Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Készülékbelsők
Készülékbelsők
Igen az AM antennát földelték régen hogy ne legyen annyira zajos a vétel, de itt nem a lakás EPH-jára gondolok hanem egy teljesen független földre mondjuk régi paraszt lakásban láttam le volt szúrva a homokba egy drót.
- hm, valami nem kerek...
- ha keszitek egy jo vedofoldelo rendszert es azt hasznalom foldelokent az AVR-nel (ami az esetek zomenel a keszulek femhazara van kotve), az miben ter el a villanyoszlop tovenel keszitett vedofold-tol ami rendesebb helyeken ossze van kotve a nullaval, majd a villanyoranal van leagaztatva a vedonulla vezetzek..
Abban tér el, hogy az a föld teljesen független a villamos hálózat földjétől EPH-jától amin esetenként rossz készülék meghibásodás vagy túlfesz létrejöttekor amit a vilamos hálózat földje vezet le amit te készítesz másik földelést arra nem folyhat az áram vissza a készülék fémházára vagyis a készülékbe.
...nem teljesen, de mégis úgy mondjuk "galvanikusan" a két föld el van választva egymástól.
A villamos hálózat földje ami akkro jó ha min 4m-es 20-as gömbvan le van verve és 0,4 ohm értéket mutat vagy alatta az a túlfeszültséget legyen akár villámot vezeti el.
Az a föld amit te készítesz(max 0.5m leszúrod mondjuk) és azzal földeled le a készülék fém házát javítod az AM vétel minőségét de az teljesen független a ház vagy lakás villamos hálózat földjétől EPHjától.
...a lényeg azon a földön nem tud visszajönni túlfeszből keletkezett áramerősség vagyis nem ér áramütés sem de maga a készülék még sincs leföldelve villamosan
Készülékbelsők
Kiváncsi vagyok mennyivel lesz jobb a hangja vagyis lehet e majd változást észrevenni mert én csak ezzel az IEC tápkábel cserével vagyok szkeptikus de csak akkor ha a keresztmetszet ami szükséges megvan mint az én HK 7000-es esetében ahol 2x1,5 és ha lecserélném 2,5 re szerintem semmi változás nem lenne mert a 1,5 keresztmetszeten is bőven elmegy 16A ha meg azt 230 szorzom bőven 1100W felett van.
Én mindenképp arra számítok, hogy a gyári madzaghoz képest pozitívan változik a hang. Egyelöre pc kábel van 220-ra amit talán holnap rádugok az erősítőre. Ezzel a csatlakozással jobb minőségű kábellel hajtható a gép, ami nem hátrány.
A PC-s kábellel nem fogsz külömbséget hallani! Inkább probálj ki egy olcsóbb (vagy drágább) tuning kábelt!
Én Ethosz Bácsi hálózati kábeleit használom és annyira bejött a dolog, hogy most már minden készülékem ezzel a kábellel van bekötve! (még a TV is!!!)
Nem is a nagyobb keresztmetszet, inkább a hálózati zavar csökkentő hatása miatt. Persze a 6x nagyobb keresztmetszet sem utolsó dolog!
Tervezem a tuningolt kábel vásárlását mindenképp, de addig kell a PC-s kábel.
Készülékbelsők
Igen az AM antennát földelték régen hogy ne legyen annyira zajos a vétel, de itt nem a lakás EPH-jára gondolok hanem egy teljesen független földre mondjuk régi paraszt lakásban láttam le volt szúrva a homokba egy drót.
- hm, valami nem kerek...
- ha keszitek egy jo vedofoldelo rendszert es azt hasznalom foldelokent az AVR-nel (ami az esetek zomenel a keszulek femhazara van kotve), az miben ter el a villanyoszlop tovenel keszitett vedofold-tol ami rendesebb helyeken ossze van kotve a nullaval, majd a villanyoranal van leagaztatva a vedonulla vezetzek..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Készülékbelsők
Kiváncsi vagyok mennyivel lesz jobb a hangja vagyis lehet e majd változást észrevenni mert én csak ezzel az IEC tápkábel cserével vagyok szkeptikus de csak akkor ha a keresztmetszet ami szükséges megvan mint az én HK 7000-es esetében ahol 2x1,5 és ha lecserélném 2,5 re szerintem semmi változás nem lenne mert a 1,5 keresztmetszeten is bőven elmegy 16A ha meg azt 230 szorzom bőven 1100W felett van.
Én mindenképp arra számítok, hogy a gyári madzaghoz képest pozitívan változik a hang. Egyelöre pc kábel van 220-ra amit talán holnap rádugok az erősítőre. Ezzel a csatlakozással jobb minőségű kábellel hajtható a gép, ami nem hátrány.
A PC-s kábellel nem fogsz külömbséget hallani! Inkább probálj ki egy olcsóbb (vagy drágább) tuning kábelt!
Én Ethosz Bácsi hálózati kábeleit használom és annyira bejött a dolog, hogy most már minden készülékem ezzel a kábellel van bekötve! (még a TV is!!!)
Nem is a nagyobb keresztmetszet, inkább a hálózati zavar csökkentő hatása miatt. Persze a 6x nagyobb keresztmetszet sem utolsó dolog!
CD Futómű: ETHOSZ Audio CD-Transport (+Libra) DAC: ETHOSZ Audio Balanced RTP Vacuum Tube SQ Előfok: ETHOSZ Audio Balanced Zen (Referenc) Végfok: 2x ETHOSZ Audio PA-2.5 SQ (Bi-amp) Hangfal: WATT/Puppy by ETHOSZ Audio Kábelek: Nirvana S-L
Készülékbelsők
(De pont neked nem akarom megmagyarázni Tami mivel ha jól tudom rádiózásban otthon vagy)
A test pedig a negatív hogy értem?
Az hogy ugyebár a test ami a készülékház az az egyenirányított trafó tápnak is a negatív pontja arra van kötve már csak azért is mivel az egész készülék doboz egy árnyékolást képez és igy jóval zajvédettebb lesz.
De mihelyt a hálózati földre kötjük ott ugyebár (legtöbb házban nullázás van kivéve ahol van firelé) a kapcsolótáblában a nulla és a föld ugyanzon a potenciálon van és sok hálózati zajt (50Hz-et) összeszedhet ráadásul túlfeszt is és ha a készüléket leföldeljük a házra ami valójában a lakás vagy ház EPH-ja (egyen pontenciál hálózat) akkor a páciens a készüléktől áramütést szenvedhet ha túlfesz van vagy bár mely más háztartási eszköz meghibásodásik.
Vagy jobbik esetben ha nem ér hozzá a delikvens a készülék megy tönkre.
Ezért mondják az hogy a kettős szigetelés jelzéssel ellátott készülékeket szigorúan TILOS földelni.
Én igy tudom.
Készülékbelsők
a védőföldet nehogy a házra kösd mert kettős szigetelésű a készülék mint ahogy a kettős négyzet is jelöli a hátlapon és a a földet a házra kötöd akkor megvan az esélye hogy földhurok lesz mert jelen esetben a készülékház a test vagyis a negatív és a hálózatból jó kis zajokat szedhet össze na meg érintésvédelmi szempontból is tilos a kettős szigetelés jelzés miatt.Ezt tanították még régen amikor a kő is lágy volt:
az ilyen készülékeket TILOS földelni!!!
- kerdes hogyan van kialakitva a cucc.., amugy ha megnezed az antenna bemnetet ott is le lehet foldelni.
jelen esetben a készülékház a test vagyis a negatív - ezt fejtsd ki lecci
T A M I . H U
Készülékbelsők
a védőföldet nehogy a házra kösd mert kettős szigetelésű a készülék mint ahogy a kettős négyzet is jelöli a hátlapon és a a földet a házra kötöd akkor megvan az esélye hogy földhurok lesz mert jelen esetben a készülékház a test vagyis a negatív és a hálózatból jó kis zajokat szedhet össze na meg érintésvédelmi szempontból is tilos a kettős szigetelés jelzés miatt.Ezt tanították még régen amikor a kő is lágy volt:
Upss...
Készülékbelsők
Készülékbelsők
a védőföldet nehogy a házra kösd mert kettős szigetelésű a készülék mint ahogy a kettős négyzet is jelöli a hátlapon és a a földet a házra kötöd akkor megvan az esélye hogy földhurok lesz mert jelen esetben a készülékház a test vagyis a negatív és a hálózatból jó kis zajokat szedhet össze na meg érintésvédelmi szempontból is tilos a kettős szigetelés jelzés miatt.
Ezt tanították még régen amikor a kő is lágy volt:
Készülékbelsők
- vedofoldet nem volt hova kotni? Az eredeti tyúkbél 2 eres volt, de elgondolkodtatott, hogy nem-e kéne bekötni az IEC-en valóban a földet. De hová?
- femhaz...
T A M I . H U
Készülékbelsők
- vedofoldet nem volt hova kotni?
Az eredeti tyúkbél 2 eres volt, de elgondolkodtatott, hogy nem-e kéne bekötni az IEC-en valóban a földet. De hová?
Készülékbelsők
Készülékbelsők
- vedofoldet nem volt hova kotni?
T A M I . H U
Készülékbelsők
szép szép csak ez a 270W tűnik soványnak, de az is lehet csak átlagos teljesítményfelvételt közöl a denon és akkor semmi gáz
Tökkkkk mindegy a nyers adat. Amit hallok az nekem nagyon tetszik.
Készülékbelsők
9.
Finish.
Készülékbelsők
szép szép csak ez a 270W tűnik soványnak, de az is lehet csak átlagos teljesítményfelvételt közöl a denon és akkor semmi gáz
Készülékbelsők
7.
IEC.
Készülékbelsők
5.
Látom a csavarhúzó félrecsúszott.
Hát ez sajna elöferdűl ilyenkor.
Készülékbelsők
6.
Próba.
Készülékbelsők
5.
Látom a csavarhúzó félrecsúszott.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Készülékbelsők
4.
Ez a kiindulási "pont", úgy döntöttem itt vágok bele a kasztniba, mert ez a legegyszerübb.
Gyengébb idegzetűek ne figyeljenek!
Készülékbelsők
3.
Közeli.
Készülékbelsők
2.
Még egy pillantás a trafóra is. (270W)