Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 439

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

11 perce, Aszpirin írta:

Oké, akkor vagy jobb a füled, vagy a stúdiómunka játszik be, ha drámai különbséget érzékelsz. Nekem egy SA7003-asom van, az kategóriában szerintem ugyanaz, csak egy régebbi modell... lehet a maiakban már sokkal jobb DAC van? 

Egy másik topikban pont ma javasoltam egy PCM 44,1 kHz vs. DSD 2,8 MHz vaktesztet, Stockfisch felvételekkel.

Szerintem: Mivel a DSD elvéből adódóan tudomásom szerint kevésbé érzékeny a jitter-re, mint a PCM, ezért sajnos nem mindegy, hogy az adott rétegeknél milyen igényes a stúdiómunka. De lehet, hogy tévedek.

Nem tudom az elméleti hátterét, én a fülemnek hiszek. Főleg a tér nyílik meg, mintha duplájára nőne. A CD réteg könnyűzenén még akár csábítóbb is lehet, mert tömörebb, "dögösebb".

A próbát most Alia Vox lemezen tettem, SACD állományom többsége tőlük van.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6191

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

7 perce, PgSpa írta:

Ezt anno pontosan nekem címezted. Azóta vettem jóárasítva egy Marantz UD7007-et, amelyen hallgatva a CD és SACD réteg között drámai különbség van. Fájlból még nem hallgattam DSD-t, de ha ekkora lehet a különbség, akkor érdemes hallgatni. Természetesen attól még van rengeteg kiválóan szóló CD, meg persze vinyl, meg természetesen rádió adás (Bartók), meg szalag stb., ...és míg el nem felejtjük, az élő zene :-)

Oké, akkor vagy jobb a füled, vagy a stúdiómunka játszik be, ha drámai különbséget érzékelsz. Nekem egy SA7003-asom van, az kategóriában szerintem ugyanaz, csak egy régebbi modell... lehet a maiakban már sokkal jobb DAC van? 

Egy másik topikban pont ma javasoltam egy PCM 44,1 kHz vs. DSD 2,8 MHz vaktesztet, Stockfisch felvételekkel.

Szerintem: Mivel a DSD elvéből adódóan tudomásom szerint kevésbé érzékeny a jitter-re, mint a PCM, ezért sajnos nem mindegy, hogy az adott rétegeknél milyen igényes a stúdiómunka. De lehet, hogy tévedek.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 439

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

2018. 05. 13. at 20:52, Aszpirin írta:

A DSD ugye az SACD-k formátuma, olyan DAC kell hozzá, ami tudja kezelni (tehát extra hardverigénye is van). 

Épp rövid idővel ezelőtt írtam egy rövid szösszenetet a Komolyzenei ajánló topikban, ami részben (a második bekezdéstől) idevág. Vigyázat, szubjektív egyéni vélemény:

Ezt anno pontosan nekem címezted. Azóta vettem jóárasítva egy Marantz UD7007-et, amelyen hallgatva a CD és SACD réteg között drámai különbség van. Fájlból még nem hallgattam DSD-t, de ha ekkora lehet a különbség, akkor érdemes hallgatni. Természetesen attól még van rengeteg kiválóan szóló CD, meg persze vinyl, meg természetesen rádió adás (Bartók), meg szalag stb., ...és míg el nem felejtjük, az élő zene :-)

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

On 2018. 05. 03. at 11:13 AM, fapaci said:

Egy szaklapot nem csak a gyártók tarthatnak el, de ha az ő pénzükről lemond a szerkesztőség a függetlenség jegyében, akkor csak irreleváns reklámból, vagy az olvasók, esetleg mecénások pénzéből tud életben maradni. Ezek nem túl reális modellek. Ingyenes munkára, szívességekre pedig nem lehet hosszú távon építeni.

Szerintem inkább ismeretterjesztő lapoknak lehetne ezeket tekinteni, mint szaklapnak, azt is csak jó esetben!

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Mióta van DSD-s dac-om próbáltam én is. Persze, hogy rohadt jó. De szerintem olyan, mint a 4K, nem igazán elterjedt és valljuk be, nem is szükséges egy alkotás élvezetéhez...

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6191

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

1 órája, tamagaba írta:

Kinek van konkrét tapasztalata a DSD formátum előnyeiről?

Óriási file méretek, speckó lejátszók, kérdéses eredetű források.

A DSD ugye az SACD-k formátuma, olyan DAC kell hozzá, ami tudja kezelni (tehát extra hardverigénye is van). 

Épp rövid idővel ezelőtt írtam egy rövid szösszenetet a Komolyzenei ajánló topikban, ami részben (a második bekezdéstől) idevág. Vigyázat, szubjektív egyéni vélemény:

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4020

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

1 hour ago, tamagaba said:

Kinek van konkrét tapasztalata a DSD formátum előnyeiről?

Óriási file méretek, speckó lejátszók, kérdéses eredetű források.

Ez egy nagyon hosszú történet sok pro és kontra tapasztalattal, lehetne neki akár külön topikja is. 

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Én a külföldi fórumokon szoktam olvasgatni, igaz így csak nagyon lassan lehet információmorzsákat összeszedni.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11148
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

30 minutes ago, Thunder said:

Nem gondolnám, hogy ez odaát másképp menne. Ott is pénzből élnek, és a megrendelő a gyártó vagy a forgalmazója, aki fizet. És ő nem akar negatív kritikát látni.

Egy szaklapot nem csak a gyártók tarthatnak el, de ha az ő pénzükről lemond a szerkesztőség a függetlenség jegyében, akkor csak irreleváns reklámból, vagy az olvasók, esetleg mecénások pénzéből tud életben maradni. Ezek nem túl reális modellek. Ingyenes munkára, szívességekre pedig nem lehet hosszú távon építeni.

Thunder
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 367

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Thunder »

2 hours ago, dragonweed said:

Ha valaki azt gondolná, hogy ez "odaát" másképp van, ne tegye.

Nem gondolnám, hogy ez odaát másképp menne. Ott is pénzből élnek, és a megrendelő a gyártó vagy a forgalmazója, aki fizet. És ő nem akar negatív kritikát látni.

Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: avl2 »

31 minutes ago, lehoako said:

A six moons szvsz "eléggé" független a tesztelt daraboktól és gyártóiktól...

11 hours ago, -KP- said:

...Egyébként a hazai piac kicsi...

43 minutes ago, dragonweed said:

Ha valaki azt gondolná, hogy ez "odaát" másképp van, ne tegye. ...

mikor a "kicsi hazai piac" "érvet" lattam, nekem is az jutott eszembe: mashol maskepp lenne ? ugyan !  eleg megnezni a "teszteket", minden keszülek jo, egyik jobb mint a masik, mindig az uj jobb stb.    plane: gondoljunk a "positive feedback magazine" -re.  miert nem negative feedback ? ezt es ezt teszteltük, mertük es kerülje mindenki nagy ivben. ja, hogy erre a cegek nem fizetnek ?    Audio Critic mennyit elt ?

gondolom jonehanyan ismeritek ezt: http://www.high-endaudio.com/reviewers.html

persze nem csak hifiben, megfoghatobb, meressel lenyeget jobban tükrözö temakban is (pl. auto) hasonloan megy

messziröl jött ember azt mond amit akar

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: lehoako »

A six moons szvsz "eléggé" független a tesztelt daraboktól és gyártóiktól, nem is csoda, hogy kicsit jobban tele van patchworkölve hirdetésekkel, mint egy Forma-1-es pilóta... :-)

Kábelek terén nekem kifejezetten megbízhatóak.

Thunder
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

1 hour ago, -KP- said:

HFP-sek anno azt mondták, hogy ők olyan termékről nem jelentetnek meg tesztet, ami nem tetszett nekik. Nem tudom mi a valóság alapja, de egyik számban volt szó róla, hogy jönnek a Clarus tesztek, amik végül sose jöttek. Egyébként a hazai piac kicsi, szerintem egyik napilap/portál se engedheti meg magának, hogy az igazat írja. Különben lecsukhatná a rolót... Sajna ez van.

Ez sajnos így van. Nem tudnának megélni belőle, meg nem lenne miről írni. Arról nem is beszélve, hogy a "megrendelő" letilthatja, ha nem tetszik neki. Elvégre ő fizet.

Az meg drága lenne, hogy mindent megvegyenek boltba és úgy írjanak róla szabadon 
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1707

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: -KP- »

3 hours ago, ZolaBA said:

Volt erről egy cikk valahol, hogy nem csak, hogy dicsérnek hanem szándékosan még rosszat is írnak a tesztekbe, ezáltal növelve a vélt hitelességét. Pl. hogy a hangja tökéletes, mindent tud, a legjobb ár érték arányú, de sajnos a fekete tetejéről gyakran kell a port törölni...

HFP-sek anno azt mondták, hogy ők olyan termékről nem jelentetnek meg tesztet, ami nem tetszett nekik. Nem tudom mi a valóság alapja, de egyik számban volt szó róla, hogy jönnek a Clarus tesztek, amik végül sose jöttek. Egyébként a hazai piac kicsi, szerintem egyik napilap/portál se engedheti meg magának, hogy az igazat írja. Különben lecsukhatná a rolót... Sajna ez van.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Volt erről egy cikk valahol, hogy nem csak, hogy dicsérnek hanem szándékosan még rosszat is írnak a tesztekbe, ezáltal növelve a vélt hitelességét. Pl. hogy a hangja tökéletes, mindent tud, a legjobb ár érték arányú, de sajnos a fekete tetejéről gyakran kell a port törölni...

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

24 minutes ago, Thunder said:

Én benne lennék  

Igaz csak munka mellett, mert biztos nem fizetnének érte 

Nem csak nem fizetnének, de tesztpéldányokat se kapnál

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7785

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

1 minute ago, Thunder said:

Én benne lennék  

Majd a konkurenciánál kopogtatunk. 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Thunder
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

2 minutes ago, asebestyen said:

Csináljunk?

Én benne lennék  

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7785

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

4 minutes ago, Thunder said:

Még nem láttam egy fikázó tesztelős oldalt sem itthon.

Csináljunk?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Thunder
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

On 2018. 04. 30. at 10:37 PM, fülelek said:

Az sem semmi, hogy a dagályosra sikeredett beszámoló minden egyes mondata értelmetlen hülyeség. 

A 89dB érzékenység is erős költői túlzás AN módra...

Dynaudio hangszóróból 89dB??? Az tényleg érdekes

De amúgy meg mit várunk egy fizetett hirdetéstől??? Még nem láttam egy fikázó tesztelős oldalt sem itthon.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

1 hour ago, avl2 said:

en teljesen komolyan arra gondoltam es gondolok, hogy ez sajtohiba.   33000 € az igen sok penz szerintem a mai hangfalpiacon is, azert a kinalat mas jellegü, mas ereneket, extravaganciat es/vagy epp "komoly markanevet"  es/vagy egyeb különlegesseget, stb. kinal.

Nem, ez ennyi. A doboz reális ára olyan millió körüli max, a többi 9 gondolom felára annak, hogy zenehallgatás közben megjelenik Taylor úr szelleme  

Itt van pl. ez a doboz:

http://audiocentrum.hu/Opera-Quinta-hangfal

Nem kicsit ismertebb és nagyobb név, SS 9700-as maga, Seas közepek meg mélyek és érdekes kijött kisker nagyker árréssel 1,2 millióból.

De őszintén, ha ennyiért el tudja adni, akkor neki van igaza. 

Ez az egész arra emlékeztet,mikor Swans M1 méretű dobozt láttam Swans M1 hangszórókészlettel más márkanéven 15.000 euróért

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

böngeszve a forumot, epp erre bukkantam:   "ára 29 000 dollár"   ilyenekkel kellene, hogy 33000 USD-ert a Taylor "doboz" versenyezzen (a 4000 USD különbsegert meg lehet ezt-azt tenni) 

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

10 minutes ago, dragonweed said:

Nyugi, csak elgépelték az árat.....   3.3 ezer akart az lenni, kb annyit érhet.

en teljesen komolyan arra gondoltam es gondolok, hogy ez sajtohiba.   33000 € az igen sok penz szerintem a mai hangfalpiacon is, azert a kinalat mas jellegü, mas ereneket, extravaganciat es/vagy epp "komoly markanevet"  es/vagy egyeb különlegesseget, stb. kinal.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5273

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: fülelek »

12 hours ago, -KP- said:

http://hangzasvilag.hu/taylor-acoustic- ... ngsugarzo/

Nem semmi, 33 ezer euró egy sima Hivi D6.8 / Scanspeak Classic hangszórós hangfalért...

Az sem semmi, hogy a dagályosra sikeredett beszámoló minden egyes mondata értelmetlen hülyeség. 

A 89dB érzékenység is erős költői túlzás AN módra...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

http://hangzasvilag.hu/taylor-acoustic- ... ngsugarzo/

Nem semmi, 33 ezer euró egy sima Hivi D6.8 / Scanspeak Classic hangszórós hangfalért...

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”