Igen, minden ilyen vita innen indul. Csak hát nézd meg, mi történik, ha egyszerűen annyi a kérdés, hogy miért számít a kábel, switch, akármelyik vudu (bármi szakmai magyarázat jöhet), illetve hogyan hallhatnám ezt, hogy tudnék csak egyszer a tulajjal együtt 10/10-es abx-et csinálni? Merthogy én évek óta erre vágyom. Akár az első, akár a második kérdés önmagában örökre lezárja ezt a dilemmát, csak hát kedves kérdésre is azt kapom, hogy "hülye mérnök, úgyse érted". Szerintem teljesen érthető válasz az ilyennek elvenni a kedvét a további hozzászólástól.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 33
- Kapcsolat:
Re: Általában a hifiről
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Egyébként minden is ott van, amit írtál ....Rock60 írta: ↑2024.03.01., pén. 12:26A prohardver - t be lehet helyettesíteni mással is, nyílván.fererencz írta: ↑2024.03.01., pén. 11:39Szerintem nagyobb az átfedés, mint sokan gondolnátok. Pár embert távozásra "kényszerített" onnan az ottani tudomány fétis, páran meg itt lettek hallgatagok, és inkább ott kérdeznek. Egyre többen ragadnak mikrofont, vagy nyúlnak bűnös DSP-hez, akár egy AVR képében, vagy a vaktesztekhez. Persze, lehet szemet hunyni a jelen és a jövő felett, a múlt javára. A célja minden fogyasztónak közös, ezt kellene szem előtt tartani.
Antihifista, kábelszkeptikus, csak a mérésben hívők stb - kinek, mi tetszik.
Ha technikai, műszaki jellegű kérdés merűl fel, ne igazán értem, miért kellene " ott " kérdezni ? Van ezen az oldalon régóta itt fórumozó - nem mostanában beszivárgó - szakember, akihez bármikor lehet fordulni.
Szó sincsen a múlt javáról. Korábban nem nagyon foglalkoztunk pl. a tápkábelek hangjával, a jelenben igen és a jövőben pláne.
Mikrofon, DSP, AVR, ok, legyen vele boldog, aki szereti, de ne kelljen már magyarázkodnia annak, aki meg nem kíváncsi rá.
A végcél kb. közös, de az antihifista feelinggel átitatott új módszerek / rendszerek/ erőszakos propagálása valamint többször megerősített tapasztalatunk megkérdőjelezése és kétségbe vonása - lásd elmúlt napok eseményei - nem kelt jó érzést sokunkban - finoman fogalmazva.
A piros betűs részt részemről annyival egészíteném ki ,hogy kipróbáltam 3 féle Avr -t,vagyis voltam a cipőjükben ...nem az a hang amit Én szeretek és ezzel finoman azt jelezném nem vagyunk egyformák ....másnak a kánaán lett volna (Arcam,Anthem,Primare,) .
Itt az AVX -en lehetne ilyen anti kábeles avr zenés Eqzós hifizés topicot nyitni.....És senkit sem kellene elüldözni vélemény mássága miatt ...lehet még én is benéznék olvasgatni ,,bár engem már nehéz átállítani a másik oldalra.....
ENNYI ! és minden is szép és jó.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gyongyhalas 2024.03.01., pén. 15:38-kor.
Ezt, ha lehet beszéljétek meg privátban, ne terheljük a fórumot. Mindenesetre a normális és netiket szerint elvárt kommunikáció ezen a fórumon elvárás. Kéretik mindenkinek betartani.
ON.
Attól még, hogy valakinek más a véleménye mondjuk a kábelekről, vagy egyéb komponens fontosságáról, még akkor is, ha az hevesebben nyilatkozik erről, nem feltétlen kell elítélni és nála hangosabban győzködni az ellenkezőjéről.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8985
OFFVoidX írta: ↑2024.03.01., pén. 14:49Amilyen az adjonisten ugye. Aki viselkedik és nem élből anyázik, azzal én is kedves vagyok, lásd mennyire jó lett a revox-os beszélgetés a végére. Nem értünk egyet, de nem harapunk oda a másiknak. Ezt a stílust azon a "legtöbb" (1) helyen se én kezdtem, hanem a csoport bárkivel szemben, aki szakmai vonalat képviselt, csak egyszerűen nem lehet veletek máshogy beszélni. A szumma két kábeles, akivel valaha érdemi vitát tudtam folytatni, az fapaci és bkercso, nekik jár a tisztelet. Ők valahogy tudnak válaszolni a kérdésekre, eljutunk magyarázatokig, hogy ki szerint mi miért van, szerintem még vaktesztre is hajlandók lennének.
Facebookon annyi szerencséd volt, hogy az admin a haverod, és ezért tudod csak bőszen lobogtatni a sztoridat, hogy az itteninél többszörösen személyeskedőbb stílust megúsztál, de nem dogmára épülő helyeken nem ez a módi. Ezért is vagytok ti kitiltva tömegesen a Prohardverről, és nem mi, nézz csak azokra, akik itt az igazán durva kirohanásokat produkálták. Továbbá nézz rá a hifi topikra, hogy milyen barátságos és zeneosztogatós hangulat lett ott, amióta nincsenek kábelesek. Tényleg ennyire másban a szálkát effekt lenne itt?
Ezt, ha lehet beszéljétek meg privátban, ne terheljük a fórumot. Mindenesetre a normális és netiket szerint elvárt kommunikáció ezen a fórumon elvárás. Kéretik mindenkinek betartani.
ON.
Attól még, hogy valakinek más a véleménye mondjuk a kábelekről, vagy egyéb komponens fontosságáról, még akkor is, ha az hevesebben nyilatkozik erről, nem feltétlen kell elítélni és nála hangosabban győzködni az ellenkezőjéről.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
-
- Újonc fórumos
- Kapcsolat:
Köszönöm, a jó PH hangulatból rendszeresen ki is veszem a részem. Arra én is kíváncsi lennék, melyik zenei csoportban voltam valaha aktív, főleg miután csak egy eladói csoportban szólaltam meg valaha, ahol tényleg redline-ra járt a bullshit, ott is volt "szerencsém" hozzád. Mint többször is elmondtam, az átverések terjedését próbálom akadályozni több-kevesebb sikerrel, de újonnan már csak simán szórakoztató. Nagyon magas labdák voltak itt, például kammerer kommentenként ellentmondott saját magának, ez pedig akkora poén, hogy nem tudtam kihagyni.
Az adjonisten pedig a részedről volt ugyanilyen, mint itt... csak ott az adminok kevésbé voltak (hálistennek) toleránsak. Nálatok a PH! rajongótáborral a "szakmai vonal" annyit jelent, hogy hajrá DSP, és minek a switch, meg tápolás, meg kábelek, meg egyebek, semmi sem számít, csak a DSP + FPGA.
Mindegy is, már most is sokkal-sokkal több időt szántam rád, mint kellett volna. Részemről kiléptem, mert annyit nem ér az egész, hogy felhúzzam magam valakinek a vergődésén, amire mellesleg a hozzászólások alapján eléggé kevesen vevők és szeretnének sokan témát váltani. Úgyhogy magam részéről is kiszálltam ebből az értelmetlen, sehová sem vezető, rendkívül érdekfeszítő diskurzusból.
Ennek ellenére ha ott olyan szuper, a FB zenei csoportokban (mert ugye többől is kipottyantottak, biztos mind a haverom) és itt az AVX-en töltöd az idődet ezekkel az ékes hozzászólásaiddal, nem pedig ott, ahol talán nyitottak és kíváncsiak arra amit és amilyen stílusban közölsz. Szóval számomra továbbra is furcsa, hogy ha ennyire lenézed ezt a közösséget pár emberen kívül, és a FB csoportokat, akkor miért töltöd ezzel a drága, értékes, kiemelten fontos, pótolhatatlan idődet ilyen helyeken? Valami messiás tudat?VoidX írta: ↑2024.03.01., pén. 14:49Amilyen az adjonisten ugye. Ezt a stílust azon a "legtöbb" (1) helyen se én kezdtem, hanem a csoport bárkivel szemben, aki szakmai vonalat képviselt, csak egyszerűen nem lehet veletek máshogy beszélni. A szumma két kábeles, akivel valaha érdemi vitát tudtam folytatni, az fapaci és bkercso, nekik jár a tisztelet. Ők valahogy tudnak válaszolni a kérdésekre, eljutunk magyarázatokig, hogy ki szerint mi miért van, szerintem még vaktesztre is hajlandók lennének.
Facebookon annyi szerencséd volt, hogy az admin a haverod, és ezért tudod csak bőszen lobogtatni a sztoridat, hogy az itteninél többszörösen személyeskedőbb stílust megúsztál, de nem dogmára épülő helyeken nem ez a módi. Ezért is vagytok ti kitiltva tömegesen a Prohardverről, és nem mi, nézz csak azokra, akik itt az igazán durva kirohanásokat produkálták. Továbbá nézz rá a hifi topikra, hogy milyen barátságos és zeneosztogatós hangulat lett ott, amióta nincsenek kábelesek. Tényleg ennyire másban a szálkát effekt lenne itt?
Az adjonisten pedig a részedről volt ugyanilyen, mint itt... csak ott az adminok kevésbé voltak (hálistennek) toleránsak. Nálatok a PH! rajongótáborral a "szakmai vonal" annyit jelent, hogy hajrá DSP, és minek a switch, meg tápolás, meg kábelek, meg egyebek, semmi sem számít, csak a DSP + FPGA.
Mindegy is, már most is sokkal-sokkal több időt szántam rád, mint kellett volna. Részemről kiléptem, mert annyit nem ér az egész, hogy felhúzzam magam valakinek a vergődésén, amire mellesleg a hozzászólások alapján eléggé kevesen vevők és szeretnének sokan témát váltani. Úgyhogy magam részéről is kiszálltam ebből az értelmetlen, sehová sem vezető, rendkívül érdekfeszítő diskurzusból.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
-
- Újonc fórumos
- Kapcsolat:
Amilyen az adjonisten ugye. Aki viselkedik és nem élből anyázik, azzal én is kedves vagyok, lásd mennyire jó lett a revox-os beszélgetés a végére. Nem értünk egyet, de nem harapunk oda a másiknak. Ezt a stílust azon a "legtöbb" (1) helyen se én kezdtem, hanem a csoport bárkivel szemben, aki szakmai vonalat képviselt, csak egyszerűen nem lehet veletek máshogy beszélni. A szumma két kábeles, akivel valaha érdemi vitát tudtam folytatni, az fapaci és bkercso, nekik jár a tisztelet. Ők valahogy tudnak válaszolni a kérdésekre, eljutunk magyarázatokig, hogy ki szerint mi miért van, szerintem még vaktesztre is hajlandók lennének.
A hozzászólást 8 alkalommal szerkesztették, utoljára VoidX 2024.03.01., pén. 15:02-kor.
Itt viszont a fiatalember részéről egy olyan beképzelt, vehemens attitűd látható, ami miatt FB csoportokból kivágták az adminok. Szerinte az AVR + DSP + FPGA + Klipsch (kábel mindegy, áram mindegy és a hang így is mindennél jobb) és egyebek mindenek felett álló dolgok, más megoldás pedig nincsen. Úgy gondolom, majd a pofozógép itt nem mi leszünk, hanem az élet. Mindenesetre ha ez a PH! szint, akkor nagyon örülök, hogy arra már végképp nincs időm. Bocs, hogy egy STORM rendszertől nem estem hasra, kevés olyan kilúgozott trágya hangot hallottam az utóbbi időben, amiket itt mintázgattak (YT-ról bammeg! :) ). Egy ideig mulatságos, de egy idő után nem csodálom, hogy a legtöbb hazai csoportból kivágták, mert ha a tudás ebbe a celofánba van becsomagolva, amit ő képvisel, az... nehezen befogadható.
Egyetértek, és annyival kiegészíteném ugyan emiatt én is meg lettem sokszor szólva, hogy nyers a megfogalmazás (nem szeretem a diplomatákat, a köntörfalazás mindig jobban zavart az egyenes beszédnél még akkor is, ha utóbbi néha jobban fáj).Rock60 írta: ↑2024.03.01., pén. 12:26A prohardver - t be lehet helyettesíteni mással is, nyílván.fererencz írta: ↑2024.03.01., pén. 11:39Szerintem nagyobb az átfedés, mint sokan gondolnátok. Pár embert távozásra "kényszerített" onnan az ottani tudomány fétis, páran meg itt lettek hallgatagok, és inkább ott kérdeznek. Egyre többen ragadnak mikrofont, vagy nyúlnak bűnös DSP-hez, akár egy AVR képében, vagy a vaktesztekhez. Persze, lehet szemet hunyni a jelen és a jövő felett, a múlt javára. A célja minden fogyasztónak közös, ezt kellene szem előtt tartani.
Ha technikai, műszaki jellegű kérdés merűl fel, ne igazán értem, miért kellene " ott " kérdezni ? Van ezen az oldalon régóta itt fórumozó - nem mostanában beszivárgó - szakember, akihez bármikor lehet fordulni.
Szó sincsen a múlt javáról. Korábban nem nagyon foglalkoztunk pl. a tápkábelek hangjával, a jelenben igen és a jövőben pláne.
Mikrofon, DSP, AVR, ok, legyen vele boldog, aki szereti, de ne kelljen már magyarázkodnia annak, aki meg nem kíváncsi rá.
A végcél kb. közös, de az antihifista feelinggel átitatott új módszerek / rendszerek/ erőszakos propagálása valamint többször megerősített tapasztalatunk megkérdőjelezése és kétségbe vonása - lásd elmúlt napok eseményei - nem kelt jó érzést sokunkban - finoman fogalmazva.
Itt viszont a fiatalember részéről egy olyan beképzelt, vehemens attitűd látható, ami miatt FB csoportokból kivágták az adminok. Szerinte az AVR + DSP + FPGA + Klipsch (kábel mindegy, áram mindegy és a hang így is mindennél jobb) és egyebek mindenek felett álló dolgok, más megoldás pedig nincsen. Úgy gondolom, majd a pofozógép itt nem mi leszünk, hanem az élet. Mindenesetre ha ez a PH! szint, akkor nagyon örülök, hogy arra már végképp nincs időm. Bocs, hogy egy STORM rendszertől nem estem hasra, kevés olyan kilúgozott trágya hangot hallottam az utóbbi időben, amiket itt mintázgattak (YT-ról bammeg! :) ). Egy ideig mulatságos, de egy idő után nem csodálom, hogy a legtöbb hazai csoportból kivágták, mert ha a tudás ebbe a celofánba van becsomagolva, amit ő képvisel, az... nehezen befogadható.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
A prohardver - t be lehet helyettesíteni mással is, nyílván.fererencz írta: ↑2024.03.01., pén. 11:39Szerintem nagyobb az átfedés, mint sokan gondolnátok. Pár embert távozásra "kényszerített" onnan az ottani tudomány fétis, páran meg itt lettek hallgatagok, és inkább ott kérdeznek. Egyre többen ragadnak mikrofont, vagy nyúlnak bűnös DSP-hez, akár egy AVR képében, vagy a vaktesztekhez. Persze, lehet szemet hunyni a jelen és a jövő felett, a múlt javára. A célja minden fogyasztónak közös, ezt kellene szem előtt tartani.
A végcél kb. közös, de az antihifista feelinggel átitatott új módszerek / rendszerek

amit nekem sikerült a hifis évek alatt összegyűjteni, az az, hogy baromi sok olyan van,amitől frászt kapok, mert beleszól a hangképbe és ha ezt valaki régebben mondja, nyilvén röhögök, de alsó hangon megkérdőjelezem elég erősen, míg nem látom, tapasztalom. Az elején valami LAN kábeles dologról volt sző, amit sose próbáltam, nekem csak CD van és lemezjátszó, de annyi baromságot láttam már, hogy simán benne van a pakilban, a LAN kábel is rendelkezik "saját hanggal" (ami lehet pusztán mechanikai rezgések miatt van. a tőlünk audioban jártasabb részeken, pl japán underground, nagy figyelmet fordítanak az elektronika -közvetlen és járulékos- jellemzők mellet a mechanikai rezgésekre is) Sőt, ha a router alá tesz valaki egy vastagabb újságot, simán benne van,hogy másként fog szólni,mint a parkettára téve. Lehet, a drótokon ugyanaz áramlik, de ezek a készülékek valamilyen módon mégis hatnak egymásra, legfeljebb a hatásmechanizmus nem ismert. De ez a másként szólás is elég szubjektív, mert van akinek az "úúúúúú,mekkora", másnak meg az ingerküszöbön kívül esik és nem érdekli. Mellesleg a változások felfele nem is mindig érezhetőek azonnal, sokszor a visszalépés tűnik fel. Nemrég jártam így erősítővel,hogy bekötöttem, jó-jó,de ami van se rossz. Visszavittem, aztán mehettem érte megint, amikor hazaére bekötöttem a sajátomat
igazából én nem tudom, mi van, mert alapvetően, bár a regisztrációm elég régi, nem szoktam a hifis topicokat látogatni, így nem is tudom, mi és ki feszül egymásnak, csak pislogok. Két lehetőség van, mindkét fél nyomja a magáét és mindenki hülye, vagy beszélgetnek.fererencz írta: ↑2024.03.01., pén. 11:39Szerintem nagyobb az átfedés, mint sokan gondolnátok. Pár embert távozásra "kényszerített" onnan az ottani tudomány fétis, páran meg itt lettek hallgatagok, és inkább ott kérdeznek. Egyre többen ragadnak mikrofont, vagy nyúlnak bűnös DSP-hez, akár egy AVR képében, vagy a vaktesztekhez. Persze, lehet szemet hunyni a jelen és a jövő felett, a múlt javára. A célja minden fogyasztónak közös, ezt kellene szem előtt tartani.
amit nekem sikerült a hifis évek alatt összegyűjteni, az az, hogy baromi sok olyan van,amitől frászt kapok, mert beleszól a hangképbe és ha ezt valaki régebben mondja, nyilvén röhögök, de alsó hangon megkérdőjelezem elég erősen, míg nem látom, tapasztalom. Az elején valami LAN kábeles dologról volt sző, amit sose próbáltam, nekem csak CD van és lemezjátszó, de annyi baromságot láttam már, hogy simán benne van a pakilban, a LAN kábel is rendelkezik "saját hanggal" (ami lehet pusztán mechanikai rezgések miatt van. a tőlünk audioban jártasabb részeken, pl japán underground, nagy figyelmet fordítanak az elektronika -közvetlen és járulékos- jellemzők mellet a mechanikai rezgésekre is) Sőt, ha a router alá tesz valaki egy vastagabb újságot, simán benne van,hogy másként fog szólni,mint a parkettára téve. Lehet, a drótokon ugyanaz áramlik, de ezek a készülékek valamilyen módon mégis hatnak egymásra, legfeljebb a hatásmechanizmus nem ismert. De ez a másként szólás is elég szubjektív, mert van akinek az "úúúúúú,mekkora", másnak meg az ingerküszöbön kívül esik és nem érdekli. Mellesleg a változások felfele nem is mindig érezhetőek azonnal, sokszor a visszalépés tűnik fel. Nemrég jártam így erősítővel,hogy bekötöttem, jó-jó,de ami van se rossz. Visszavittem, aztán mehettem érte megint, amikor hazaére bekötöttem a sajátomat

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 883
Szerintem nagyobb az átfedés, mint sokan gondolnátok. Pár embert távozásra "kényszerített" onnan az ottani tudomány fétis, páran meg itt lettek hallgatagok, és inkább ott kérdeznek. Egyre többen ragadnak mikrofont, vagy nyúlnak bűnös DSP-hez, akár egy AVR képében, vagy a vaktesztekhez. Persze, lehet szemet hunyni a jelen és a jövő felett, a múlt javára. A célja minden fogyasztónak közös, ezt kellene szem előtt tartani.
Nem szotkam hibázni.
Egyelőre elértem azt,ha megy magának, nem kerget az őrületbe. néha már elé is ültem. A lemezjátszót egyszer próbáltam beindítani, na,azt gyorsan ki is kapcsoltam, mert elmerengtem a kisfejszén. Egyelőre azt érzem, szinte felesleges bármit csinálni vele,mert naponta más a hangja, de nem tagadom, nehéz napok ezek. Ha egyszer kész lesz, kikapcsolom és végre elmegyek biciklizni 
sztem hagyjuk a prohardveres dolgot. bár nem is tudom, ki a prohardderes, de biztos el lehet velük is trécselni, mi is elvoltunk este. Azt gondolom, ha BP laknék és rendben lenne a cucc, bár szerintem így is megmutatja,legfeljebb sehogy nem az igazi, megmutatnám, milyen az,ha a szőnyegre teszem vagy a parkettára az elosztót. szoktam ezzel játszani a gyanútlan vendégekkel, de eddig mindenki hallotta, csak nehezen fogta fel, de van, aki évek óta emlegeti, hogy járt. tegyük hozzá, hogy 102dB érzékenység elektromikroszkóp (szoktam mondani), de a 82dB-s kis szélessávú is megérez minden lófüttyöt. interkonnektekhez meg tök egyszerű,mert a CD-nek két kimenete van. ide kapcsolok,oda kapcsolok,nem kell várni átkötésre és minden direktbe megy be azonnal. De igazából nem szoktam ilyenekkel szórakozni, örülök,ha semmi dolog a hifivel,csak van
nem a hifi miatt volt. nekem jó volt a régi dróttal is, sőt, úgy legalább jó volt. de a konyha már nem bírta. ha ment a mosogatógép,a hűtő éppen hütött és rányomtad a mikrót,leverte a biztit. még ezt elnéztük neki,de amikor már melegedett a fali csatlakozó, necces lett. Villszerelő srác benomyta, hogy áthúzza az egészet, namondom, abból baj nem lehet, egyszer úgyis át kell esni rajta (vagy nem). Eredetileg meg akartam hagyni a régi vezetéket is ami a hifhez megy, biztos ami biztos alapon, de elég nagy volt már a nyűzsi abban a csőben, meg faragni kellett volna jobban a szobát, amihez elfogyott a türelmem, így a régi kikerült, új bekerült. többen felkészítettek rá, hogy nehéz időszak lesz, de ennyire nem gondoltam. első nap volt a legmegdöbbentőbb, majdnem elríttam magamRock60 írta: ↑2024.03.01., pén. 10:56Nagyon sajnállak, jól be...tad ezt a kábel cserét.revox írta: ↑2024.03.01., pén. 09:47
Nálam még lesz mit csinálni. nemrég lett szétszedve az egész motyó,hogy faragtak a vilannyszerelők, biztos lesz még jópár éjszakába nyúló xarakodás, aminek a vége az lesz, másnap kezdődik elölről. Egyébként ez a videó, tartalmaz egy nem odaillő elemet, amikor ráközelít a hangfal lábára. Valójában azért csináltam, mert próbálgatom leutánozni un szingó gumival a valamikor Towshend légpárnás alátéteket, xal nem ide készült a videó,csak bedobtam,ha már friss volt. Első nap nagyon megörültem, mert a bántó, felső regisztert kisimította, de egyelőre ez hibát-hibával javítunknak tűnik, mert a zene attackja eltűnt. Nem is a Nick Cave volt érdekes, mert annak a balladisztikus melankóliája még el is menne, de betettem este a beastie boys / time for livin, igen zúzós muzsikáját, hááát, nemigazán azt kaptam, amit vártam. de ez a gumi nagyon működött más dobozkkal, így még nem rántom le róla a vizes lepedőt, járatom tovább a rendszert, mert most van az,hogy egyelőre nem tudom, mi-miért történik.
Lehet rajta tökölni, molyolni, mire újra összerázódik az egész.
Jaj, miről is beszélek, szerintem csak hallucinálsz, hiszen a tápkábelek hangja között nincsen különbség, nem is lehet, mérve is tök egyformák, a Prohardveren is megmondták...
![]()

sztem hagyjuk a prohardveres dolgot. bár nem is tudom, ki a prohardderes, de biztos el lehet velük is trécselni, mi is elvoltunk este. Azt gondolom, ha BP laknék és rendben lenne a cucc, bár szerintem így is megmutatja,legfeljebb sehogy nem az igazi, megmutatnám, milyen az,ha a szőnyegre teszem vagy a parkettára az elosztót. szoktam ezzel játszani a gyanútlan vendégekkel, de eddig mindenki hallotta, csak nehezen fogta fel, de van, aki évek óta emlegeti, hogy járt. tegyük hozzá, hogy 102dB érzékenység elektromikroszkóp (szoktam mondani), de a 82dB-s kis szélessávú is megérez minden lófüttyöt. interkonnektekhez meg tök egyszerű,mert a CD-nek két kimenete van. ide kapcsolok,oda kapcsolok,nem kell várni átkötésre és minden direktbe megy be azonnal. De igazából nem szoktam ilyenekkel szórakozni, örülök,ha semmi dolog a hifivel,csak van

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Nagyon sajnállak, jól be...tad ezt a kábel cserét.revox írta: ↑2024.03.01., pén. 09:47
Nálam még lesz mit csinálni. nemrég lett szétszedve az egész motyó,hogy faragtak a vilannyszerelők, biztos lesz még jópár éjszakába nyúló xarakodás, aminek a vége az lesz, másnap kezdődik elölről. Egyébként ez a videó, tartalmaz egy nem odaillő elemet, amikor ráközelít a hangfal lábára. Valójában azért csináltam, mert próbálgatom leutánozni un szingó gumival a valamikor Towshend légpárnás alátéteket, xal nem ide készült a videó,csak bedobtam,ha már friss volt. Első nap nagyon megörültem, mert a bántó, felső regisztert kisimította, de egyelőre ez hibát-hibával javítunknak tűnik, mert a zene attackja eltűnt. Nem is a Nick Cave volt érdekes, mert annak a balladisztikus melankóliája még el is menne, de betettem este a beastie boys / time for livin, igen zúzós muzsikáját, hááát, nemigazán azt kaptam, amit vártam. de ez a gumi nagyon működött más dobozkkal, így még nem rántom le róla a vizes lepedőt, járatom tovább a rendszert, mert most van az,hogy egyelőre nem tudom, mi-miért történik.
Lehet rajta tökölni, molyolni, mire újra összerázódik az egész.
Jaj, miről is beszélek, szerintem csak hallucinálsz, hiszen a tápkábelek hangja között nincsen különbség, nem is lehet, mérve is tök egyformák, a Prohardveren is megmondták...

nálam még lesz mit csinálni. nemrég lett szétszedve az egész motyó,hogy faragtak a vilannyszerelők, biztos lesz még jópár éjszakába nyúló xarakodás, aminek a vége az lesz, másnap kezdődik elölről. Egyébként ez a videó, tartalmaz egy nem odaillő elemet, amikor ráközelít a hangfal lábára. Valójában azért csináltam, mert próbálgatom leutánozni un szingó gumival a valamikor Towshend légpárnás alátéteket, xal nem ide készült a videó,csak bedobtam,ha már friss volt. Első nap nagyon megörültem, mert a bántó, felső regisztert kisimította, de egyelőre ez hibát-hibával javítunknak tűnik, mert a zene attackja eltűnt. Nem is a Nick Cave volt érdekes, mert annak a balladisztikus melankóliája még el is menne, de betettem este a beastie boys / time for livin, igen zúzós muzsikáját, hááát, nemigazán azt kaptam, amit vártam. de ez a gumi nagyon működött más dobozkkal, így még nem rántom le róla a vizes lepedőt, járatom tovább a rendszert, mert most van az,hogy egyelőre nem tudom, mi-miért történik.
minden hangsugárzópárnak az adott szobában lesz egy pontja, ha az megvan, a szoba, de az egész ház bármely pontján hallgatva is jó lesz a sztereója. Ezt érdemes megkeresni, akkor ülhetnek öten is a kanapén, de ülhetnek bárhova. Csak ezt miliméterezve kell kitologatni, forgatni. ha ez megvan, az ember nem is elemezgeti hifis vagy hangmérnőki jelzőkkel az egészet, csak ül, hallgatja a zenét, ami belengi a szobát és vigyorog.VoidX írta: ↑2024.03.01., pén. 09:05Beforgatással azt az ívet lehet állítani, amin "vándorol" a színpad, ha te is mozogsz. Minimálisan egyébként be vannak, pár centit kirúg a hátuk, ez pont arra elég, hogy két embernek a kanapé közepén jó legyen. Egy elfogadható kompromisszum, hogy ne a szoba közepén legyenek, amikor meg 10-en vagyunk, úgyis csak háttérzenét ad.revox írta: ↑2024.03.01., pén. 02:22a tonalitás faragható. amit érzek a videódon, kicsit kellene játsszani a beforgatással, hogy a sztereó pontosabb legyen és holografikusabb. aztán drótok. Ez gondolon Klipsch. Annyira dominál a hangja, nagyjából majd-mindegy, milyen drótot kötsz be. nagy változás nem lesz, annyira egyedi hangú dobozok, és ez olyan erős bélyeg, jóformán semi nem tudja ebből kimozdítani (így érthető is a kábelszkepticizmus), legjobban egy rockkoncert hangjára emlékeztetnek és ebből nem nagyon akar kilépni, ami nem baj. Sok igazság van, ez is az egyik. egy időben nekem ilyenre volt hangolva a tölcsér és borzalmasan hangosan hallgatam. fájdalomkűszöb környékén is néha. 102dB az érzékenység. 1 Watra ennyivel válaszol. 20 Wattal már leveri a vesét. de már elcsendesedtem.
mondjuk, velem sokáig nem lehet "hifizni". kisüt a Nap, csak télen kerülök elő, de most épp ráértem.
Nem olyan rémes egyébként a tölcsérekkel dolgozni, csak szobamérettől függően (főleg itt 34 négyzetméteren) jobban kell ejteni a magasakat, vagy visszafogni a DI-t akusztikával, különben tényleg dominál. A szoba átvitele mondja meg pontosan, hogy mennyire, ez nálam 20k-nál már 5 dB.
nálam még lesz mit csinálni. nemrég lett szétszedve az egész motyó,hogy faragtak a vilannyszerelők, biztos lesz még jópár éjszakába nyúló xarakodás, aminek a vége az lesz, másnap kezdődik elölről. Egyébként ez a videó, tartalmaz egy nem odaillő elemet, amikor ráközelít a hangfal lábára. Valójában azért csináltam, mert próbálgatom leutánozni un szingó gumival a valamikor Towshend légpárnás alátéteket, xal nem ide készült a videó,csak bedobtam,ha már friss volt. Első nap nagyon megörültem, mert a bántó, felső regisztert kisimította, de egyelőre ez hibát-hibával javítunknak tűnik, mert a zene attackja eltűnt. Nem is a Nick Cave volt érdekes, mert annak a balladisztikus melankóliája még el is menne, de betettem este a beastie boys / time for livin, igen zúzós muzsikáját, hááát, nemigazán azt kaptam, amit vártam. de ez a gumi nagyon működött más dobozkkal, így még nem rántom le róla a vizes lepedőt, járatom tovább a rendszert, mert most van az,hogy egyelőre nem tudom, mi-miért történik.
halfnote.hu
halfnote.hu
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11014
- Kapcsolat:
Akkor esetedben ezt tekinthetjük foglalkozási ártalomnak?

A "szubjektív akusztika" kifejezést nehéz értelmeznem. Ha az akusztikai környezet szubjektív megítélésére gondolsz, ott bizony lehetnek nagy szórások a hallgatók között megszokásaiktól, életvitelüktől függően, ennek ellenére az akusztika ugyanúgy hat mindenkire. A HiFi-hez kapcsolódó tudományágak azon ritka fajtája, ahol folytak érdemi kutatások és vannak objektív adataink.
Sokféle szempont alapján lehet a fórum tagságát csoportosítani, ha ez a cél, de ebben nem leszek partnered, leginkább mert nem érdekel. Van jobb dolgom annál, mint hogy ősi emberi tulajdonságok ellen küzdjek. Ahogy írtam pár napja is, nem az alapján ítélek meg valakit beszélgetés közben, hogy mi a véleménye (amiről általában nem is tehet), sokkal inkább a kommunikációjának minősége alapján (ami viszont az ő hatásköre).Végignézed kik összekacsintva relativizálnak, cinizálnak mikor érvek nélkül be kell védeni a vudut és ugyanazt a csoportot fogod látni 10 évre visszamenőleg.
