Én is voltam ,,sznob" bevallom. Én is azt hittem sokáig, hogy ami drága a hifiben, az csak jó lehet... Azután - néhány éve - mondjam azt, hogy megvilágosodtam? Az annyira ronda kifejezés, hogy inkább azt gondolom rájöttem, hogy mennyi milliót költöttem feleslegesen.... Sokan vagyunk szerintem így csak az a különbség ember és ember között, hogy vannak akik ezt elmondják a többieknek (nem megosztják-brr undorító kifejezés) és nem szégyenlik és nem kardoskodnak, pedig maguk is tudják, hogy át lesztek b@szva....diagnet írta: ↑2024.04.27., szomb. 02:15Mint minden tulajdonságnak a sznobságnak is vannak fokozatai és egészséges határai. Bizonyos szinten minden ember az.Rock60 írta: ↑2024.04.25., csüt. 19:00
Az nem tetszik - és ez egy tendencia itt a Fórumon is - hogy sznobnak igyekeznek beállítani - ugyan még nem embereket, de ami késik nem múlik - olyan törekvéseket, fejlesztéseket, amik nem tetszését váltják ki a zöldeknek, a kábel - és biztosíték tagadóknak, stb...
Nem kellene olyan témákat előrángatni, mantrálni, ami által jónéhányan ugyan indokolatlanul, de érintve éreznék magukat. Több olyan fórumtárssal tartok privátban kapcsolatot, akik nem szívesen szólnak hozzá már semmihez, nehogy már kiderüljön róluk is, hogy sznobok...
Meg kellene fordítani ezt a folyamatot, nem erősíteni, mert egyre kevesebben posztolnak, nagyon lefagyott minden oldal, ami senkinek nem jó.
A hifi sznobot onnan lehet felismerni, hogy nem tiszteli határokat, sem a többség véleményét. A saját beszűkült világában él amiről azt hiszi ő találta fel és teljesen egyedi, nem pedig úgy oltották bele több ezer játszópajtásával együtt.
Nekik, mint célcsoportnak készülnek bizonyos termékek, praktikák melyeknek számos érdekeltje van jelen a fórumokon. Így mindig úgy érezhetik, hogy jó irányba haladnak, hiszen támogató kezek mutatják az irányt.
Csak akkor kerülnek kellemetlen helyzetbe, ha "külsős figuráknak" kell magyarázkodni. Nem szeretik a számonkérést, főleg ha technikai jellegű. Nem értik miért nem lehet csak úgy simán elfogadni, hogy jobban értenek hozzá és tapasztaltabbak is, anélkül, hogy prezentálnák. De szerencsére hitvita esetén is mellettük áll a piac láthatatlan keze aki fogja a bűzölgő telerakott pelenkát és áthelyezi olyan helyre ahonnét kevésbé érezni. Pl. egy eldugott alfórumba, vagy offba.
Sajnos az audio eszközök nem azt a korszakot élik, hogy minden napra jusson egy kibeszélendő újdonság. No meg az 1950 utáni fejlettségi szintet itt amúgy sem becsülik sokra. A prohardveresek is feladták már az önkéntes edukációt.
Így hát maradt az a néhány drót, pár ezer lemez és az izzó katód.
Elvégre a zene ami szórakoztat, nem?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
-
gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 370
Re: Általában a hifiről
A gondolkodás nem megerőltető...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Engedtessék meg annyit hozzátennem, hogy az én nézőpontomból ez a viselkedés pont annyira elítélendő, mint a szintén nem ritkán olvasható "Fogalmatok sincs róla, mert még soha nem hallottatok olyat..." kijelentés, amiben azok vannak leszólva, akiknek nincs több tízmilliós rendszerük (ami ugye nem feltétlenül a csóróság következménye, akár tudatos döntésből is fakadhat).
És ha már a több évtizedes tapasztalat került szóba... Hát én pont ebből kiindulva jutottam arra, hogy a nívós/drága rendszerek tulajdonosai nem feltétlenül járnak előrébb és nem feltétlenül élvezik jobban ezt a hobbit, mint bárki más, tehát téves a társaságot kasztokba sorolni a beszerzett készülékek ára alapján. Szubjektív álláspontom szerint egyáltalán nem ez határozza meg, ki mennyire sikeresen, eredményesen űzi a hobbit, hanem hogy mennyire képes élvezni azt, amije van.
Egyetértek veled abban, hogy sajnos pont azok hallgatnak el és húzódnak háttérbe, akiktől lehetne mit tanulni, csak én vélhetően másokra gondolok, mint Te. De ha nagyszerűen elvannak az otthoni zenehallgatással egy számukra tökéletes rendszer birtokában, miért is lenne késztetésük egy fórumra írogatni? Én megértem őket.
Emiatt nem írni szerintem dőreség.
Kit érdekel, hogy mit mond egy messziről jött ember?
Van itt azért jó pár tucat törzstag, akikkel lehet, és érdemes is diskurzust váltani. Ez talán fontosabb szerintem.
A trollokat pedig ignorálni kell. Ha nincs hallgatóság, akkor úgy is tovább állnak.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3735
Egy nyílt fórum mindig ilyen volt, és lesz is.
Emiatt nem írni szerintem dőreség.
Kit érdekel, hogy mit mond egy messziről jött ember?
Van itt azért jó pár tucat törzstag, akikkel lehet, és érdemes is diskurzust váltani. Ez talán fontosabb szerintem.
A trollokat pedig ignorálni kell. Ha nincs hallgatóság, akkor úgy is tovább állnak.
Csak a Marantz! :-D
Adott lett volna egy fórum, ami összegyűjti az azonos érdeklődésűeket, akik egymástól tapasztalatokat gyűjthetnének.
Helyette mi lett? Ide jött néhány ifjú "műszaki" zseni, akiknek lövésük sincs a dolgokról, mivel semmi ide vonatkozó tapasztalatuk nincs, csupán elméleti okfejtéseik vannak, hogy valami mitől jó és mitől nem. Fennhangon lesznoboznak mindenkit, aki másként gondolkodik és hajlandó áldozni szerintük semmitérő berendezésekre.
És akkor még azon csodálkozunk, hogy a lengyel audio kultúra fényévekre van tőlünk. A hazai gyártók menekülnek az itthoni kiállítások elől, mert minden alkalommal jön egy hadsereg, aki azonnal percek alatt szétver mindent. Kinek van erre szüksége? Inkább elmegy olyan területekre, ahol szívesen látják, értékelik a munkájukat.
Mi meg oldalakon keresztül csak azt olvassuk, hogy ki és miért sznob és főleg megvezetett barom.
Köszönjük nekik!
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 869
Sajnos "áldásos" tevékenységüknek köszönhetően gyakorlatilag kihalt a fórumozók azon része, akik nívós rendszerrel rendelkeznek, netán azokat forgalmazzák, több évtizedes tapasztalattal rendelkező amatőrök. Maximum még olvassák a fórumot, de írni egyiküknek sincs kedve már, mert minek. A tapasztalataikat meg eszük ágában sincs megosztani. Így aztán ezek a fiúk meg is ásták a fórum sírját.
Adott lett volna egy fórum, ami összegyűjti az azonos érdeklődésűeket, akik egymástól tapasztalatokat gyűjthetnének.
Helyette mi lett? Ide jött néhány ifjú "műszaki" zseni, akiknek lövésük sincs a dolgokról, mivel semmi ide vonatkozó tapasztalatuk nincs, csupán elméleti okfejtéseik vannak, hogy valami mitől jó és mitől nem. Fennhangon lesznoboznak mindenkit, aki másként gondolkodik és hajlandó áldozni szerintük semmitérő berendezésekre.
És akkor még azon csodálkozunk, hogy a lengyel audio kultúra fényévekre van tőlünk. A hazai gyártók menekülnek az itthoni kiállítások elől, mert minden alkalommal jön egy hadsereg, aki azonnal percek alatt szétver mindent. Kinek van erre szüksége? Inkább elmegy olyan területekre, ahol szívesen látják, értékelik a munkájukat.
Mi meg oldalakon keresztül csak azt olvassuk, hogy ki és miért sznob és főleg megvezetett barom.
Köszönjük nekik!
Hala az Urnak!
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Mint minden tulajdonságnak a sznobságnak is vannak fokozatai és egészséges határai. Bizonyos szinten minden ember az.Rock60 írta: ↑2024.04.25., csüt. 19:00
Az nem tetszik - és ez egy tendencia itt a Fórumon is - hogy sznobnak igyekeznek beállítani - ugyan még nem embereket, de ami késik nem múlik - olyan törekvéseket, fejlesztéseket, amik nem tetszését váltják ki a zöldeknek, a kábel - és biztosíték tagadóknak, stb...
Nem kellene olyan témákat előrángatni, mantrálni, ami által jónéhányan ugyan indokolatlanul, de érintve éreznék magukat. Több olyan fórumtárssal tartok privátban kapcsolatot, akik nem szívesen szólnak hozzá már semmihez, nehogy már kiderüljön róluk is, hogy sznobok...
Meg kellene fordítani ezt a folyamatot, nem erősíteni, mert egyre kevesebben posztolnak, nagyon lefagyott minden oldal, ami senkinek nem jó.
A hifi sznobot onnan lehet felismerni, hogy nem tiszteli határokat, sem a többség véleményét. A saját beszűkült világában él amiről azt hiszi ő találta fel és teljesen egyedi, nem pedig úgy oltották bele több ezer játszópajtásával együtt.
Nekik, mint célcsoportnak készülnek bizonyos termékek, praktikák melyeknek számos érdekeltje van jelen a fórumokon. Így mindig úgy érezhetik, hogy jó irányba haladnak, hiszen támogató kezek mutatják az irányt.
Csak akkor kerülnek kellemetlen helyzetbe, ha "külsős figuráknak" kell magyarázkodni. Nem szeretik a számonkérést, főleg ha technikai jellegű. Nem értik miért nem lehet csak úgy simán elfogadni, hogy jobban értenek hozzá és tapasztaltabbak is, anélkül, hogy prezentálnák. De szerencsére hitvita esetén is mellettük áll a piac láthatatlan keze aki fogja a bűzölgő telerakott pelenkát és áthelyezi olyan helyre ahonnét kevésbé érezni. Pl. egy eldugott alfórumba, vagy offba.
Sajnos az audio eszközök nem azt a korszakot élik, hogy minden napra jusson egy kibeszélendő újdonság. No meg az 1950 utáni fejlettségi szintet itt amúgy sem becsülik sokra. A prohardveresek is feladták már az önkéntes edukációt.
Így hát maradt az a néhány drót, pár ezer lemez és az izzó katód.
Elvégre a zene ami szórakoztat, nem?
Ma sikerült szert tennem két különleges lemezre.
Az utóbbi mono felvétel 1958-ban készült és nagyon jól szól. Ennek oka talán, hogy 6 eye Columbia kiadás, erről azt írják az Internet-en, hogy ez az eredeti, legjobb minőségű változat. Ha valaki többet tud erről a jelölésről, kérem egészítsen ki!
Az utóbbi mono felvétel 1958-ban készült és nagyon jól szól. Ennek oka talán, hogy 6 eye Columbia kiadás, erről azt írják az Internet-en, hogy ez az eredeti, legjobb minőségű változat. Ha valaki többet tud erről a jelölésről, kérem egészítsen ki!
