Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Készülékbelsők

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Készülékbelsők

Hozzászólás Szerző: AVX »

készülőben

Nálad?

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Készülékbelsők

Hozzászólás Szerző: diy_mu »

készülőben

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.

Készülékbelsők

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.

Készülékbelsők

JBL 4344-es

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.

Készülékbelsők

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.

Készülékbelsők

kábel a rengetegben

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.

Készülékbelsők

Naim 555

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Készülékbelsők

Olvastam azokat a magasröptű eszmefuttatásokat, amik momentán már eltávolítottak,

Itt elolvashatod:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... fok-helye/

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Készülékbelsők

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Olvastam azokat a magasröptű eszmefuttatásokat, amik momentán már eltávolítottak, és picit tipródtam, naa jó, azért össze nem törtem magam hogy hozzászóljak e?!
Szóval csak röviden, se pro se kontra…illetve mindenki védelmére.

Ma (már) nem olyan nagy vaszizdasz, hogy valamit (egészben), valamiket (részben) Kínában, vagy éppen Koreában gyártanak. Semmi más nem kell hozzá csak pénz és ambíció. Pénz pedig van Kínában, és ambícióból sincs hiány, mert a volt Goldmund-os Marcel Croese (most Primaluna) ’megszerzésétől’ az éppen tárgyalt Jungson kapcsán Peter Forsell technológiáinak megkaparintásáig szerteágazó az igyekezet. (Én) Koreát picit máshogy kezelem, volt Silvaweld phonom K.S. Park-tól, szerettem, és aki most momentán az Allnic feje;
http://www.6moons.com/audioreviews/allnic/sidebar2.html

Nos aki hagyományt és egyéniséget keres, nem csak sablonokat, koppintás vagy a technológia keletre húzása által, az azt IS találhat. Csak akarni kell. A tényleges megvalósítás és kidolgozás más téma, és igen, sajnos (nagyon) heterogén képet mutat. Most nem csatolok fotókat, aki akar az a google-ban találhat eleget pro és kontra, az igényes Silvaweld és Allnic konstrukcióktól kezdve a középkategóriás de elfogadható Jasmine-on át a legeslegalja színvonalig totál rapszodikus a gyülekezet. Tudni kell választani. És tudni kell kezelni az árakat, hogy az egyébként többé-kevésbé rendben lévő technológiai háttér (know-how) mellett, lásd. Peter Forsell kapcsolásait egy Jungson JA88D-ben (ahol egyébként a végfok jobb mint az előfok), akár a csak végfok Duro-ban, 500$-ért(!) mit, milyen alkatrészekből felépített végterméket kapunk?!
http://www.cattylink.com/page205a.html

ÁR/ÉRTÉK! Fontos értékmérő a kínai termékek megítélésekor. Talán a legfontosabb. Pont ez miatt, az esetek 50%-ában némi modifikáció nem szabadon választott, hanem kötelező szokás kínai portékák esetén.

Mielőtt bárki megkérdezné, gyorsan letudom, és közlöm, nem, én egyelőre nem veszek/vennék kínai terméket. Nekem más a múltam mint az itt fórumozók 90%-ának, nem ÁR/ÉRTÉK alapján választok audio termékeket, hanem az ÉRTÉKÜK alapján az én értékrendemben. Ebben a felállásban eddig a távol-keleti térfélről az említett koreai és a tradicionális Japán márkák közé kínai alternatíva nem fért be.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Készülékbelsők

Hozzászólás Szerző: earforce »

Azért nagyon nem egy kategória a Muse és ez. És Ear a Zu dobozával hajtotta, aminek 98db/1w az érzékenysége, 10wattal koncert hangerőt lehet vele elérni.

Mármint a Muse és Trends?
Az érzékenység OK, el tudom hinni hogy kellő kraftot ad le a hyperérzékeny Zu-nak.
Az említett JungSont már hallottam több helyen, a blogban vázolt hibái ellenére szerintem nincs rossz hangja.

ui.: szerintem a Muse ránézésre is sokkal komolyabban van összerakva.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Készülékbelsők

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Ez valami rossz vicc akar lenni, ugye?

Szintén Tripath-os vasat [Muse] (is) teszteltünk a múltkor, Chario Academy Millenium 1, ill. Dynaudio S1.4 társaságában.
A Chario hacsak egy picit is, de nehezebben hajtható mint a Dyno!
Sajnos nem is oly nagy hangerőn ez a T-amp elég hamar elvérzett.
Almát az almával érdemes összehasonlítani, hangra nem volt rossz, de kizártnak tartom, hogy ütné a kínai JungSon szintjét.
Maradjunk annyiban, hogy ~10e-t megér simán.

*megj.: vicces volt a ~20x annyiba kerülő Audio Note IC-ket és a tripla -Note banánú- OCOS-okat bedugni ebbe a gyufásdobozba

Azért nagyon nem egy kategória a Muse és ez. És Ear a Zu dobozával hajtotta, aminek 98db/1w az érzékenysége, 10wattal koncert hangerőt lehet vele elérni.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Készülékbelsők

Hozzászólás Szerző: earforce »

de nekem és nálam még ez is sokkal jobb volt.

Ez valami rossz vicc akar lenni, ugye?

Szintén Tripath-os vasat [Muse] (is) teszteltünk a múltkor, Chario Academy Millenium 1, ill. Dynaudio S1.4 társaságában.
A Chario hacsak egy picit is, de nehezebben hajtható mint a Dyno!
Sajnos nem is oly nagy hangerőn ez a T-amp elég hamar elvérzett.
Almát az almával érdemes összehasonlítani, hangra nem volt rossz, de kizártnak tartom, hogy ütné a kínai JungSon szintjét.
Maradjunk annyiban, hogy ~10e-t megér simán.

*megj.: vicces volt a ~20x annyiba kerülő Audio Note IC-ket és a tripla -Note banánú- OCOS-okat bedugni ebbe a gyufásdobozba

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7063

Készülékbelsők

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Készülékbelsők

FM Acoustics Resolution 255 MkII

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Készülékbelsők

Hozzászólás Szerző: szamóca »

FM Acoustics FM 411

Csodálkozom, hogy még nem kötött bele valamelyik highfül az MKH kanócolásba, és a préselt csúszósarukba.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Készülékbelsők

FM Acoustics FM 411

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Készülékbelsők

Audio Synthesis / DAX2

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Készülékbelsők

Amúgy az átgondolt jelzőt nem mondanám a felépítésére, a kivitelezésére.

És erre?

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Készülékbelsők

Vitus Audio Reference RI-100

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Készülékbelsők

Ja..., ja... a microfónia... az... igen... Az nagyon kártékony egy hatás... Írtani kell, tűzzel-vassal!

... és amely gyártó nem így alakítja ki a dobozát, annak a buta vásárlói hallgathatják a mikrofóniát éjjel-nappal... ... vagy kérjék vissza a pénzüket!

Megjegyzem, egy pár évig én is foglakoztam ilyen küllemű berendezésekkel (nem terveztem, csak bemértem őket), csakhogy azok 4 nagyságrenddel magasabb frekvencián működtek, mint a hi-fi.
...és nem a szoba polcára szánták, hanem a sivatagba és a tundrára...

Te nem is tudod milyen ultrafülű emberek léteznek, és hogy mit ki nem hallanak.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Készülékbelsők

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Tudod Rudi, a microfónia hatás....
A Nowe Audio monoblock-ja.

Egyébként én is loptam az ötletet tőlük, anno a kisipari HTA-mhoz.

Ja..., ja... a microfónia... az... igen... Az nagyon kártékony egy hatás... Írtani kell, tűzzel-vassal!

... és amely gyártó nem így alakítja ki a dobozát, annak a buta vásárlói hallgathatják a mikrofóniát éjjel-nappal... ... vagy kérjék vissza a pénzüket!

Megjegyzem, egy pár évig én is foglakoztam ilyen küllemű berendezésekkel (nem terveztem, csak bemértem őket), csakhogy azok 4 nagyságrenddel magasabb frekvencián működtek, mint a hi-fi.
...és nem a szoba polcára szánták, hanem a sivatagba és a tundrára...

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Készülékbelsők

Ebben a kategóriában, talán az sem fontos, hogy látszik, vagy sem...
Nem igazán tudom, hogy az ilyen készülékek konstruktőreit mi motiválja? Belső igényesség? ... vagy félnek attól, hogy az AVX-en bemutatják a cuccukat, és valaki leszólja...? Műszakilag, teljesen indokolatlan.
Pár oldallal korábban, HG mutatott be egy készüléket... már nem emléxem, hogy mi volt (talán erősítő, vagy DA konverter), de a doboza egy alumínium tömbből volt kimarva. Sőt, valahogy átlósan ment benne egy árnyékolt kábel, aminek szintén külön ki volt marva egy nút a tömbből. ... és valaki erre azt mondja, hogy "ez igen!"
... ilyen is van...

Tudod Rudi, a microfónia hatás....
A Nowe Audio monoblock-ja.

Egyébként én is loptam az ötletet tőlük, anno a kisipari HTA-mhoz.

Ne keverjük!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Készülékbelsők

Én maradnék az eloxált alumíniumnál....
Ha már réz,akkor általában nem sárgarezet használnak ilyen célra.

Marad az,hogy megkérdezzük a gyártót.

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.

Készülékbelsők

Hát ennyi réz biztos nem olcsó, de nem is látszik a dobozban.

Ebben a kategóriában, talán az sem fontos, hogy látszik, vagy sem...
Nem igazán tudom, hogy az ilyen készülékek konstruktőreit mi motiválja? Belső igényesség? ... vagy félnek attól, hogy az AVX-en bemutatják a cuccukat, és valaki leszólja...? Műszakilag, teljesen indokolatlan.
Pár oldallal korábban, HG mutatott be egy készüléket... már nem emléxem, hogy mi volt (talán erősítő, vagy DA konverter), de a doboza egy alumínium tömbből volt kimarva. Sőt, valahogy átlósan ment benne egy árnyékolt kábel, aminek szintén külön ki volt marva egy nút a tömbből. ... és valaki erre azt mondja, hogy "ez igen!"
... ilyen is van...

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.

Készülékbelsők

Ha már réz,akkor általában nem sárgarezet használnak ilyen célra.

...már csak azért sem, mert a hővezető képessége olyan rossz, hogy azzal az erővel, akár fából is csinálhatnák a hűtőbordát.

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”