-
- Újonc fórumos
- Kapcsolat:
Beforgatással azt az ívet lehet állítani, amin "vándorol" a színpad, ha te is mozogsz. Minimálisan egyébként be vannak, pár centit kirúg a hátuk, ez pont arra elég, hogy két embernek a kanapé közepén jó legyen. Egy elfogadható kompromisszum, hogy ne a szoba közepén legyenek, amikor meg 10-en vagyunk, úgyis csak háttérzenét ad.revox írta: ↑2024.03.01., pén. 02:22a tonalitás faragható. amit érzek a videódon, kicsit kellene játsszani a beforgatással, hogy a sztereó pontosabb legyen és holografikusabb. aztán drótok. Ez gondolon Klipsch. Annyira dominál a hangja, nagyjából majd-mindegy, milyen drótot kötsz be. nagy változás nem lesz, annyira egyedi hangú dobozok, és ez olyan erős bélyeg, jóformán semi nem tudja ebből kimozdítani (így érthető is a kábelszkepticizmus), legjobban egy rockkoncert hangjára emlékeztetnek és ebből nem nagyon akar kilépni, ami nem baj. Sok igazság van, ez is az egyik. egy időben nekem ilyenre volt hangolva a tölcsér és borzalmasan hangosan hallgatam. fájdalomkűszöb környékén is néha. 102dB az érzékenység. 1 Watra ennyivel válaszol. 20 Wattal már leveri a vesét. de már elcsendesedtem.
mondjuk, velem sokáig nem lehet "hifizni". kisüt a Nap, csak télen kerülök elő, de most épp ráértem.
Nem olyan rémes egyébként a tölcsérekkel dolgozni, csak szobamérettől függően (főleg itt 34 négyzetméteren) jobban kell ejteni a magasakat, vagy visszafogni a DI-t akusztikával, különben tényleg dominál. A szoba átvitele mondja meg pontosan, hogy mennyire, ez nálam 20k-nál már 5 dB.
Az új villanydrót annyira virnyákolt,mindehol csillapítottam, amivel tudtam (elosztók alá szőnyegdarab,stb...) és kicsit túl lett tolva. de egyszerűen annyira visított,nem tudtam meglenni mellett, ha halkan járattam se. Pedig már erre a külön körre a hűtőt is rádugtam (bazi hosszú hosszabbítóval, az axxony örömére, ami átszeli a kecót a konyháig), hogy járja az áram, de az nem sokat megy. Ráadásul minden nap más a hangja egyelőre. Szerda este úgy hagytam ott,hogy tonálisan inkább felfele húzott. Tegnap az alja valahonnan előkerült, de nem kis mennyiségben. A tkm cserélne mégegyszer drótot
éltem boldogan
egyébként a Klipscheken is biztos detektálható változás, de annyira nagyvolumenben van jelen a saját akarata, hogy sokat nem fog se vinni,se hozni. Akinek van ilyen, az jobban tudja, majd elmeséli.
reggel meg rotty van... de arra nekem jó volt,hogy visszanézzem, van baj (most nyomtam bele egy értelmesebb fülest a melóhelyi PC-n. Az az érdekes, ez otthon nem ennyire necces élőben, de a videó jó tükör valamelyest)Rock60 írta: ↑2024.03.01., pén. 07:48Éjjel 1 - 2 körül, bármikor előkerülhetsz, nem kell tartani attól, hogy kisüt a nap...![]()
Klipsch - kábel viszonylat tökéletesen áll. Egy ismerősöm ilyenekkel szórakoztatja magát, tényleg majdnem tök mindegy milyen drót van előtte.
Jó kis demó hang, rövid ideig, bizonyos műfajokon.
Lehet, hogy a Quad ványadt, nincsen mélye és hangnyomása, de én tuti hogy világgá szaladnék, ha így szólna. Nyilván, nem vagyunk egyformák.

egyébként a Klipscheken is biztos detektálható változás, de annyira nagyvolumenben van jelen a saját akarata, hogy sokat nem fog se vinni,se hozni. Akinek van ilyen, az jobban tudja, majd elmeséli.
halfnote.hu
halfnote.hu
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2546
Esküszöm, nyomorkodásnak olvastam ... valószínűleg "freud"-i alapon, az elmúlt napok topic-termése alapjánAlex_Aston írta: ↑2024.03.01., pén. 08:07Éjjel is erről az eletbevágó dologról vitázni azért nem biztos, hogy jó dolog skacok.
Ráadásul ez parttalan, és felesleges képernyő nyomkodás...

- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3331
Éjjel is erről az eletbevágó dologról vitázni azért nem biztos, hogy jó dolog skacok.
Csak a Marantz! :-D
Éjjel 1 - 2 körül, bármikor előkerülhetsz, nem kell tartani attól, hogy kisüt a nap...

Klipsch - kábel viszonylat tökéletesen áll. Egy ismerősöm ilyenekkel szórakoztatja magát, tényleg majdnem tök mindegy milyen drót van előtte.
Jó kis demó hang, rövid ideig, bizonyos műfajokon.
Lehet, hogy a Quad ványadt, nincsen mélye és hangnyomása, de én tuti hogy világgá szaladnék, ha így szólna. Nyilván, nem vagyunk egyformák.
a tonalitás faragható. amit érzek a videódon, kicsit kellene játsszani a beforgatással, hogy a sztereó pontosabb legyen és holografikusabb. aztán drótok. Ez gondolon Klipsch. Annyira dominál a hangja, nagyjából majd-mindegy, milyen drótot kötsz be. nagy változás nem lesz, annyira egyedi hangú dobozok, és ez olyan erős bélyeg, jóformán semi nem tudja ebből kimozdítani (így érthető is a kábelszkepticizmus), legjobban egy rockkoncert hangjára emlékeztetnek és ebből nem nagyon akar kilépni, ami nem baj. Sok igazság van, ez is az egyik. egy időben nekem ilyenre volt hangolva a tölcsér és borzalmasan hangosan hallgatam. fájdalomkűszöb környékén is néha. 102dB az érzékenység. 1 Watra ennyivel válaszol. 20 Wattal már leveri a vesét. de már elcsendesedtem.VoidX írta: ↑2024.03.01., pén. 01:15Na az abszolút alja nálam épp hiányzik. Ez lakás, és hiába tudja az EQ 30-ig kilapítani, inkább 40-nél levágtam, hogy a szomszédokkal ne legyen gond. Ez inkább filmnél hatalmas hátrány, de néhány erősebb zenénél is hiányérzet. Hiába 40 centisek a falak, a két bejáraton röhögve átmegy. Kanizsán van 4 sub, brute force szűrve, ott mozogni is lehet, nem változik tőle a mélykép.revox írta: ↑2024.03.01., pén. 01:05Rumli az nálam is játszik
Ami fix, a két kiadvány azétt eltér (belehallgattam a sima feltöltésbe is). Mondjuk én nem tudom prütykölni a basszust, csak elehyelzéssel, de egyelőre nem nyúlok hozzá,mert nem ezzel az erősítővel használom és a 220as, mint írtam, frissen van áthúzva, kb 20 órát ment (200nàl kezd alakulni állítólag). Tegnap még vékony volt, mára meg terjengős lett az alja. Maga a hangszóró kb 18Hz-ig egyenes és 14körúl törik, de ez még jópár hét, mire érdemben hozzá lehet nyúlni.
De oda akartam kilyukadni, nem szeretem az újrakeveréseket, de ezt lehet megveszem.
Amúgy akusztikával nem sokat tudtam foglalkozni, ráadásul a bicaj babaxva az állvàny mögé nem segít rajta, de már nincs hova tenni. Azt kivéve lehet érezni, de ahhoz már lusta voltam.
De jó játék volt![]()
Amúgy ezt a játékot lehet élőben folytatni, a videók semmit nem adnak át.
halfnote.hu
halfnote.hu
-
- Újonc fórumos
- Kapcsolat:
Na az abszolút alja nálam épp hiányzik. Ez lakás, és hiába tudja az EQ 30-ig kilapítani, inkább 40-nél levágtam, hogy a szomszédokkal ne legyen gond. Ez inkább filmnél hatalmas hátrány, de néhány erősebb zenénél is hiányérzet. Hiába 40 centisek a falak, a két bejáraton röhögve átmegy. Kanizsán van 4 sub, brute force szűrve, ott mozogni is lehet, nem változik tőle a mélykép.revox írta: ↑2024.03.01., pén. 01:05Rumli az nálam is játszik
Ami fix, a két kiadvány azétt eltér (belehallgattam a sima feltöltésbe is). Mondjuk én nem tudom prütykölni a basszust, csak elehyelzéssel, de egyelőre nem nyúlok hozzá,mert nem ezzel az erősítővel használom és a 220as, mint írtam, frissen van áthúzva, kb 20 órát ment (200nàl kezd alakulni állítólag). Tegnap még vékony volt, mára meg terjengős lett az alja. Maga a hangszóró kb 18Hz-ig egyenes és 14körúl törik, de ez még jópár hét, mire érdemben hozzá lehet nyúlni.
De oda akartam kilyukadni, nem szeretem az újrakeveréseket, de ezt lehet megveszem.
Amúgy akusztikával nem sokat tudtam foglalkozni, ráadásul a bicaj babaxva az állvàny mögé nem segít rajta, de már nincs hova tenni. Azt kivéve lehet érezni, de ahhoz már lusta voltam.
De jó játék volt![]()
Amúgy ezt a játékot lehet élőben folytatni, a videók semmit nem adnak át.

De jó játék volt
Rumli az nálam is játszikVoidX írta: ↑2024.03.01., pén. 00:22Köszönöm a zenét, ezt nem ismertem, de nagyon tetszik. Itt a videó: https://www.youtube.com/watch?v=kPAuljhzKM8
A kompresszió említésével csak erősebben fog hatni, hogy az én videómon mennyivel nagyobb dinamika hallatszik a kiugró hangoknál, például 51 másodpercnél. A basszus drasztikusan más, de ez egyéni ízlés, nálam room curve van, és a 40 Hz környékét tolom meg, te inkább 100 körül. A magasak viccesek, mert nagyon ráadott a telefon. Ha ezt tudom, korrigálok rá előre. Sebaj, játszhatunk több kört. Visszhangban én vagyok szarabb, az evidens (lesz majd akusztika, de ugye minket a most érdekel), de a videón is jobban kiugró tér kárpótol érte, mindezt a képen látható rendszerrel, ami szerintetek szentségtörés. A kivágás rendetlenség miatt van.

De jó játék volt

halfnote.hu
halfnote.hu
-
- Újonc fórumos
- Kapcsolat:
Természetesen nem, a gép illeszt a batch végén, azt meg valaki a gyárból összeválogatja, amit kidob. Viszont láttam egész batcheket kiplotolva, és eszement különbségek vannak néhány darab között, ráadásul nem is igazán standard eloszlás szerint, hanem sokkal rosszabban, hiszen selejtezés van.
Nem igazán értem. Többutas hangsugárzókat 5000-es tételben fülre válogattok?VoidX írta: ↑2024.03.01., pén. 00:32
A többivel egyetértek, de ez kivételesen rossz érv, ugyanis elég sokan. Fantom centert keresni meg lehet tanulni, és lesz ott elég fázisprobléma, hogy ez kijöjjön. Ezt egy olyan gyártósori tesztrendszer fejlesztőjeként mondom, aminek konkrétan az az egyik dolga, hogy párokat állítson. Monitoroknál, mikrofonoknál ezekre borzasztóan figyelünk, és lehet, hogy az 5000-es batch túlsó végén lesz az, amivel ideális leképezést kapsz out of the box. Vannak termékek, ahol +/-3 dB-es spektrumbeli eltérést is megenged a tolerancia (konzumerben csak persze, pro-nál inkább van az 1 körül vagy alatt), az rosszabb választással akár oldalra is tolhatja a hangot, olyan sztereót pedig nem sokan akarnak (bár sok kábelesnél ilyet is láttam...).