Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Általában a hifiről
Ha arany áramkörös erösitött készitenék akkor menyivel jobb lenne a hangzás?
Ezt csak az tudná megmondani,aki hallott már két,az áramköri lapokat kivéve,teljesen egyforma erősítőt.....
Valószínűleg,megfelelő alkatrészek használatával sokkal nagyobb változás idézhető elő,mint a NYÁK aranyozásával.....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
-
Vendég
Általában a hifiről
Ha arany áramkörös erösitött készitenék akkor menyivel jobb lenne a hangzás?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6590
Általában a hifiről
Minden hifista rémálma:
Komoly...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Általában a hifiről
Minden hifista rémálma:
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Általában a hifiről
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Általában a hifiről
felcsillantják a jótékonykodás lehetőségét is...
Aztán csodálkoznak ha az embernek az a legelső gondolata ha jótékonykodásra hívják fel, hogy ebből is ki fog alaposan megvastagodni azok helyett akiknek eredetileg szántuk az adományt...
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Általában a hifiről
De jó is lenne, legalább két napos esemény kellene ahhoz hogy feldolgozzuk!!
Első nap: látvány:-)
Második nap:hangzás:-)
Macintosh komponensekkel mondjuk.......
Nem tudom igazán, milyen lenne. Csak tippem van, de azt sem tudom, hogy örülnék, vagy elkeserítene, ha a vártnál messze tökéletesebb hangot hallanánk...
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
- charlie-obrian
- V.I.P.

Általában a hifiről
...
Olvassátok el a "Felhasználási feltételek" részt!
Egy teljesen egyoldalú, szemét, az MVM stílusát is túllépő ocsmányság az egész! Normális ember nem regisztrál, szvsz. ...
Azt nem találtam speciel. Mondjuk egy húzósabb/munkásabb nap után könnyű beleszaladni, hogy az ember részt vegyen rajta, felcsillantják a jótékonykodás lehetőségét is...
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Általában a hifiről
Én sokszor fantáziálok róla, hogy mondjuk egy pár Tannoy Westminster Royal, vagy B&W Nautilus vajon mit művelne kiváló felvételről, kiváló elektronikákkal pl a Szegedi Nemzeti Színházban. Mindenképpen megfülelném!
De jó is lenne, legalább két napos esemény kellene ahhoz hogy feldolgozzuk!!
Első nap: látvány:-)
Második nap:hangzás:-)
Macintosh komponensekkel mondjuk.......
Általában a hifiről
Akkor ez czink!
Ez még annál is szörnyűbb!
Olvassátok el a "Felhasználási feltételek" részt!
Egy teljesen egyoldalú, szemét, az MVM stílusát is túllépő ocsmányság az egész! Normális ember nem regisztrál, szvsz.
Noormális?
- charlie-obrian
- V.I.P.

Általában a hifiről
Nagyon nagy átverés az egész, jó, hogy nem vagy "pösti", mert még tényleg elmennél.
Akkor ez czink!
Általában a hifiről
Éppen azon gondolkodtam, hogy mekkora pénzeket elkérhetnek a szervezők, hogy keressenek rajta. És nagyon meglepődtem! Ez végső soron egy nemes felajánlás lehet. Reméljük, hogy a megfelelő helyre megy a pénz! Ha valóban így van, akkor abszolút bocsánatos, hogy kicsit túlzásba estek a reklámmal. Ha budapesti lennék, nem hagynám ki!
Nagyon nagy átverés az egész, jó, hogy nem vagy "pösti", mert még tényleg elmennél.
Általában a hifiről
.
http://erdekel.hu/koncertelmeny
.
Nekem az egész eddigi hifis "pályafutásom", leggyalázatosabban szar hangélménye kapcsolódik ehhez a Taylor Acoustic nevű(azt hittem végleg megszűntek, de úgy látszik csak zombi fokozatba kapcsoltak) cucchoz amit kiállításon valaha hallottam. Felejthetetlenül trágya volt minden létező auditív szempontból, de azért valakinek biztos megér 1,5 millát ez a doboz is!
Az pedig ugyancsak megérne egy misét, hogy a gyerekeket használják fel ehhez...ami már cseppet sem vicces.
Általában a hifiről
Már csak a high end hangfalpárat kell megnyerni.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
-
Vendég
Általában a hifiről
Ez elképesztő...
Az. Úgy látszik, ez osztódással szaporodik.
.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 786
Általában a hifiről
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- charlie-obrian
- V.I.P.

Általában a hifiről
.
.
Éppen azon gondolkodtam, hogy mekkora pénzeket elkérhetnek a szervezők, hogy keressenek rajta. És nagyon meglepődtem! Ez végső soron egy nemes felajánlás lehet. Reméljük, hogy a megfelelő helyre megy a pénz! Ha valóban így van, akkor abszolút bocsánatos, hogy kicsit túlzásba estek a reklámmal. Ha budapesti lennék, nem hagynám ki!
-
Vendég
Általában a hifiről
Én sokszor fantáziálok róla, hogy mondjuk egy pár Tannoy Westminster Royal, vagy B&W Nautilus vajon mit művelne kiváló felvételről, kiváló elektronikákkal pl a Szegedi Nemzeti Színházban. Mindenképpen megfülelném!
Azokkal semmire sem mennem. Egyedüli út, ha megnyer egy ilyen 1 300 000FT-os hangsugárzót.
.
Nos, a vakteszt szépen lement, csak hát akkor még nem helyezték át a hozzászólásokat, így magam is beláttam, hogy a Tű topicban a szokásosnál is durvább off lenne beszámolni egy Rotel-Marantz vaktesztről...
Ha szólsz előre, akkor adtam volna kölcsön (vagy ha meghíísz hát ott is lettem volna a teszten) egy HFK-t, ami tökéletesen alkalmas a 2 erősítő 1 hangfalpáron történő meghallgatására, mert hogy erre is készül(t).
Sőt akár 3 féle erősítővel is pluszban tehettünk volna próbát
A tavalyi són diy szobában is (meg a tavalyelöttin is ) volt HFK pont amiatt hogy ne kelljen állandóan dugdosni.
Általában a hifiről
Nos, a vakteszt szépen lement, csak hát akkor még nem helyezték át a hozzászólásokat, így magam is beláttam, hogy a Tű topicban a szokásosnál is durvább off lenne beszámolni egy Rotel-Marantz vaktesztről...
Ha szólsz előre, akkor adtam volna kölcsön (vagy ha meghíísz hát ott is lettem volna a teszten) egy HFK-t, ami tökéletesen alkalmas a 2 erősítő 1 hangfalpáron történő meghallgatására, mert hogy erre is készül(t).
Sőt akár 3 féle erősítővel is pluszban tehettünk volna próbát
A tavalyi són diy szobában is (meg a tavalyelöttin is ) volt HFK pont amiatt hogy ne kelljen állandóan dugdosni.
- charlie-obrian
- V.I.P.

Általában a hifiről
.
.
- charlie-obrian
- V.I.P.

Általában a hifiről
...
Kicsit durva felosztás a "hívő" és "szkeptikus" hifista, de ha így nézzük én a szó jó értelmében (!!) szkeptikus hififstának tartom magam. Nincs semmi baj azzal sem, ha valaki "hívő", csak a szubjektív dolgok mögé ne tegyen áltudományos/tudománytalan magyarázatokat.
Ez még a "mérnök", meg "kell-e mérni" témáról jut eszembe.
- charlie-obrian
- V.I.P.

Általában a hifiről
A problémák ott kezdődnek ha erre alapozzák a magas árakat, de a valódi cél, a zenei reprodukció minél magasabb szintű prezentálása valahogy ellaposodik és az egész csak egy váz, amit a külső és a marketing ragasztója tart össze. A jól kitalált vakteszt ennek a belső tartalomnak a vizsgálatát teszi lehetővé, de nem úgy hogy közben az embereket gépeknek tekinti.
A legtöbb gyártó "túl jól tudja" ezt...akkor így mondom...
Általában a hifiről
Igen, valóban, számít a külső is, elvégre egy hangdobozt pl minden nap lát az ember a szobában és nem mindegy...meg az FTF is ott van. Mondjuk nyilván a legtöbb gyártó jól tudja ezt, ahogyan látható is a termékeiken...
A problémák ott kezdődnek ha erre alapozzák a magas árakat, de a valódi cél, a zenei reprodukció minél magasabb szintű prezentálása valahogy ellaposodik és az egész csak egy váz, amit a külső és a marketing ragasztója tart össze. A jól kitalált vakteszt ennek a belső tartalomnak a vizsgálatát teszi lehetővé, de nem úgy hogy közben az embereket gépeknek tekinti.