Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2005

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: wittao »

fererencz írta:
2023.12.06., szer. 13:32
Ész megáll!! :nonononono:

Screenshot_20231206_133105.jpg

A HiFi nem hal ki, már a klaviatúra is ódiofíl. :D
Abbol a szempontbol (a hulyesegen tul) talan lehet relevanciaja, hogy a hitelesitett EMI/RFI merolaborokban mar jelentett problemat a vezetekes billentyuzet vezetekenek arnyekolatlansaga es ugyanigy eger is, amivel vezereltek a merorendszert. Kulon ki kellett dolgozni, az hogy ne szorja meg a tole 8m-re levo merendo targyat.
Persze tudom, hogy ez hifi szempontbol nem igenyel feltetlenul audio celra kifejlesztett billentyuzetet, de ettol meg vannak jelensegek, amik nem tunnek fontosnak, de attol meg leteznek.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Snipi írta:
2023.12.06., szer. 14:18
fererencz írta:

Én csak azt nem értem, hogy a jel hogy a viharba jut el a számítógépből a klaviaturába :D
A mai billentyűzetek USB-n kapcsolódnak, tehát simán megoldható.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Snipi írta:
2023.12.06., szer. 14:18
Én csak azt nem értem, hogy a jel hogy a viharba jut el a számítógépből a klaviaturába :D
Begépeled: 01101011110110010101100101011001110110110101101011000111110110101...

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

fererencz írta:

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Nem szotkam hibázni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

arzachel írta:
2023.12.06., szer. 07:48
Aszpirin írta:
2023.12.05., kedd 22:23
istvan01 írta:
2023.12.05., kedd 21:54
Ez tipikus hagyományos fénycső, higanygőz, fényreklámcső lámpa időszakos feltöltődés, kisülés zaja. 50/100Hz csúcsok közelében serceg. Lehet ez is.
Köszi a tippet, de sajnos nem tudom, hogyan lehetne az.
Falun lakom, közel s távol nincs fényreklám, nem használok fénycsöveket, ráadásul ez a felvétel is nappal készült (kb két éve). Régi ügy ez, és nem tudtam rájönni, mi okozza. De mivel csutkára feltekert hangerőnél hallható csak (LP-zés esetében viszont könnyebben észlelhető ott vettem észre, de nem csak LP esetén létezik, és más erősítővel is...), nem igazán zavar, ráadásul a fejhallgatós rendszerben (amit mostanában hallgatok) egyáltalán nem létezik, igaz az a ház kb teljesen átellenes pontjában van, a munkaszobámban. Nincs nagy jelentősége a megoldásnak, csak érdekességként tettem be, mint egy általam rögzített EMI-zavar, mert épp erről volt most szó...
Ez valami helyi specialitás lehet,mert az egyik legjobb barátom szintén Száron lakik a csavar üzemtől nem messze és időnként az ő hifije is recseg.Eddig nem tudtunk rájönni hogy mitől.Kizárólag hanglemezt hallgat.
Köszi! Bár én kb másfél kilométerre lakom a csavargyártól, jó tudni, hogy más is tapasztalt ilyent a faluban (eddig nem is ismertem itteni hifist :) )
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Aszpirin írta:
2023.12.05., kedd 22:23
istvan01 írta:
Ez tipikus hagyományos fénycső, higanygőz, fényreklámcső lámpa időszakos feltöltődés, kisülés zaja. 50/100Hz csúcsok közelében serceg. Lehet ez is.
Falun lakom, közel s távol nincs fényreklám, nem használok fénycsöveket, ráadásul ez a felvétel is nappal készült (kb két éve). Régi ügy ez, és nem tudtam rájönni, mi okozza. De mivel csutkára feltekert hangerőnél hallható csak (LP-zés esetében viszont könnyebben észlelhető ott vettem észre, de nem csak LP esetén létezik, és más erősítővel is...), nem igazán zavar, ráadásul a fejhallgatós rendszerben (amit mostanában hallgatok) egyáltalán nem létezik, igaz az a ház kb teljesen átellenes pontjában van, a munkaszobámban. Nincs nagy jelentősége a megoldásnak, csak érdekességként tettem be, mint egy általam rögzített EMI-zavar, mert épp erről volt most szó...
Ez valami helyi specialitás lehet,mert az egyik legjobb barátom szintén Száron lakik a csavar üzemtől nem messze és időnként az ő hifije is recseg.Eddig nem tudtunk rájönni hogy mitől.Kizárólag hanglemezt hallgat.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

istvan01 írta:
Falun lakom, közel s távol nincs fényreklám, nem használok fénycsöveket, ráadásul ez a felvétel is nappal készült (kb két éve). Régi ügy ez, és nem tudtam rájönni, mi okozza. De mivel csutkára feltekert hangerőnél hallható csak (LP-zés esetében viszont könnyebben észlelhető ott vettem észre, de nem csak LP esetén létezik, és más erősítővel is...), nem igazán zavar, ráadásul a fejhallgatós rendszerben (amit mostanában hallgatok) egyáltalán nem létezik, igaz az a ház kb teljesen átellenes ponzjában van, a munkaszobámban. Nincs nagy jelentősége a megoldásnak, csak érdekességként tettem be, mint egy általam rögzített EMI-zavar, mert épp erről volt most szó...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3437

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Aszpirin írta:
2023.12.05., kedd 19:56
Ezt már mutattam, de ide tartozik, szóval még egyszer.

EMI nálam, csutkára tekert erősítéssel.
Ne a háttérzajra figyeljetek, hanem a szabályos, kb félpercenkénti kb 1,5 mp-es, két csúccsal rendelkező sercegésekre (0:04. 0:34, 0:59, ...) majd pl. a második secegést azonnal követő "dobbanásra", ami kicsit később önbamágan is megismétlődik.
A valódi ok a mai napig rejtély, de szerintem rádiófrekvenciás EMI okozza.

https://www.dropbox.com/s/l0e5jj1jf9rr8 ... n.m4a?dl=0

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

mezzo írta:
2023.12.05., kedd 19:50
Még egyszer köszönöm az inspirációt. Ezért szeretem ezt a fórumot :smile53:
Egyrészt nagyon szívesen, másrészt én vért izzadtam annak idején, mire megtaláltam a ludast. Tiszta ideg voltam, amikor a halk zenei részeken felharsant a góóól!! :D
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Ezt már mutattam, de ide tartozik, szóval még egyszer.

EMI nálam, csutkára tekert erősítéssel.
Ne a háttérzajra figyeljetek, hanem a szabályos, kb félpercenkénti kb 1,5 mp-es, két csúccsal rendelkező sercegésekre (0:04. 0:34, 0:59, ...) majd pl. a második secegést azonnal követő "dobbanásra", ami kicsit később önbamágan is megismétlődik.
A valódi ok a mai napig rejtély, de szerintem rádiófrekvenciás EMI okozza.

https://www.dropbox.com/s/l0e5jj1jf9rr8 ... n.m4a?dl=0

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

Indy írta:
2023.12.05., kedd 16:07
Csak az segített, hogy a kábeleket beburkoltam alufóliával.
Ezzel adtál egy tippet. Van itthon 2 db antisztatikus ESD alaktrésztároló zacskóm. Szép nagy méretűek. Elővettem. Először az erősen érintett doboz körül szórakoztam vele. A déli falnál érezhető volt, hogy jelentősen megfogja a zavart. Végül felnyomtam arra a déli/ utca front falra a doboz mellett. És van az a pozíció a falon, amikor denevér fül kell, hogy a magas sugárzóra rátapadva halljam a zavart. Lehet veszek még ilyen zacskót. Azt még nem tudom hogyan lehet ezeket a úgy "esztétikusan" feltenni a falra, hogy közben ezt a védelmet se veszítsem el. Szerencsére egy sarok rész, nem olya feltűnő hely. De ezt is valahogyan kitalálom.

A másik dobozt, ami messzebb van ettől a déli faltól és minimálisan hallható a zavar, ez a falon lévő árnyékolás nem befolyásolja. Egészen mellé kell tennem a zacskót, hogy még az a minimális zaj is megszűnjön.

Még egyszer köszönöm az inspirációt. Ezért szeretem ezt a fórumot :smile53:

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 941

Hozzászólás Szerző: chord_ »

fülelek írta:
2023.12.05., kedd 17:55
... A hangszórókábelt is le kell árnyékolni és az árnyékolást a földszondához vezetni, különben nem ér semmit az árnyékolás. ...
A szokásos esetben, vagyis, a védőföldhöz kötött árnyékolás, vagy, ennek híján, a '-'-hoz kötött árnyékolás esetében én mindig hallottam nem kicsi, zavaró hatást, az összes kábeleken, tulajdonképpen mindegyiken. Még az összekötő vezetéknél is, ha elhagyható volt az árnyékolás, komoly előrelépés lett hangilag. Akkor is, ha úgy volt bekötve, hogy nem halad át rajta jel.(nyilván, másnál ez másképp is lehet, de a palettából aránylag hiányoznak az árnyékolt tápkábelek és hangszóróvezetékek)

Feltételezhető az, hogy nem maga az árnyékolás a gond ilyenkor, hanem az általa összeszedett zavarjel-gyűjtemény? Aminek elkerülésére eredendően ki lett találva?
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5097

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Az igazi földelés a külön hifi föld céljából levert földszonda, sajnos akárhol nem valósítható meg. A rádiófrekvenciás zavarok egész széles tartományban jelen vannak, és az egyik fő ok a kábelek közti hallható differenciáknak. Az erősítő vagy hálózat védőföldjére kötött árnyékolások gyakorlatilag nem érnek semmit. Ha egy nagy és legnikább zárt fém dobozba zárnánk az elektronikáinkat, és ezt a dobozt egy dróttal a földszondához árnyékolnánk, komoly nyugalmat hozna a zenehallgatásunkhoz függetlenül a használt hardvertől. A hangszórókábelt is le kell árnyékolni és az árnyékolást a földszondához vezetni, különben nem ér semmit az árnyékolás. Mivel rengeteg zavaró körülmény létezik zenehallgatáskor, ha az említett problémát nem tudjuk megoldani, attól még élvezhetjük a zenét, amennyiben jók az elektronikák, nem torzít a hangsugárzónk, nincsenek zavaró akusztikai anomáliák a környezetünkben és a kutya se fingott kacskaringósat a nappaliban.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3136
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Én az eddigiekből azt valószínűsítem, hogy a közeli adótorony a lakás neuralgikus pontjain lokális térerő maximumokat produkál, és ezt vagy a hangfal belső elektronikája, vagy a hangfal tápkábele szedi össze. Utóbbit egy rendesen árnyékolt tápkábel megoldhatja, előbbi esetén a hangfalba kell sajnos belenyúlni, és az elektronika köré vékony fémlemezekből egy Faraday kalickát építeni, amit a földponttal is össze kel kötni. Egyébként adótornyok közelében a magas térerő hosszú távon (értsd sok év alatt) az egészségre is ártalmas lehet, csak ezt nem szokták reklámozni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

Jó pár évvel ezelőtt az akkori előfokom külső tápjával összekötő árnyékolatlan kábel szedett össze spanyol és olasz nyelvű rádióadókat, így volt olyan, hogy egyszerre szólt Brubeck és élőben az Atalanta-Milan meccs. :rolleyes: Csak az segített, hogy a kábeleket beburkoltam alufóliával.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

La_Valse írta:
2023.12.05., kedd 15:40
mezzo leírásából meg a többiek elemzéséből úgy tűnik, a zavar derékhada az éterből jön, és nem közvetlenül a hálózatból.
Én inkább azt mondanám a déli fal bizonyos pontjaiból jön, de legalább is ott nagyon erősen hallható. Voltam másik lakásban is a bobozokkal az emeleten. Az egy teljesen északi lakás. Ott nem volt zaj.

Nem egy szokványos eset. Az is lehet, hogy több tényezős. És kell hozzá valami "együttállás", hogy azon a három ponton ilyen erős legyen ez a zavar.

De a zavar mindenképpen pontszerű inkább.
, mint ha lenne három sugárzó "antenna" abban a déli falban.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

mezzo írta:
2023.12.05., kedd 15:12
Snipi írta:
2023.12.05., kedd 15:02
Hasonlót én is tapasztalok néha. Lehet mobiltelefon, wifi, kékfog vagy bármi ilyesmi is szerintem.
Felettem nem laknak. Alattam nem laktak, amikor beköltöztem, üres volt teljesen a lakás, semmi nem volt benne és akkor is jött a zavar. Nem változott semmit, hogy azóta lakják. Emeleten csak egyik oldalról van szomszéd (északi oldal egy pici csücske), egyébként a lakás kelet, dél és nyugati oldalról nem szomszédos semmilyen épülettel. Az északi oldalon nincs zavar. Ott most éppen nem laknak. Korábban laktak, de nem befolyásolt semmit, akkor sem volt semmilyen zavar azon az oldalon, ha odavittem hallgatózni a dobozokat.
Ez bizony rádiófrekvenciás zaj, ahogy leírtad a hallható zajt, én rögtön ráismertem!
Nekem az analóg forrásom, azon belül is az MC hangszedőm, és az MC léptető elektronikám(Hiraga) szedte ezt össze. Nálam egy közelben lakó rádióamatőr forgalmazása okozta ezt. Szerencsémre csak időnként, mikor rádiózhatnékja volt.
Nálam az szűntette meg, hogy MM hangszedőre váltottam.
Mivel azt írod, hogy ez nálad folyamatos, így én is a közeli, nagy teljesítményű rádióadóra gyanakodnék.
Maximális körültekintéssel leárnyékolni, és leföldelni amit csak lehet, ez talán segít.
Ehhez, és a pontos detektáláshoz lehet, hogy érdemes volna valamilyen szakembert bevonni.
Együttérzek veled, ez a "reszelős krákogás", baromira zavaró.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

mezzo írta:
2023.12.05., kedd 14:57
Nem tudom hogyan működik az RFI és mi az pontosan. Azt sem igazán értem, hogyan alakulhat ki három ilyen erős zavaró pont egy lakásban és hogy ezt okozhatja-e utp kábel/aljzat a falon/falban.
Rádiófrekvenciás interferencia. Bármi okozhatja, ami rádióhullámot bocsát ki, vagy nagyfrekvenciás jeleket szállít. Kábel, router, telefon, BT eszköz, stb. Keresgélheted a zavarforrást, de nem biztos, hogy a lakáson belül van és nem biztos, hogy tudsz rajta változtatni. A hangdoboz elektronikájának árnyékolása egyszerűbb lépésnek tűnik, pláne ha a két doboz nem egyformán érzékeny a zavarra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2023.12.05., kedd 15:48-kor.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

mezzo leírásából meg a többiek elemzéséből úgy tűnik, a zavar derékhada az éterből jön, és nem közvetlenül
a hálózatból. Mindenképpen ajánlatos megkeresni a forrását, erre kiváló lehet rTom ajánlása, egy szkennerként
használt AM/FM táskarádió. Ha megvan, kérdés, meg lehet-e szüntetni, ha nem, akkor jöhet fapaci módszere.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Snipi írta:
2023.12.05., kedd 15:02
Hasonlót én is tapasztalok néha. Lehet mobiltelefon, wifi, kékfog vagy bármi ilyesmi is szerintem.
Felettem nem laknak. Alattam nem laktak, amikor beköltöztem, üres volt teljesen a lakás, semmi nem volt benne és akkor is jött a zavar. Nem változott semmit, hogy azóta lakják. Emeleten csak egyik oldalról van szomszéd (északi oldal egy pici csücske), egyébként a lakás kelet, dél és nyugati oldalról nem szomszédos semmilyen épülettel. Az északi oldalon nincs zavar. Ott most éppen nem laknak. Korábban laktak, de nem befolyásolt semmit, akkor sem volt semmilyen zavar azon az oldalon, ha odavittem hallgatózni a dobozokat.

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

rTom írta:
2023.12.05., kedd 14:49
Egyébkéntn mind a két dobozzal ez a helyzet?
Az egyik mintha egy picit érzékenyebb lenne. A mostani hallgatási pozícióban az egyik nagyon halkan szólaltatja meg a zavart. Ha odamész mellé és rátapadsz csak akkor hallod. A másik sok méterről is hallhatóan teszi ugyanezt. Ha felcseréled őket, akkor mindkettő kb. egyformán és jól hallhatóan adj ki a zavart, de egyik sem szól olyan hangosan, mint az az egy, a felcserélés előtt. Ebből gondolom azt, hogy az egyik erre érzékenyebb lehet.

Volt mindkettő hátulján cserélve bekapcsoló gomb, mert a billenőkapcsoló egyszerűen szétesett. Le is szoktam a kapcsolgatásukról azóta. Inkább az áramforrást kapcsolgatom, nem a dobozokat. Már eszembe jutott az is, hogy talán annak is köze lehet hozzá. Nem egy helyen és egy időben lettek a kapcsolók kicserélve.

De, hogy ennyire hely/elhelyezés függő a zavar erőssége és nem áramforrásfüggő, eddig annyire nem tulajdonítottam jelentőséget. Aztán lehet belejátszhat ez is.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Manapság annyi cucc bocsát ki valamilyen nagyfrekis hullámot, hogy ember legyen a talpán aki megmondja, hogy melyik a hunyó. És még az is szép benne, hogy az se biztos hogy tőlem jön a jel. Szinte biztos, hogy valamelyik szomszéd valamilyen "okos" eszköze a ludas. Ebben az esetben is valami ilyesmire gyanakodnék.

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
2023.12.05., kedd 14:34
Adótorony közelében sajnos sok minden össze tud szedni nagyfrekvenciás zajokat, többek közt akár a elektromos hálózat is. Érdemes lenne kipróbálni egy hálózati tápszűrőt is, és egy rövid, de árnyékolt tápkábellel bekötni a hangfalba.
De teljesen mindegy melyik konnektorba van bedugva. Írtam, hogy körbesétáltam vele a lakást. Konnektoroktól függetlenül az erős zaj csak bizonyos pontokban van. Leírtam az első hsz-ben, hogy hol van ez a három pont. Ezek a pontok teljesen jól behatárolhatóak. Máshol nem találtam ilyen erős zavart sehol sem a lakásban. Tud teljesen zavarmentesen is működni ugyanarról a konnektorról működni, ami mellett pl. most is van. Csak arrébb kell vele mennem és a zavar megszűnik.

Csak az számít, hogy hova sétálok/viszem/teszem le a monitor sugárzót. Abban a három bizonyos pontokban van csak erős zavar, egyébként csak minimálisan hallható (egészen közelről csak) vagy egyáltalán nem.

Azt is mondhatnám, hogy van egy három szobán átmenő, utca frontos fal. Ebben a három szobában, a fal mellett, három meghatározott pontban van erős zavar. Csak ott erős és nagyon zavaró. Máshol egyáltalán nem. Ebben a három pontban az utp kábel/aljzat a közös. Az igaz, hogy van konnektor is. A villanyvezeték és az utp kábel külön-külön van vezetve, más gégecsövekben.

Nem tudom hogyan működik az RFI és mi az pontosan. Azt sem igazán értem, hogyan alakulhat ki három ilyen erős zavaró pont egy lakásban és hogy ezt okozhatja-e utp kábel/aljzat a falon/falban.

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: rTom »

Egyébkéntn mind a két dobozzal ez a helyzet?

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”