Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Én meg azt hallottam, hogy ha beteszed a gatyádba akkor 4-5 cm "javulást" eredményez. Ha ez igaz lenne és is simán vennék.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
Nemrég raktam Shakti On-line-t a coaxdigit kábelre először az input oldalon. Leesett az állam.
HalI!
Tudom, hogy nem ez a topicja, de az érdekelne, esetleg az autóban próbáltad -e a Shakti onlinet? Mert a saját weboldalukon elég érdekes eredményeket tüntetnek fel. Pár LE javulás, az autó computerére helyezve, dyno tesztekkel igazolva. Ha igaz lenne, simán vennék én is.
Én meg azt hallottam, hogy ha beteszed a gatyádba akkor 4-5 cm "javulást" eredményez. Ha ez igaz lenne én is simán vennék.
A sok hifista a világban talán csak nem kerget placebo élményeket.
Erre azért ne vegyél mérget.
A hifiben erősen működik a pszichoakusztika, egy pár megingathatatlan ember már csúnyán leéget ilyen-olyan vakteszteken, amikor a "leesett az állam" különbségekből semmit nem hallott meg, a saját rendszerén.
Nemrég raktam Shakti On-line-t a coaxdigit kábelre először az input oldalon. Leesett az állam.
HalI!
Tudom, hogy nem ez a topicja, de az érdekelne, esetleg az autóban próbáltad -e a Shakti onlinet? Mert a saját weboldalukon elég érdekes eredményeket tüntetnek fel. Pár LE javulás, az autó computerére helyezve, dyno tesztekkel igazolva. Ha igaz lenne, simán vennék én is.
Ez elég vadnak tűnik
Azt juttatja eszembe, amikel a nyolcvanas évekbe nyomultak, hogy 30%-os fogyasztásmegtakarítás, meg hasonlók egy benzincsőre tett mágnes miatt.
Egyébként mindíg érdekelt volna, hogyan mérik ezeket a csodákat, mert mondjuk konkrétan az autmotor teljesítményére pl erős kihatással van a levegő hőmérséklete, páratartalma... Ezek változatlanul hagyását hogyan biztosították?
Azt el tudom hinni, hogy kellően komoly zenei rendszer hangjára kihatással van egy ilyen tárgy, ami esetleg összeszedi a környezetből a zavaró rádióhullámokat, de hogy egy autó teljesítményére olyan mértékben legyen hatással, hogy az mérhető legyen a mérési hibatűrésen túli értékkel, hát...
gordon314.fw.hu
HalI!
Hát igen ilyen szinten már csak az optikai javulás ami még erősen nő, meg a tudat, hogy mit hallgat az ember. Ez valahogy emeli a hangminőséget is, mert beképzeljük hogy ez nagyon-nagyon jól szól, de ugyanezt a minőséget másképp hallanánk ha pl. egy egybegagyi rendszer adná le.
A nekem legjobban tetsző készülék alatt a számomra legjobb minőségű készüléket értem az adott áron. Tehát a külső fontos, de nem ez az elsődeleges szempont, hanem a minőség, amit nyújt, bár nem elhagyagolható az sem, hogy hogyan néz ki az adott rendszer.
Te akkor nagyon sok pénzt szánsz a dologra. Az a baj, amit már az elöbb is leírtam, hogy nem lineárisan javul a hangminőség és a szolgáltatás a pénz beleköltésével. Ha így lenne, akkor párszázezer forintért meg lehetne venni a legjobb rendszert.
Persze, hogy tudom nem lineális az árral a javulás, de jó látni és biztosan jó hallani otthon egy ilyen rendszert. Nem biztos, hogy a közeljövőbe ennyit költhetek otthoni mozira, de a lehetőségeimhez mérten mindig megpróbálom a számomra legjobban tetsző készüléket megvenni és ezt szeretném a jövőben is folytatni.
Hát igen ilyen szinten már csak az optikai javulás ami még erősen nő, meg a tudat, hogy mit hallgat az ember. Ez valahogy emeli a hangminőséget is, mert beképzeljük hogy ez nagyon-nagyon jól szól, de ugyanezt a minőséget másképp hallanánk ha pl. egy egybegagyi rendszer adná le.
Gyönyörű a rendszered enzsé! A primare szerintem már igen komoly cucc. A lentebb említett McIntosh-ok, pedig már high-end kategória. mármint ha az ember az olvasmányaiból értékeli őket. sajnos én még ilyen komoly összeállítást nem hallottam. Ilyen minőségű rendszer esetén szerintem többet tudnál javítani a hangon, ha akusztikai elemekt helyeznél el a lakásban, műszeres méréssel és megfelelő szakemberrel optimalizálva a szobádad. Én ezen a szinten már erre költenék először.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Te akkor nagyon sok pénzt szánsz a dologra. Az a baj, amit már az elöbb is leírtam, hogy nem lineárisan javul a hangminőség és a szolgáltatás a pénz beleköltésével. Ha így lenne, akkor párszázezer forintért meg lehetne venni a legjobb rendszert.
Persze, hogy tudom nem lineális az árral a javulás, de jó látni és biztosan jó hallani otthon egy ilyen rendszert. Nem biztos, hogy a közeljövőbe ennyit költhetek otthoni mozira, de a lehetőségeimhez mérten mindig megpróbálom a számomra legjobban tetsző készüléket megvenni és ezt szeretném a jövőben is folytatni.
Igen, Krell Showcase proci és végfok VOLT, mivelhogy csak próbára volt nálam. Igaz, lecserélhettem volna a Primare-t a Krell-re. De nem így döntöttem. Más, remélem jó döntést hoztam. Februárban megérkezik a McIntosh MX119 procim és MC207-es végfok. Úgyhogy igaz nem ez a megfelelő topic, de leírom, a Primare lom eladó. 1,05millió Ft. Ez korrekt ár szerintem. Gondolm van aki kiváncsi mi volt a különbség a két vas között. Nos, a Krell természetesen jobb volt. Nem ok nélkül 3 miska az ára. Hihetetlen, hogy mi a különbség már "csak" a processzálásnál is. ugyanis az összevetésnél először csak a procit cseréltem ki. Hihetetlen mélyek jöttek elő a lomból. A térleképzés is finomabb. Élénkebb, valósághoz közelebb álló hangzásvilág. A végfok oda-vissza csere -ami a súlyok miatt nagy élmény volt- további javulást hozott. Igaz a változás már szerényebb mint a prociknál. Egyszóval varázslatos volt a számomra. Azt is meg kell jegyeznem, hogy zenehallgatásnál természetesen a nagyobb információmennyiségből adódóan jelentősebb volt a változás mint mozinál. DE VOLT még ott is bőven. Ezt a kétkedőknek írtam. A Shakti kőről annyit tudnék mondani, csak az használja aki rendelkezik olyan gépekkel, ami meg tudja jeleníteni a Shakti nyújtotta előnyöket.
A sok hifista a világban talán csak nem kerget placebo élményeket.
A napokban raktam egy követ a projektorra is. Érdekes, az eddigi igen stabil kép hoy tud még stabilabbá válni!!! Nemrég raktam Shakti On-line-t a coaxdigit kábelre először az input oldalon. Leesett az állam. Pedig csak egymegnulla közlekedik rajta. Bocs ha hosszú voltam.
Üdv mindenkinek
enzsé: nem tudom, hogy ki hogy van vele, de ilyen rendszer láttán mindig rájövök milyen jó kis hobbit választotam magamnak. Mennyit kell még fejlesztenem, hogy eddig eljuthassak. Valami ehhez hasonló az álmom!
Igazad van csak egyszer hallottam, a többit töröltem, mert nem akarok megbántani senkit.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Ja hát érrtelmük annyi van...
Gondolom sokszor hallottad már...
Lehet hogy hülyeséget mondok, de én már hasonló kategóriájú rendszert hallottam és csak azt tudom mondani, hogy egy bizonyos szint fölött csodák már nincsenek!
Főleg házimoziban...
enzsé: nem tudom, hogy ki hogy van vele, de ilyen rendszer láttán mindig rájövök milyen jó kis hobbit választotam magamnak. Mennyit kell még fejlesztenem, hogy eddig eljuthassak. Valami ehhez hasonló az álmom!
Hát szerintem azért nem kár a többcsatornás rendszert is kihegyezni.A film alatt is jó ha szépen szól, és zenehallgatáshoz is kellhet.
A héten érkezett meg az Ambra : Honour and Glory SACD lemez ez is egy olyan lemez ami sztereo-ban eléggé rosszul szól, mivel eleve többcsatornára készítették a lemezt.
A másik, ami miatt érdemes, hogy az új lemezformátumokon MLP sáv lesz a mozi alatt, vagy valami hasonló nagyformátumú sáv, és annál már nem lesz mp3 jellege a hangrendszernek :-)
Nem akarok "OFF-olni" ezért nem reagálok rá. Volt már ilyen topic sztereó vs. többcsatorna vagy ha nem volt csináljunk egyet, és ott ütköztethetjük véleményünket.
Őszintén szólva a házimozi hangba ennyit beleölni nem érdemes.
Hát szerintem azért nem kár a többcsatornás rendszert is kihegyezni.
A film alatt is jó ha szépen szól, és zenehallgatáshoz is kellhet.
A héten érkezett meg az Ambra : Honour and Glory SACD lemez ez is egy olyan lemez ami sztereo-ban eléggé rosszul szól, mivel eleve többcsatornára készítették a lemezt.
A másik, ami miatt érdemes, hogy az új lemezformátumokon MLP sáv lesz a mozi alatt, vagy valami hasonló nagyformátumú sáv, és annál már nem lesz mp3 jellege a hangrendszernek :-)
Lehet hogy hülyeséget mondok, de én már hasonló kategóriájú rendszert hallottam és csak azt tudom mondani, hogy egy bizonyos szint fölött csodák már nincsenek!
Ezek a képek már csak azért is nagyon jók, mert ha valaki azzal jön majd hogy milyen hülye is vagyok, hogy ennyi pénzt elcseszek erre a bulira, az orra alá dörgölhessem, hogy ááá, hol vagyok én ettől..
Egyébként szívesen résztvennék egy ilyen rendszer tesztelgetésén.
OFF
Ide is hívtam a felségemet és sorba mutattam neki a komponenseket és mondtam nagyjából az áraikat. Uána hozzátettem. Látod, látod én milyen szerényen művelem a hobbimat.
Őszintén szólva a házimozi hangba ennyit beleölni nem érdemes. Bár valószínüleg ha megtehetném én is ugyanennyit költenék rá.
ON
Jó lenne tényleg hallani mire képes egy ilyen cucc.
Én is hasonló cipöben járok :-)
Föleg most lesz még egy nagy ugrás, ha kijönnek a HD-DVD és Blu-ray lejátszók :-)
Egy elöfok csere és egy DVD játékos csere szinte garantált :-D
Nomégegy
Ezek a képek már csak azért is nagyon jók, mert ha valaki azzal jön majd hogy milyen hülye is vagyok, hogy ennyi pénzt elcseszek erre a bulira, az orra alá dörgölhessem, hogy ááá, hol vagyok én ettől..
Egyébként szívesen résztvennék egy ilyen rendszer tesztelgetésén.
Kivéve amikor nem. Erre is oda van írva elég termetes betűkkel, ha megnézed, a készülékek bal oldalán, lent. Fent középen az van hogy "showcase"
Énnekem is előszörre a Krell ugrott be, de nem látam rajta a feliratot, pontosabban nem lehet kivenni a képen.
Könyörgöm, látogassatok már el a Krell webolodalára. Ott vannak ni!
Jó elhisszük, csak csodálkozunk, mivel a Krell cuccokon álltalában ÓRIÁSI betűkkel szokott kiírva lenni a márkanév.
Énnekem is előszörre a Krell ugrott be, de nem látam rajta a feliratot, pontosabban nem lehet kivenni a képen.
Könyörgöm, látogassatok már el a Krell webolodalára. Ott vannak ni!
Énnekem is előszörre a Krell ugrott be, de nem látam rajta a feliratot, pontosabban nem lehet kivenni a képen. Jólenne, ha a tulaj felvilágosítana minket. A shakti köveket én is láttam. Olyan ez a rendszer, mint aminek fotóit a házimozi magazin hátsó fejezetén lehet látni.