Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5133

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Pontosan ezt tapasztaltam én, még vaktesztesztelve is, pedig az nem szokásom. Plextorral rippelve saját FIM XRCD lemezeimet MAM-Goldra írva AMQ-val vagy anélkül az írott kicsit másképp szólt CD játszón. Vaktesztelésen aki hallgatta szinte mindig az írottat választotta, az lehet az eredeti, mert az "jobb" hangú. Ezt anno írogattam többször fórumon, de mindenki hitetlenkedett, meg többség fordítva tudja. Az írott csak rosszabb lehet.
Nos, azért vagyunk egypáran, akik ezt tapasztalták, úgyhogy aki nem hiszi, járjon utána, próbálja ki maga is...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3464

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

A gyári préselt lemez lyukfal meredeksége nem olyan, mint a jó minőségű alapanyagra jól megírt lemezen, ettől az írott lemezen kisebb a jitter függetlenül attól, hogy milyen futóművön játszuk le. Elég sok lemezt írtam anno, és több meghallgatásnak is egyértelműen az volt az eredménye, hogy a pontosan grebbelt és jól megírt lemez precízebben szól, mint a "gyári", a vakon történő többszöri egymás utáni összehasonlításoknál sokan kiakadtak, hogy miért van ez így. Tehát ugyanolyat, mint a bóti lemez nehéz írni és esetleges, de jobbat/szebbet/precízettebbet lehet, valamint rosszabbat is, amennyiben a hardver/szoftver nem megfelelő.
Érdekes volt, hogy a Mobile Fidelity "gyári" lemezeknél sosem lett jobb az írott, hanem inkább csak ugyanolyan,de jobban megvizsgálva kiderült, hogy a MB í r o t t lemezeket árult,nem préseltet-ezért is volt sokkal drágább.

Hogy mit jelent a precízebben? kevesebb, de tisztább basszus, tisztább magas hangok a 3-10kHz tartományban, részletesebb tér információ. 

Pontosan ezt tapasztaltam én, még vaktesztesztelve is, pedig az nem szokásom. Plextorral rippelve saját FIM XRCD lemezeimet MAM-Goldra írva AMQ-val vagy anélkül az írott kicsit másképp szólt CD játszón. Vaktesztelésen aki hallgatta szinte mindig az írottat választotta, az lehet az eredeti, mert az "jobb" hangú. Ezt anno írogattam többször fórumon, de mindenki hitetlenkedett, meg többség fordítva tudja. Az írott csak rosszabb lehet.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline »

A gyári préselt lemez lyukfal meredeksége nem olyan, mint a jó minőségű alapanyagra jól megírt lemezen, ettől az írott lemezen kisebb a jitter függetlenül attól, hogy milyen futóművön játszuk le. Elég sok lemezt írtam anno, és több meghallgatásnak is egyértelműen az volt az eredménye, hogy a pontosan grebbelt és jól megírt lemez precízebben szól, mint a "gyári", a vakon történő többszöri egymás utáni összehasonlításoknál sokan kiakadtak, hogy miért van ez így. Tehát ugyanolyat, mint a bóti lemez nehéz írni és esetleges, de jobbat/szebbet/precízettebbet lehet, valamint rosszabbat is, amennyiben a hardver/szoftver nem megfelelő.

Anno amikor tesztelgettem e téren, én is hasonló konklúzióra jutottam.
.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Ha két rippelés bájtról-bájtra egyforma, azonos, akkor te hogyan tudod mégis másnak hallani?
Érdekes volt, hogy a Mobile Fidelity "gyári" lemezeknél sosem lett jobb az írott, hanem inkább csak ugyanolyan,de jobban megvizsgálva kiderült, hogy a MB í r o t t lemezeket árult,nem préseltet-ezért is volt sokkal drágább.

Hogy mit jelent a precízebben? kevesebb, de tisztább basszus, tisztább magas hangok a 3-10kHz tartományban, részletesebb tér információ. 

Vendég

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha két rippelés bájtról-bájtra egyforma, azonos, akkor te hogyan tudod mégis másnak hallani?
Ez biztos félrement István, mert ilyet nem írtam sehol.
De lehet olyan süket ágyú vagyok, az is menne. 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

EAC-vel (rendesen beállítva) Plextoron rippelt majd Plextools-szal ugyanezen visszaírt lemez se lesz olyan már, mint az eredeti tapasztalataim szerint. Csináltam egy külön sz.gépet erre, minden kigyalulva, amit lehet, az író többszörösen elcsatolva külön állványon, mégse. Arra használom, hogy amit nem sikerül megvenni gyáriban, de maga a zene fontos, azt kiírom, lesz amilyen lesz, a semminél jobb. Szerencsére kevés ilyen van.
A neten fellelhető ilyen-olyan ripek, főleg az SACD-k meg...rengeteg a nagyon hitvány, meg persze van jó is.

Az imént adatvesztésről volt szó, ami nem lehetséges korrekt rippelésnél és kiírásnál, ezért kérdeztem rá az ellenőrzés módszerére. Persze kaphatunk más hangzást az írott lemezt lejátszva, de szerintem nem mindig negatív az irány, ez leginkább a CD lejátszó képességein múlik. Az meg, hogy a rippelt állományt PC-n lejátszva jobb vagy rosszabb az eredmény, mint direktben lemezről, általánosságban nyilván nem eldönthető kérdés.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3464

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

EAC-vel (rendesen beállítva) Plextoron rippelt majd Plextools-szal ugyanezen visszaírt lemez se lesz olyan már, mint az eredeti tapasztalataim szerint. Csináltam egy külön sz.gépet erre, minden kigyalulva, amit lehet, az író többszörösen elcsatolva külön állványon, mégse. Arra használom, hogy amit nem sikerül megvenni gyáriban, de maga a zene fontos, azt kiírom, lesz amilyen lesz, a semminél jobb. Szerencsére kevés ilyen van.
A neten fellelhető ilyen-olyan ripek, főleg az SACD-k meg...rengeteg a nagyon hitvány, meg persze van jó is.

Vendég

Általában a hifiről

Ezt miként sikerült ellenőrizned?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A cd-k berippelése után eddig az derült ki, hogy nem jentéktelen mennyiségű adat vész el, és a cd jobban szól, nem is kicsit.
Ezt miként sikerült ellenőrizned?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1191

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

A cd-k berippelése után eddig az derült ki, hogy nem jentéktelen mennyiségű adat vész el, és a cd jobban szól, nem is kicsit.
Ezt az utat nem fogom járni, marad a TIDAL, ha ... Sok zene megtalálható ott, amit szeretek hallgatni.

Nem szeretek pc-t kütyüzni, brrrr.

És teljesen igazad van,
jól szól minden így, ahogy van,
sokkal jobban, mint ahogy 10 -20 évvel ezelőtt remélni mertem volna.

Bogár lenne? Nem tudom. Azt vettem észre, hogy a fejes nagyon jó, és a fejes erősítő is szenzációsan jó.
A dac-al is sokat léptem előre, most felmerült a kérdés, érdemes -e a forrást fejleszteni.
Ahogy olvasgatom a válaszaitokat, teljesen felesleges.

Ez főleg a bogár. Ezért is jó ha az ember idegenben jár. De ha mégis fejlesztesz akkor azt tudnod kell nem a vrds 10 az utolsó szó futóművek és cd játszók között. Ha tudod mit jelent mögötte egy jódac akkor el tudod képzelni milyen egy felpiszkált vrds7 ami dac nélkül is jobb?! Szóval vannak lehetőségek.

Vendég

Általában a hifiről

Nekem volt TEAC VRDS 10 SE pörgetőm. Analóg kijáratról nem használtam. Digit kijáratról hallgattam csak futóműként gyári lemezekkel és egy HTPC (nem AudioPC) jó minőségű, de kapcsolóüzemű táppal, PP V2 USB kártyával jobb volt. Egy Audio-gd 5.32 DAC volt utána kötve, PC USB bejáratára (VIA), TEAC Coaxra.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Ezt az utat nem fogom járni, marad a TIDAL, ha ...  Sok zene megtalálható ott, amit szeretek hallgatni.

Nem szeretek pc-t kütyüzni, brrrr.

És teljesen igazad van,
jól szól minden így, ahogy van,
sokkal jobban, mint ahogy 10 -20 évvel ezelőtt remélni mertem volna.

Bogár lenne? Nem tudom. Azt vettem észre, hogy a fejes nagyon jó, és a fejes erősítő is szenzációsan jó.
A dac-al is sokat léptem előre, most felmerült a kérdés, érdemes -e a forrást fejleszteni.
Ahogy olvasgatom a válaszaitokat, teljesen felesleges.

Gondolom sok korongod van, kérdés, hogy ragaszkodsz e hozzájuk avagy kész lennél e 'berippelni' őket. Ehhez kéne egy jó ROM is, mondjuk Plextor. A TIDAL-on minden elérhető, amiket hallgatsz? Mennyire szeretsz kütyüzni (PC)? Ilyesféle kérdések is segíthetnek utat választani... ....

Azt sem tartom kizártnak, hogy jó a cájgod úgy ahogy van, csak beindult a bogár...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Igen, ez nagyon fontos, többször is nagyon tetszett a hang idegenben,
aztán, amikor hazavittem a cuccost kipróbálásra, kiderült, hogy a sajátom jobban szól.

De azért jött hozzám olyan dac is, amit megvettem, mert nagyon jól szólt (Zodiac Antelope+).
Én meg azt mondom, saját rendszerben hallgasson meg minél több mindent.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Nem, nem szükséges, lényeg hogy Gipsz Jakabnál hogy szólt.
2 tápkábellel megoldható, hogy azt se mondod meg, ugyanaz a készülék szólt.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Ez is egyénfüggő. Én nem járkálnék másokhoz hallgatózni. Nekem az elmélyült zenehallgatás, magányos tevékenység.

Szerintem, mindkét út járható. Ha CD fan vagy, lehet, jobban jársz, ha maradsz azon az úton, hiszen egyre többen állnak át a PC alapú zenehallgatásra, és szórják ki elérhető áron, jobbnál jobb futóműveiket.
Ugyanakkor egyetértek, hogy a DAC-ok sokat fejlődtek, és ma már megfizethető áron, lehet nagyon jó DAC-ot is kapni. Előbb talán abba az irányba keresgélnék. Az én tapasztalatom szerint, a DAC meghatározza a hangzás karakterét. Ha az tetszik, már csak finomhangolás, hogy mivel eteted.

Mint írtad, 5 évig hallgattad a rendszered, elégedetten. Ebből azt feltételezem, hogy zenét hallgatsz, és nem hibákat keresel a hangzásban, így igazat adok Füleleknek, hogy nem kell sokszázezres PC az élvezhető hanghoz. Sőt, egy jól tápolt, egylapkás mini PC (pl. Hummingboard, aminek van coax SPDIF kijárata) is boldoggá tehet. Szerény véleményem szerint, a DSD egyelőre nem ad annyi többletet, mint amennyivel a DAC, USB általi etetése bonyolítja a dolgunk.

A TIDAL kényelemben nyújt rengeteget. Kis túlzással, bármit megtalálsz az adatbázisukban. Ráadásul vannak kifejezetten összehasonlítási lehetősségek is, amikor egy bizonyos művet, többféle kiadásban, más-más előadóktól hallgathatsz.
Lehet, elsiklottam felette, de sehol nem említed, ilyen erősítővel hajtod a hangfalaid?

Milyen cd játszótól szabadultál meg a pc miatt ? Neked is teac vrds volt otthon?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Ez is egyénfüggő. 
Az én tapasztalatom szerint, a DAC meghatározza a hangzás karakterét. Ha az tetszik, már csak finomhangolás, hogy mivel eteted.

Az én tapasztalatom szerint egy jobb forrás legalább annyit számít, mint egy jobb DAC. (Ez egy bizonyos, de nem túl magas szint felett érvényes)
Igen, a DAC inkább a hangzás karakterében formál, a "hifis paraméterekben" , a forrás pedig főleg abban, hogy valóban zenét hallgass, ne hifizz: a nyugodt és jelenlétérzetet adó hangban.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Itt a neten csak összezavarnak.

ezt az összezavarást észleltem (nem magamon ), olyanoknál is akik már egy ideje építgetik rendszerüket, de az ilyen-olyan tanácsok, vélemény (ki)nyilvánítások sokakat megzavar, mert nem tudja eldönteni, hogy helyes-e az az út amire rálépett, noha tetszik a rendszere, amit hall otthon.

van néhány fórumozó akinek a véleményére többen adnak, vagy éppen a bölcsek köve tulajdonosa(i)ként tetszeleg(nek),  mindazok ellenére, hogy sokszor teljesen más utat járnak, jó esetben jártak be.

(természetesen akinek nem inge nem veszi magára)
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

petriko
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: petriko »

Ez is egyénfüggő. Én nem járkálnék másokhoz hallgatózni. Nekem az elmélyült zenehallgatás, magányos tevékenység.

Szerintem, mindkét út járható. Ha CD fan vagy, lehet, jobban jársz, ha maradsz azon az úton, hiszen egyre többen állnak át a PC alapú zenehallgatásra, és szórják ki elérhető áron, jobbnál jobb futóműveiket.
Ugyanakkor egyetértek, hogy a DAC-ok sokat fejlődtek, és ma már megfizethető áron, lehet nagyon jó DAC-ot is kapni. Előbb talán abba az irányba keresgélnék. Az én tapasztalatom szerint, a DAC meghatározza a hangzás karakterét. Ha az tetszik, már csak finomhangolás, hogy mivel eteted.

Mint írtad, 5 évig hallgattad a rendszered, elégedetten. Ebből azt feltételezem, hogy zenét hallgatsz, és nem hibákat keresel a hangzásban, így igazat adok Füleleknek, hogy nem kell sokszázezres PC az élvezhető hanghoz. Sőt, egy jól tápolt, egylapkás mini PC (pl. Hummingboard, aminek van coax SPDIF kijárata) is boldoggá tehet. Szerény véleményem szerint, a DSD egyelőre nem ad annyi többletet, mint amennyivel a DAC, USB általi etetése bonyolítja a dolgunk.

A TIDAL kényelemben nyújt rengeteget. Kis túlzással, bármit megtalálsz az adatbázisukban. Ráadásul vannak kifejezetten összehasonlítási lehetősségek is, amikor egy bizonyos művet, többféle kiadásban, más-más előadóktól hallgathatsz.
Lehet, elsiklottam felette, de sehol nem említed, ilyen erősítővel hajtod a hangfalaid?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Igen ez így van. De nem magyarázom tovább mik az előnyei a másik megoldásnak.
Majd eldönti az illető mihez van kedve.

Vendég

Általában a hifiről

Nem. Jobb ha sokmindent hall máshol is. Utàna jöhetnek az otthoni próbák, ha még szükséges.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Nem. Jobb ha sokmindent hall máshol is. Utàna jöhetnek az otthoni próbák, ha még szükséges.

Vendég

Általában a hifiről

Továbbra ia azt mondom menj el meghallgatni minél több rendszert. Abból tanulsz a letöbbet.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

A cd playerek-hez szerintem ugyanúgy szükséges egy külső dac,
mert a bennük levőkkel elég rosszak a tapasztalataim.

Nagyjából úgy látom, hogy a dac-ok-ból az újak lényegesen jobb hangot adnak, a cd lejátszókból meg futóműnek a régiek a jobbak.

Sokmindent megtudtam, csak az nem lett tisztább, hogy
érdemes-e a futóműnek használt TEAC VRDS 10 SE-t lecserélni egy jobb futóműre (ha igen, mennyiért?),
vagy TIDAL lejátszására képes számítópépre költsem ugyanazt az összeget.

Sokaknál látom az is-is megoldást (mindenből van, cd lejátszó-futómű, pc, streamer). Ezt jó lenne elkerülni.

Továbbra ia azt mondom menj el meghallgatni minél több rendszert. Abból tanulsz a letöbbet.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline »

A cd playerek-hez szerintem ugyanúgy szükséges egy külső dac,
mert a bennük levőkkel elég rosszak a tapasztalataim.

Nagyjából úgy látom, hogy a dac-ok-ból az újak lényegesen jobb hangot adnak, a cd lejátszókból meg futóműnek a régiek a jobbak.

Sokmindent megtudtam, csak az nem lett tisztább, hogy
érdemes-e a futóműnek használt TEAC VRDS 10 SE-t lecserélni egy jobb futóműre (ha igen, mennyiért?),
vagy TIDAL lejátszására képes számítópépre költsem ugyanazt az összeget.
.

Gondolom sok korongod van, kérdés, hogy ragaszkodsz e hozzájuk avagy kész lennél e 'berippelni' őket. Ehhez kéne egy jó ROM is, mondjuk Plextor. A TIDAL-on minden elérhető, amiket hallgatsz? Mennyire szeretsz kütyüzni (PC)? Ilyesféle kérdések is segíthetnek utat választani... Még az jutott eszembe, hogy próbálj minél több készüléket meghallgatni saját rendszerben - haverok, AVX-es ismeretségek stb. által, segíthet dönteni.

Azt sem tartom kizártnak, hogy jó a cájgod úgy ahogy van, csak beindult a bogár...
.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”