Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline »

...kitúrta Kondo mestert. Ja, persze, piacosította és olcsóbbá tette az AN néven tovább futó készülékeket, ami azt sugallta a népeknek, van egy igazi AN-jük elérhető áron.
Etikus vagy sem...ez a felhasználók számára jól jött.
Néhány márka/készülék szvsz nem kicsit túlárazott. (Ez a múltra és a jelenre is igaz.)
Persze tudom, kell a zseton az A8-ra, meg a medencére.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Félre értés ne essék..eszem ágában nem volt legalizálni a név lopást.

Csak azt próbáltam jelezni, hogy annyira nagy kárt nemigen okozott ezzel Kondo-nak.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3667

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Én nem vagyok nagy AN fan (mondjuk egyszer valami SE-t biztosan veszek x.-dik rendszernek, mert csövesem még nem volt), de azért nagy valószínűséggel jóval több eszközt adtak el Qvortrup-ék, mint Kondo san. Ezáltal jóval többen ismerik a jelenlegi AN márkát, mint a Kondo félét.
Úgyhogy ez a név lopás annyira nem fájdalmas téma.

Az, hogy valamikor veszel vagy nem veszel egy SE csövest annak semmi köze a QP féle márkabitorláshoz (bocs, tudom, megmentette az AN nevet) miközben kitúrta Kondo mestert. Ja, persze, piacosította és olcsóbbá tette az AN néven tovább futó készülékeket, ami azt sugallta a népeknek, van egy igazi AN-jük elérhető áron.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Én nem vagyok nagy AN fan (mondjuk egyszer valami SE-t biztosan veszek x.-dik rendszernek, mert csövesem még nem volt), de azért nagy valószínűséggel jóval több eszközt adtak el Qvortrup-ék, mint Kondo san. Ezáltal jóval többen ismerik a jelenlegi AN márkát, mint a Kondo félét.

Azért kiváncsi lennék,hogy milyen arcot vágnál amikor hosszú évek munkájával bevezetsz egy céget a piacra és aztán jön egy dán adócsaló és lenyúlja a cégedet...ezt hívják becstelenségnek.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Az Audio Note egy lopott cégnév.Miről is beszélünk?
Hiroyasu Kondo által alapított Audio Note cégnevet lopta el ez a "jóember".

Erre is hivatkoztam amikor írtam, "innen-onnan begyűjtött hangzatos építési filozófiák" emlegetésekor legalább odatenné hogy ezek többségét Kondo mestertől tanulta(?), idézte

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Szívet melengető, hogy vannak még ilyen dinoszauruszok, mint Qvortrup. 

Az Audio Note egy lopott cégnév.Miről is beszélünk?
Hiroyasu Kondo által alapított Audio Note cégnevet lopta el ez a "jóember".
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Szívet melengető, hogy vannak még ilyen dinoszauruszok, mint Qvortrup. Azt hiszem, az ilyen embereknek nagy szerepe volt/van abban, hogy a HiFi még nem vált tisztán technikai sporttá, gyorsulási versennyé. Persze nem tudok mindenben egyetérteni vele, meg a lehetőségeim és az ezekből következő céljaim is mások, mint neki, de a fő gondolata megegyezik az enyémmel: a legtöbb technikai újítás semmivel sem vitt közelebb minket a zenéhez, sőt inkább közénk állt.

Körülnéztem a lemezboltjában és bár biztos voltam benne, hogy sok száz €-s albumokat fogok találni, kellemes 20-25 fontért kínálja a korongokat. Persze az ingyenes letöltéssel így sem tud versenyezni.

A számítógépes zenelejátszás valóban gyerekcipőben jár. Ezt érzem minden fejlesztésnél, mert minimális módosítások is nagy különbségeket eredményeznek, ami erős kiforratlanságot jelez. Megértem, hogy az A.N. nem csap bele ebbe a nyers lecsóba, hiszen bizonyára nincs tőkéjük az iparág vezető fejlesztőjeként működni, kénytelenek megvárni, hogy a nagy cégek kifejlesszék az alap megoldásokat. Csak hát ugye az a probléma, hogy ez egy olyan kicsi piaci szegmens, hogy felesleges tőkét injekciózni bele, tehát kissé reménytelennek tűnik a helyzet.

Mindenesetre próbaként megrendeltem a riportban is említett nagyon jó minőségű Shiam Siem lemezt..mellesleg ez is a legolcsóbb.

Majd igyekszem beszámolni róla, ha ideér.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1024

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: csövi »

kép Diy cucc...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

realfidelity
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: realfidelity »

Hopsz akkor erre válaszolnénk, mint a megszólított "fickó". Bár ebbe a fórumban évek óta egyetlen hozzáfűzést sem tettem, de asszem ilyenkor, amikor az ember kabátlopás gyanújába keveredik, érdemes reagálni. 
Szóval a kérdéses interjú Bodnár Zsolttal történt, e-mailben. Az e-mail címét az egyik ismerősétől kaptam meg, aki kommentelt a blogra DIY témában, majd felajánlotta, hogy küldd egy erősítőt, amit meghallgathatok, illetve, ha van kedvem, írjak róla. SMLS t-ampról van szó, az erről szóló cikk is megtalálható a blogon. Nem linkelnék, semmit, aki akarja, utánanéz.  

A kérdéses interjút alapvetően egy profi DIY-errel szerettem volna készíteni, Bodnár Zsoltot ajánlották, aki mivel nem budapesti, sajnos személyesen nem tudtunk találkozni, de az e-mailben átküldött kérdésekre készségesen válaszolt. Az interjú szövegét átküldtem neki, amit elfogadott, ezután hoztam le a blogon. Mivel sajnos képeket nem küldött, hiába kértem, kénytelen voltam illusztrációs jellegű képekkel feltölteni. Az interjút később a DIY fórumba is több helyen belinkelték, alapvetően pozitív volt a hozzáállás, és tudtommal Zsolt sem panaszkodott arról, hogy ne hoztam le róla profil fotót. (Bár ezt most meg fogom Tőle kérdezni)

Az általad említett "kiderítettem" mondat arra vonatkozik, hogy a facebookon belinkelt cikk alatt volt két komment, amire szintén válaszoltam, ugyanazt, amit fent is írok, hogy bár kértem, de nem kaptam fotót, így kénytelen voltam a netről szedett képekkel dolgozni. Az "infója több ponton sántított" erős csúsztatás, amit nem kommentálnék. Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy egy interjúban, ahol a válaszoló maga ír le valamit, bármi is sántítana, vagy, ha esetleg tévedés, akkor nem jelentkezne azzal, hogy javítsuk. Ez azért. valljuk be, nem életszerű.

Peter Qvortruppal szintén e-mailben készült az interjú, lévén én nem élek Angliában, Ő meg igen, így elég nehézkes személyesen találkozni. (Mellesleg, nem hinném, hogy Qvortrup akárkivel leülne beszélgetni ebben a témában) A kérdéseimet a forgalmazónak küldtem, a válaszokat pedig nekem küldte el Peter, a képekkel egyetemben.

Idemásolom a levelezésemből a Zsolttal történt beszélgetés egy részletét:

"Kedves Zsolt!

Remélem, nem zavarok. *******-tól kaptam meg az e-mail címedet, akivel az audiolife blogon kezdtünk el egy beszélgetést. Én szerkesztem az oldalt és mivel mostanában megint elkezdett érdekelni a DIY hifi, arra gondoltam, hogy egy kicsit mélyebben körüljárom a témát, amihez viszont egy gyakorló DIY-er véleményét, tapasztalatát is szeretném kikérni. Kicsit utánanéztem, hogy milyen projekteket készítettél, illetve Téged ajánlottak.

Ha van hozzá kedved és időd, akkor készítenék egy rövid interjút és küldenék pár kérdést. A cikket kb tíz flekkre tervezem, időben ráérünk, a blogon fog megjelenni, illetve a facebook oldalamon, valamint a blog.hu cikkajánlójában. Az interjú lehet anonim, ha nem akarod névvel vállalni.

Kérlek, jelezz vissza, ha érdekel.

Köszönettel:

www.audiolife.blog.hu 

Természetesen van, és vállalom névvel is.
Üdv. Zsolt.

Üdvözlettel:

Audiolife 

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

.

Egy kis olvasni való: http://audiolife.blog.hu/2014/02/11/rea ... mment-form

.

olvastam már több blog bejegyzést ettől a fickótól, erősen AN elfogult, ami önmagában nem baj.Viszont egyszer kiderítettem, készített egy interjú bejegyzést egy általam is ismert csöves diyerrel, és több ponton sántított az infója, aztán kérdésemre beismerte, nem közvetlenül készült a riport, képeket sem kapott hozzá, olyan eszközöket és arcokat mutatott aminek semmi köze nem volt a megnevezett diyerhez. Amikor ezt észrevételeztem, bevalotta az igazságot, innen-onnan ollózta az infót.

Ettől a pontól fenntartásom van, valóban találkozott-e PQ-al, adott-e neki közlésre alkalmas interjúit. Ha meg mégsem, akkor mindenki gondolja tovább belátása szerint....

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 728

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: tollact »

Szívet melengető, hogy vannak még ilyen dinoszauruszok, mint Qvortrup. Azt hiszem, az ilyen embereknek nagy szerepe volt/van abban, hogy a HiFi még nem vált tisztán technikai sporttá, gyorsulási versennyé. Persze nem tudok mindenben egyetérteni vele, meg a lehetőségeim és az ezekből következő céljaim is mások, mint neki, de a fő gondolata megegyezik az enyémmel: a legtöbb technikai újítás semmivel sem vitt közelebb minket a zenéhez, sőt inkább közénk állt.

Körülnéztem a lemezboltjában és bár biztos voltam benne, hogy sok száz €-s albumokat fogok találni, kellemes 20-25 fontért kínálja a korongokat. Persze az ingyenes letöltéssel így sem tud versenyezni.

A számítógépes zenelejátszás valóban gyerekcipőben jár. Ezt érzem minden fejlesztésnél, mert minimális módosítások is nagy különbségeket eredményeznek, ami erős kiforratlanságot jelez. Megértem, hogy az A.N. nem csap bele ebbe a nyers lecsóba, hiszen bizonyára nincs tőkéjük az iparág vezető fejlesztőjeként működni, kénytelenek megvárni, hogy a nagy cégek kifejlesszék az alap megoldásokat. Csak hát ugye az a probléma, hogy ez egy olyan kicsi piaci szegmens, hogy felesleges tőkét injekciózni bele, tehát kissé reménytelennek tűnik a helyzet.

Azért én ebben nem vagyok annyira biztos. Szerintem a potenciális zenehallgatók elég nagy százalékát igenis érdekli ez, úgyhogy előbb-utóbb fogják is fejleszteni. Azon én is elcsodálkoztam, hogy ezek a viszonylag limitált kiadások emberi áron hozzáférhetőek. De vigyázat: szerintem itt vannak archív felvételek is, amik nem feltétlenül a hifi szempontból érdekesek...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Catman »

Köszönöm a válaszokat. A hifi jelenleg a majdan elbontandó falon van, máshol pedig egyéb okok miatt nem tudom elhelyezni, így marad a két lenti variáció.

Előre kipróbálni érthető okok miatt nem fogom tudni , átépítéskor pedig új aljzatokat is ki kell majd építeni, ehhez pedig előre el kell döntenem, hol legyen a hifi...

Beírok a hivox topicba is a kérdést, köszi a tippet.
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11288
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tehát a kérdés, hogy a két lehetőség közül akusztikailag melyik a jobb választás?

A 2. verzió több szempontól is kellemesebb. A hangdobozok szimmetrikus elhelyezése jót tesz a színpadképnek, a hallgatási pont mögötti szabad tér is hasznos. A jobb megközelíthetőség érdekében a kanapét ne középre tedd, hanem valamelyik falhoz közelebb tolhatod. A "zeneszoba" hangdobozok mögötti falát csillapítanám, illetve az oldalfalakra az elsődleges tükrözési pontokra (ami itt kb a fal harmadánál van) is tennék valamit. Ha basszus problémád lenne, akkor a dobozok és a kanapé hosszanti irányú tologatásával lehet kísérletezni. A rajz alapján ezt nehéz lenne előre kiszámolni.

Amúgy Salacának van igaza, a nagyobb tér a HiFi-nek járna.

Vendég

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok, tervezzük, hogy a nappalinkat összenyitjuk az egyik kis szobával, a hangfalak ebbe a régi kisszoba részbe kerülnének át. A kisszoba kb 3x3.3m, a nappali 4.4x4.5m. Tanácsot szeretnék kérni, hogy szerintetek milyen elrendezés lenne jobb akusztikai szempontból. A rendszer CAV 880A + HK970LE + Squeezebox.

1. variáció (piros a hangsugárzók, közöttük lesz a TV, erősítő, stb., zöld a kanapé)

nappali1.png

Lakberendezési szempontból talán ez lenne a praktikusabb, mert így a kanapé könnyebben megközelíthető lenne, bár az ablak meg pont a TV-vel szembe kerülne, de ez kevésbé zavar... Akusztikailag szintén a hallgató mögött kb. fél-1 méterre lévő ablak az aggályos, bár függöny lesz előtte.

2. variáció

nappali2.png

Itt a hallgató mögött nincs fal, amitől én kicsit félek, vajon nem lesz-e nagyon mélyhiányos. (Jelenleg a kanapé mögött közvetlenül van a fal, és így elég kellemesek a mélyek...) Az átrendezés után a hallgató mögötti falnál lépcső lesz, illetve egy könyvespolc, a nappaliban lesz még egy étkezőasztal, és nagyjából ki is merül ennyiben a berendezés (+ képek a falon, függöny az ablakon, szőnyeg), tehát valószínűleg kicsit visszhangos lesz a helyiség. Ez is aggaszt kicsit.

Tehát a kérdés, hogy a két lehetőség közül akusztikailag melyik a jobb választás?

A válasz nyilván az, hogy ki kell mind a kettőt próbálni. Én biztos, hogy oda tenném az étkezősarkot, ahová te a hifit szánod, az meg maradna a nappaliban. Mégiscsak úgy dukál, nem? 

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6563

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Szia
Szerintem erről kérdezd fülelek mestert (ő nagyon otthon van akusztikai kérdésekben), itt:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %C3%A9sek/

szerk.:én egyébként az első variánst választanám, így meghallgatás nélkül...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Catman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Catman »

Sziasztok, tervezzük, hogy a nappalinkat összenyitjuk az egyik kis szobával, a hangfalak ebbe a régi kisszoba részbe kerülnének át. A kisszoba kb 3x3.3m, a nappali 4.4x4.5m. Tanácsot szeretnék kérni, hogy szerintetek milyen elrendezés lenne jobb akusztikai szempontból. A rendszer CAV 880A + HK970LE + Squeezebox.

1. variáció (piros a hangsugárzók, közöttük lesz a TV, erősítő, stb., zöld a kanapé)

Lakberendezési szempontból talán ez lenne a praktikusabb, mert így a kanapé könnyebben megközelíthető lenne, bár az ablak meg pont a TV-vel szembe kerülne, de ez kevésbé zavar... Akusztikailag szintén a hallgató mögött kb. fél-1 méterre lévő ablak az aggályos, bár függöny lesz előtte.

2. variáció

Itt a hallgató mögött nincs fal, amitől én kicsit félek, vajon nem lesz-e nagyon mélyhiányos. (Jelenleg a kanapé mögött közvetlenül van a fal, és így elég kellemesek a mélyek...) Az átrendezés után a hallgató mögötti falnál lépcső lesz, illetve egy könyvespolc, a nappaliban lesz még egy étkezőasztal, és nagyjából ki is merül ennyiben a berendezés (+ képek a falon, függöny az ablakon, szőnyeg), tehát valószínűleg kicsit visszhangos lesz a helyiség. Ez is aggaszt kicsit.

SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11288
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

.
.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

.

.

én mindig vakarózok az innen-onnan begyűjtött hangzatos építési filozófiáktól, de ez az idézet legalább őszinte és minden benne van:
"
Továbbra is elkötelezettek vagyunk. Több transzformátor dizájnunk is van, amelyekben a vezetőkkel kísérletezünk, illetve a szigetelésekkel, amelyek feltehetően javítják majd a jelenlegi modellek hangját. (Az újak várhatóan sokkal költségesebbek lesznek). Szóval igen, még mindig azon dolgozunk, hogy fejlesszük a transzformátorokat és a bennük felhasznált anyagokat."

Vendég

Általában a hifiről

.

.

Vendég

Általában a hifiről

az aranyozás nem nagy szám,csak a forasztás a gond 1100 fok hogy foraszd,és ez a alkatrészek rovására menne,csak kérdezem mert úgy baromira kiváncsi lennék milyen lenne  a hangzásEn naponta hegesztetek lezerrel,a darabok alig melegszenek!!Mint lehetoseget szivesen kiproballnam az audio ban,lehet hogy azonos keresztmetszetu alkatreszlabakat drot nelkul ossze lehetne olvasztani tokeletesen.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: szamóca »

meg érné e?
Az arany rosszabb vezető mint a réz. Nagyobb a fajlagos ellenállása. Érintkezőfelületek bevonására azért használják, mert nem oxidálódik, ezért az átmeneti ellenállása az idő elteltével sem változik mint a réznél. Az ezüstnek a legkisebb a fajlagos ellenállása, és az oxidja is vezető, azt meg azért használják kontaktoknál.
Tehát tulajdonképpen mi is indokolná az arany használatát alkatelemek összekötése gyanánt? Az exkluzivitás?
Persze tudnivaló hogy a pápai áldással, az egyenlítő mentén 30°-os dőlésszögben 1500láb magasságból ledobott huzal szebben szól, de vajon mennyivel?

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Vendég

Általában a hifiről

ezt úgy tudod kipróbálni, arany dróttal légszerelsz, ehhez képest a kerámia-aranyvezetős NYAK-ot csinálsz, az rosszabb lesz.
DE, honnan veszel tiszta aranydrótot? hogyan készítenél színarany NYÁK-ot? Mindkettő jelentős akadály., a költségekről nem is beszélve.

az aranyozás nem nagy szám,csak a forasztás a gond 1100 fok hogy foraszd,és ez a alkatrészek rovására menne,csak kérdezem mert úgy baromira kiváncsi lennék milyen lenne  a hangzás

Vendég

Általában a hifiről

2sa1186,2sc2837 bocs lemaradt

Vendég

Általában a hifiről

Csak azért kérdem mert van egy am 59 em akai,és most vetem bele uj kondikat mert üresem max hangerön nagy az alapzaj de most meg is szünt,még 5 kondi ami repül belöle mert most patogo hangja van ami szerintem nem más minta nagy kondik.Csak azért kérdeztem mert szeretném fokozni az élmént a zenében,...amiota a csere megtörtént jobb lett a  ahangja,de a tranyokon is gondolkodok de nem tudom ha kiváltom öket jobb lessz e ,meg a mitsubishi hang ic csere ami 5218a jelzésü.Igaz 20 év jobb teknologia de vajon milyen lesz ha cserélem ezeket,mert nem igazán akkarok benne turkálni. a tranyok
1186 és 2837 sanken de nem tudom érdemes e cserélni

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”