Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Képek Magyarországról
Képek Magyarországról
Kőröshegyi völgyhíd
Nagy teljesítmény volt megépíteni.
Yah, és nagy f@szság... Habár azóta az M6 homokba fúrt alagútja überelte....
Walakiknek biztosan jó üzlet volt, de nem nekem és Nektek, az bizti
Beteg ország ez...
De a fotó az jó!
Jahh a bevágásokkal annyi föld jön ki, hogy nem tudják hova tenni, majd ásnak neki egy gödröt a Béláim
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
Képek Magyarországról
Itt fotóztam én is le ezt a hidat és valami ijesztő a nagysága.Nem?
Lementünk az aljára is, de olyan magas, hogy azt hittem nem is itthon vagyunk.
Ráadásul mi Kőröshegy felől mentünk és szürreális, ahogy a falu fölé magasodik.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
"Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2008. július 7-i jelentése megállapította, hogy „a Kőröshegyi völgyhíd beruházás műszaki, gazdaságossági, természetvédelmi és településrendezési megalapozottsága nem igazolt”,[4] vagyis megépítésére nem volt szükség.[5] Több sajtóorgánum,[6] illetve szakértő[7] kritizálta a híd megépítésének szükségességét. Apáthy Endre, a Hídépítő Zrt. elnök-vezérigazgatója azokra a kérdésekre, hogy „miért pont erre a helyszínre építették a völgyhidat, valamint hogy miért nem alagutakat építettek a híd helyett”, nem tudott határozott választ adni, mindössze annyit mondott: „nem tudjuk”. Az Index.hu információi szerint ingatlanspekulációs érdekek is állnak a háttérben.[8] Vörös Attila egyetemi docens, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Út- és Vasútépítési Tanszékének tudományos főmunkatársa egy szakmai portálnak adott interjújában kijelentette, hogy „A véleményem szerint az M7-es autópályán feleslegesen épülő Kőröshegyi völgyhíd árából kb. 5 km alagutat meg lehetne építeni a fővárosban […].”[9]
Az RTLKlub.hu átfogó elemzéséből kiderül, hogy a híd építését vezető Orosz Károly mérnök szerint a hagyományos, híd nélküli megoldás a híd költségének „nagyságrendileg a tizede lett volna”. Az elemzés idézi Kálnoki-Kiss Sándort, volt közlekedési államtitkár-helyettest: „Máshol, normális országokban elkerülik a hegyet, ha egy mód van, mi ebben az esetben felmentünk a hegyre, kiirtottunk egy erdősávot, ha jól tudom végül, ami ellen a természetvédelem, meg a környezetvédelem tiltakozott, de ők húzták a rövidebbet, és építettünk teljesen feleslegesen egy óriási műtárgyat, ami lehet, hogy műszakilag egy bravúros megoldás, mérnökként azt mondom, hogy igen az, de felesleges”.[10]
Összehasonlításképpen: falun átvezetve körülbelül 3 milliárdba került volna ez a szakasz, de ez a megoldás a tervező mérnökök szerint ottélők otthonainak elértéktelenedését jelentette volna. A jelenlegi nyomvonal helyett felmerült a föld alatt vezetett útpálya is, illetve az autópályával együtt megépítendő elkerülő útszakasz is, de ezt Kőröshegy képviselő-testülete elutasította.[11]"
forrás wikipedia
Képek Magyarországról
"Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2008. július 7-i jelentése megállapította, hogy „a Kőröshegyi völgyhíd beruházás műszaki, gazdaságossági, természetvédelmi és településrendezési megalapozottsága nem igazolt”,[4] vagyis megépítésére nem volt szükség.[5] Több sajtóorgánum,[6] illetve szakértő[7] kritizálta a híd megépítésének szükségességét. Apáthy Endre, a Hídépítő Zrt. elnök-vezérigazgatója azokra a kérdésekre, hogy „miért pont erre a helyszínre építették a völgyhidat, valamint hogy miért nem alagutakat építettek a híd helyett”, nem tudott határozott választ adni, mindössze annyit mondott: „nem tudjuk”. Az Index.hu információi szerint ingatlanspekulációs érdekek is állnak a háttérben.[8] Vörös Attila egyetemi docens, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Út- és Vasútépítési Tanszékének tudományos főmunkatársa egy szakmai portálnak adott interjújában kijelentette, hogy „A véleményem szerint az M7-es autópályán feleslegesen épülő Kőröshegyi völgyhíd árából kb. 5 km alagutat meg lehetne építeni a fővárosban […].”[9]
Az RTLKlub.hu átfogó elemzéséből kiderül, hogy a híd építését vezető Orosz Károly mérnök szerint a hagyományos, híd nélküli megoldás a híd költségének „nagyságrendileg a tizede lett volna”. Az elemzés idézi Kálnoki-Kiss Sándort, volt közlekedési államtitkár-helyettest: „Máshol, normális országokban elkerülik a hegyet, ha egy mód van, mi ebben az esetben felmentünk a hegyre, kiirtottunk egy erdősávot, ha jól tudom végül, ami ellen a természetvédelem, meg a környezetvédelem tiltakozott, de ők húzták a rövidebbet, és építettünk teljesen feleslegesen egy óriási műtárgyat, ami lehet, hogy műszakilag egy bravúros megoldás, mérnökként azt mondom, hogy igen az, de felesleges”.[10]
Összehasonlításképpen: falun átvezetve körülbelül 3 milliárdba került volna ez a szakasz, de ez a megoldás a tervező mérnökök szerint ottélők otthonainak elértéktelenedését jelentette volna. A jelenlegi nyomvonal helyett felmerült a föld alatt vezetett útpálya is, illetve az autópályával együtt megépítendő elkerülő útszakasz is, de ezt Kőröshegy képviselő-testülete elutasította.[11]"
forrás wikipedia
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Kőröshegyi völgyhíd
Beteg ország ez...
De a fotó az jó!
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2614
Képek Magyarországról
Kőröshegyi völgyhíd
Beteg ország ez...
De a fotó az jó!
Képek Magyarországról
egyébként a kép
Képek Magyarországról
Kőröshegyi völgyhíd
jó kép.
ez az a híd amit meg sem kellett volna építeni, ugye?
Máshol, normális országokban elkerülik a hegyet, ha egy mód van, mi ebben az esetben felmentünk a hegyre, kiirtottunk egy erdősávot, ha jól tudom végül, ami ellen a természetvédelem, meg a környezetvédelem tiltakozott, de ők húzták a rövidebbet, és építettünk teljesen feleslegesen egy óriási műtárgyat 43-milliárdért
Képek Magyarországról
Tényleg szép csak nagyon nem kellet volna és még mennyi mindent fognak megetetni velünk
Most a Margit hid jön nem lehet pihenni Sem a föld felett magasan, sem a föld alatt
Képek Magyarországról
Kőröshegyi völgyhíd
Ez egy nagyon monumentális híd. Itt fotóztam én is le ezt a hidat és valami ijesztő a nagysága.Nem?
Kőröshegyi völgyhíd
jó kép.
Képek Magyarországról
Kőröshegyi völgyhíd
jó kép.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Képek Magyarországról
Kőröshegyi völgyhíd
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Képek Magyarországról
Tömeg nélkül.
Ez mikori kép egyébként?
Most éppen a városháza előtt "építenek" szökőkutat de találtak valami régészeti leletet és csúszik a dolog...
ott van a kép alatt a dátum.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Képek Magyarországról
Tömeg nélkül.
Ez mikori kép egyébként?
Most éppen a városháza előtt "építenek" szökőkutat de találtak valami régészeti leletet és csúszik a dolog...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Képek Magyarországról
Tigrisliliom: :lol!:
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
-
Vendég
Képek Magyarországról
Tömeg:
Tömeg nélkül.
Mivel én majdnem bajai vagyok, kedvesek számomra a bajai képek.
Sajnos igen ritkán vetődöm vissza majdnem szülő városomba.
Igaz csak 6 éves koromig éltem Bajától 25km-re.
Képek Magyarországról
Jó képek, visszaadják a szombati élményeket. :lol!: _pp_
:kiraly:
Te is ott voltál, Bíbor?
Igen az idén is ott voltam mind három nap és nagyon jól éreztem magam. :lol!: Mindenkinek csak ajánlani tudom, felejthetetlen élmény :lol!:
De gustibus non est disputandum.
(Az ízlés nem vita dolga.)
Képek Magyarországról
:kiraly:
Te is ott voltál, Bíbor?
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Képek Magyarországról
Miért, a szemellenzőt rád rakta? :lol!:
Nem, csak nem szeretek semmit csinálGATNI. Ha nézelődök, akkor nézelődök... :kiraly:
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Képek Magyarországról
Egy kis füst, miután ~2000 bogrács alatt egyszerre gyújtották meg a tüzet:
De gustibus non est disputandum.
(Az ízlés nem vita dolga.)
Mennyi jó kis csaj lehetett itt kint :lol!:
:lol!: :kiraly:
Nana :lol!:
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Képek Magyarországról
:lol!: :kiraly:
Nana :lol!:
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Képek Magyarországról
Feleségem is ott volt, nem nagyon nézelődtem.
Miért, a szemellenzőt rád rakta? :kiraly:
Képek Magyarországról
Nem voltam még Baján, tudomásom szerint, de egész jó kis helynek néz ki. :lol!:
Ismerős eddig meg volt őrülve Szegedért, de pár perc Baján való mászkálás után megváltozott a véleménye...
Élőben még szebb...
Képek Magyarországról
Feleségem is ott volt, nem nagyon nézelődtem.
Képek Magyarországról
Utolsó...
Sugó-torkolat, jobbra Duna, balra Sugó:
Képek Magyarországról
Duna-híd:
Képek Magyarországról
Türr István Emlékmű/Kilátó: