Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Ez nem az én rendszerem, hanem apukámé, csak a csöves eladása miatti átrendezéskor olyan jól nézett ki, hogy felteszek pár képet. Mivel a kütyük nem szerepelnek az aláírásomban, így írom őket: (balról jobbra)Audio Research Classic 60 végerősítő
Audio Research LS8 előerősítő
Meridian 200 CD futómű, és alatta egy Wadia DigiMaster X32 DAC.
A hangfalak ProAc Response 2.5 -ösek. A kábelek meg Alisca Orange Black Line, és Nirvana.
Hát ez nem mindennapi rendszer...
Nem lehetett könnyű megválni tőle... :kiraly:
Még megvan
Kedden, és vasárnap jönnek meghallgatni. Aztán vagy elviszik, vagy nem. Amúgy ez már az a szint, ahol a nagy árkülönbség nem jár együtt nagy javulással. Persze jobb a hangja, de nem ANNYIVAL, mint AMENNYIVEL többbbe kerül egy átlagos cuccnál. Megvenni jó volt, hallgatni is, de a házimozi kiszorítótta. Az árából valami komolyabb házimozi erölködő lesz valószínű. Még nem dőlt el mire megy a pénz.
(mondjuk ehhez el is kell adni először)
Ha nem vettem volna meg a CD-játszómat, akkor ennyiért(700k) már én is elvittem volna. Ráadásul meghallgatás nélkül...
sajti
- Torzonborz
- Fórumlakó

- Értékelés: 0
Hát ez nem mindennapi rendszer... Nem lehetett könnyű megválni tőle...
Még megvan Kedden, és vasárnap jönnek meghallgatni. Aztán vagy elviszik, vagy nem. Amúgy ez már az a szint, ahol a nagy árkülönbség nem jár együtt nagy javulással. Persze jobb a hangja, de nem ANNYIVAL, mint AMENNYIVEL többbbe kerül egy átlagos cuccnál. Megvenni jó volt, hallgatni is, de a házimozi kiszorítótta. Az árából valami komolyabb házimozi erölködő lesz valószínű. Még nem dőlt el mire megy a pénz.
Igen, ezen a szinten már gondolom, nagyon nem költséghatékony az előrelépés... Sok sikert az eladáshoz! :kiraly:
- D-O-M-I
- Törzsvendég

- Értékelés: 138
Ez nem az én rendszerem, hanem apukámé, csak a csöves eladása miatti átrendezéskor olyan jól nézett ki, hogy felteszek pár képet. Mivel a kütyük nem szerepelnek az aláírásomban, így írom őket: (balról jobbra)Audio Research Classic 60 végerősítő
A hangfalak ProAc Response 2.5 -ösek. A kábelek meg Alisca Orange Black Line, és Nirvana.
Még megvan
Kedden, és vasárnap jönnek meghallgatni. Aztán vagy elviszik, vagy nem. Amúgy ez már az a szint, ahol a nagy árkülönbség nem jár együtt nagy javulással. Persze jobb a hangja, de nem ANNYIVAL, mint AMENNYIVEL többbbe kerül egy átlagos cuccnál. Megvenni jó volt, hallgatni is, de a házimozi kiszorítótta. Az árából valami komolyabb házimozi erölködő lesz valószínű. Még nem dőlt el mire megy a pénz.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon
Érdekes. Lehet, érdemes volna megnézni a Denon 2200-ast (ha még lehet kapni) azt hiszem abban is ugyanaz a Silicon proci van ami a DVDO-ban dolgozik. Olcsóbb is, egyszerűbb is.
Nem azt mondom, hogy a 2200-asnak roszabb a képe, hanem valószínüleg nem ugyanaz. Azon kívül, hogy ugyanaz a deinterlacer chip van bennük (Silicon Image Sil-504), még jó pár egyéb processzor és áramköri elem van a DVDO-ban és persze a denonban is.
Persze az ultra sem egy mai csirke. Tulajdonképpen kifutó modell. Itt van róla egy jó kis review.
Review
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
- Torzonborz
- Fórumlakó

- Torzonborz
- Fórumlakó

Picit változott nálam a felállás. A tv-t és a centert tartó kis állványt lekicsinyítettem, és a subot a két front közé helyeztem (így nem foglalnak el a hangfalak annyi helyet). A vászon tokja mőgé távtartókat tettem és így a vászon felhúzott állapotában egy képet tudtunk a falra tenni. Megérte mert kb. 4cm távolságot áldoztam fel rá. Továbbá a rendszer kiegészült egy DVDO iScan Ultra videprocival.
Gandalf, gratulálok! Nagyon szép és feleségtűrő megoldás! :kiraly:
- Torzonborz
- Fórumlakó

Közelebbről
Elég szép a rendszered.
Hát, a proji miatt szívesen elcserélném Gandalf rendszerével... :kiraly:
- D-O-M-I
- Törzsvendég

Gyönyörű! :kiraly:
Milyen állványok ezek?
Erről irtad másik topikban, hogy most cserélődtek? Vagy keverek valamit?
Előszöris, apukűám nevében is köszi szépen a gratulációt!
Az állványok: Sound Organisation Z21-esek.
És igen, ezek a csövesek mennek most el. A zene nagyon visszaszorult mostanság, és 95%-ban filmek mennek. Arra az évi pár alkalomra meg nem éri meg a 7-800.000-es rendszert tartani. Így nehéz szívvel, de a Research-öktől megválunk.
Ami viszont nem megválás csak csere, az a DAC. A Meridian 203-as DAC ment, és a Wadia DigiMaster X32-es jött. És sokat dobott a rendszeren! Hihetetlen, mennyire jó az a DAC.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon
Gyönyörű! :kiraly:
Milyen állványok ezek?
Erről irtad másik topikban, hogy most cserélődtek? Vagy keverek valamit?
-
Vendég
Hát megpróbálom összefoglalni.
Érdekes. Lehet, érdemes volna megnézni a Denon 2200-ast (ha még lehet kapni) azt hiszem abban is ugyanaz a Silicon proci van ami a DVDO-ban dolgozik. Olcsóbb is, egyszerűbb is.
Ami lejátszókat én próbáltam ott a digitális képkimenet jobb képet adott, mint az analóg. Fogalmazom inkább úgy, hogy nekem jobban tetszett. Innentől kezdve nem is foglalkoztam azzal, hogy a "rosszabb" képet használom csak hogy feljavíthassam. Az egyéb analóg bemeneteken sem tapasztaltam drámai javulást, pedig néztem HD és SD jellel egyaránt. Minél rosszabb volt a jel annál többet tudtam belőle kihozni. Kiváló minőségű jelnél én nem tapasztaltam érdemleges különbséget.
De érdekes amit írsz, talonban tartom és ha lesz időm rá akkor újra csekkolom.
- D-O-M-I
- Törzsvendég

És a Classic 60 csövei, mikor "világítanak".
- D-O-M-I
- Törzsvendég

Ez nem az én rendszerem, hanem apukámé, csak a csöves eladása miatti átrendezéskor olyan jól nézett ki, hogy felteszek pár képet. Mivel a kütyük nem szerepelnek az aláírásomban, így írom őket: (balról jobbra)
Audio Research Classic 60 végerősítő
Mire használod a procit? Én egy iScan HD Pro-t nyomtam jó darabig, de semmi értelmét nem láttam az égegyadta földön. Ha DVI-on kapta a jelet akkor csak átengedte magán hozzányúlni nem hagyott. Magyarán a közel 300 rongyos cuccal remekül lehetett a TV adást és a VHS magnó jelét felhúzni 720p-re. Ennyit még Győzike sem ér. :kiraly:
Hát megpróbálom összefoglalni.
1. Én ezt a dvi mániát igazából nem nagyon értem. Mindenki valami csodaszernek tekinti amitől egyből nagyon jó kép lesz.
2. A szinek tekintetében valami hatalmasat hozott. Ezt nehéz leírni, de sem én, sem a kollégám nem tudta semmilyen színbeállítással ezt megcsinálni. Pedig neki egy denon 3910-ese van dvi-on összekötve egy benq770-assal. továbbá nem is láttam sehol ilyen elő szineket. Ezek apróságok de valahogy lejön a vászonról az ami rajta van.
Megpróbálom megfogalmazni, hogy a DVDO képe milyen módon különbözik a faroudja és egyéb megoldások képétől. Szándékosan sarkosan fogok fogalmazni. A faroudja nagyon jó képet ad, részletgazdagot, a körvonalak élesek, a ráncokat meg lehet számolni stb. Viszont az alakok olyanok, mintha papírból vágták volna ki őket nem élethűek, nem természetesek a dvdo képéhez képest, ahol a körvonalak lágyak és természetesek a celluoid filmhez hasonlatosak, amit a moziban látok vagy a valóságban. Természetesen mindezt úgy, hogy a részletgazdagság azért megmarad. A másik dolog a színek. nem tudom mit csinál, de valahogy életet lehel a színekbe. Másképp csillog egy aranycsat és másképp csillognak a vértek. Valahogy úgy érzed mintha ott lennél. Méképp kék egy palást stb. Ezek apróságok, de miután ezt láttam sem nekem, sem a kollégámnak nincs kedve mást nézni.
3. Nálam a kontrasztátfogáson is segített. A fekete feketébb lett, de nem csukódott be olyan hamar.
4. Nem kell csak egy kábel a vetítőhöz.
Először vettem egy prot, de annyira belezúgtam a dvdo képébe, hogy miután kollégámmal kipróbáltam az ultrát, egyből upgradeltem rá.
Természetesen lehet, hogy más ezt másképp látja és pont azt a képet nem komálja amit a dvdo ad. Tudom úgy hangzik, mintha windex-ről írnék, de én ezeket komolyan így gondolom. A jövőben bármilyen vetítőm is lesz, tutira dvdo valamely cuccával fogom használni.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
Berakok egy közelebbit a prociról.
Mire használod a procit? Én egy iScan HD Pro-t nyomtam jó darabig, de semmi értelmét nem láttam az égegyadta földön. Ha DVI-on kapta a jelet akkor csak átengedte magán hozzányúlni nem hagyott. Magyarán a közel 300 rongyos cuccal remekül lehetett a TV adást és a VHS magnó jelét felhúzni 720p-re. Ennyit még Győzike sem ér. :kiraly:
Igen ez félreérthető. Egy iScan Pro-t árulok és ez pedig egy iScan Ultra.
Közben "megjött" a 2. kép és már világossá vált!
Javítottam is, mert a kérdés értelmét vesztette, irtam helyette újat! :kiraly:
Gandalf,össze kell ugranunk egy tesztre,az a proci erősen foglalkoztat...
Gondolom beszéltél karelsova-val. :kiraly: Nincs akadálya a dolognak, mert engem az újabb lcd-k érdekelnének, hogy tényleg olyan sokat javult-e a kontrasztjuk. Nem azért mert cserélni akarok, hanem, hogy tisztábban lássak ezen a téren.
Azért már egy ideje tervezted valami kép felrakását nem?Persze jó munkához idő kell! (Pont én beszélek... )
Igen jó ideje terveztem, de ez egy festett kép és nem én választottam, hanem a feleségem.
Egyébként nagyon mutatós! Gratula!
Kösz még a kábelrengeteg eltüntetésén töröm a fejem.
Miben változott a hangkép, hogy a mélynyomó bekerült? (Én mindig úgy érzem Nálam nagyon be van "zárva" a sub.)
Eddig a bal oldali front mellett volt nem?
Nálam ugyanígy van, ahogy most Nálad, de nekem kényszerűségből, mert sehol máshol nem férne el.
Szerintem nem lett roszabb, hanem talán kicsit jobb.
Hogyhogy a proci megy? :kiraly:
Igen ez félreérthető. Egy iScan Pro-t árulok és ez pedig egy iScan Ultra.
Gandalf,össze kell ugranunk egy tesztre,az a proci erősen foglalkoztat...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Nagyon jó az a kép Gandalf!
Azért már egy ideje tervezted valami kép felrakását nem?
Persze jó munkához idő kell! :kiraly: (Pont én beszélek... )
Egyébként nagyon mutatós! Gratula!
Miben változott a hangkép, hogy a mélynyomó bekerült? (Én mindig úgy érzem Nálam nagyon be van "zárva" a sub.)
Eddig a bal oldali front mellett volt nem?
Nálam ugyanígy van, ahogy most Nálad, de nekem kényszerűségből, mert sehol máshol nem férne el.
Prociról mesélhetnél kicsit...
Picit változott nálam a felállás. A tv-t és a centert tartó kis állványt lekicsinyítettem, és a subot a két front közé helyeztem (így nem foglalnak el a hangfalak annyi helyet). A vászon tokja mőgé távtartókat tettem és így a vászon felhúzott állapotában egy képet tudtunk a falra tenni. Megérte mert kb. 4cm távolságot áldoztam fel rá. Továbbá a rendszer kiegészült egy DVDO iScan Ultra videprocival.
Közelebbről
Hi.
Elég szép a rendszered.
Jó kis filmgyűjteméyned van látom,
és jobboldalt az italgyűjtemény is figyelemre méltó. :kiraly:
Tokaji borok....
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
- Torzonborz
- Fórumlakó

Közelebbről
- Torzonborz
- Fórumlakó

A rendszerem, az (ex)Cat-féle hifi-állvány érkezése előtt.
Ha megjön a sztereó erősítőm, rakok fel képet az új felállásról is...
-
Vendég
Bírom ezt a színészt. :kiraly: Már ha őt raktad belle, a TV sem lehet rossz.
Hm. Mi sem jellemzőbb...