött inkább prompt szerelőket (de az itt sem világos, hogy minden országban ezt hogy kivitelezték) viszont ez a nem javítható szerintem a kajli kategória ....
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3192
Viccesen mondhatnám, hogy "vesszen a férgese", de sajnos a világban számos ilyen jelenség megfigyelhető, pl. autógyártás.
Aki nem képes megbírkózni a piac kihívásaival, az menthetetlen elvész. Nem ezek lesznek az első márkák, akik eltűnnek a hifi palettájáról, és talán nem is utolsók.
Azt viszont vitatnám, hogy Ők lennének a csúcsminőségű hangzás vezető szereplői.
Nem kérdés, nagy nevek, nagy márkák, de a csúcsminőségű hangzást talán sohasem képviselték.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tunerman
- V.I.P.
Itt is téma a 25.000£-os preamp + a videó, és azt írják, hogy "amelyet a gyártó állítása szerint nem lehet javítani”.

- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Volt szó a chi-fi cuccokról is korábban, hogyan lehetnek olcsóbbak, mégis hozzák a a "hifis" hangzást, de a lenti (eltűnhetnek a nagy márkák féle cikk), mellett van egy link ami a kínai márkák felemelkedéséről szól és hátrányairól, azt is érdemes elolvasni.
https://www.headphonesty.com/2024/07/ch ... am-brands/
https://www.headphonesty.com/2024/07/ch ... am-brands/
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
De, jól emlékszel, szerintem én írtam.GTomi írta: ↑2024.11.21., csüt. 08:46Itt is írt a fórumon az egyik forgalmazó, hogy visszaestek az eladások, vagy éppen szinte csak a "luxus" kategóriát viszik, az alsó-középmezőny eltűnőben a kereslet hiány miatt (de vessetek a mókusok elé, ha rosszul emlékszem, vagy nem éppen pontosanfererencz írta: ↑2024.11.20., szer. 18:18Hűha!
https://www.headphonesty.com/2024/11/hi ... les-crash/)
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275