Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2773

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: tunerman »

pali923 írta:
2024.02.07., szer. 12:44
Aszpirin írta:
2024.02.07., szer. 12:12
Jah, durván 25 éve, tehát azóta egy egész generáció nőtt fel már, mondjuk a diagnet által említett prohardveres "mérnök-informatikus" generáció :D
Minden esetre a fapaci által emlegetett Hifi Magazinos öregek még korábban alkottak. Vannak mindenféle mémek arról, hogy régen is voltak hülyék, csak nem voltak olyan magabiztosak. Vagy csak a kocsmában osztották az észt, nem a tv-ben, a parlamentben vagy az interneten. :D
Szóval a lényeg, hogy régen minden jobb volt. Még a jitteres cd-játszók is. 31_1_21.gif
https://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f= ... &start=200
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

diagnet írta:
2024.02.07., szer. 13:20
kammerer írta:
2024.02.07., szer. 11:19

Egyébként a "donkihótei" analógia persze rád is igencsak érvényes. Mindazonáltal én figyelmes ember vagyok, és jól emlékszem, egyszer még arra is volt példa a te különbejáratú itteni sajátlagosan pikareszkregényhősi küldetéses elhivatottságod során, hogy arra reagáltál, ami a téma volt, ráadásul konstruktíven, a tartalmat továbbfejlesztve! (És akkor MOST kérdezz vissza, hogy tudok-e ilyenre példát mutatni, akárcsak egyet is.)
Ha emlékszel egyre, akkor gondolom ki tudod keresni magadnak is. A többi kb. ugyanazzal a 3 személlyel való vitatkozás.
Mindazonáltal, ahogy azt írtad is ez nem egy műszaki fórum. Ennek megfelelően arra tudok csak reagálni ami az éppen aktuális dili téma.
Mégpedig, hogy az utóbbi 5-7 évben kizárólag a frissen érkezők és a már itteni jól idomított közönség a semmiért is ujjongó konzumidiótává nevelése van napirenden. Az összes topikban amit kétes hatékonyságú termék eladásokhoz lehet kötni ez megy.
Kábelek, dugók, pc hardverek, vudu bábuk, kondik, kristályok, szoftverek, görbék, számok, bitek, belső tévelygések. Mindent megtesznek, hogy a felhasználó elvesszen az önmagukban definiálhatatlan részletekben és véletlenül se érzékelje objektíven a valóságot.
Akiket a mementód kapcsán emlegettél biztos, hogy ezt így képzelték el 2x évvel ezelőtt? Erősen kétlem.
További kellemes szatírikus savazást!
Olvasás hasznos dolog ....értelmezni ,amit olvasok tőled ,az nekem nem megy ...Ez legyen az én hibám és nyugodtan küldheted negatív wudu energiákat rám...Akkora butaságokat írsz általában ( nem csak most),hogy csak ámulok és bámulok.... :D :napsut: :smile53:
Ui: Talán rossz ez a közösség neked ....

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

fapaci írta:
2024.02.07., szer. 12:14
Aki kellően nyugodt és befogadó lelkiállapotban van, elolvashatja ezt a cikket a témában, a konklúzió különösen érdekes, ez is egyfajta válasz Istvan01 kérdésére. Én persze elhatárolódok tőle. ;)
Nyugodt vagyok meg minden frankó, lent turkásznak -140 dB környékén.
De hol a meghallgatásos szubjektív - persze aki tudja miről van szó, kizárva magát, illetve nem tudván mikor mi szól - teszt ?
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

kammerer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 117

Hozzászólás Szerző: kammerer »

diagnet írta:
2024.02.07., szer. 13:20

Mindazonáltal, ahogy azt írtad is ez nem egy műszaki fórum.
Nehogy valaki azt higgye, hogy írtam ilyet. Nem írtam. Ez egy műszaki fórum.
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

kammerer írta:
2024.02.07., szer. 11:19

Egyébként a "donkihótei" analógia persze rád is igencsak érvényes. Mindazonáltal én figyelmes ember vagyok, és jól emlékszem, egyszer még arra is volt példa a te különbejáratú itteni sajátlagosan pikareszkregényhősi küldetéses elhivatottságod során, hogy arra reagáltál, ami a téma volt, ráadásul konstruktíven, a tartalmat továbbfejlesztve! (És akkor MOST kérdezz vissza, hogy tudok-e ilyenre példát mutatni, akárcsak egyet is.)
Ha emlékszel egyre, akkor gondolom ki tudod keresni magadnak is. A többi kb. ugyanazzal a 3 személlyel való vitatkozás.
Mindazonáltal, ahogy azt írtad is ez nem egy műszaki fórum. Ennek megfelelően arra tudok csak reagálni ami az éppen aktuális dili téma.
Mégpedig, hogy az utóbbi 5-7 évben kizárólag a frissen érkezők és a már itteni jól idomított közönség a semmiért is ujjongó konzumidiótává nevelése van napirenden. Az összes topikban amit kétes hatékonyságú termék eladásokhoz lehet kötni ez megy.
Kábelek, dugók, pc hardverek, vudu bábuk, kondik, kristályok, szoftverek, görbék, számok, bitek, belső tévelygések. Mindent megtesznek, hogy a felhasználó elvesszen az önmagukban definiálhatatlan részletekben és véletlenül se érzékelje objektíven a valóságot.
Akiket a mementód kapcsán emlegettél biztos, hogy ezt így képzelték el 2x évvel ezelőtt? Erősen kétlem.
További kellemes szatírikus savazást!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára diagnet 2024.02.07., szer. 13:30-kor.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1212

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Aszpirin írta:
2024.02.07., szer. 12:12
Jah, durván 25 éve, tehát azóta egy egész generáció nőtt fel már, mondjuk a diagnet által említett prohardveres "mérnök-informatikus" generáció :D
Minden esetre a fapaci által emlegetett Hifi Magazinos öregek még korábban alkottak. Vannak mindenféle mémek arról, hogy régen is voltak hülyék, csak nem voltak olyan magabiztosak. Vagy csak a kocsmában osztották az észt, nem a tv-ben, a parlamentben vagy az interneten. :D
Szóval a lényeg, hogy régen minden jobb volt. Még a jitteres cd-játszók is. 31_1_21.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11014
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2024.02.07., szer. 12:16
Esküszöm épp ma reggel gondoltam nád, "hol van fapaci, hogy jól összegezze az elmúlt napokat, és valami frappáns leütést adjon neki?" :D
Az általam alkalmazott többes szám 1. személy nem véletlen. Nekem is sokszor eszembe jutsz. :kiss:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2024.02.07., szer. 12:31-kor.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fapaci írta:
2024.02.07., szer. 09:56
Mindenki szeretne fontos lenni, akinek figyelnek és adnak a szavára. Ezt el lehet érni hozzáértéssel, azaz tanulással, de a legtöbb ember gyorsabban akar haladni és a hiányzó tudást hangerővel, agresszivitással próbálja pótolni. Az elmúlt napokban példákat láthattunk erre ebben a topikban is, a közösségi felületek kivirágoztatják az emberek ilyen irányú gyarlóságát.
Esküszöm épp ma reggel gondoltam nád, "hol van fapaci, hogy jól összegezze az elmúlt napokat, és valami frappáns leütést adjon neki?" :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

pali923 írta:
2024.02.07., szer. 10:48
Most azt mondanám, hogy azért van ez, mert itt a névtelenség mögé tudunk bújni, még ha sokan ismerik is egymást.
Ez a 20-30 ember, akik itt csevegnek mostanában, többnyire személyesen is ismerik egymást. Csak míg négyszemközt általában megvan a tisztelet és a figyelem, szemtől szemben nem szokás keménykedni, addig itt a fórumon inkább színpadi szereplés, a közönségnek játszás zajlik. Akinek ez nem szimpatikus, csendben van, vagy privát üzenetekben kommunikál.

istvan01 írta:
2024.02.06., kedd 17:06
Jitter varázslás kapcsán felmerül bennem az a kérdés, hogy ha felvétel során, ami általában több mikrofon, több csatorna, hangszer előadó függő felvétel technika, melyeket ma már mind A/D 24b/192k...32b/384k felbontásból kevernek, masztereznek, majd végén lekeverik kereskedelmi szintre, ebben a nagy halmazban biztos hogy egy és ugyanaz nagy jóságú maszter clockról szinkronizáltak? Vagy készülékenként, műveletenként azért alacsony jitterű digitalizálás történt, de a végtermékben, kikeverés után ez a jitter már nem tekinthető nagy jóságúnak.

Ha így készül a zenei felvételek többsége, akkor lejátszási oldalon van értelem a fáziszaj/jittert végletekig javítani?
Hangstúdiókban a 90-es évektől, a digitális technika térhódításával párhuzamosan terjedt el a központi órajel generátorok használata, kvázi kötelezővé is vált, ezért van/volt szinte minden Pro Audio eszközön külső szinkronizálási lehetőség, csatlakozás. Nem feltétlenül a hangminőség javulását várták tőlük, hanem a rendszer üzembiztonságát próbálták javítani, korábban gyakoriak voltak a digitális szinkronhibákból következő üzemzavarok, mérgelődések, néhányat én is átéltem.

Keresgélek az emlékeim között, de nem jut eszembe olyan Master Clock a stúdiós világból, ahol olyan extrém jitter értékeket emlegettek volna, amik a HiFi-ben felbukkannak mostanában. De az egyszerűbb kristályos verziók mellett voltak/vannak komoly rubidium atomórák, meg OCXO megoldások is, amik aztán sok évvel később megjelentek a HiFi környékén is (Paul Pang, Pink Faun, stb.). Stúdiókban sokkal lényegesebb a megbízhatóság, üzembiztonság. Pár hónapja bontottunk szét egy 8 évvel ezelőtt épített stúdiót és döbbentünk rá, hogy a központi óra megállás, kikapcsolás nélkül ment végig. Hát nem volt könnyű élete, de a gyártója is azt javasolja, a (hő)stabilitás miatt ne kapcsolgassák ki/be.

Mostanra jelentőségét veszítette a kérdés, a stúdiókban egyre kevesebb különálló készülék dolgozik, szinte mindent központi számítógépekkel csinálnak, amiket többféle vezérlő felületen érnek el, akár több munkaállomásról is, ezek szinkronizálását maga a központi egység megoldja.

Aki kellően nyugodt és befogadó lelkiállapotban van, elolvashatja ezt a cikket a témában, a konklúzió különösen érdekes, ez is egyfajta válasz Istvan01 kérdésére. Én persze elhatárolódok tőle. ;)

"Conclusions
Overall, it should be clear from these tests that employing an external master clock cannot and will not improve the sound quality of a digital audio system. It might change it, and subjectively that change might be preferred, but it won't change things for the better in any technical sense. A‑D conversion performance will not improve: the best that can be hoped for is that the A‑D conversion won't become significantly degraded. In most cases, the technical performance will actually become worse, albeit only marginally so."
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2024.02.07., szer. 12:17-kor.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

pali923 írta:
2024.02.07., szer. 10:48

Talán nem véletlen, hogy a Dunning–Kruger-hatást csak nemrégiben mutatták ki.
OFF

(amúgy megjelent mostanában valamelyik népszerű portálon egy cikk róla, hogy ilyen divat lett rá hivatkozni?)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

kammerer
Nincs visszaút
Nincs visszaút

asebestyen írta:
2024.02.07., szer. 11:28
Nem lenne nagy baj, ha általában a hifivel foglalkoznátok egymás helyett. :rolleyes:
A közeljövőben írok egy bővebb terjedelmű mementót adott fórumra "a Puklicsjózsiról" (lásd még "a Vargazoli"...). Afféle "A magyar hifi panteonja" részeként. Ha szívesen közlöd ehhez a saját gondolataidat, élményeidet, kérlek, privátban írd meg nekem. Ugyanez érvényes persze petimre, hifidoki... ésatöbbi kollégákra, bárkire, akinek van ehhez mondandója. Göllei Attilát persze személyesen is megkeresem - gondolom, Évát is.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2047

Hozzászólás Szerző: wittao »

sutemenyx írta:
2024.02.07., szer. 08:18
sutemenyx írta:
2024.02.06., kedd 22:50
Monnyuk ien?
https://www.ebay.com/itm/354229037400?m ... media=COPY

Ez mar jo lesz bele?
Na… mi a javaslat? Wittao?
Szerintem ez nem ennyire egyszeru kerdes, hogy az emberfia vesz egy kristalyoszcillatort, aztan beforrasztja a regi ketto helyere.
Illik nezni hany Vrms, sine/cmos, frekvencia, mekkora es milyen tapot igenyel stb.
Velhetoen egy egyedi modult kell csinalni, amit a CD100 “megesz” elsore es eszre sem veszi a valtozast, csak dolgozik tovabb.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Nem lenne nagy baj, ha általában a hifivel foglalkoznátok egymás helyett. :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

kammerer
Nincs visszaút
Nincs visszaút

diagnet írta:
2024.02.06., kedd 23:02
kammerer írta:
2024.02.06., kedd 19:28

Hehe, elég hamar elfelejtetted, hogy honnan indult éppen ez a mostani verekedés is.
Ha elfelejtetted volna, jelzem, ugyebár onnan indult a mostani verekedés is, hogy a magát minden magyar hifi fórumok aktuális legfőbb donkihótéjává (sic) kifejlesztett prohardveresszakértő (sic) bedobott egy influenszervideót azzal, hogy a dzsíter problémája meg van oldva egyszer és mindenkorra, később hozzátéve, hogy de nem ám mostantól, hanem már tíz-húsz éve.
Minden verekedés kivétel nélkül onnan indul, hogy már egy egyszerű linkre is ugrik a helyőrség és saját márkás boxerekkel 7 oldalról szétütik a nem közülük való, eltérő véleményen lévő személyt.
kammerer írta:
Nem tudom, te ismerős vagy-e arrafelé, de emberünket olyan környezetből eszi a fene ide (is) rendszerszerűen többedmagával, ahol jelenleg sok egyéb hasonló szélmalomharcalapanyag mellett például a különféle analóg átjátszó- és hangszórókábelek között sincs, sőt nem is lehet hangminőségi különbség, csak a hangosságuk között! És az ilyen tételeket ott éppen most alaptörvénybe is foglalták! Ott már minden vudunak ítéltetett, ami az ilyen tételeknek ellentmond, és nemhogy be kell fóliázni a "vudut", hanem "nincs helye ott". Ha tehetnék, ezt a topikot is átneveznék "Általában a hifiről" helyett "Hifi műszaki szemmel"-re. És ezt jelenti a "műszaki szemmel", hogy nemhogy a dzsíter van megoldva évtizedek óta, hanem a hangszórókábelek hangminősége között sincs, nem is lehet különbség - maximum 1000 forint per méterbe kerülhet a hangszórókábel, afölött vudu.
A prohardveren 30 évvel alacsonyabb az átlagéletkor. Tudomásul kell venni, hogy huszonéves mérnök-informatikusokra nem lehet többszázezres kábeleket rásózni. Úgy ahogy mondod, a világ többségi társadalmába "nincs helye". És nem ők mennek menetiránnyal szemben az autópályán.
kammerer írta:
És ez a donkihóte (sic) kérdez vissza, hogy "Miért van jelen az audiofil kommandó szinte minden lehetséges fórumon (...) ?". Érted, miért vannak audiofilek az audiofil fórumokon, miért nem az antiaudiofilek vannak ott egyedül.
Te meg teljesen komoly képpel képes vagy megkérdezni, hogy történt-e már valaha olyan, hogy valaki azt mondta hifi fórumon, hogy a belépő szintű készülék vagy alkatrész elegendő, mert afölött már nem javul a (hang)minőség. Hát, nincs is annál szebb, mint amikor kiszól a gödörből a lik.
Melyik az "audiofil" fórum? Mert a prohardver nem és ez sem az. Lassan már nem is hifi, csak vudu + reklám. A tagok felszereléseinek 99%-án nemhogy a fáziszajt, de még a 256k-320k mp3-at is gondot okozna megkülönböztetni.
Komolyan kértem, hogy legalább egy nyomorult hozzászólást mutasson amire a hadjáratot alapozzák.
Mert én még olyan hifistát nem láttam aki saját jogán meg lett volna elégedve a 100 ezer Ft-os motyóival.
Hisz épp azért jönnek ide, mert elégedetlenek az eredménnyel. Olyat viszont naponta látni, hogy belépő szintű komponenshez árban aránytalanul eltérő 100 ezres placebó eszközöket vetetnek velük, azt sugalmazva, hogy általa kategóriákat lépnek felfele így már nem is lesz szükség készülék cserére. Amikor meg hangfalat kéne cserélni erősítőt vetetnek, de volt olyan is, hogy mindkettő cserére szorult volna, így inkább forráskészüléket ajánlottak. De már azokba is inkább csak a kábeleket meg a tápokat dugdossák.
A valóságban az egyedüli hely ahol a 100 ezer ft-os eszközökről azt hirdetik, hogy a legjobbak és nincs feljebb, azok a saját webshopjaik. Ugyanis a "high-end" jelző eredetileg azt jelenti. Nem a felhasználók generálják a fogalomzavart és az értékdeficitet, hanem akik önérdekből 0-24 a fejüket tömik az ilyen szekta-fórumokon.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1212