Amúgy Atkinson videója alatt be lehet kapcsolni az angol feliratot, ha valaki nehezen tudja követni a londoni akcentust.pärt írta: ↑2024.04.26., pén. 14:09Nem követek minden témát. Pár hónapja idetévedt valami számtech fórumról két ember, gondolom, ott már kipofozkodták magukat belterjesen, és új élményekre vágytak - nem tudom, róluk van-e szó. Tán valami szobaakusztika kontra EQ csörte volt, de úgy rémlik, inkább pszichiátriai probléma volt, nem hifis, úgyhogy oldalakat ugrottam.Rock60 írta: ↑2024.04.26., pén. 11:24
Persze, hogy elmondhatja.![]()
Valszeg nem voltál bekapcsolva azokban a napokban kb. egy hónapja, amikor olyan jól sikerült elmondania az emberünknek a véleményét, hogy legkésőbb a végén kb. mindenki a pokolba kívánta, a modik is, asszem ki is lett rakva.![]()
Gondolom, akkor éppen hirtelen mindenki gaz elitista volt....![]()
Persze, előfordulnak. Két ember gyakorolja ezt legtöbbször, egyik néha szórakoztat, máskor felbosszant, a másik nem érdekel.
Még nem is láttam Atkinsonnal ilyen régi felvételt.
Kár, hogy nem sokat értettem belőle, de így is jó volt...![]()
Sajnos nem csak a VHS kép, hanem a hang is gyalázatosan rossz, tényleg alig érteni pár helyen.
A gyanútlan vevő az első mondatánál lebukik, hogy nem ért a hifihez: egy grammofont szeretne venni, aztán mikor egy lemezjátszót ajánlanak neki, tovább rontja helyzetét, mert a 78-as fordulatszámról érdeklődik. A kereskedő megalázások tömegét önti rá: megkérdi, hogy kér-e hozzá dolby-t, kiröhögi, hogy nem tudja, erősítőt is kell mellé venni, vizsgáztatja, hogy milyet szeretne. A vevő minden áron szeretne megfelelni, vaktában tippelget: először egy közepest kér aztán vaktában dobálózik a számokkal, hátha eltalálja a "helyes" értéket. Végső elkeseredésében minden felajánlott kütyüre igent mond, így a fejére húzandó papírzacskóra, később a diétás salátatöntetre is. A záró poén mikor a bohóccá változtatott felesége közli, hogy ő a lemezrészlegen nem járt szerencsével.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sajnos nem csak a VHS kép, hanem a hang is gyalázatosan rossz, tényleg alig érteni pár helyen.
A gyanútlan vevő az első mondatánál lebukik, hogy nem ért a hifihez: egy grammofont szeretne venni, aztán mikor egy lemezjátszót ajánlanak neki, tovább rontja helyzetét, mert a 78-as fordulatszámról érdeklődik. A kereskedő megalázások tömegét önti rá: megkérdi, hogy kér-e hozzá dolby-t, kiröhögi, hogy nem tudja, erősítőt is kell mellé venni, vizsgáztatja, hogy milyet szeretne. A vevő minden áron szeretne megfelelni, vaktában tippelget: először egy közepest kér aztán vaktában dobálózik a számokkal, hátha eltalálja a "helyes" értéket. Végső elkeseredésében minden felajánlott kütyüre igent mond, így a fejére húzandó papírzacskóra, később a diétás salátatöntetre is. A záró poén mikor a bohóccá változtatott felesége közli, hogy ő a lemezrészlegen nem járt szerencsével.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5220
Nem követek minden témát. Pár hónapja idetévedt valami számtech fórumról két ember, gondolom, ott már kipofozkodták magukat belterjesen, és új élményekre vágytak - nem tudom, róluk van-e szó. Tán valami szobaakusztika kontra EQ csörte volt, de úgy rémlik, inkább pszichiátriai probléma volt, nem hifis, úgyhogy oldalakat ugrottam.Rock60 írta: ↑2024.04.26., pén. 11:24
Persze, hogy elmondhatja.![]()
Valszeg nem voltál bekapcsolva azokban a napokban kb. egy hónapja, amikor olyan jól sikerült elmondania az emberünknek a véleményét, hogy legkésőbb a végén kb. mindenki a pokolba kívánta, a modik is, asszem ki is lett rakva.![]()
Gondolom, akkor éppen hirtelen mindenki gaz elitista volt....![]()
Persze, előfordulnak. Két ember gyakorolja ezt legtöbbször, egyik néha szórakoztat, máskor felbosszant, a másik nem érdekel.
Kár, hogy nem sokat értettem belőle, de így is jó volt...![]()
Valszeg nem voltál bekapcsolva azokban a napokban kb. egy hónapja, amikor olyan jól sikerült elmondania az emberünknek a véleményét, hogy legkésőbb a végén kb. mindenki a pokolba kívánta, a modik is, asszem ki is lett rakva.
Gondolom, akkor éppen hirtelen mindenki gaz elitista volt....
Kár, hogy nem sokat értettem belőle, de így is jó volt...
Persze, hogy elmondhatja.pärt írta: ↑2024.04.26., pén. 00:12Akkor végtére is elmondhatja-e bárki a véleményét, vagy tartsuk fenn ennek a jogát kizárólag a belső körnek, olyanoknak, akik "hosszú idő alatt megszerzett tapasztalaton alapuló ismeretek" birtokában vannak? Azért ez utóbbi elég elitista közelítés.
Azt talán érdemes elfogadnod, hogy mások szerint azért ritka kivételek elő-előfordulnak itt is - még ha téged nem is zavarnak.
Oldásként egy 44 éves angol jelenet Rowan AtkinsonnalSajnos pocsék minőségű felvétel, de legalább megmaradt:
https://youtu.be/DvswW6M7bMo?si=k-9Xfpf7qR76M_mL
Valszeg nem voltál bekapcsolva azokban a napokban kb. egy hónapja, amikor olyan jól sikerült elmondania az emberünknek a véleményét, hogy legkésőbb a végén kb. mindenki a pokolba kívánta, a modik is, asszem ki is lett rakva.
Gondolom, akkor éppen hirtelen mindenki gaz elitista volt....
Kár, hogy nem sokat értettem belőle, de így is jó volt...
De nehogy félremenjen: egyetértünk, a túlnyomó többség segítőkész, és képes elfogadni a sajátjától eltérő szempontokat. Remélem, átjött a bejegyzésemből, hogy nem a fórum általános állapotát minősítettem, hanem csak a cikkben leírtakra reagáltam. Azt talán érdemes elfogadnod, hogy mások szerint azért ritka kivételek elő-előfordulnak itt is - még ha téged nem is zavarnak.
Oldásként egy 44 éves angol jelenet Rowan Atkinsonnal
Sajnos pocsék minőségű felvétel, de legalább megmaradt:
- pärt
- Őslakos

Némi önellentmondást érzek. Egyrészt szó sincs itt elit klubról, másrészt "külsős figurák bugyannak elő", mi több alig titkolt provokációs céllal írogatnak ide. Akkor végtére is elmondhatja-e bárki a véleményét, vagy tartsuk fenn ennek a jogát kizárólag a belső körnek, olyanoknak, akik "hosszú idő alatt megszerzett tapasztalaton alapuló ismeretek" birtokában vannak? Azért ez utóbbi elég elitista közelítés.Rock60 írta: ↑2024.04.25., csüt. 22:18Én azt látom, hogy a fórumtársak döntő hányada készségesen segít minden újonnan érkezőnek, most kezdőnek, tanácsot kérőnek, úgy hogy senkinek nincsen oka összehúzódni és eltántorodni.
Lehet, hogy másik filmet nézünk, de én nem igen ismerek olyan embert itt a Fórumon, aki belerúgna a kisebb tapasztalattal rendelkezőkbe, fitymálná a kispénzűeket, vagy a mérsékelt zenei képzettségűeket.
Senki nem mondta itt senkinek, hogy ez egy különleges klub, különleges játékszabályokkal, nem fogunk ilyet találni, ha ezer oldalt visszaolvasunk, akkor sem.
Ezzel szemben folyamatosan buggyannak elő innen - onnan olyan, többnyire külsős figurák, akik alig titkolt provokációs szándékkal oldalakon keresztűl vonnak kétségbe hosszú idő alatt megszerzett tapasztalaton alapuló ismereteket, vagy nyitnak olyan vitákat, amiről süt, hogy semmilyen gyakorlati tapasztalatuk nincsen a kérdéssel kapcsolatban.
Na, ez a teljesen felesleges cicaharc.
De nehogy félremenjen: egyetértünk, a túlnyomó többség segítőkész, és képes elfogadni a sajátjától eltérő szempontokat. Remélem, átjött a bejegyzésemből, hogy nem a fórum általános állapotát minősítettem, hanem csak a cikkben leírtakra reagáltam. Azt talán érdemes elfogadnod, hogy mások szerint azért ritka kivételek elő-előfordulnak itt is - még ha téged nem is zavarnak.
Oldásként egy 44 éves angol jelenet Rowan Atkinsonnal
Ez így van, nincs vita.asebestyen írta: ↑2024.04.25., csüt. 22:30
A folyamatot úgy lehet megfordítani, hogy érdekes posztok születnek. Majdnem mindegy, hogy tartalmilag kikezdhetetlen-e vagy sem, nem ezen múlik. Sajnos a szög egyszerű kinyilatkoztatásokhoz, legyen az bármilyen orientáltságú, nem is nagyon lehet, de nem is nagyon akar normális ember csatlakozni.
A folyamatot úgy lehet megfordítani, hogy érdekes posztok születnek. Majdnem mindegy, hogy tartalmilag kikezdhetetlen-e vagy sem, nem ezen múlik. Sajnos a szög egyszerű kinyilatkoztatásokhoz, legyen az bármilyen orientáltságú, nem is nagyon lehet, de nem is nagyon akar normális ember csatlakozni.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7822
Nem azzal kell foglalkozni, hogy mások mit gondolnak rólunk, a személyeskedés egyébként is tilos, tehát erre kevés esély van, hogy kiderüljön. Általában magukra veszik az inget sokan, ha egy jelenség kerül kivesézésre. Vedd észre hogy a sznob hifista jelző semmivel sem diszkriminatívabb, mint a zöldek, kábeltagadók vagy biztosítéktagadók, akkor sem, ha ez egy HiFi témájú fórum, mindössze az előjel változik.Rock60 írta: ↑2024.04.25., csüt. 19:00Igen, átfutottam rajta, persze.
A rengeteg típusú sznobról, pl. akik leszolták a Focal fülesét, stb...
Nekem nem avval van bajom, ha egy valóban sznob emberre rámutatnak, hogy Ő sznob.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Én azt látom, hogy a fórumtársak döntő hányada készségesen segít minden újonnan érkezőnek, most kezdőnek, tanácsot kérőnek, úgy hogy senkinek nincsen oka összehúzódni és eltántorodni.
Lehet, hogy másik filmet nézünk, de én nem igen ismerek olyan embert itt a Fórumon, aki belerúgna a kisebb tapasztalattal rendelkezőkbe, fitymálná a kispénzűeket, vagy a mérsékelt zenei képzettségűeket.
Senki nem mondta itt senkinek, hogy ez egy különleges klub, különleges játékszabályokkal, nem fogunk ilyet találni, ha ezer oldalt visszaolvasunk, akkor sem.
Ezzel szemben folyamatosan buggyannak elő innen - onnan olyan, többnyire külsős figurák, akik alig titkolt provokációs szándékkal oldalakon keresztűl vonnak kétségbe hosszú idő alatt megszerzett tapasztalaton alapuló ismereteket, vagy nyitnak olyan vitákat, amiről süt, hogy semmilyen gyakorlati tapasztalatuk nincsen a kérdéssel kapcsolatban.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.04.25., csüt. 22:34-kor.
- pärt
- Őslakos

Azért annyival kiegészíthető, hogy az audiofil elitizmus - a sznobériát kerüljük inkább, mert megint nyelvészkedés lesz a vége - nem egy új jelenség, csak az online térben jobban visszhangoznak a művelői. Korábban a nyomtatott sajtóban megjelent cikkek, tesztek, gyártói reakciók és olvasói levelek formájában folyt a párbeszéd. Ez persze nem biztosította, hogy kizárólag objektív vélemények jelenhettek meg, de hosszabb távon megnézhette volna magát az az újság, ahol fitymálni kezdik a kispénzűeket, kezdőket, esetleg azokat zenebarátokat, akik egész egyszerűen nem szándékoznak túl mélyre merülni a hifi témájában. Aztán az internet térnyerése csodálatos lehetőséget adott a legváltozatosabb gyökerű frusztrációk, komplexusok, kompenzálására. A névtelenség, arctalanság, az "úgysem találkozok vele" tétnélkülisége tényleg a legrosszabbat hozza ki ezekből az emberekből, jobb híján belerúgnak abba, akit maguk alá pozicionálnak hifis tapasztalat, zenei képzettség, az audio üdvözüléshez általuk szükségesnek tartott összeg elköltésére képtelen vagy csak nem hajlandó hobbitársba. (Figyelem! Direkt nem vagyoni helyzetet írtam, kéretik nem lovagolni ezen!) Az viszont a személyiség érettségét minősíti, ki hogyan reagálja le ezt. Önmagában is bizonytalan ember összehúzza magát, esetleg tényleg eltántorodik, mert azt öntik rá, hogy ez egy különleges klub, különleges játékszabályokkal, avagy éppen visszakarmol. Ez utóbbiból születnek a fórumos cicaharcok, amiknek aztán tényleg a világon semmi köze sincs a zenéhez, hifihez.fererencz írta: ↑2024.04.25., csüt. 16:50Érdekes cikk, vannak benne jó gondolatok (amiket már Ti is feszegettetek):
https://www.headphonesty.com/2024/04/au ... our-hobby/
Nekem nem avval van bajom, ha egy valóban sznob emberre rámutatnak, hogy Ő sznob.
Igen, átfutottam rajta, persze.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Azt elolvastad, hogy több dologról (vagyis nem arról) van szó, mint amit írsz? Mert nem csak a drágaságról...Rock60 írta: ↑2024.04.25., csüt. 18:26
Még ha van is valamennyi alapja, nekem nem szimpatikus ennek a vadhajtásnak a folyamatos előcibálása, mintha mindenki, aki jobbat szeretne idén, mint ami két éve volt neki, az sznob.
Tudjátok, aki folyamatosan farkast kiabál, már a végén nem hisznek neki, ha valami, ennek a közbeszédnek az erősödése teheti tönkre a Fórumot és a hobbinkat, nem az a pár sznob f...sz...
A világ minden területén léteznek aránytalanul drága termékek, Gucci, vagy Philippe Patek, mindegy is..., ez már az Általános csevegő - be való...
Írtam még fél oldalt, aztán kitöröltem. A lényeg, hogy nem csak a hifiben van meg az, amiről beszéltek és a hifiben sem csak mostanában, hanem már réges - régen...
Nem szotkam hibázni.
Tudjátok, aki folyamatosan farkast kiabál, már a végén nem hisznek neki, ha valami, ennek a közbeszédnek az erősödése teheti tönkre a Fórumot és a hobbinkat, nem az a pár sznob f...sz...
A világ minden területén léteznek aránytalanul drága termékek, Gucci, vagy Philippe Patek, mindegy is..., ez már az Általános csevegő - be való...
Írtam még fél oldalt, aztán kitöröltem.
A lényeg az, hogy nem csak a hifiben van meg ez a tünet amiről beszéltek, és a hifiben sem csak mostanában, hanem már jó régen...
Még ha van is valamennyi alapja, nekem nem szimpatikus ennek a vadhajtásnak a folyamatos előcibálása. Mintha mindenki, aki nem egyszerűsíteni, hanem fejleszteni akar, aki jobbat szeretne idén, mint ami két éve volt neki, az már sznob.fererencz írta: ↑2024.04.25., csüt. 16:50Érdekes cikk, vannak benne jó gondolatok (amiket már Ti is feszegettetek):
Írtam még fél oldalt, aztán kitöröltem.
A lényeg az, hogy nem csak a hifiben van meg ez a tünet amiről beszéltek, és a hifiben sem csak mostanában, hanem már jó régen...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.04.25., csüt. 18:39-kor.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Érdekes cikk, vannak benne jó gondolatok (amiket már Ti is feszegettetek):
Nem szotkam hibázni.
- Retrofuturista
- Fórumlakó

- Értékelés: 343
Sziasztok!
Megjelent a legújabb Retrofuturista blog cikk, amely ezúttal egy nagyon nehezen beszerezhető 1989-es angol teszt fordítása.
https://retrofuturistahifista.blog.hu/2 ... atni_arany
Fogadjátok szeretettel!
Megjelent a legújabb Retrofuturista blog cikk, amely ezúttal egy nagyon nehezen beszerezhető 1989-es angol teszt fordítása.
https://retrofuturistahifista.blog.hu/2 ... atni_arany
Fogadjátok szeretettel!
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
https://retrofuturistahifista.blog.hu
https://retrofuturistahifista.blog.hu
“A közöny a csendes támogatás az igazságtalanság javára”ensandor írta: ↑2024.04.17., szer. 17:44Te meg huszadjára reagálod le, ha kell, ha nem.Ha nem érdekel a téma, ha kívül esik az ingerküszöbödön, ne reagálj. A fórumtárs pedig hadd írjon amiről akar, a hifi témán belül. Akit érdekel beszélget róla, akit nem, nem. Ez így működik minden nyilvános topikban. A reagálásaid hangvétele és intenzitása miatt felmerül a kérdés, téged miért érint ennyire érzékenyen, és miért vörös posztó számodra ez a téma? Ha nem így, vagy nem reagáltál volna, szerintem már rég elült volna az ügy.
![]()
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
Te meg huszadjára reagálod le, ha kell, ha nem.
Sok felületen téma, itt is az volt, de bőven le lett rágva szerintem, ha másképpen gondolod, olvass vissza.
Mire kellene szabályzat? A lerágott csont további rágására? Ugyan már.
Egyszerűen tovább kell lépni, már szerintem mindenki elmondta a véleményét.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9571
Amennyiben nem tetszik valamelyik hozzászólás, akkor jelentsd és megvizsgáljuk. Ha valóban szabályba ütközik, akkor lépni fogunk.fererencz írta: ↑2024.04.17., szer. 12:18Egy árva, semmilyen bejegyzés lett volna, ha nem megy át sértegetésbe, hadjáratba, személyeskedésbe, a valóság szándékos eltorzításába. Mi az, ami itt a foglalkozást megérdemli? Mert ez egyébként nagyon sok felületen téma. Talán tényleg kellene erre valami kiírás/szabályzat, vagy szelektálni a tagokat vélemény alapján.![]()
Sok felületen téma, itt is az volt, de bőven le lett rágva szerintem, ha másképpen gondolod, olvass vissza.
Mire kellene szabályzat? A lerágott csont további rágására? Ugyan már.
Egyszerűen tovább kell lépni, már szerintem mindenki elmondta a véleményét.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos