Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Általában a hifiről
Lehet hogy tényleg ez van. Lehet hogy a komolyzenéhez nagyon értők mindent jobban meg tudnak ítélni, az is lehet, hogy nagyobb biztonsággal kiválogatják a zene javát minden létező stílusból. Tényleg elhiszem. De akkor is! Mi ez ha nem megítélés?
Ez bizony megítélés. Mi a bajod vele?
Általában a hifiről
Szerintem erőltetni nem lehet és nem is kell semminek a megkedvelését!
A klasszikus zenével kapcsolatban, és úgy általában is, ez az állítás nem helyes.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
Általában a hifiről
Igen igazad van:)
Autózás közben nem néztem utána pontosan..
De a lényeg benne volt!!
Nekem a sakáltotálmetáltól jön ki a rég meggyógyult pszoriázisom a könyökömön!
Általában a hifiről
Klasszikustol idezni csak pontosan lehet :-)
"Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas."
Igen igazad van:)
Autózás közben nem néztem utána pontosan..
De a lényeg benne volt!!
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Általában a hifiről
Ez hogy Ford Farlainet idézzem:
Olyan mint sajtreszelővel rejszolni,nagyon érdekes de leginkább fájdalmas
Klasszikustol idezni csak pontosan lehet :-)
"Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas."
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Általában a hifiről
Szerintem erőltetni nem lehet és nem is kell semminek a megkedvelését! Már hogy ne lenne élet komolyzenén túl is, sokszor kapom magam azon, hogy komolyzene után, előtt közvetlenül örömmel hallgatok pl rockot. Őszinteség és hitelesség szempontjából nagyon könnyű jókat találni rock zenében is pl, ráadásul egy Sosztakovics egy Sztravinszkíj nincs is olyan messze pl a progresszív/hard rocktól, mint elsőre tűnne. Meg elképzelhető maníros túljátszott komolyzene (klasszikus zene) is.
Igazad van, van élet a komolyzenén kívül is. De az eszem-iszom, dínom-dánom Bunyós Pityuval meg a jó Laci betyárral azért az nem ugyanaz mint a Tafelmusik mondjuk pl. Telemannal, még akkor sem ha a két zenei ízlés amúgy békésen megfér egymás mellett ugyanabban az agyvelőben.
Mindenki magának választja meg azt a klubbot ahol kedvére hallgathatja imádott előadóit. Senkit sem befolyásolnak egy halántékához szorított fegyverrel. Van aki kikapcsolódásnak a Paripa csárdát választja. Az az ő dolga. Én ha tehetném inkább beülnék a MET egyik előadására. Ez meg az én dolgom.
De abban a pillanatban, ha valaki megtalálna egy mulatós mixxel és el kezdene vele tolakodni akkor nagyon gorombává válnék. Éppen ezért és sem teszem ezt a saját zenéimmel.
Virágozzék minden virág és zárjuk le a témát végre valahára.
Általában a hifiről
Ez hogy Ford Farlainet idézzem:
Olyan mint sajtreszelővel rejszolni,nagyon érdekes de leginkább fájdalmas
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2624
Általában a hifiről
Ha már "klasszikus vs. rock", akkor tessék!
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
Általában a hifiről
Hát fiúk félve írok... Ez nem volt túl elegáns. Háttal nem kéne kezdeni de mindegy. Próbálok én felnőni, ideje is lenne. Igazából csak felnézni tudok azokra a vájt fülűekre, akik kizárólag komolyzenét hallgatnak. Tudom én, igazából az az elit. Próbáltam, sok mindent ebből, tetszik, de többnyire a populárisabb dolgok. Az meg egy idő után tényleg kommersz. Imádom a komoly zenében a hangszereket. Az operákban néha a szólistákat. Az orgona effektjei tényleg jók. Mozog minden, meg tényleg sokszor jobb mint egy kaukázusi kefír. Az ember gyomráig hatol. De mi a fenét csináljak, ha a Bluest szeretem, és abból is a legalját. Azt a régi piszkos fajtát. Tudjátok, amikor a jazz és a blues még összeért. Nem a Bonamassa féle műMájer zenét, hanem azt, amikor egy rendkívül visszafogott gitárpendítésben benne van minden. Az élet és halál. Amikor a felvételen hallod a pohárcsörgést, amikor hallod, hogy csapnivaló hangszereken több generáció tudása szólal meg. Amikor nem szabadna hogy élvezd, mert minden sz@r, de mégis magával ragad. És nem bánt hogy esendő, és gyarló, esetleg csóró vagy, mert úgy érzed nem vagy egyedül.
Igazából csak és kizárólag annak ellensúlyozására próbáltam mindezt szemléltetésként leírni, hogy van élet a komolyzene mellett is! Meg azért mert imádoooom!
Szerintem erőltetni nem lehet és nem is kell semminek a megkedvelését! Már hogy ne lenne élet komolyzenén túl is, sokszor kapom magam azon, hogy komolyzene után, előtt közvetlenül örömmel hallgatok pl rockot. (Azon felül is, hogy amúgy mindenevő vagyok.) Őszinteség és hitelesség szempontjából nagyon könnyű jókat találni rock zenében is pl, ráadásul egy Sosztakovics egy Sztravinszkíj nincs is olyan messze pl a progresszív/hard rocktól, mint elsőre tűnne. Meg elképzelhető maníros túljátszott komolyzene (klasszikus zene) is.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Általában a hifiről
talán feltűnt neked is, a klasszikus zenékre jellemző, ritka az az eset, hogy nem egy előadóhoz, nem egy zenekarhoz kapcsolódik, pláne az az eset nincs, hogy zenemű szerzője adja elő. Sőt, ellenkezőleg, sokan, és sokféleképpen, átdolgozás nélkül is prezentálják, és azok az apró előadói egyediségek mégsem teszik unottá, úgy ahogy esetleg te gondolod. Igen annyi sok szoprán meg bariton énekes van, talán neked unalmasan sokan adják elő ugyan azt a művet, elég lenne abból egyvalaki is, minek annyiszor másnak is kísérletezni.
Valóban nem egy nyelvet beszélünk!
Üdv. Gyuri
Általában a hifiről
Bocsánat,ha félreérthető voltam, teljesen egyetértek az általad leírtakkal,köszönöm a felvételt,csak miután meghallgattam sok másikkal együtt,ez kikívánkozott belőlem!
Üdv. Gyuri
talán feltűnt neked is, a klasszikus zenékre jellemző, ritka az az eset, hogy nem egy előadóhoz, nem egy zenekarhoz kapcsolódik, pláne az az eset nincs, hogy zenemű szerzője adja elő. Sőt, ellenkezőleg, sokan, és sokféleképpen, átdolgozás nélkül is prezentálják, és azok az apró előadói egyediségek mégsem teszik unottá, úgy ahogy esetleg te gondolod. Igen annyi sok szoprán meg bariton énekes van, talán neked unalmasan sokan adják elő ugyan azt a művet, elég lenne abból egyvalaki is, minek annyiszor másnak is kísérletezni.
Általában a hifiről
Sajnálom, mintha nem azonos nyelvet értenénk. Kár hogy neked ez jött le a mondandómból. Egészen másról beszéltem. Nem művekről, nem énekesek számosságáról. Hogy lett ebből neked Duna rekesztés?
Bocsánat,ha félreérthető voltam, teljesen egyetértek az általad leírtakkal,köszönöm a felvételt,csak miután meghallgattam sok másikkal együtt,ez kikívánkozott belőlem!
Üdv. Gyuri
Általában a hifiről
Meghallgattam ezt a művet sok előadásban,tényleg jó,de jó szopránból Dunát lehet rekeszteni,baritonból is.
Gyuri
Sajnálom, mintha nem azonos nyelvet értenénk. Kár hogy neked ez jött le a mondandómból. Egészen másról beszéltem. Nem művekről, nem énekesek számosságáról. Hogy lett ebből neked Duna rekesztés?
Általában a hifiről
Én akárhogy is lapozom ezt a topikot, de sehol nem látok, olvasok olyat hogy a komolyzene kedvelők azok az elithez tartozónak éreznék magukat? Ez inkább valami személyes frusztráltság lehet nálad, meg talán azoknál, akik kacsingatnak a komolyzene felé, de nem érzik, nem értik, nem hallják, mi is az amitől a klasszikus zene (műfajilag rengeteg ágra oszlik, nem lehet egy kalap alá vonni) sokaknak mégis előbbre való a többi műfajnál.
Szerintem, nagyon kevés lehet az a klasszikus zeneszerető aki csak és kizárólag a komoly zene műfajból hallgat. Sokkal inkább az van, ezt saját tapasztalatból is mondom, a komolyzene hallgatás megtanít értékek között válogatni, érezni és látni mi a szép dallam, ritmus, harmónia a többi műfajban is, akár pop, rock, jazz, world zenéken belül is. Miközben tudjuk azt is, manapság a tömegesség és furcsa olcsóbbodás kitermelte a tucc-tucc mechanikus gépi, furcsa és értelmezhetetlen mesterséges műfajmegjelölésekkel persze, csak is valami lüktetést kedvelők népes táborát, akiktől nagyon is elvárás, ne kritikus füllel élvezzék a zenét, csak lüktessen de azt jó hangosan.
Hogy én lenézném a más zenéket kedvelőket, szó sincs róla. Én sem várom el, hogy más is szeresse azt amit én szoktam szeretni inkább. Ha most pl ide írom, hogy én női szoprán kedvelő vagyok, sőt még azt is ide teszem, számomra ki az aki leginkább fellegekbe tud emelni hangjával? akkor ez valakit is kötelezne arra, hogy ezt szeresse, ha be akarna csoportosulni az elitek táborába? szó sincs erről.
De ha már ennyit beszéltem, leírom: Kathleen Battle
Sajnos nem túl sok felvétel marad fenn vele, ízelítőnek is pl ezt tudom, hogy is énekel ő:
Meghallgattam ezt a művet sok előadásban,tényleg jó,de jó szopránból Dunát lehet rekeszteni,baritonból is.
Gyuri
Általában a hifiről
A blues hifin még inkább alkoholmentes!
Egy tisztességes rendszeren nemvóna szabad... A szimfónikusok nagyobb falat szerintem.
.
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 143
Általában a hifiről
Sokkal inkább az van, ezt saját tapasztalatból is mondom, a komolyzene hallgatás megtanít értékek között válogatni, érezni és látni mi a szép dallam, ritmus, harmónia a többi műfajban is, akár pop, rock, jazz, world zenéken belül is. Miközben tudjuk azt is, manapság a tömegesség és furcsa olcsóbbodás kitermelte a tucc-tucc mechanikus gépi, furcsa és értelmezhetetlen mesterséges műfajmegjelölésekkel persze, csak is valami lüktetést kedvelők népes táborát, akiktől nagyon is elvárás, ne kritikus füllel élvezzék a zenét, csak lüktessen de azt jó hangosan.
Lehet hogy tényleg ez van. Lehet hogy a komolyzenéhez nagyon értők mindent jobban meg tudnak ítélni, az is lehet, hogy nagyobb biztonsággal kiválogatják a zene javát minden létező stílusból. Tényleg elhiszem. De akkor is! Mi ez ha nem megítélés?
Általában a hifiről
A blues hifin még inkább alkoholmentes!
Üdv. Gyuri
Általában a hifiről
Hát fiúk félve írok... Ez nem volt túl elegáns. Háttal nem kéne kezdeni de mindegy. Próbálok én felnőni, ideje is lenne. Igazából csak felnézni tudok azokra a vájt fülűekre, akik kizárólag komolyzenét hallgatnak. Tudom én, igazából az az elit. Próbáltam, sok mindent ebből, tetszik, de többnyire a populárisabb dolgok.....
Igazából csak és kizárólag annak ellensúlyozására próbáltam mindezt szemléltetésként leírni, hogy van élet a komolyzene mellett is! Meg azért mert imádoooom!
Én akárhogy is lapozom ezt a topikot, de sehol nem látok, olvasok olyat hogy a komolyzene kedvelők azok az elithez tartozónak éreznék magukat? Ez inkább valami személyes frusztráltság lehet nálad, meg talán azoknál, akik kacsingatnak a komolyzene felé, de nem érzik, nem értik, nem hallják, mi is az amitől a klasszikus zene (műfajilag rengeteg ágra oszlik, nem lehet egy kalap alá vonni) sokaknak mégis előbbre való a többi műfajnál.
Szerintem, nagyon kevés lehet az a klasszikus zeneszerető aki csak és kizárólag a komoly zene műfajból hallgat. Sokkal inkább az van, ezt saját tapasztalatból is mondom, a komolyzene hallgatás megtanít értékek között válogatni, érezni és látni mi a szép dallam, ritmus, harmónia a többi műfajban is, akár pop, rock, jazz, world zenéken belül is. Miközben tudjuk azt is, manapság a tömegesség és furcsa olcsóbbodás kitermelte a tucc-tucc mechanikus gépi, furcsa és értelmezhetetlen mesterséges műfajmegjelölésekkel persze, csak is valami lüktetést kedvelők népes táborát, akiktől nagyon is elvárás, ne kritikus füllel élvezzék a zenét, csak lüktessen de azt jó hangosan.
Hogy én lenézném a más zenéket kedvelőket, szó sincs róla. Én sem várom el, hogy más is szeresse azt amit én szoktam szeretni inkább. Ha most pl ide írom, hogy én női szoprán kedvelő vagyok, sőt még azt is ide teszem, számomra ki az aki leginkább fellegekbe tud emelni hangjával? akkor ez valakit is kötelezne arra, hogy ezt szeresse, ha be akarna csoportosulni az elitek táborába? szó sincs erről.
De ha már ennyit beszéltem, leírom: Kathleen Battle
Sajnos nem túl sok felvétel marad fenn vele, ízelítőnek is pl ezt tudom, hogy is énekel ő:
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Általában a hifiről
Bevallom számomra ez a pár félve eleresztett zene ajánlás többet ért mint az elmúlt hét görcsölései köszi fiúk! (pl. a 4. Tinariwen szám megy, anélkül, hogy jött volna az elkapcsolhatnék - és ez nagyon ritka)
Ne féljen senki az ízlésétől, mert nem ciki... A ciki az, amikor valaki nem fogadja el a másik ízlését.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11028
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Hát az elég szomorú, hogy Fórumtársak kezdik kényelmetlenül érezni magukat zenei ízlésük miatt!
Szóval egy szenvedélyes komolyzene-kedvelő ajánlásával:
Nem hittem volna, hogy rajtam kívül hallgat még ebben az országban valaki Tinariwen-t.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
Általában a hifiről
Nyugodt éjt kívánok mindenkinek!
Általában a hifiről
Hát az elég szomorú, hogy Fórumtársak kezdik kényelmetlenül érezni magukat zenei ízlésük miatt!
Szóval egy szenvedélyes komolyzene-kedvelő ajánlásával:
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 143
Általában a hifiről
Jozsibacsi, nem tartom magam vájtfulunek, még csak nem is érzem menő hifisnek magam, de beszallok ebbe a #metoo-ba, mert nálam is blues megy többséggel. Komolyzene szinte soha. Egyszerűen nem szeretem hifin hallgatni, csak élőben, de ott a lelkemet csavargatja. Hifin olyan érzés, mintha alkolmentes sört innek, értem én, de nem. Most jöhettek azzal, hogy nem hallottam még jó hifin komolyzenet, de hallottam mar olyanon, amit valószínűleg soha nem leszek képes megvenni, de nekem az vhogy mindig olyan érzés, mintha egy eredeti festmény fotorealisztikus másolatát nézném, ami persze hasonlít, hasonlít, de hol van a zenekar?
Hidd el értelek...
Általában a hifiről
Manfred Eicher által létrehozott ECM korai lemezei, összetéveszthetetlen hangulat. Ami persze a jésőbbi, akár mai lemezein is nyomon követhető, bár azok a korai északi jazz lemezek, de jók. És hát ugye a "túlgondolt" borítók.
Hát...Józsibácsi, vigasztalódj... nem vagy egyedül. Én pl. ha egyedül vagyok, vagy késő este, olyan zenéket hallgatok (a Te világoddal szembeni oldalról) amire egy barátom -akinek titkon megmutattam ezeket- összeráncolt szemöldökkel azt mondta: "becsületes ember ilyet nem hallgat" Korai Terje Rypdal, Tom Heasley, Jon Hassel, Nils Petter Molvaer, stb., igazából kategorizálhatatlan zenék, de én meg ezt szeretem .
Szerintem sokan vagyunk így, csak nem merjük bevallani.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Általában a hifiről
Hát fiúk félve írok... Ez nem volt túl elegáns. Háttal nem kéne kezdeni de mindegy. Próbálok én felnőni, ideje is lenne. Igazából csak felnézni tudok....
Jozsibacsi, nem tartom magam vájtfulunek, még csak nem is érzem menő hifisnek magam, de beszallok ebbe a #metoo-ba, mert nálam is blues megy többséggel. Komolyzene szinte soha. Egyszerűen nem szeretem hifin hallgatni, csak élőben, de ott a lelkemet csavargatja. Hifin olyan érzés, mintha alkolmentes sört innek, értem én, de nem. Most jöhettek azzal, hogy nem hallottam még jó hifin komolyzenet, de hallottam mar olyanon, amit valószínűleg soha nem leszek képes megvenni, de nekem az vhogy mindig olyan érzés, mintha egy eredeti festmény fotorealisztikus másolatát nézném, ami persze hasonlít, hasonlít, de hol van a zenekar?
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet