Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kiállításokon készült képek
És?
Semmi csak leírtam…nem hallottam még soha, sehol ezeket a magyar termékeket…örülök, hogy van lelkesedés, optimizmus és összefogás…ennyit akartam.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
És?
Nagy Lászlonál szerintem csak a Clearaudio lemezjátszó többe fáj mint a magyar komplett szoba bérléstől,dobozostúl, heedestőt :-)
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Volt ott Heed?
Kis Roksan …nem tudom kié csak gondoltam…
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1648
Innentől kezdve azt gondolom, hogy nem helyén való bárkitől is a kapott hangot kritizálni, mert egyszerűen nincs miről beszélni.
Ez legyen a kiállítók problémája. Én azért mentem ki, hogy meghallgassam a készülékeket, egyszerre, egy helyen. Nézni máshol is lehet...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Azért az arányokat sokan elfelejtik…persze ítéletet én is hozok hamar minden évben mikor kiállítási buli van…
- Indy
- V.I.P.

Nagy Lászlonál szerintem csak a Clearaudio lemezjátszó többe fáj mint a magyar komplett szoba bérléstől,dobozostúl, heedestőt :-)
Volt ott Heed?
-
Vendég
Majd megpróbálok a kérdéseidre válaszolni.
Ok, tényleg érdekelne. Az a bajom, hogy szerintem ebben a formában értelmetlen az egész. Amikor megláttam az első képet a szobáról, az első gondolatom őszintén az volt, hogy a szervező nem áll a helyzet magaslatán (próbáltam finoman fogalmazni). Kizártnak tartom, hogy valaki direkt ilyen szobát kérjen a demójához.
Innentől kezdve azt gondolom, hogy nem helyén való bárkitől is a kapott hangot kritizálni, mert egyszerűen nincs miről beszélni.
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1604
Ha nem kerültek törlésre beszámolók, akkor megtudhatom, hogy hová lettek áthelyezve?
Elvitte a cica...
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Hallatlanban is azt mondom, hogy a magyar szoba alkalmatlan volt a zenehallgatásra a képek alapján. Az még egy dolog, ha nagy egy szoba, de az az oszlop a közepén . Ennyire elhúzva a faltól a dobozokat, nem várható el, hogy megmutassák mit tudnak.
Viszont ez több kérdést is felvet.
A szervező ezt nem gondolta végig?
A kiállítok tényleg hittek abban, hogy ilyen elrendezésben ez jól fog szólni?
Nem tudom mi a menete az egész kiállításnak, de nem egyeztetnek a kiállítókkal a szobákról? Vagy ott érte hideg zuhanyként a kiállítókat a szoba?
Ez az egész a rendezvényt minősíti. Még normális körülményeket sem tudnak biztosítani?
A Hiltonban azért ilyen gondok nem voltak.. Ott max néhány kiállítói túlkapással találkoztam, mikor túl nagy dobozokat erőltettek a szobákba. De azért azok a szobák jók voltak.
Majd megpróbálok a kérdéseidre válaszolni.
-
Vendég
Hallatlanban is azt mondom, hogy a magyar szoba alkalmatlan volt a zenehallgatásra a képek alapján. Az még egy dolog, ha nagy egy szoba, de az az oszlop a közepén . Ennyire elhúzva a faltól a dobozokat, nem várható el, hogy megmutassák mit tudnak.
Viszont ez több kérdést is felvet.
A szervező ezt nem gondolta végig?
A kiállítok tényleg hittek abban, hogy ilyen elrendezésben ez jól fog szólni?
Nem tudom mi a menete az egész kiállításnak, de nem egyeztetnek a kiállítókkal a szobákról? Vagy ott érte hideg zuhanyként a kiállítókat a szoba?
Ez az egész a rendezvényt minősíti. Még normális körülményeket sem tudnak biztosítani?
A Hiltonban azért ilyen gondok nem voltak.. Ott max néhány kiállítói túlkapással találkoztam, mikor túl nagy dobozokat erőltettek a szobákba. De azért azok a szobák jók voltak.
Van egy nagyon sajátságos világa, én nem vagyok oda érte. Szerintem túl sok a marketing benne.
Miért, a dual-concentric, vagy éppen tölcséres technológiának nincs nagy marketingje? Ráadásul mind a kettő drágább.
BEAG HEC-45 - HiVox Lupus C Mk II S DAC - PC
VDC Marquee 9500LC CRT projektor
VDC Marquee 9500LC CRT projektor
- Indy
- V.I.P.

Tiszteljük meg azokat, akik csak olvasgatni járnak a fórumra.
Hmmm... Kobak hozzászólása is törölve lett, pedig nem írt semmi rosszat. Ha törölgettek, szerintem csorbul a tisztelet is. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen vélemény(?)nyilvánítások értelmezhetetlenek:
Nem volt lehetőségem elmenni erre a bemutatóra,kiállításra ,de azért így látatlanban,hallatlanban is szeretném megvédeni a Magyar csapatot/csapatokat.
A szoba falára inkább a DIY feliratot kellett volna rakni, mert a Bodor Audión, a Claruson és az Ethoszon kivül igazi gyártó nem volt jelen.
Pedig attól még, hogy kerámia, szólhat jól.
Van egy nagyon sajátságos világa, én nem vagyok oda érte. Szerintem túl sok a marketing benne.
Azt megértem, hogy az ide nem illő, parkolási, közlekedési gondokat taglaló hozzászólásokat töröltétek, de azzal nagyon nem tudok egyet érteni, hogy az élménybeszámolókat megtizedeltétek a kritikai tartalmuk miatt, ami nagyrészt a rosszul teljesítő magyar szekciónak szólt.
Már bánom, hogy nem az OFF-ba pakoltam át.
Egyetlen beszámolót sem töröltem, de a személyeskedéseket igen.
Engem picit sem érdekel, hogy ki hogyan teljesített, de ne csináljunk már ebből is hifi city-t.
Tiszteljük meg azokat, akik csak olvasgatni járnak a fórumra.
Higyjétek el, hogy sokan vannak ilyenek.
Nem hinném, hogy HG-t anyázó beírásokat akarnak itt olvasni, aki nem is állított ki.
Egyetlen beszámoló sem lett törölve, tehát ez nem igaz.
A jövőben sem törlöm egyiket sem, ha az nem anyázós stílusban lesz megírva.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Pedig attól még, hogy kerámia, szólhat jól.
Én ha megláttam az ajtóból egy kerámia hangszórót, már szinte be se mentem.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Ez már vicc...
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 842
Tisztelt Moderátorok!
Én (sokakkal egyetemben) idén nem jutottam el a Show-ra. Kedvem lett volna ('98 óta szinte rendszeresen jártam), de úgy alakult, hogy most kimaradt
Ezért csak a hobbytársak beszámolói alapján tudok kialakítani valamilyen véleményt az idei felhozatalról, fejlesztésekről, új kiállítókról. Vannak páran a véleményt nyilvánítók között, akiket személyesen ismerek, ismerem a rendszerüket, zenehallgatási szokásaikat, személyes preferenciáikat, Ezek alapján elég jól be lehet "lőni", hogy nekem ki tettszett volna, s kik jöhetnek számításba egy-egy esetleges fejlesztés kapcsán.
Azt megértem, hogy az ide nem illő, parkolási, közlekedési gondokat taglaló hozzászólásokat töröltétek, de azzal nagyon nem tudok egyet érteni, hogy az élménybeszámolókat megtizedeltétek a kritikai tartalmuk miatt, ami nagyrészt a rosszul teljesítő magyar szekciónak szólt.
Biztos vagyok benne, hogy nem személyes ellentétek vezéreltek egyetlen hozzászólót sem, főleg, hogy ennyire egyöntetű volt a vélemény.
A korábbi Show-kon nekem is elég vegyes kép alakult ki a Magyar gyártókról, volt, hogy nem tetszett egyik-másik, volt, hogy tetszett, s volt olyan is, hogy (nem csak!) szerintem, a kiállítás Legjobb Hangját produkálta valamelyikük. Ez (le is írom, mert nem szégyen, sőt!) a Human Audio volt!
Ezért kérlek benneteket, hogy az objektivitás érdekében a beszámolókat hagyjátok meg olyannak amilyennek az írójuk leírta. (örüljünk, hogy vannak páran, akik veszik a fáradságot és írnak, különben mitől működne a fórum? S hogyan akkor, ha elveszti a hitelességét?)
Tisztelettel: Sz. L.
Én ha megláttam az ajtóból egy kerámia hangszórót, már szinte be se mentem.
Gauder - Ayon
Sem a doboz, sem a zene nem tetszett, biztosan bennem a hiba.Nagyon fémes volt az egész...
A Gauder nem illett a rendszerhez, az Ayonokat ismerjük klasszissal jobb hangra képesek. Ez a Gauder kerámia még nyers volt nekem a fátyolos tompa magasai nem tetszettek, a többi rendben volt.
AVM ; 3D Lab ; Usher Audio ; Ayon
Szalon: én is emiatt fanyalogtam a magyar szoba miatt:(
Azon kívül, hogy a magyar jelző szerintem hiba volt.
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1604
Az egész showt megelőző hypenak köszönhetően, szerintem sokan vártak volna valamit a gyakorlatban is!
Idéznék tőletek néhány Hifishow előtti "elfogulatlan" véleményt a meghallgatható Tűű hangfallal kapcsolatban, hogy mire is gondolok pontosabban :
tanczi:
"Ma volt szerencsém hallani az új dobozt. Alapvetően szokva vagyok a hanghoz, de erről már minden mondat felesleges ...
leborulunk.gif
(Mi csak úgy mondjuk magunk között, hogy aki hallja, az le...ssa a bokáját. Ha meghallgatja... )"
Bodor:
"Én már meghallgattam a hétvégén.
Érdemes lesz kilátogatni a kiállításra.
Tűű:
"Tájékoztatom a nagyérdeműt, hogy az új doboz végleges, high end show-ra vihető, végleges állapotba került
Tanczi:
"Ma este összehallgattuk a pojén kedvéért a "fekete gyöngyszemet" és az új doboztot. Csak a miheztartás végett... Én tudom, mihez tartom a mit.
Sztem érdemes lesz 1 hét múlva belefülelni a highendshown egy kicsikét, ha véletlenül valakit arra vet a sors."
Bodor:
"Sziasztok!
Sikerült elsőként bepakolni a kiállításra.
Elnézést a telefonos kép minőségért.
Képek és videó anyagok a késköbiekben."
Ezután rá is kérdeztek, hogyan is fognak szólni szerintük a kiállított rendszerek:
"Jó nagy "szobát" kaptatok.Kíváncsi vagyok a show utáni tapasztalatokra, mármint hogy be tudták-e zenélni a teret a dobozok."
Válasz Bodortól:
"Igen, be tudják zenélni.
Hallgasd meg."
Persze volt még a 0. napon után még egy pozitív vélemény is Néhaitól:
"A honlapomon megtalálható az installáció amit meglehet a show-n tekinteni és hallgatni. A polcra kirakott kábeleket nyugodtan meglehet tapintani nézni, csak nyilván mintha a sajátunk lenne Köszönöm.
A H. R. C. kábelek nagyon jól teljesítenek szerencsére mindkét hangsugárzóval, (Tüű Károly gyönyörű doboza is ezeken keresztül fog zenélni), nagyon tiszta, színezetlen megszólalással, kiváló térleképezéssel. Fő szempont, a színezetlenség és az impulzusátvitel, a sávszékel és a pontos fázis információk megtartása mellett, eddig a kipróbált lácokban és akusztikai környezetekben ugyanúgy szerepeltek és érvényre engedték jutni a lánc képességeit, ami szerintem a kábeleknek alapvetően a dolguk lenne Használatukkal a későbbi rendszerfejlesztésnél biztosabban tudunk készüléket cserélni, hiszen a valódi képességeit fogjuk hallani.
Mindenkit szeretettel várok és állok rendelkezésére, bármilyen kérdéssel kapcsolatban."
A reakciókat viszont már nem szeretném bemásolgatni, a showra kilátogatóktól....
(zárójelben a bennem felmerülő költői kérdések és gondolatok)
Engedjétek meg nekem, hogy röviden reagáljak.
A Magyar szoba elsősorban a megjelenésről szólt. (erről eddig szó sem volt!!! egyébként egy hifi shownak nem a hangról, meghallgatásokról kéne szólnia?)
Azt akartuk néhányan demonstrálni hogy igen, még élünk és lehet ránk számítani. (az utolsó állítást legjobban az bizonyította volna, ha hallhatunk egy jó installációt! ha egy kereskedő egy idegen helyen, amiről mindent tud, ráadásul nem volt megtiltva akusztikai elemek használata sem és ennek ellenére sem tud alkalmazkodni az adott szobához, szerintem jogosan merülhet fel a látogatókban, hogy vajon otthonukban miben tudna segíteni nekik...)
A koncepció hogy minél többen legyünk, eleve kizárta a jó jó hang lehetőségét. (akkor miért így kellett szervezni? ha meg így alakult, akkor miért nem ténylegesen csak kiállítottak termékeket? azaz miért kellett bekötni őket? miért lehetett akkor hallgatni őket?)
Folyamatos telt házzal üzemeltünk, ahol a beszélgetés zaja elnyomta a zenét, ami miatt hangosabban kellett megszólalni ami viszont a nagy szoba miatt előnytelen volt. (ez egy kiállítás, még szerencse, hogy sokan voltak, persze gondolom, ha kevesen lettek volna, akkor meg az lett volna a baj... egyébként véleményem szerint inkább az történt, hogy a sokszor a produkció késztette erre a látogatókat... pl az Audio Note, Genelec, USA Audio... stb szobában mindenki csöndben volt és a zenére figyelt!)
Az óriás terem és az oszlop miatt méterekre elhúzott dobozok elvesztették a mély szekciót így ami maradt az a közép magas. (a kiállítás 0. napján még be tudta zenélni a szobát!!! )
Ez nem mentegetőzés félre ne értsetek, de más a koncepció. (utólag!?)
Akit érdekel az amúgy is meglátogat, akit meg nem az meg sosem fogja megtudni mit is tudnak ezek a berendezések. (utólag megint csak! a kiállítás előtt arról volt szó, hogy na majd ott.. ott tényleg lef..ssuk a bokánkat...)
Személy szerint nekem már nincsenek megfelelési kényszereim.
Becsülni kellene mindenkit aki időt, pénzt, fáradságot nem kímélve részt vesz egy ilyen kiállításon. (ez így van! ezúton is köszönöm minden kiállítónak a részvételt!)
Véleménye mindenkinek van, ezt elfogadom de komoly summázásba ne menjen senki bele a kint hallottak alapján. (engedtessék meg, hogy a célközönség, akiknek szervezték ezt a kiállítást, valamint a téma iránt érdeklődők, akikből nem mellékesen megélnek! elmondhassák adott esetben negatív véleményüket is, mivel ők is időt, pénzt és energiát fordítottak a maguk módján a kiállításra! valamint akkor most mi is a célja egy ilyen kiállításnak? akinek meg a kiállítás alapján mégis megtetszett valami, azt sem szabad komolyan venni?)
Nagyon megértem Huszti Zsoltot aki néma kiállítást csinált.
Üdv
Bodor Ferenc
Bodor Audio
Aki kitörli ezt a hozzászólásom (is), kérem jelezze, hogy miért!
Avantgarde Acoustic Duo G2
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
Megnéztem a Pennás Eisa-s termet, persze megcsodáltam a 4K-s hajlított tv-t, bár ennek sok értelmét még nem látom.
Az csak FHD felbontású, mint ahogy balról az első tv is (talán Panasonic volt, a Philipstől balra). Képátlónyi távolságból nézve még láttam a pixeleket.
Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE - AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon
Gauder - Ayon
Sem a doboz, sem a zene nem tetszett, biztosan bennem a hiba.Nagyon fémes volt az egész...
1-10-es skálán, mennyire voltál megelégedve vele?
8-as.
Webáruház: