Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Saját hifis cuccaimról készült képek

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem jó,de ez a SEAS hangszóró kibírja.

A hangszóró biztos kibírja. De gondoljunk bele, hogy centis membránmozgásoknál lehetnek-e gyors, precíz mélyek? Ráadásul itt mély-középről van szó. Milyen hatást gyakorolhat a középtartományra a hangszóróperemnél 1cm-es kitérés?

.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ez most jó, vagy rossz? (Mármint ön szerint.)

.

Nem jó,de ez a SEAS hangszóró kibírja.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

........ centis membránmozgás volt, ....

Ez most jó, vagy rossz? (Mármint ön szerint.)

.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: szocsa »

A gyári M1 nek botrányosan kevés a mélye. A modolt verzió számomra épp az elfogadható határon van. Szocsának csináltam az M1 dobozába SEAS excel mélyközéppel egy kombinációt, asszem ex001-el. Na annak volt mélye.

Falhoz odatolva a gyári M1 is teljesen ok, viszont hangos zenehallgatásra már az én kis szobámban is alkalmatlan volt.(persze a modolt is) A Seas doboz mélye tényleg nem volt semmi, max hangerőn hallgatva (poti teljesen feltekerve) centis membránmozgás volt, nem kicsit pumpálta a levegőt.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2951

Hozzászólás Szerző: earforce »

Az M1-es mod volt az egyik legjobban sikerült kreálmányom,
Akkor jól hallottuk. Nem volt kevés a mély egyáltalán.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szocsának csináltam az M1 dobozába SEAS excel mélyközéppel egy kombinációt, asszem ex001-el. Na annak volt mélye.

Nekem is ilyen van itthon + Morel magas.Ezt Klang csinálta.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

A Swans M1-est még nem hasonlítottam össze a gyárival,de majd megtesszük.
Én csípem ezt a dobozt.

A gyári M1 nek botrányosan kevés a mélye. A modolt verzió számomra épp az elfogadható határon van. Szocsának csináltam az M1 dobozába SEAS excel mélyközéppel egy kombinációt, asszem ex001-el. Na annak volt mélye.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Vikibácsi Swans M6 osában maradtam az eredeti váltónál, csak az alkatrészek lettek kicserélve. Én sem voltam elégedett a + változás mennyiségével.

Ok,akkor ebben egyetértünk.
A Swans M1-est még nem hasonlítottam össze a gyárival,de majd megtesszük.
Én csípem ezt a dobozt.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Az M1-es mod volt az egyik legjobban sikerült kreálmányom, bár összesen 3 pár dobozon végeztem el.
Belső csillapítás csere volt, a reflexcső minimális módosítása, és a keresztváltó teljes áttervezése és cseréje. Egyértelműen több és jobb minőségű mélyek, fantasztikus tér és sokkal könnyedebb selymes magashangok lett az eredménye. Emlékszem, én magam is nagyon meglepődtem! Az M1-ben eléggé sikerült elszúrniuk a váltót ami a magas kört és az impedancia menetet illeti.
Vikibácsi Swans M6 osában maradtam az eredeti váltónál, csak az alkatrészek lettek kicserélve. Én sem voltam elégedett a + változás mennyiségével.

pampickton
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: pampickton »

én a lemezeimet tárolom ilyenben szintén,de tudok egy Michell Gyro SE/TecnoArm/Benz ACE SL-es gépezetet,ahol ilyen "polcra" van helyezve a pörgető..ott sincs semmi gond..

Azt már meg se említem, hogy a polcba illeszkedő dobozfiók olyan passzentos a lemezekhez, hogy még autós "tömegszállításra" is alkalmas. Figyelnek az Ikea-nál na

pampickton
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Örülök,hogy tetszik az M1 hangja.
Érdekelne,hogy te milyennek hallottad a Chario-t.
Nem ismerem ezt a dobozt.Nekem a legújabb csúcs monitor van a Sonnet.
Valamiért nekem nem sikerül jó hangot kihoznom belőle.
Rengeteg más dobozom is van,de nem ez a kedvenc,az már biztos.
Egyszer fülelj meg egy Swans M3-at is.Érdemes.
Ha szegeden jársz,akkor megmutatok rengeteg mást is.
Nekem a Harbeth az egyik kedvencem ebben az árkategóriában.
A ProAc túlságosan száraz nekem,de még mindig jobban tetszett,mint a Chario.
Volt egy 805-ös Bowers dobozom,amit elkunyeráltak.Az nagyon jó volt.

Egy hangyányit szélesebb volt a tere, és részletezőbbnek hallottam a Chario-t, főleg a magasabb tartományban. Az M1 viszont mélyebbre ment, és selymesebb volt a magasa, bár nem olyan részletekkel mint a Chario. Mindent összevetve karakterüket nagyon hasonlónak ítéltem és erősségeik is hajaztak egymásra. Pont ezért az árfekvés, és a számomra elhanyagolható különbségek miatt a mai napon is az M1-et választanám. Nagyon jól árazott doboznak gondolom, de ez már általános hi-fi kérdés, hogy kicsit jobb => sokkal drágább. Innentől pedig nagyon egyéni kinek mi a fontosabb.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Nálam nem Lack, hanem Expedit polcon foglal helyet a pörgető. Anyaga ugyan az, alá kis filc tappancsok. Amellett, hogy semmi problémám nincs vele még 2in1 funkcióval is bír, ugyanis a polcelemek mérete éppen megfelel egy élére állított vinylnek Biztos nem ideális, de problémamentes, és praktikus, megfelelő WTF-vel!

én a lemezeimet tárolom ilyenben szintén,de tudok egy Michell Gyro SE/TecnoArm/Benz ACE SL-es gépezetet,ahol ilyen "polcra" van helyezve a pörgető..ott sincs semmi gond..

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Tuningmentes M1-et még nem volt szerencsém hallgatni, de a saját példányommal maximálisan meg vagyok elégedve. Számomra pont elegendők a mélyek, részletes a közép, és finoman csilingelő a magas. Az énekhang megszólaltatása pazar. Nem utolsó sorban pedig alacsony hangerőn is reálisan muzsikál. Ennyi nekem elég Teszt elején amikor az én rendszerem került bekötésre, volt egy kis fejvakarás. Hirtelen nagyon beszűkült a tér. Ekkor kötöttük elé a már az előzőnél is használt tápszűrőt. Na ekkor is volt fejvakarás, csak már más okból. Bevallom szkeptikus voltam a szűrőkkel kapcsolatban, de ez komoly demonstráció volt. Métereket szélesedett a színpadkép, ezzel egyenes arányban pedig csökkent a rendszerek közötti különbség is. Tanulságos volt.

Örülök,hogy tetszik az M1 hangja.
Érdekelne,hogy te milyennek hallottad a Chario-t.
Nem ismerem ezt a dobozt.Nekem a legújabb csúcs monitor van a Sonnet.
Valamiért nekem nem sikerül jó hangot kihoznom belőle.
Rengeteg más dobozom is van,de nem ez a kedvenc,az már biztos.
Egyszer fülelj meg egy Swans M3-at is.Érdemes.
Ha szegeden jársz,akkor megmutatok rengeteg mást is.
Nekem a Harbeth az egyik kedvencem ebben az árkategóriában.
A ProAc túlságosan száraz nekem,de még mindig jobban tetszett,mint a Chario.
Volt egy 805-ös Bowers dobozom,amit elkunyeráltak.Az nagyon jó volt.

pampickton
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Érdemes lenne mellérakni egy nem tuningoltat is.
Újabban picit szkeptikusabb vagyok a tuningokkal kapcsolatban.
Nálunk van M6-osból tuningolt és eredeti változat is.
Nem mindenkinek a tuningolt tetszett jobban.Ezt is Kalmi csinálta.

Tuningmentes M1-et még nem volt szerencsém hallgatni, de a saját példányommal maximálisan meg vagyok elégedve. Számomra pont elegendők a mélyek, részletes a közép, és finoman csilingelő a magas. Az énekhang megszólaltatása pazar. Nem utolsó sorban pedig alacsony hangerőn is reálisan muzsikál. Ennyi nekem elég Teszt elején amikor az én rendszerem került bekötésre, volt egy kis fejvakarás. Hirtelen nagyon beszűkült a tér. Ekkor kötöttük elé a már az előzőnél is használt tápszűrőt. Na ekkor is volt fejvakarás, csak már más okból. Bevallom szkeptikus voltam a szűrőkkel kapcsolatban, de ez komoly demonstráció volt. Métereket szélesedett a színpadkép, ezzel egyenes arányban pedig csökkent a rendszerek közötti különbség is. Tanulságos volt.

pampickton
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

évek óta használom/használtam a "Lack"-ot,akár egy Rega P3,Kuzma StabiS,Technics 1210,Thorens 126 stbvel,nem egy Söund Org,vagy eredeti Mana,az biztos,de volt már egy pár "izé" odahaza amelyek "állvány névre hallgattak" és ki lettek b&Xva mint sárga macska fosni a "Lack" fejében,úgy hogy nem épp gombéretű hangszoró van a közelében....occcóóó,nem ráz

Nálam nem Lack, hanem Expedit polcon foglal helyet a pörgető. Anyaga ugyan az, alá kis filc tappancsok. Amellett, hogy semmi problémám nincs vele még 2in1 funkcióval is bír, ugyanis a polcelemek mérete éppen megfelel egy élére állított vinylnek Biztos nem ideális, de problémamentes, és praktikus, megfelelő WTF-vel!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Csak újabban? Ez nálam már elég régóta tart.

Az olcsóbb dobozoknál tényleg volt különbség,de egy szint felett már nem volt egyértelmű a javulás.
Először a kis Jungson LS3/5-nél inogtam meg.
Nagyon sokat költöttem a tuningra,de nem éreztem akkora javulást.
Vettem pár éve egy M1-et,aminél szintén nagyon költöttek tuningra.Ha valaki kíváncsi rá,megfülelheti a széria doboz mellett.
Ez az egyik váltó.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Ez a tetőtéri szoba kb. 30m2, alatta garázs.
Direkt elkezdtem ugrálni (80kg-mal) a szoba közepén miközben pörgött a lemez, semmit gond nem volt az asztalkával, tette a dolgát

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Csak újabban? Ez nálam már elég régóta tart.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ja azt elfelejtettem írni, hogy ez az M1 egy AS tuningon esett át

Nálunk van M6-osból tuningolt és eredeti változat is.
Nem mindenkinek a tuningolt tetszett jobban.Ezt is Kalmi csinálta.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

évek óta használom/használtam a "Lack"-ot,akár egy Rega P3,Kuzma StabiS,Technics 1210,Thorens 126 stbvel,nem egy Söund Org,vagy eredeti Mana,az biztos,de volt már egy pár "izé" odahaza amelyek "állvány névre hallgattak" és ki lettek b&Xva mint sárga macska fosni a "Lack" fejében,úgy hogy nem épp gombéretű hangszoró van a közelében....occcóóó,nem ráz

Ez a tetőtéri szoba kb. 30m2, alatta garázs.
Direkt elkezdtem ugrálni (80kg-mal) a szoba közepén miközben pörgött a lemez, semmit gond nem volt az asztalkával, tette a dolgát
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Javaslom a pörgető alatti IKEA-s asztalkát szinte bármi más, normálisra állványra, alátétre kicserélni. Nekem is van egy ilyenem itthon - kíváncsiságból vettem meg, próbaképpen - , és nagyon sz@r hangja van a lemezjátszónak ezen.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Lehet érdemes lenne megismételni ezt a meghallgatást máshol is,mert úgy látom nem volt minden ideális.
Az M1-nek biztosan nincs nagy mélye.Az M3 lenne az igazi ellenfele a Charionak.Árban is.A tied is egy drága doboz volt régebben.

Ja azt elfelejtettem írni, hogy ez az M1 egy AS tuningon esett át

AVX
V.I.P.
V.I.P.

- és a legfontosabb: akusztika mindenek előtt. Nem ebben a felállásban hallgatom a rendszerem, hanem közeltérizek, így sokkal kevésbe szól bele a szoba a kapott hangba.

Lehet érdemes lenne megismételni ezt a meghallgatást máshol is,mert úgy látom nem volt minden ideális.
Az M1-nek biztosan nincs nagy mélye.Az M3 lenne az igazi ellenfele a Charionak.Árban is.A tied is egy drága doboz volt régebben.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

A nap tanulságai számomra:

Számomra pedig:
- sajnos a MF rainbow phonoja valóban :!crutch:
- nem fogok LP-zni valószínű soha: 1) túl sok macerával jár 2) volt/vannak lemezek melyek jóval a digitális minőség felett vannak, vannak amik egyáltalán nem tetszenek 3) drága
- a DIY tápszűrőm pozitív hatását még egy teljesen avatatlan fül is egyértelműen jótékony hatásúként sommázta
- és a legfontosabb: akusztika mindenek előtt. Nem ebben a felállásban hallgatom a rendszerem, hanem közeltérizek, így sokkal kevésbe szól bele a szoba a kapott hangba.

pampickton
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szia,
ez egy rögtönzött teszt volt, később a pörgető felkerült az állvány tetejére természetesen.
A Swans M1, a NAD, és a Projekt gyalu a barátomé, így ezek csak vendégsében voltak nálam.

Jó muzsikálás volt, finom kis hangokkal. A legfontosabb az volt számomra, hogy kiderült ár-érték arányban a legkevésbé sem lőttem mellé. Habár voltak különbségek, a Nad-Swans duó megállta a helyét az árban jóval feljebb lévő MF-Chario páros mellett.
A nap tanulságai számomra:
- a Getz/Gilberto lemez utánnyomásából tényleg egy nagyon vacak példányt sikerült kifognom
- az MF phono fokozata egy
- a tápszűrésnek van létjogosultsága

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”