Nincs ezzel semmi gond. De sztem legyen egy jó rendszere az embernek, mint 2 vagy több ami nem az.juliush írta: ↑2021.03.25., csüt. 16:08Bevallom, személy szerint már jó ideje nem tapasztalok ilyen mértékű "revelációt", szuperlativuszokkal kifejezhető élménybeli javulást akár itthon, akár vendégségben hallgatózva. Idehaza különböző kombinációkban hallgatok időről-időre számos digitális forrást (NAS, Audio PC, Streamer, CD és SACD játékosok, 3 különböző kategóriájú DAC) és 3 különböző erősítést (kisteljesítményű, de fürge Naim AB-osztályú, combosabb A-osztályú Musical Fidelity, sőt egy digitális PowerDAC is) és míg nyilvánvaló különbségek vannak közöttük, különösen ha azok felfedezésére koncentrálva ülök le hallgatni, van amelyikkel talán épp szívesebben időzök el hosszabban, de a különbségek korántsem olyan egetverőek. Tulajdonképp bármelyikkel együtt tudnék élni végleges megoldásként.SoundMania írta: ↑2021.03.25., csüt. 15:25... Így aztán ha egyikről a másikra teszi az ember a lemezt, elámul , hogy úgy szól sokkal jobban most a zene, hogy rá sem ismer, mert olyan dolgokat hall már tőle, amiket eddig még nem. ahogy ismerősöm szokta mondani, lett X darab új lemeze.....
Messze-messze nagyobb különbségeket tapasztalok a felvételek minőségében, nem is beszélve az előadásokéban és tulajdonképpen ennek a felismerése erősít meg abban, hogy jó úton járhatok. Mármint a saját szemszögemből tekintve nyilvánvalóan.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1278
Re: Általában a hifiről
- SoundMania
- V.I.P.

Röviden kB, hogy amikor hallod/érzed az énekes mimikáját és ez nagyon tetszik is, akkor már jó lehet az út. Az emberi hang is nagy élvezetet nyújt. Bár sokan sztem pont az e)lőbbiek hiányosság ai miatt nem kedvelik az operákat és a hasonló műveket.asebestyen írta: ↑2021.03.25., csüt. 15:55Mit jelent az Nálad, hogy elmerülsz a zenében? Honnan tudod, mi a hiba és mi nem?SoundMania írta: ↑2021.03.25., csüt. 15:33
Pont ezaz, hogy nem kell jobban figyelni, hanem inkább jobban elmerülhetsz a zenében úgy, hogy sokkal többmindent hallasz!
És (úgy fogalmaznék) az a jobb komponens , ami kevesebb hibát visz be a rendszer hangjába úgy, hogy közben a fentiek teljesülnek.
Az hogy több mindent hallasz, az mit jelent?
Gondolkozom egy koncepción, hogy megnézzem, ki mit érzékel hibaként. Kíváncsi vagyok, semmi hátsó szándék nincs. Gondolnék egy egyszerű ének felvételre, aminek lenne nyers verziója akár többféle (árkategória, konstrukció) mikrofonnal felvéve. Több féle hibát gondolnék belevinni tudatosan, akár csak utómunkával, gondolok itt hamisságra, tempó hibára, illetve műszaki jellegű hibákra, ebből is van sok ötletem. Annyira kíváncsi lennék, ki melyiket hogy ítélné meg csak önmagában 1 szál éneksávon, még zenei környezet nélkül.
Ha lenne elég ember, aki vállalja a bevonathallók közül, akkor megpróbálom összehozni. Értem én, hogy különbséget sokan hallanak, de hogy megmondják mi a jó vagy a valóságos, azzal vannak fenntartásaim.
De azt kétlem hogy a valóság és a valóságosnak hallott az ugyanaz. Ahhoz sokat kell dolgozni és jól, hogy azok is közel legyenek egymáshoz.
Szóval egy egyszerűbb otthoni berendezéssel nem nagyon garantálható a jó fel vétel és keverés..... Ha érted....
Messze-messze nagyobb különbségeket tapasztalok a felvételek minőségében, nem is beszélve az előadásokéban és tulajdonképpen ennek a felismerése erősít meg abban, hogy jó úton járhatok. Mármint a saját szemszögemből tekintve nyilvánvalóan.
Bevallom, személy szerint már jó ideje nem tapasztalok ilyen mértékű "revelációt", szuperlativuszokkal kifejezhető élménybeli javulást akár itthon, akár vendégségben hallgatózva. Idehaza különböző kombinációkban hallgatok időről-időre számos digitális forrást (NAS, Audio PC, Streamer, CD és SACD játékosok, 3 különböző kategóriájú DAC) és 3 különböző erősítést (kisteljesítményű, de fürge Naim AB-osztályú, combosabb A-osztályú Musical Fidelity, sőt egy digitális PowerDAC is) és míg nyilvánvaló különbségek vannak közöttük, különösen ha azok felfedezésére koncentrálva ülök le hallgatni, van amelyikkel talán épp szívesebben időzök el hosszabban, de a különbségek korántsem olyan egetverőek. Tulajdonképp bármelyikkel együtt tudnék élni végleges megoldásként.SoundMania írta: ↑2021.03.25., csüt. 15:25... Így aztán ha egyikről a másikra teszi az ember a lemezt, elámul , hogy úgy szól sokkal jobban most a zene, hogy rá sem ismer, mert olyan dolgokat hall már tőle, amiket eddig még nem. ahogy ismerősöm szokta mondani, lett X darab új lemeze.....
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7759
Mit jelent az Nálad, hogy elmerülsz a zenében? Honnan tudod, mi a hiba és mi nem?SoundMania írta: ↑2021.03.25., csüt. 15:33
Pont ezaz, hogy nem kell jobban figyelni, hanem inkább jobban elmerülhetsz a zenében úgy, hogy sokkal többmindent hallasz!
És (úgy fogalmaznék) az a jobb komponens , ami kevesebb hibát visz be a rendszer hangjába úgy, hogy közben a fentiek teljesülnek.
Az hogy több mindent hallasz, az mit jelent?
Gondolkozom egy koncepción, hogy megnézzem, ki mit érzékel hibaként. Kíváncsi vagyok, semmi hátsó szándék nincs. Gondolnék egy egyszerű ének felvételre, aminek lenne nyers verziója akár többféle (árkategória, konstrukció) mikrofonnal felvéve. Több féle hibát gondolnék belevinni tudatosan, akár csak utómunkával, gondolok itt hamisságra, tempó hibára, illetve műszaki jellegű hibákra, ebből is van sok ötletem. Annyira kíváncsi lennék, ki melyiket hogy ítélné meg csak önmagában 1 szál éneksávon, még zenei környezet nélkül.
Ha lenne elég ember, aki vállalja a bevonathallók közül, akkor megpróbálom összehozni. Értem én, hogy különbséget sokan hallanak, de hogy megmondják mi a jó vagy a valóságos, azzal vannak fenntartásaim.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Nem jó kifejezés ide,az,hogy mutatni....ez a mozis topikba való.
Van egy szó,amit mindenki ismer.: Jobbnak hallod. Na az lesz a jó,amelyiket jobbnak hallod.
És nemcsak a madzagnál van így,hanem a dacnál az erősítőnél vagy ha hangfalat keres az ember.
Nem is értem,hogy mit nem lehet ezen érteni....hisz mindenki így állítja össze a komponenseit. Vagy nem?
Van egy szó,amit mindenki ismer.: Jobbnak hallod. Na az lesz a jó,amelyiket jobbnak hallod.
És nemcsak a madzagnál van így,hanem a dacnál az erősítőnél vagy ha hangfalat keres az ember.
Nem is értem,hogy mit nem lehet ezen érteni....hisz mindenki így állítja össze a komponenseit. Vagy nem?
- SoundMania
- V.I.P.

Pont ezaz, hogy nem kell jobban figyelni, hanem inkább jobban elmerülhetsz a zenében úgy, hogy sokkal többmindent hallasz!asebestyen írta: ↑2021.03.25., csüt. 15:27Mit jelent, hogy többet mutat a zenéből, ilyenkor mire figyelsz? És hogy döntöd el, melyik a jobb dugó vagy kábel vagy aljzat?sutemenyx írta: ↑2021.03.25., csüt. 14:30Sehol. Ez egy szükséges rossz! Leirtam mar par honapja az ezoterias topicban, hogy gyűlölöm, hogy vezetékekkel meg dugokkal kell kinlodni. Legalja dolog időről időre kábeleket tesztelni, de szükséges a kivanatos eredmenyhez. És én pont azt tapasztaltam, hogy olyan rendszeren, ami többet mutat a zenéből és ezáltal egyre inkább a zenék a saját hangulatukban szólalnak meg, ott egyre nagyobb jelentősége van azoknak a dolgoknak is, amik gyengébb láncon nem vagy csak alig hallatszanak.asebestyen írta: ↑2021.03.25., csüt. 14:20Most fogadjuk el, hogy ez egy jó dolog, hogy máshogy szól a zene, keletről fúj a szél, mintha északról és ne keverjünk ide politikát., had kérdezzem már meg, hogy ez a tulajdonság ez egy cél vagy egy eszköz valamihez? Mire lehet ezt használni, mihez visz közelebb, hol tudjátok és miként ennek az előnyeit kihasználni?
De lehet ezzel nem egyet érteni, csak mondom, hogy én ezt tapasztaltam.
Tényleg érdekel. Szerintem nem meggyőzni kell a másikat, sokkal inkább megérteni, nekem legalábbis ez a célom.
- asebestyen
- V.I.P.

Mit jelent, hogy többet mutat a zenéből, ilyenkor mire figyelsz? És hogy döntöd el, melyik a jobb dugó vagy kábel vagy aljzat?sutemenyx írta: ↑2021.03.25., csüt. 14:30Sehol. Ez egy szükséges rossz! Leirtam mar par honapja az ezoterias topicban, hogy gyűlölöm, hogy vezetékekkel meg dugokkal kell kinlodni. Legalja dolog időről időre kábeleket tesztelni, de szükséges a kivanatos eredmenyhez. És én pont azt tapasztaltam, hogy olyan rendszeren, ami többet mutat a zenéből és ezáltal egyre inkább a zenék a saját hangulatukban szólalnak meg, ott egyre nagyobb jelentősége van azoknak a dolgoknak is, amik gyengébb láncon nem vagy csak alig hallatszanak.asebestyen írta: ↑2021.03.25., csüt. 14:20Most fogadjuk el, hogy ez egy jó dolog, hogy máshogy szól a zene, keletről fúj a szél, mintha északról és ne keverjünk ide politikát., had kérdezzem már meg, hogy ez a tulajdonság ez egy cél vagy egy eszköz valamihez? Mire lehet ezt használni, mihez visz közelebb, hol tudjátok és miként ennek az előnyeit kihasználni?
Tényleg érdekel. Szerintem nem meggyőzni kell a másikat, sokkal inkább megérteni, nekem legalábbis ez a célom.
- SoundMania
- V.I.P.

Nem, sajnos nem jó definíció az övé.A sok állításba és tagadásba bele lehet veszni persze. De az a rendszer amin "nem hallani meg az utolsó csatlakozó bevonatát" az lehet kellemes hangú, de hogy jó nem, az biztos! De ez nem jelenti azt sem, hogy a "jó " rendszerben aztán most akkor ezeket a hatásokat kell éjjel-nappal aztán tesztelni .... Ez " csak " annyit jelent, hogy alkalmas sokkal több minden megjelenítésére amellett , hogy még sokkal kellemesebb hallgatni. Így aztán ha egyikről a másikra teszi az ember a lemezt, elámul , hogy úgy szól sokkal jobban most a zene, hogy rá sem ismer, mert olyan dolgokat hall már tőle, amiket eddig még nem. ahogy ismerősöm szokta mondani, lett X darab új lemeze.....Aszpirin írta: ↑2021.03.25., csüt. 15:01Szerintem: asebestyen definiálta a jó rendszert egyféleképpen, te pedig másféleképpen. Nincs itt ellentmondás, csak definíció szintjén. Ha sikerül megegyeznetek a "jó rendszer" egy ettől független definíciójában, amelyet mindketten elfogadtok, akkor lehet majd vitatkozni arról, hogy pl. a kábelekre érzékeny vagy a kábelekre érzéketlen stb rendszer a jó. Addig viszont csak annyi van, hogy te egyfélét nevezel jónak, ő pedig másfélét.gyongyhalas írta: ↑2021.03.25., csüt. 13:12Piros mondandóhoz...
Na ez szerintem nem így van.....Persze költséghatékony,,,, lenne ha igaz lenne.![]()
![]()
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6162
Szerintem: asebestyen definiálta a jó rendszert egyféleképpen, te pedig másféleképpen. Nincs itt ellentmondás, csak definíció szintjén. Ha sikerül megegyeznetek a "jó rendszer" egy ettől független definíciójában, amelyet mindketten elfogadtok, akkor lehet majd vitatkozni arról, hogy pl. a kábelekre érzékeny vagy a kábelekre érzéketlen stb rendszer a jó. Addig viszont csak annyi van, hogy te egyfélét nevezel jónak, ő pedig másfélét.gyongyhalas írta: ↑2021.03.25., csüt. 13:12Piros mondandóhoz...SoundMania írta: ↑2021.03.25., csüt. 12:34Véleményem szerint nincs egyik a másik nélkül!asebestyen írta: ↑2021.03.25., csüt. 11:01
Az én véleményem az, hogy nem az a jó rendszer, amin az utolsó csatlakozó bevonatát is hallani, épp ellenkezőleg, amelyik lehetőleg minél kevésbér érzékeny apró hülyeségekre, ám a különböző zenék nagyon különbözően szólalnak meg rajta. Azaz ne ugyanaz a felvétel szóljon máshogy, ha az erősítő tápkábelének a csatlakozóját megfordítom az elosztóban, hanem a rendszer minél sokszínűbb reprezentációra legyen képes a zenei repertoárnak megfelelően.
Na ez szerintem nem így van.....Persze költséghatékony,,,, lenne ha igaz lenne.![]()
![]()
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2909
- Kapcsolat:
Sehol. Ez egy szükséges rossz! Leirtam mar par honapja az ezoterias topicban, hogy gyűlölöm, hogy vezetékekkel meg dugokkal kell kinlodni. Legalja dolog időről időre kábeleket tesztelni, de szükséges a kivanatos eredmenyhez. És én pont azt tapasztaltam, hogy olyan rendszeren, ami többet mutat a zenéből és ezáltal egyre inkább a zenék a saját hangulatukban szólalnak meg, ott egyre nagyobb jelentősége van azoknak a dolgoknak is, amik gyengébb láncon nem vagy csak alig hallatszanak.asebestyen írta: ↑2021.03.25., csüt. 14:20Most fogadjuk el, hogy ez egy jó dolog, hogy máshogy szól a zene, keletről fúj a szél, mintha északról és ne keverjünk ide politikát., had kérdezzem már meg, hogy ez a tulajdonság ez egy cél vagy egy eszköz valamihez? Mire lehet ezt használni, mihez visz közelebb, hol tudjátok és miként ennek az előnyeit kihasználni?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- asebestyen
- V.I.P.

Most fogadjuk el, hogy ez egy jó dolog, hogy máshogy szól a zene, keletről fúj a szél, mintha északról és ne keverjünk ide politikát.
, had kérdezzem már meg, hogy ez a tulajdonság ez egy cél vagy egy eszköz valamihez? Mire lehet ezt használni, mihez visz közelebb, hol tudjátok és miként ennek az előnyeit kihasználni?
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Piros mondandóhoz...SoundMania írta: ↑2021.03.25., csüt. 12:34Véleményem szerint nincs egyik a másik nélkül!asebestyen írta: ↑2021.03.25., csüt. 11:01
Az én véleményem az, hogy nem az a jó rendszer, amin az utolsó csatlakozó bevonatát is hallani, épp ellenkezőleg, amelyik lehetőleg minél kevésbér érzékeny apró hülyeségekre, ám a különböző zenék nagyon különbözően szólalnak meg rajta. Azaz ne ugyanaz a felvétel szóljon máshogy, ha az erősítő tápkábelének a csatlakozóját megfordítom az elosztóban, hanem a rendszer minél sokszínűbb reprezentációra legyen képes a zenei repertoárnak megfelelően.
Na ez szerintem nem így van.....Persze költséghatékony,,,, lenne ha igaz lenne.
Te bizony tudjatsz valamit! Mesélj még, hogyan, miből áll össze egy olyan rendszer ahol tényleg lehet hallani milyen is egy adott készülék abszolút értelemben!?shany írta: ↑2021.03.25., csüt. 09:59Bár nekem csak az előző "legnagyobb" Topping daccal van mélyrehatóbb tapaszatalatom, de biztosra veszem, hogy akár készüléken belüli-, akár külső, pótlólagos analóg elektronikával lerontható a minősége olyan szintre, amelyet te jónak/csúcsnak gondolsz...
Ahhoz, hogy egy gyenge minőségű, mindenféle módon torz, rezonáns hangsugárzón/rendszeren is "átverekedje" magát az a "hang", eleve túlzóan karakteresnek, speciális - az eredetitől jelentősen eltérő - egyensúllyal, felépítéssel kell rendelkeznie.
Az, hogy egy lehallgató berendezésen jól érzékelni tudunk készülékek közötti hangi különbségeket, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a ténylegesen fogalmunk is van arról, hogy milyen is az adott készülék abszolút értelemben. Sajnos a lehallgatórendszer objektív gyengeségei akkor is durván határolják/megváltoztatják a végső hangi eredményt, ha ennek ellenkezőjébe vetett hitünk ereje-, a meggyőződésünk fokszáma a végtelenbe tart...
És ez saját élmény, tapasztalat is: így múlik el a "minőségi alkatrész" beütés, költeznek a blackgate-k, stb a fiókba.....egy ténylegesen is jobb hanglánc, tényleges megismerésével...
És ha jól értem, minőségi alkatrészekre sincs szükség? Ez fantasztikus lenne, miként lehet ezt elérni?
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- SoundMania
- V.I.P.

Ezt én sem értettem, de látom végül te is úgy értelmezted mint én, mert hasonló válaszokat tudtam volna adni....sutemenyx írta: ↑2021.03.25., csüt. 10:54"akár külső, pótlólagos analóg elektronikával lerontható a minősége olyan szintre, amelyet te jónak/csúcsnak gondolsz..."shany írta: ↑2021.03.25., csüt. 09:59Bár nekem csak az előző "legnagyobb" Topping daccal van mélyrehatóbb tapaszatalatom, de biztosra veszem, hogy akár készüléken belüli-, akár külső, pótlólagos analóg elektronikával lerontható a minősége olyan szintre, amelyet te jónak/csúcsnak gondolsz...
Ahhoz, hogy egy gyenge minőségű, mindenféle módon torz, rezonáns hangsugárzón/rendszeren is "átverekedje" magát az a "hang", eleve túlzóan karakteresnek, speciális - az eredetitől jelentősen eltérő - egyensúllyal, felépítéssel kell rendelkeznie.
Az, hogy egy lehallgató berendezésen jól érzékelni tudunk készülékek közötti hangi különbségeket, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a ténylegesen fogalmunk is van arról, hogy milyen is az adott készülék abszolút értelemben. Sajnos a lehallgatórendszer objektív gyengeségei akkor is durván határolják/megváltoztatják a végső hangi eredményt, ha ennek ellenkezőjébe vetett hitünk ereje-, a meggyőződésünk fokszáma a végtelenbe tart...
És ez saját élmény, tapasztalat is: így múlik el a "minőségi alkatrész" beütés, költeznek a blackgate-k, stb a fiókba.....egy ténylegesen is jobb hanglánc, tényleges megismerésével...
Többszörös feltételezés / személyeskedés, fogalmad sincs sem arról én mit gondolok, sem arról, amit én hallgatok
"Ahhoz, hogy egy gyenge minőségű, mindenféle módon torz, rezonáns hangsugárzón/rendszeren is "átverekedje" magát az a "hang", eleve túlzóan karakteresnek, speciális - az eredetitől jelentősen eltérő - egyensúllyal, felépítéssel kell rendelkeznie."
Ez egy igaz állítás, egyetértek.
"Az, hogy egy lehallgató berendezésen jól érzékelni tudunk készülékek közötti hangi különbségeket, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a ténylegesen fogalmunk is van arról, hogy milyen is az adott készülék abszolút értelemben. Sajnos a lehallgatórendszer objektív gyengeségei akkor is durván határolják/megváltoztatják a végső hangi eredményt, ha ennek ellenkezőjébe vetett hitünk ereje-, a meggyőződésünk fokszáma a végtelenbe tart..."
Ez is egy igaz állítás, ezzel is egyetértek.
"És ez saját élmény, tapasztalat is: így múlik el a "minőségi alkatrész" beütés, költeznek a blackgate-k, stb a fiókba.....egy ténylegesen is jobb hanglánc, tényleges megismerésével..."
Furcsa élményeid vannak.. Talán az előző két bekezdés éppen rád lehet igaz, ha erre jutottál. Persze ez is csak feltételezés, de jóeséllyel épp ezt magyaráztad el: nálad azért nem kellenek jó alkatrészek, mert semmi szükség rájuk a rendszeredben, úgysem hallod jobbnak, sőt még ronthatnak is a felsorolt okok miatt.
- SoundMania
- V.I.P.

Véleményem szerint nincs egyik a másik nélkül!asebestyen írta: ↑2021.03.25., csüt. 11:01
- asebestyen
- V.I.P.

Itt minden topicban írt már mindenki mindent. Aki már régebbi motoros, annak megvannak a saját preferenciái, illetve nem is nagyon érdekli másoké, ha készüléket vált, aki meg kezdő, az 100%, hogy semmit nem tud innen kimazsolázni magának.
Az elvakultság sajnos csőlátást okoz. Semmi sem fekete vagy fehér.
Itt standard abból lesz, amit a közösség közös metszéspontként vagy közös nevezőként elfogad. Ez lehetne a műszaki objektivitás magától értetődően, de sosem lesz az. Előnyök, hátrányok... Olvashattuk már itt, ha hangról van szó, még a fizikai is másként működik vagy épp el is felejt működni, mert az audio.... az aztán...
A hifi sajnos arról szól, hogy mindenki a saját ízlésére faragja a hangot. Hogy ez jó vagy rossz, ez se jó kérédés.
Sajnos a hifi brand építés is abba az irányba ment el, mintha hangszergyártók lennének, azaz a jellegzetes, felismerhető saját hang.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
"akár külső, pótlólagos analóg elektronikával lerontható a minősége olyan szintre, amelyet te jónak/csúcsnak gondolsz..."shany írta: ↑2021.03.25., csüt. 09:59Bár nekem csak az előző "legnagyobb" Topping daccal van mélyrehatóbb tapaszatalatom, de biztosra veszem, hogy akár készüléken belüli-, akár külső, pótlólagos analóg elektronikával lerontható a minősége olyan szintre, amelyet te jónak/csúcsnak gondolsz...
Többszörös feltételezés / személyeskedés, fogalmad sincs sem arról én mit gondolok, sem arról, amit én hallgatok
"Ahhoz, hogy egy gyenge minőségű, mindenféle módon torz, rezonáns hangsugárzón/rendszeren is "átverekedje" magát az a "hang", eleve túlzóan karakteresnek, speciális - az eredetitől jelentősen eltérő - egyensúllyal, felépítéssel kell rendelkeznie."
Ez egy igaz állítás, egyetértek.
"Az, hogy egy lehallgató berendezésen jól érzékelni tudunk készülékek közötti hangi különbségeket, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a ténylegesen fogalmunk is van arról, hogy milyen is az adott készülék abszolút értelemben. Sajnos a lehallgatórendszer objektív gyengeségei akkor is durván határolják/megváltoztatják a végső hangi eredményt, ha ennek ellenkezőjébe vetett hitünk ereje-, a meggyőződésünk fokszáma a végtelenbe tart..."
Ez is egy igaz állítás, ezzel is egyetértek.
"És ez saját élmény, tapasztalat is: így múlik el a "minőségi alkatrész" beütés, költeznek a blackgate-k, stb a fiókba.....egy ténylegesen is jobb hanglánc, tényleges megismerésével..."
Furcsa élményeid vannak.. Talán az előző két bekezdés éppen rád lehet igaz, ha erre jutottál. Persze ez is csak feltételezés, de jóeséllyel épp ezt magyaráztad el: nálad azért nem kellenek jó alkatrészek, mert semmi szükség rájuk a rendszeredben, úgysem hallod jobbnak, sőt még ronthatnak is a felsorolt okok miatt.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Hát, nem tudom. Én éppen nem azt szűrtem le a dacos topicból, hogy ott a kínai dacok dicsőítése folyna.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Múltkor ezt írta valaki ott, hogy a Topping az SMSL és a Denafrips a TOP3 hang. Le vagy maradva!
Szerintem dobd ki a francba az Ayrekat, és inkább nézzél szét az alin, csuda dolgokat fogsz ott találni
Jövő időben beszélsz egy több mint 40 éves folyamatról... Az alis linkeden nevesebb gyártók kurrens termékeinek 1 pálcás klónjai találhatók. Az ecseri piacos adibas cipő megfelelői. Ráadásul nem is olcsón. Ezeket néhány bolondon kívül senki nem veszi.sutemenyx írta: ↑2021.03.25., csüt. 09:18
Nem ilyen egyszerü sajnos. Ottvan a dacos topic, ahol néha már az smsl, topping az uj standard. Ez el fog jönni minden területen előbbutóbb, általános tendencia ami beleilleszkedhet akár egy nagyobb tervbe is. De nem folytatom, mert végül politizálásba torkollna. Mindenki olyan következtetést von le amilyet akar!
Léteznek 1:1 klónok, abban az esetben ha a bérgyártás megszűnése után saját szakállra újraindítják a termelést. Ez leginkább csak alkatrész ellátás szinten, tömeg igények kielégítése esetén jellemző. 1:1 hifi klónokat nem éri meg gyártani. A kényes piac kiszűri.
Az USA/EU brandek alatt bérgyártás keretein belül létrehozott önálló termékek más technikai és minőségi színvonalat képviselnek.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Egyszer már javasoltam, és egyesekben joggal keltett ellenérzést, hogy mi lenne, ha - nem a farokméregetés végett, de - mindenki, de legalább minden véleményvezér (sárga, kék, zöld, lila, barna, padlizsánszínű) tag egyszerűen szerepeltetné a saját rendszerét az aláírásában, s ezzel némileg hozzájárulna véleménye kontextualizálásához. Hazudni is lehet, nagyot mondani, ki mit akar. Úgyis kiderülne. De legalább lenne mihez viszonyítani. És akkor nem lenne ez a "ki mennyit mire (és főleg minek)?" teljesen általános és felesleges kérdezősködés.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Bár nekem csak az előző "legnagyobb" Topping daccal van mélyrehatóbb tapaszatalatom, de biztosra veszem, hogy akár készüléken belüli-, akár külső, pótlólagos analóg elektronikával lerontható a minősége olyan szintre, amelyet te jónak/csúcsnak gondolsz...
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nem ilyen egyszerü sajnos. Ottvan a dacos topic, ahol néha már az smsl, topping az uj standard. Ez el fog jönni minden területen előbbutóbb, általános tendencia ami beleilleszkedhet akár egy nagyobb tervbe is. De nem folytatom, mert végül politizálásba torkollna. Mindenki olyan következtetést von le amilyet akar!LIMAR írta: ↑2021.03.25., csüt. 08:38Bizonyos szubkultúrákban szükség van, hogy megvegyék az életérzést.
https://www.hu2021.ru/content?c=cig%C3% ... A1nc&id=39
Ezek a tárgyak is megtalálják majd a maguk vásárló rétegét.
De ettől a Fyne Audioban szerintem nem kapnak infarktust.
Más világ, más termékek, más vevők.
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
"Vak vezet világtalant", tipikusan igaz rád is. A tanulás lassú folyamat, legalább valakinek sikerül.cables írta: ↑2021.03.25., csüt. 07:01Ezt a posztot én nagyon fontosnak tartom! Az idézet mondatok miatt. Aki itt, ezekben a fórumokban akar tanulni, az nagyon rossz utat választ. Tipikusan "vak vezet világtalant" párbeszédek zajlanak, amik távolabb viszik a kezdőket a jó megoldásoktól. Legalább is azon a területen, amihez én valamit konyítok, amelyen vannak tapasztalataim. Gondolom ugyanez a helyzet az audiózás más területein. Ez az oka a kiábrándultságoknak, amiről gyakran olvasni itt.
Az egyéni ízlés fontos dolog a hifiben is, ez a motivál bennünket, a hangfalon biztos lehet még segíteni hogy lejjebb menjen mint 44 Herz.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.