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fapaci írta:
2024.02.07., szer. 09:56
Mindenki szeretne fontos lenni, akinek figyelnek és adnak a szavára. Ezt el lehet érni hozzáértéssel, azaz tanulással, de a legtöbb ember gyorsabban akar haladni és a hiányzó tudást hangerővel, agresszivitással próbálja pótolni. Az elmúlt napokban példákat láthattunk erre ebben a topikban is, a közösségi felületek kivirágoztatják az emberek ilyen irányú gyarlóságát. Emlékeim szerint annak idején senkinek nem jutott eszébe, hogy Darvast, Sólymost nyilvánosan nevetségessé tegye, lejárassa, még ha nem is mindig értettünk velük egyet.
Most azt mondanám, hogy azért van ez, mert itt a névtelenség mögé tudunk bújni, még ha sokan ismerik is egymást. Viszont ha beleolvasok a FB hasonló témájú (vagy bármelyik másik) csoportjainak írásaiba, rá kell jönnöm, hogy még ez sem igaz.
Talán nem véletlen, hogy a Dunning–Kruger-hatást csak nemrégiben mutatták ki.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

pjm írta:
2024.02.07., szer. 09:01
fapaci írta:
2024.02.06., kedd 17:02
Gondolkozzunk el kicsit azon, ha Sólymos és Darvas manapság próbálna elindulni egy HiFi témájú magazinnal, mennyire hallatszana szavuk a zajban, hány nap alatt venné el kedvüket a mindentudó tömeg. Látva a mostani beszélgetések színvonalát, nem vagyok optimista a kérdésben, szerintem pár hétnél tovább nem húznák, aztán mindkét úriember keresne valami kellemesebb elfoglaltságot.
Az internet amellett, hogy hasznos informácókkal tud szolgálni, arra is rá tud mutatni, hány ember ad úgy információt, hogy korrekt, széleskörű rálátása nincs a dologra.
Mindenki szeretne fontos lenni, akinek figyelnek és adnak a szavára. Ezt el lehet érni hozzáértéssel, azaz tanulással, de a legtöbb ember gyorsabban akar haladni és a hiányzó tudást hangerővel, agresszivitással próbálja pótolni. Az elmúlt napokban példákat láthattunk erre ebben a topikban is, a közösségi felületek kivirágoztatják az emberek ilyen irányú gyarlóságát. Emlékeim szerint annak idején senkinek nem jutott eszébe, hogy Darvast, Sólymost nyilvánosan nevetségessé tegye, lejárassa, mégha nem is mindig értettünk velük egyet. Meg az sem volt jellemző, hogy a második erősítőnk megszerzése után már vásárlási tanácsokat osztogassunk másoknak. Mondjuk nem is kérdeztük meg idegenektől, milyen fogkrémet, vagy cipőfűzőt vegyünk, nem vergődtünk azon, hogy melyik a LEGJOBB.

Na de hifizzünk! Ami ma a jitter és az órák fáziszaja, az volt pár éve a damping faktor, előtte a mechanikai rezgéscsillapítás, előtte az elektromágneses árnyékolás. Mindig kell valami, amitől a megváltást várjuk.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: pjm »

fapaci írta:
2024.02.06., kedd 17:02
Gondolkozzunk el kicsit azon, ha Sólymos és Darvas manapság próbálna elindulni egy HiFi témájú magazinnal, mennyire hallatszana szavuk a zajban, hány nap alatt venné el kedvüket a mindentudó tömeg. Látva a mostani beszélgetések színvonalát, nem vagyok optimista a kérdésben, szerintem pár hétnél tovább nem húznák, aztán mindkét úriember keresne valami kellemesebb elfoglaltságot.
Az internet amellett, hogy hasznos informácókkal tud szolgálni, arra is rá tud mutatni, hány ember ad úgy információt, hogy korrekt, széleskörű rálátása nincs a dologra. Itt nem konkrétan erre a helyre gondolok, hanem úgy ánblokk a világhálóra + az emberi mivoltunkra, hogy az örömünket némi célzottan keresett és talált háttérinformációval megtoldjuk.
Vesz valamit, tapasztal valamit, oszt itt a megváltás....vajon más is látott már ilyet? :rolleyes:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

sutemenyx írta:
2024.02.06., kedd 22:50
Monnyuk ien?
https://www.ebay.com/itm/354229037400?m ... media=COPY

Ez mar jo lesz bele?
Na… mi a javaslat? Wittao?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

OFF. Lassan tucatnyira esett vissza azok száma, akik hozzászólnak az ilyen vita érzékeny témákhoz, mert a stílus mindent megmérgez. Légyszi gondolkodjatok már. Nem kell csatát nyerni, nincs háború. :napsut:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 883

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Most, hogy fény derült sötét titkomra (hogy miiii??? :D), és közismerten negatív figura lettem, csak annyit kívánok, hogy a mindenféle, szememben értelmetlen dolgokban megnyugvást és megérkezést kereső tagok valóban érjék is el a megelégedést, hogy gondtalanul, örömmel élvezhessék azt a sok jó zenét, ami ebben a mai világban elérhető, bármilyen módon és eszközön is! leborulok.gif
Nem szotkam hibázni.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

kammerer írta:

Hehe, elég hamar elfelejtetted, hogy honnan indult éppen ez a mostani verekedés is.
Ha elfelejtetted volna, jelzem, ugyebár onnan indult a mostani verekedés is, hogy a magát minden magyar hifi fórumok aktuális legfőbb donkihótéjává (sic) kifejlesztett prohardveresszakértő (sic) bedobott egy influenszervideót azzal, hogy a dzsíter problémája meg van oldva egyszer és mindenkorra, később hozzátéve, hogy de nem ám mostantól, hanem már tíz-húsz éve.
Minden verekedés kivétel nélkül onnan indul, hogy már egy egyszerű linkre is ugrik a helyőrség és saját márkás boxerekkel 7 oldalról szétütik a nem közülük való, eltérő véleményen lévő személyt.
kammerer írta:
Nem tudom, te ismerős vagy-e arrafelé, de emberünket olyan környezetből eszi a fene ide (is) rendszerszerűen többedmagával, ahol jelenleg sok egyéb hasonló szélmalomharcalapanyag mellett például a különféle analóg átjátszó- és hangszórókábelek között sincs, sőt nem is lehet hangminőségi különbség, csak a hangosságuk között! És az ilyen tételeket ott éppen most alaptörvénybe is foglalták! Ott már minden vudunak ítéltetett, ami az ilyen tételeknek ellentmond, és nemhogy be kell fóliázni a "vudut", hanem "nincs helye ott". Ha tehetnék, ezt a topikot is átneveznék "Általában a hifiről" helyett "Hifi műszaki szemmel"-re. És ezt jelenti a "műszaki szemmel", hogy nemhogy a dzsíter van megoldva évtizedek óta, hanem a hangszórókábelek hangminősége között sincs, nem is lehet különbség - maximum 1000 forint per méterbe kerülhet a hangszórókábel, afölött vudu.
A prohardveren 30 évvel alacsonyabb az átlagéletkor. Tudomásul kell venni, hogy huszonéves mérnök-informatikusokra nem lehet többszázezres kábeleket rásózni. Úgy ahogy mondod, a világ többségi társadalmába "nincs helye". És nem ők mennek menetiránnyal szemben az autópályán.
kammerer írta:
És ez a donkihóte (sic) kérdez vissza, hogy "Miért van jelen az audiofil kommandó szinte minden lehetséges fórumon (...) ?". Érted, miért vannak audiofilek az audiofil fórumokon, miért nem az antiaudiofilek vannak ott egyedül.
Te meg teljesen komoly képpel képes vagy megkérdezni, hogy történt-e már valaha olyan, hogy valaki azt mondta hifi fórumon, hogy a belépő szintű készülék vagy alkatrész elegendő, mert afölött már nem javul a (hang)minőség. Hát, nincs is annál szebb, mint amikor kiszól a gödörből a lik.
Melyik az "audiofil" fórum? Mert a prohardver nem és ez sem az. Lassan már nem is hifi, csak vudu + reklám. A tagok felszereléseinek 99%-án nemhogy a fáziszajt, de még a 256k-320k mp3-at is gondot okozna megkülönböztetni.
Komolyan kértem, hogy legalább egy nyomorult hozzászólást mutasson amire a hadjáratot alapozzák.
Mert én még olyan hifistát nem láttam aki saját jogán meg lett volna elégedve a 100 ezer Ft-os motyóival.
Hisz épp azért jönnek ide, mert elégedetlenek az eredménnyel. Olyat viszont naponta látni, hogy belépő szintű komponenshez árban aránytalanul eltérő 100 ezres placebó eszközöket vetetnek velük, azt sugalmazva, hogy általa kategóriákat lépnek felfele így már nem is lesz szükség készülék cserére. Amikor meg hangfalat kéne cserélni erősítőt vetetnek, de volt olyan is, hogy mindkettő cserére szorult volna, így inkább forráskészüléket ajánlottak. De már azokba is inkább csak a kábeleket meg a tápokat dugdossák.
A valóságban az egyedüli hely ahol a 100 ezer ft-os eszközökről azt hirdetik, hogy a legjobbak és nincs feljebb, azok a saját webshopjaik. Ugyanis a "high-end" jelző eredetileg azt jelenti. Nem a felhasználók generálják a fogalomzavart és az értékdeficitet, hanem akik önérdekből 0-24 a fejüket tömik az ilyen szekta-fórumokon.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Crystek jo lesz? Az sztem befér.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 883

Hozzászólás Szerző: fererencz »

kammerer írta:

És ez a donkihóte (sic)
Megtisztelsz! leborulok.gif

Igen, már több tucat embert beszéltem le pénz felesleges költéséről ott.

Tudom, ez nem akkora érdem, mint egy szó szerint félsüket, erősen befolyásolható embert rávenni az audiofília nevében arra, hogy egy félértelmes, ütött-kopott hangfalpárra több száz ezer forintot költsön, még tovább csökkententve annak értékét. Többek között. sad.gif
Nem szotkam hibázni.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2773

Hozzászólás Szerző: tunerman »

fülelek írta:
2024.02.06., kedd 19:35
Én említettem az 50ps-t de nem mint hallható határértéket, hanem mint elfogadható értéket, ami szerintem már nem akadályozza a zene élvezetét jó rendszereknél sem, ez nagy különbség. Hogy mi mennyire hallatszik, sajnos meglehetősen ritka a korrekten lebonyolított teszt, az durva, amikor jócskán torzított basszusgitárral tesztelnek bármit... És az sem mérvadó, ha két különböző készüléket hasonlítanak, mondjuk a jitter értékre kihegyezve hiszen az elektronikában egy csomó más is hatással van a hangminőségre, arról nem beszélve, hogy vannak, akik a pontosságra koncentrálnak a teszt alatt, és vannak, akik pusztán a tetszik-nem tetszik állapotra, ami jócskán függ a hallgatott zenétől is. És időnként van olyan is, amikor valaki mindkettőre tud figyelni.
A cd100 gyári állapotban a jittere (meg a tápja miatt) futóműként egyáltalán nem jó választás, egybe készülékként is addig jó, amíg nincs mellette egy qrva jól megcsinált gyári lejátszó (pl.Wadia 860), vagy egy széleskörűen jól tuningolt egyéb lejátszó. Erre most majd ráharap a slepp, de akkor is így van, aki nem hiszi, járjon utána.
A Philips CD100 "gyári állapota" egy első lépcsős, lézersugaras kiolvasású próbálkozás eredménye 1982-ben. Senki ne akarjon a mai tudásunk alapján visszamenőleg pálcát törni felette, inkább javitsuk ki rajta amit lehet.
Ezek egyszerű tuninglépések, erről sok információ fenn van neten...és az eredményekről is.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”