Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: mezzo »

Snipi írta:
2023.12.05., kedd 15:02
Hasonlót én is tapasztalok néha. Lehet mobiltelefon, wifi, kékfog vagy bármi ilyesmi is szerintem.
Felettem nem laknak. Alattam nem laktak, amikor beköltöztem, üres volt teljesen a lakás, semmi nem volt benne és akkor is jött a zavar. Nem változott semmit, hogy azóta lakják. Emeleten csak egyik oldalról van szomszéd (északi oldal egy pici csücske), egyébként a lakás kelet, dél és nyugati oldalról nem szomszédos semmilyen épülettel. Az északi oldalon nincs zavar. Ott most éppen nem laknak. Korábban laktak, de nem befolyásolt semmit, akkor sem volt semmilyen zavar azon az oldalon, ha odavittem hallgatózni a dobozokat.

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

rTom írta:
2023.12.05., kedd 14:49
Egyébkéntn mind a két dobozzal ez a helyzet?
Az egyik mintha egy picit érzékenyebb lenne. A mostani hallgatási pozícióban az egyik nagyon halkan szólaltatja meg a zavart. Ha odamész mellé és rátapadsz csak akkor hallod. A másik sok méterről is hallhatóan teszi ugyanezt. Ha felcseréled őket, akkor mindkettő kb. egyformán és jól hallhatóan adj ki a zavart, de egyik sem szól olyan hangosan, mint az az egy, a felcserélés előtt. Ebből gondolom azt, hogy az egyik erre érzékenyebb lehet.

Volt mindkettő hátulján cserélve bekapcsoló gomb, mert a billenőkapcsoló egyszerűen szétesett. Le is szoktam a kapcsolgatásukról azóta. Inkább az áramforrást kapcsolgatom, nem a dobozokat. Már eszembe jutott az is, hogy talán annak is köze lehet hozzá. Nem egy helyen és egy időben lettek a kapcsolók kicserélve.

De, hogy ennyire hely/elhelyezés függő a zavar erőssége és nem áramforrásfüggő, eddig annyire nem tulajdonítottam jelentőséget. Aztán lehet belejátszhat ez is.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Hasonlót én is tapasztalok néha. Lehet mobiltelefon, wifi, kékfog vagy bármi ilyesmi is szerintem.
Manapság annyi cucc bocsát ki valamilyen nagyfrekis hullámot, hogy ember legyen a talpán aki megmondja, hogy melyik a hunyó. És még az is szép benne, hogy az se biztos hogy tőlem jön a jel. Szinte biztos, hogy valamelyik szomszéd valamilyen "okos" eszköze a ludas. Ebben az esetben is valami ilyesmire gyanakodnék.

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
2023.12.05., kedd 14:34
Adótorony közelében sajnos sok minden össze tud szedni nagyfrekvenciás zajokat, többek közt akár a elektromos hálózat is. Érdemes lenne kipróbálni egy hálózati tápszűrőt is, és egy rövid, de árnyékolt tápkábellel bekötni a hangfalba.
De teljesen mindegy melyik konnektorba van bedugva. Írtam, hogy körbesétáltam vele a lakást. Konnektoroktól függetlenül az erős zaj csak bizonyos pontokban van. Leírtam az első hsz-ben, hogy hol van ez a három pont. Ezek a pontok teljesen jól behatárolhatóak. Máshol nem találtam ilyen erős zavart sehol sem a lakásban. Tud teljesen zavarmentesen is működni ugyanarról a konnektorról működni, ami mellett pl. most is van. Csak arrébb kell vele mennem és a zavar megszűnik.

Csak az számít, hogy hova sétálok/viszem/teszem le a monitor sugárzót. Abban a három bizonyos pontokban van csak erős zavar, egyébként csak minimálisan hallható (egészen közelről csak) vagy egyáltalán nem.

Azt is mondhatnám, hogy van egy három szobán átmenő, utca frontos fal. Ebben a három szobában, a fal mellett, három meghatározott pontban van erős zavar. Csak ott erős és nagyon zavaró. Máshol egyáltalán nem. Ebben a három pontban az utp kábel/aljzat a közös. Az igaz, hogy van konnektor is. A villanyvezeték és az utp kábel külön-külön van vezetve, más gégecsövekben.

Nem tudom hogyan működik az RFI és mi az pontosan. Azt sem igazán értem, hogyan alakulhat ki három ilyen erős zavaró pont egy lakásban és hogy ezt okozhatja-e utp kábel/aljzat a falon/falban.

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: rTom »

Egyébkéntn mind a két dobozzal ez a helyzet?

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: rTom »

mezzo írta:
2023.12.05., kedd 14:00
fapaci írta:
2023.12.05., kedd 13:42
Azt írtad, a hangdoboz önmagában, kábel és másik készülék csatlakoztatása nélkül is összeszedi a zavart, ebből indultam ki. Nem tudom, hogy néz ki a Focal belül, de néha elég gagyi módon alakítják ki az aktív dobozok belső kábelezését és elektronikáit, biztosan van rajta mit javítani. Persze ez csak akkor érvényes, ha amúgy szereted a "hangját".
Igen, nagyon kedvelem a hangját. Ilyen lehet belülről.
Lehet olcsó LEDes tápegység, ledes UFO lámpa is a ludas, akár a szomszédban is ha társasházban laksz.
A problémás helyeken teszteld egy olcsó táskarádióval is közép- és UHF sávban is , hogy tudsz e vele rádiót hallgatni. Ha az is sípol először pár 10 méteres körben keresgélj.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

mezzo írta:
2023.12.05., kedd 12:23
Lenne egy érdekes kérdésem/problémám. Nézelődtem hol tehetném fel, mert egy az egyben talán sehová sem illik.

Egy aktív monitorsugárzó magassugárzója olyan, mint ha RFI hangokat adna ki. Tényleg van ilyen vagy valami más zavar lehet?

- Egy nagyon szúrós monoton hangot kell elképzelni, amit szaggatva megszakít különböző intenzitással valami recsegő/torzító hang.

Másfél éve költöztünk, előtte nem volt ilyen gond, az új helyen van. A zavar a lakás (emeleti, társasházi) csak bizonyos pontjain nagyon erős és van olyan hely a lakásban, ahol egyáltalán nincs. Ahol erős a zavar, azokban a pontokban az a közös, hogy a lakás déli falánál vannak és van a közelben konnektor, illetve utp fali aljzat (a kábel és az aljzat sem árnyékolt).

Már körbesétáltam a "dobozzal" néhányszor a lakást. Teljesen mindegy hová van bedugva. Az is mindegy, hogy mondjuk áramtalanítva van a helyiség és hosszabbítón van bedugva, azokban a pontokban ez a zavar mindig nagyon jól hallható. Csak áram alá kell helyezni és az adott zavaró ponthoz kell vinni. Szóval nem kell összekötni másik eszközzel. És ahol állványon vannak, ott pont van zavar. Az egyik monitor pont egy nagyon erős zavart "fog". Nem tudom máshová tenni őket.

Olvasgattam mindenfélét ezekről a hálózati (ethernet) kábelekről is. Akár képesek lehetnek antennaként is működni extrém körülmények között. Az nem tudom mennyire extrém, hogy elég közel van a Széchenyi-hegyi adótorony.

Ami eddig eszembe jutott, azt már mind kizártam. Tényleg nem nagyon maradt más, csak az, hogy utp kábel "sugároz" és az aktív monitorsugárzó meg "befogja". Mielőtt kicserélném jól szigetelt és árnyékolt hálózati kábelekre (amit földelni is kellene) és fali csatlakozókra a jelenlegit, gondoltam rákérdezek.

Talán másnak van még valamilyen ötlete, tippje. Esetleg ne adj isten, még tapasztalt is valami hasonlót. Az sem bánnám, ha tudna valaki ajánlani valakit, aki akár műszerrel tudna mérni és pontosan megmondani, hogy mi lehet ez és mit lehet ellene tenni, hogy ne halljam.

Előre is köszönöm.
Adótorony közelében sajnos sok minden össze tud szedni nagyfrekvenciás zajokat, többek közt akár a elektromos hálózat is. Érdemes lenne kipróbálni egy hálózati tápszűrőt is, és egy rövid, de árnyékolt tápkábellel bekötni a hangfalba.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fapaci írta:
2023.12.05., kedd 13:42
Azt írtad, a hangdoboz önmagában, kábel és másik készülék csatlakoztatása nélkül is összeszedi a zavart, ebből indultam ki. Nem tudom, hogy néz ki a Focal belül, de néha elég gagyi módon alakítják ki az aktív dobozok belső kábelezését és elektronikáit, biztosan van rajta mit javítani. Persze ez csak akkor érvényes, ha amúgy szereted a "hangját".
Igen, nagyon kedvelem a hangját. Ilyen lehet belülről.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

mezzo írta:
2023.12.05., kedd 13:34
fapaci írta:
2023.12.05., kedd 12:53
Én a helyedben megpróbálnám árnyékolni a beépített elektronikát, kábelezést, de ez én vagyok.
Szóval belül bármi képes lehet felvenni ezt a zavart? Nincs benne egy konkrét rész, vagy inkább ezt így látatlanba nem lehet megmondani?

Tegnap egy hasonló pojekt keserítette meg néhány órámat. Egy szubsugárzó szedett össze irgalmatlan zajt, végül nagy nehezen megtaláltuk az okát: az AVX fórum egyik kábelhőse által készített minimal koncepciós tápkábel szórta meg a világot nem kevés elektromágneses zajjal.

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fapaci írta:
2023.12.05., kedd 12:53
Én a helyedben megpróbálnám árnyékolni a beépített elektronikát, kábelezést, de ez én vagyok.
Szóval belül bármi képes lehet felvenni ezt a zavart? Nincs benne egy konkrét rész, vagy inkább ezt így látatlanba nem lehet megmondani?

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A lakás adottságai miatt nem lehet átrendezni. Különben már megcsináltam volna.

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

arzachel írta:
2023.12.05., kedd 12:56
Akkor költözni kell sajnos,ha zenét akarsz hallgatni...
De nem az egész lakásban zavaró, csak pechemre a hallgatási helyen pont igen.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

mezzo írta:
Az nem tudom mennyire extrém, hogy elég közel van a Széchenyi-hegyi adótorony.
Akkor költözni kell sajnos,ha zenét akarsz hallgatni...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

mezzo írta:
2023.12.05., kedd 12:50
Focal Solo 6Be
Az már nem rossz. Én a helyedben megpróbálnám árnyékolni a beépített elektronikát, kábelezést, de ez én vagyok.

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fapaci írta:
2023.12.05., kedd 12:47
Milyen hangdoboz? Olcsóbb aktív dobozoknál nem ritka a jelenség.
Focal Solo 6Be

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

mezzo írta:
Egy aktív monitorsugárzó magassugárzója olyan, mint ha RFI hangokat adna ki.
Milyen típus? Olcsóbb aktív hangdobozoknál nem ritka a jelenség.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2023.12.05., kedd 12:51-kor.

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lenne egy érdekes kérdésem/problémám. Nézelődtem hol tehetném fel, mert egy az egyben talán sehová sem illik.

Egy aktív monitorsugárzó magassugárzója olyan, mint ha RFI hangokat adna ki. Tényleg van ilyen vagy valami más zavar lehet?

- Egy nagyon szúrós monoton hangot kell elképzelni, amit szaggatva megszakít különböző intenzitással valami recsegő/torzító hang.

Másfél éve költöztünk, előtte nem volt ilyen gond, az új helyen van. A zavar a lakás (emeleti, társasházi) csak bizonyos pontjain nagyon erős és van olyan hely a lakásban, ahol egyáltalán nincs. Ahol erős a zavar, azokban a pontokban az a közös, hogy a lakás déli falánál vannak és van a közelben konnektor, illetve utp fali aljzat (a kábel és az aljzat sem árnyékolt).

Már körbesétáltam a "dobozzal" néhányszor a lakást. Teljesen mindegy hová van bedugva. Az is mindegy, hogy mondjuk áramtalanítva van a helyiség és hosszabbítón van bedugva, azokban a pontokban ez a zavar mindig nagyon jól hallható. Csak áram alá kell helyezni és az adott zavaró ponthoz kell vinni. Szóval nem kell összekötni másik eszközzel. És ahol állványon vannak, ott pont van zavar. Az egyik monitor pont egy nagyon erős zavart "fog". Nem tudom máshová tenni őket.

Olvasgattam mindenfélét ezekről a hálózati (ethernet) kábelekről is. Akár képesek lehetnek antennaként is működni extrém körülmények között. Az nem tudom mennyire extrém, hogy elég közel van a Széchenyi-hegyi adótorony.

Ami eddig eszembe jutott, azt már mind kizártam. Tényleg nem nagyon maradt más, csak az, hogy utp kábel "sugároz" és az aktív monitorsugárzó meg "befogja". Mielőtt kicserélném jól szigetelt és árnyékolt hálózati kábelekre (amit földelni is kellene) és fali csatlakozókra a jelenlegit, gondoltam rákérdezek.

Talán másnak van még valamilyen ötlete, tippje. Esetleg ne adj isten, még tapasztalt is valami hasonlót. Az sem bánnám, ha tudna valaki ajánlani valakit, aki akár műszerrel tudna mérni és pontosan megmondani, hogy mi lehet ez és mit lehet ellene tenni, hogy ne halljam.

Előre is köszönöm.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

wittao írta:
2023.12.02., szomb. 10:30
Erre mindig is kivancsi voltam, hogy otthoni kornyezetben ezt a kozelteri komoly monitorsugarzo meghallgatast hogyan kell elkepzelni? Ulok egy irodaszekben az iroasztalomnal es hatradolok?
Ha igy van, akkor szamomra ez barmilyen formaban messze allna a “minosegi”-tol, mert a sajat kenyelmem is egy szempont, amikor zenet hallgatok.
Képzeld, én több mint egy éve erre kényszerülök, sőt, fejhallgatóval....
Van jóminőségű irodaszék is (erre pikkes vagyok, mert napi 8-10 órát munkával töltök benne ülve), és bár nem olyan, mint a nagy bőrfotelemből (made by Kanizsatrend :D ) hallgatni rendes hangszórókon, de van rosszabb is.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7510

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

wittao írta:
2023.12.02., szomb. 10:30
asebestyen írta:
2023.12.02., szomb. 10:23
Egy sok összetevős rendszerben, melyben a végső eredményt az egyes elemek egymás közti oda-visszahatása adja, nem lehet egy-egy elem saját hangját önmagában objektíven megítélni, csak a többi elem függvényében.
Jó hír, hogy a HiFi egy hobbi, ahol mindenki azt csinál, amit akar. Saját jogon lehet hülyeségekre költeni a pénzt szabadon és lehet hirdetni bármilyen igét, még vallási vezetővé is lehet válni és követőket toborozni minden marhaságnak.
A nagyon drága kábelek otthoni meghallgatása helyett javaslom inkább a komoly monitorsugárzók közeltéri meghallgatását otthoni környezetben, ha nem hifizés, mint időtöltés, hanem csak a minőségi hangreprodukció a cél.
Erre mindig is kivancsi voltam, hogy otthoni kornyezetben ezt a kozelteri komoly monitorsugarzo meghallgatast hogyan kell elkepzelni? Ulok egy irodaszekben az iroasztalomnal es hatradolok?
Ha igy van, akkor szamomra ez barmilyen formaban messze allna a “minosegi”-tol, mert a sajat kenyelmem is egy szempont, amikor zenet hallgatok. Inkabb jojjon fotelben elnyulva egy draga kabel :D :D
Képzelni nem kell sehogy, meg kell csinálni 1x. :)
Úgy, hogy egy meghallgatás erejéig elengeded a hifista berögződéseket (ez az egyik legfontosabb elem), a lakberendezési kötöttségeket és beteszel 2 jó monitort valami jóféle állványon meg a kedvenc foteledet közel hozzájuk a szoba azon pontjára, ahol nincsenek a közelben reflektáló bútorok (el kell pakolni, ha van) és nem pont a szoba közepe. A hangsugárzókat szépen magadra fordítod, ezzel az akusztikai anomáliákat a lehetőségekhez képest a legjobban kizárva. Ha jól emlékszem, Neked vannak is Neumann monitoraid, lehet már meg is tetted velük, akkor írhatnál róla.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

asebestyen írta:
2023.12.02., szomb. 10:23
Egy sok összetevős rendszerben, melyben a végső eredményt az egyes elemek egymás közti oda-visszahatása adja, nem lehet egy-egy elem saját hangját önmagában objektíven megítélni, csak a többi elem függvényében.
Jó hír, hogy a HiFi egy hobbi, ahol mindenki azt csinál, amit akar. Saját jogon lehet hülyeségekre költeni a pénzt szabadon és lehet hirdetni bármilyen igét, még vallási vezetővé is lehet válni és követőket toborozni minden marhaságnak.
A nagyon drága kábelek otthoni meghallgatása helyett javaslom inkább a komoly monitorsugárzók közeltéri meghallgatását otthoni környezetben, ha nem hifizés, mint időtöltés, hanem csak a minőségi hangreprodukció a cél.
Ha igy van, akkor szamomra ez barmilyen formaban messze allna a “minosegi”-tol, mert a sajat kenyelmem is egy szempont, amikor zenet hallgatok. Inkabb jojjon fotelben elnyulva egy draga kabel :D :D
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6172

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Mivel az én (Vinkler után ismételt) kérésem sem került beemelésre, így a "felesleg" átkerült az off-ba.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6172

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Vinkler írta:
2023.11.26., vas. 09:53
Kérek mindenkit, hogy legalább nyomokban térjünk vissza a téma címéhez! :kiss:
Akkor fussunk neki ennek a kérésnek még egyszer...
Köszi. ;peace;
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Ha ma akar valaki kezdeni hifizni, és túllépni a BT boxok szintjén, nagyon könnyű dolga van.
A fizetések arányához képest olcsón lehet hozzájutni akár egy hálózatos erősítőhöz, amit nem kell kábelezgetni, nem kell hozzá külön lejátszót venni, nem kell lemezboltokba járni, stb. Kevesebb, mint havi 2.000.-Ft-ért kb. a világ "összes" zenéjét lehet normális, már bőven élvezhető szinten hallgatni.
Használt készülék esetén nem az expressz apró hirdetést kell böngészni, nem kell a Király utcába menni a kétes nepperek közé, hanem akár a telefonon böngészve szinte bármit meg lehet venni. A fórumok pedig segítenek vagy a keresésben, vagy az eladó személy korrektségében.

Mi ez, ha nem a kánaán, a 20-30 évvel ezelőtti állapotokhoz képest?
Csak a Marantz! :-D

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4960

Hozzászólás Szerző: pärt »

Hifit is tartalmazó, de nyomokban az előzőekhez is kapcsolódó élmény: tegnap egy negyedszázada kiadott - egyébként komoly vizuális élményt is nyújtó csomagolásba bújtatott - cd-t hallgattam. Egy arab nyelvű szám szövege szerepel a borítón is, de fordítás nélkül. Idáig mindig átlendültem a dolgon, régebben esélyem nem lett volna kutatómunka nélkül lefordítani. Most a fotelben ülve, telefonnal lefotóztam, nyomtam egy fordítás gombot - a szövegfelismerő automatikusan jelölte ki és ismerte fel a nyelvet - és fél másodpercen belül előttem volt nyersfordítás.
Ezt csak azért írom le példázatként, hogy akit elborzaszt a technológiák felfoghatatlan tempójú és tényleg vitathatóan kontrolált, kontrolálható, nagyon is valós veszélyeket hordozó fejlődése , az azért próbálja pozitív oldalt is látni, és élni a hasznos lehetőségekkel, a negatív oldalt meg belátása szerint kerülheti - már amire van ráhatása. Disztópikus sejtéseknek, félelmeknek nagyon is helye van manapság, de aki hagyja, hogy ezek elhatalmasodjanak rajta, annak nem sok öröme lesz az életben, ami aztán át is fog rajta lépni, ha nem veszi fel a tempót.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Vinkler írta:
2023.11.26., vas. 10:48
Egyébként, csak, hogy legyen valami pozitívum is…

Az elmúlt hetekben két ismerősöm is megkeresett, hogy segítsek neki hangsugárzót vásárolni, mert lecserélné a régieket.
Elkezdtünk beszélgetni, az egyik használtban gondolkodott, a másik újban. Ami mindkét esetben megegyezik, az az, hogy volt egy elképzelés az árral kapcsolatban, ami sajnos szertefoszlott, miután megtudták, milyen árakra kell számítani, főleg azután, hogy szembesítettem őket azzal, hogy a régi hangsugárzójuk jelenlegi utódja mennyibe kerül. Volt egy kis fejvakarás, végül mindkettő lépett és vett is!

Egyik sem klasszikus értelemben vett hifista, egyszerű felhasználók.
Szóval van remény, hogy az igény még fennáll a minőségibb zenehallgatásra. :tutiok:
Ezt én is észre vettem,sajnos. A mostani KEF vagy Infinity hangfalaimat 10 és 100 euroért vettem......... Ma ugyanazért a minöségért közel a fél és 1 millás kategoriában kellene keresgélnem......hanem feljebb :D Na azért már kapok egy használt B&W 801-est vagy egy Infinity RSII-t.... na de azok minösége meg már inkább a 10-20 millás kategoria..... és ugyanez igaz mindenre.... régen sokaltam 3-400ezerböl megépitett csöves dacom, ma egy vacak belépő szintü dac kerül ennyibe.... inkább épitek magamnak egy jó kis Nelson Pass F4,F5 vagy F6-ot mintsem vegyek ujat.....
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”