Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Saját hifis cuccaimról készült képek

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Remélem sikerül beszerezned a végfokot.   Az biztos, hogy ezzel nagy előrelépést tudsz elérni. Akkor bővíted a rendszert 7.1-re, vagy marad 5.1 úgy, hogy a sztereo végfok plusz at ötcsartornás erősítőből csak 3 csatorna megy? zenében is jó hangot fogsz kapni így.  :vazeg:

Én is remélem!! Bár ez mindenképp komoly anyagi befektetés lesz, hiszen ha még tudok is használtan a régebbi végfokból szerezni, az előfok+proci majd' annyiba kerül, mint az új 1055-ös.. szóval egy odőre biztosan nem lesz itthon igazi mozirendszer, ha ebbe egyszer belefogok... de sebaj. A végeredmény a fontos!!

Én szurkolok neked!!!!

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Remélem sikerül beszerezned a végfokot. Az biztos, hogy ezzel nagy előrelépést tudsz elérni. Akkor bővíted a rendszert 7.1-re, vagy marad 5.1 úgy, hogy a sztereo végfok plusz at ötcsartornás erősítőből csak 3 csatorna megy? zenében is jó hangot fogsz kapni így.

Én is remélem!! Bár ez mindenképp komoly anyagi befektetés lesz, hiszen ha még tudok is használtan a régebbi végfokból szerezni, az előfok+proci majd' annyiba kerül, mint az új 1055-ös.. szóval egy odőre biztosan nem lesz itthon igazi mozirendszer, ha ebbe egyszer belefogok... :vazeg: de sebaj. A végeredmény a fontos!!

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Remélem sikerül beszerezned a végfokot. Az biztos, hogy ezzel nagy előrelépést tudsz elérni. Akkor bővíted a rendszert 7.1-re, vagy marad 5.1 úgy, hogy a sztereo végfok plusz at ötcsartornás erősítőből csak 3 csatorna megy? zenében is jó hangot fogsz kapni így.

Atee 66:

Egyik lelőhelyem a Duna Plazaban lévő Hungaroton Megastore (volt Virgine Megastore). Talán egy-két db van a Hollywood Multiplexek előcsarnokában lévő DVD bolttolkban is, de nálunk elég nehéz ilyen plakátokat beszerezni. Estleg próbálkozz be egy mozinál, ott sok van, hátha adnak.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Bocsi, de egy kis off! Magyarországon honnan lehet beszerezni moziplakátokat? Lehet valamelyik boltban kapni vagy neten megrendelni? külföldről nem szeretnék, inkább piciny hazánkban keresnék ilyeneket! Előre is köszi a segítséget!
A házimoziszentélyek képet nézegetve erre Cosmo tud neked talán választ adni!

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Az AV találkozón is kiderült, hogy  egy ehhez hasonló végfok, av előfok nélkül,normál integrált erősítő módban jobb hangot produkált.
Majd a következőn teszteljük, hogy mit is tud egy önálló Rotel AV processzor-előfok és egy végfok páros az integráltakkal szemben - legalábbis nagyon remélem!!

Látom, már nagyon pályázol az 5 csatornás Rotel végfokra. Csak nem a HM magazin hatására? :vazeg:

nem! Már régóta tervezgetem, és most kicsit beindult a fantáziám. Hátha lesz a dologból valami! Egyébként is mindig azt szerettem volna, ha önálló előfok - végfok párosból áll a rendszer. Az AV talákozón Cuttie rendszere is meggyőzött arről, bár a monoblokkos megoldás számomra - egyelőre! - nem cél, de érdemes ezt az utat követni, mert ez adja a legjobb kompromisszumot zenében és házimoziban egyaránt. Persze még mindig megoldás egy olyan sztereó erősítő, vagy egy kapcsoló a hangfalakhoz az önálló integráltnak, de én inkább ezt az utat választanám. Úgy gondolom, ha ezt sikerül megvalósítanom valamikor (az idén?) akkor megint hosszú időre elégedett leszek a rendszeremmel

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: AteeG »

Bocsi, de egy kis off! Magyarországon honnan lehet beszerezni moziplakátokat? Lehet valamelyik boltban kapni vagy neten megrendelni? külföldről nem szeretnék, inkább piciny hazánkban keresnék ilyeneket! Előre is köszi a segítséget!

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Az AV találkozón is kiderült, hogy  egy ehhez hasonló végfok, av előfok nélkül,normál integrált erősítő módban jobb hangot produkált.
Majd a következőn teszteljük, hogy mit is tud egy önálló Rotel AV processzor-előfok és egy végfok páros az integráltakkal szemben - legalábbis nagyon remélem!!

Látom, már nagyon pályázol az 5 csatornás Rotel végfokra. Csak nem a HM magazin hatására? :vazeg:

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

(ex)Cat, 
Én is remélem, ha egyszer veszed a fáradságot és eljössz végre :vazeg:
Ha elég gyorsan futsz, még biztos itt lesz!

Hát elég nehezen szokott ez nekünk, összejönni, de remélem, még időben odaérek!

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Az AV találkozón is kiderült, hogy egy ehhez hasonló végfok, av előfok nélkül,normál integrált erősítő módban jobb hangot produkált.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Ha sztereo láncot és a házimozi erősítőt ugyanazon fronthangfalakon akarjuk hallgatni, akkor kompromisszumokat kell kötni. Egy kompromisszummentes megoldás: van külön sztereo lánc, külön hangfalakkal. Csak ezzel az a bibi, hogy egy szobát is nehéz otthon asszonypajtásnál kibulizni, nemhogy kettőt. Ezek után marad a kompromiszum, ami lehet egy külön sztereo végfok beszerzése, vagy a hangfalkábelek átdugdosása, ami sajnos nem megy távirányítóról. Szerintem a legkisebb kompromisszummal Vaker féle H/K jár, mert annak igaz, hogy nincs távja, de csak egy gombot kell megnyomni és kész. Én erre szavazok

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Vaker »

Gandalf!

"Értem. akkor ez a dolog kicsit határeset, mivel csak egy olyan cd/sacd megoldással kényelmes, ahol távval vezérelhető kimenet van. Persze kérdés, hogy az ilyen állítható kimenetű lejátszók, ezt milyen hangminőséggel teszik."

Nagyon sok CD-játszón van variable kimenet, de a minőségük szerintem sem olyan jó, mint a fix, ezért van nálam is az utóbbi bekötve. Az sacd dolgot meg nem értem, hiszen ott minden csatornát az A/V erősítőre kell kötni (vagy tévedek?), innentől kezdve pedig ugyanaz a helyzet, mint a mozinál, vagyis TÁVIRÁNYÍTHATÓ!

"Számomra legideálisabb egy távirányítóval teljeskörűen szabályozható jó sztereó erősítő, ahol természetesen a végfok, integrált módot is távról tudom állítani."

Persze számomra is, csak ahogy Cosmo is írja, ilyesmit nem gyártanak manapság. Mondjuk azt azért nem értem, hogy miért akarod a végfok/integrált módot is arról kapcsolgatni. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy leül az ember a kanapéra megnézni egy filmet, aztán 5 perc után úgy dönt, hogy mégis inkább zenét hallgat, majd 3 perc után megint filmet nézne. Nálatok a lemezek cseréje is távirányítással megy?

"Az AV találkozón is kiderült, hogy egy ehhez hasonló végfok, av előfok nélkül,normál integrált erősítő módban jobb hangot produkált. "

Ezt senki sem vitatja, nálam is így van, ezért szereztem be ezt az erősítőt és nem "csak" egy végfokot.
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: tsc »

Hefe,

Nem hiszem hogy nagyon árulják még, tán a DSP-AZ9 az aktuális ász, ami valszeg jobb ennél (elnézve benne a toroid trafót például), de csak szép sorjában akarok haladni. :-) Én a Sony integráltamra fizettem még rá 100e -et, így most 310-be van a Yamaha, ennyit nekem még pont megért, főleg hogy szinte vadiúj, nincs 1 éves, magyarországi darab.
Nagy bánatom hogy a többi Yamaha cucc nincs pezsgő színben, legalábbis az újak biztos nem, max. a régi dvd-k közül (DVD-S795, meg ilyesmi).

Gandalf,

Tesztelgetem sztereóban (főleg abban, filmet hetek óta nem volt időm nézni), és tulajdonképpen teljesen emészthető, az igazi finomság hiányzik belőle mint a drága integráltakból, de teljesen korrekt, és a használtan 150e alatti integráltak mellé oda merem tenni. (De ha rájuk dobom, bármelyik összetörik...)

Vaker,

Az a CS122 is nagyon tuti, igazság szerint ez a D352 számomra alig hallhatóan jobb csak. Itt már nagyon enyhe javulásokat lehet tapasztalni, legalábbis az olyan szintű rendszeren, ami nekem van.

(ex)Cat,

Én is remélem, ha egyszer veszed a fáradságot és eljössz végre :vazeg:
Ha elég gyorsan futsz, még biztos itt lesz!

Nomeg, ha lesz még AV találkozó, legalább lenne 1 Yamaha is...

Az ébresztő üzemmód az éjjeli lámpám tükröződése.. Sajna lusta voltam egy normális minőségű képet csinálni.

Jut eszembe, ami nem tetszik a gépen: gagyi, vékony tápkábel. Mindenképpen csereérett! És nincs rajta IEC csatlakozó.. (De majd lesz, csak elő a flexet...)

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

"arról már ugyanúgy lehet állítani a hangerőt " 
mármint a CD-játszó távirányítójával.

OFF
Értem. akkor ez a dolog kicsit határeset, mivel csak egy olyan cd/sacd megoldással kényelmes, ahol távval vezérelhető kimenet van. Persze kérdés, hogy az ilyen állítható kimenetű lejátszók, ezt milyen hangminőséggel teszik.

Számomra legideálisabb egy távirányítóval teljeskörűen szabályozható jó sztereó erősítő, ahol természetesen a végfok, integrált módot is távról tudom állítani.

Az AV találkozón is kiderült, hogy egy ehhez hasonló végfok, av előfok nélkül,normál integrált erősítő módban jobb hangot produkált.

Csak akkor olyan sztereo erősítőt kell találni, mely tudja az mint Vaker H/K-ja és távirányítója is van.

Csak hol van ilyen készülék, nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem gyártanak ilyet manapság.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

OFF
Értem. akkor ez a dolog kicsit határeset, mivel csak egy olyan cd/sacd megoldással kényelmes, ahol távval vezérelhető kimenet van. Persze kérdés, hogy az ilyen állítható kimenetű lejátszók, ezt milyen hangminőséggel teszik.

Számomra legideálisabb egy távirányítóval teljeskörűen szabályozható jó sztereó erősítő, ahol természetesen a végfok, integrált módot is távról tudom állítani.

TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

Hát azért ilyen úri huncutság - mint a távirányító - már nem jár hozzá. Ez még az oldschool szabályai szerint készült.
Ja, hogy EGYÁLTALÁN nincs hozzá távirányító, tehát még a hengerőt sem lehet szabályozni. Hát őszintén szólva akármilyen jól szólhat egy ilyen kütyü, amit nem tudok távvezérelni az nekem nem kell.

Bölcs beszéd!!!!!
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hát azért ilyen úri huncutság - mint a távirányító - már nem jár hozzá. Ez még az oldschool szabályai szerint készült.
Ja, hogy EGYÁLTALÁN nincs hozzá távirányító, tehát még a hengerőt sem lehet szabályozni. Hát őszintén szólva akármilyen jól szólhat egy ilyen kütyü, amit nem tudok távvezérelni az nekem nem kell.

Mozizáskor ugye nincs rá szükség, mert akkor az A/V-ről vezérelem a H/K hangerejét is (ahhoz VAN távirányító :vazeg: ).
Zenét pedig én nem úgy szoktam hallgatni, hogy félpercenként állítgatom a dolgokat, hanem beállítok egy hangerőt, nyomok egy play-t és hallgatom.

Egyébként most van nálam egy Denon CD-játszó, aminek van fix és variálható kimenete is. Ha az utóbbit kötném be, akkor arról már ugyanúgy lehet állítani a hangerőt (de minek )

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

a lustaság nagy úr! :vazeg:

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

...és itt van közelről a H/K "specialitása":
Gondolom "csak" gombbal váltaható az üzemmód. Nekem is felkeltette ez a szerkezet az érdeklődésemet.

Jól gondolod, csak egy gombnyomás és máris bontja(szeparálja) vagy éppen egyesíti(integrálja) a kapcsolatot az elő/végfok között.

Úgy értem, hogy távval nem kapcsolható ugye?

Tudod nekem semmi nem elég.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Gondolom "csak" gombbal váltaható az üzemmód. Nekem is felkeltette ez a szerkezet az érdeklődésemet.

Jól gondolod, csak egy gombnyomás és máris bontja(szeparálja) vagy éppen egyesíti(integrálja) a kapcsolatot az elő/végfok között.

Úgy értem, hogy távval nem kapcsolható ugye?

Tudod nekem semmi nem elég.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Íme az új szerzeményem. 
28kg, színaranyból. :-)

Ha valaki olyan mint én, és a külsőségekre néha jobban ad mint a beltartalomra, az garantáltan le lesz nyűgözve.

Előnye, hogy itt a belső is igen korrekt!

Azt szeretem az ekkor az erősítőkben, hogy ha ránéz az ember érzi bennük az erőt. (mint egy M3-as BMW-nél). Gratulálok hozzá.

hefe
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: hefe »

Íme az új szerzeményem. 
28kg, színaranyból. :-)

Ha valaki olyan mint én, és a külsőségekre néha jobban ad mint a beltartalomra, az garantáltan le lesz nyűgözve.

Előnye, hogy itt a belső is igen korrekt!

nagggyon kúl.
mesélj, hogy szerezted ? vagy árulják még ?
vetítő : Panasonic PT-AE500E, dvd: Sony DVP-S725D, rádió : Sony ST-SA3ES, magnó : Sony TC-WE705S, videó : Sony SLV-E870, cd : Sony CDP-XE330, erősítő : Yamaha DSP-A1, front : Tannoy Definition D700, rear : Tannoy Definition D700, center : Tannoy Definition D750

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Eddig még nem sokat teszteltem, de a sztereo hangja nem rossz, talán a mélytartomány nem eléggé kontrollált, ahogy érzem, de egyébként korrekt, amennyire egy házimozi erősítő lehet!  
Eddigi Yamaháimnál fényévekkel jobb, köszönhetően annak is hogy eddig a 640-es volt nálam a maximum. :-)

Valószínűleg házimozin fogja igazából kimutatni a foga fehérjét. A távirányítója szimpatikus, eddig minden kódot lelkiismeretesen megtanult.

Azért megnyugtató, hogy az előző erősítőmhöz hasonlóan ennek bekapcsolásakor is elsötétül egy pillanatr a lámpa a szobában. :-)

Eszméletlen jól néz ki. Nekem mindig nagyon tetszettek a yamaha felső kategóriás erősítői. Azért szerintem ez már sztereóban sem szól rossszul.

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”