Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Saját hifis cuccaimról készült képek

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sajti »

Ez nem az én rendszerem, hanem apukámé, csak a csöves eladása miatti átrendezéskor olyan jól nézett ki, hogy felteszek pár képet. Mivel a kütyük nem szerepelnek az aláírásomban, így írom őket: (balról jobbra)Audio Research Classic 60 végerősítő
Audio Research LS8 előerősítő
Meridian 200 CD futómű, és alatta egy Wadia DigiMaster X32 DAC.
A hangfalak ProAc Response 2.5 -ösek. A kábelek meg Alisca Orange Black Line, és Nirvana.

Hát ez nem mindennapi rendszer...
Nem lehetett könnyű megválni tőle... :kiraly:

Még megvan
Kedden, és vasárnap jönnek meghallgatni. Aztán vagy elviszik, vagy nem. Amúgy ez már az a szint, ahol a nagy árkülönbség nem jár együtt nagy javulással. Persze jobb a hangja, de nem ANNYIVAL, mint AMENNYIVEL többbbe kerül egy átlagos cuccnál. Megvenni jó volt, hallgatni is, de a házimozi kiszorítótta. Az árából valami komolyabb házimozi erölködő lesz valószínű. Még nem dőlt el mire megy a pénz.
(mondjuk ehhez el is kell adni először)

Ha nem vettem volna meg a CD-játszómat, akkor ennyiért(700k) már én is elvittem volna. Ráadásul meghallgatás nélkül...

sajti

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Torzonborz »

Hát ez nem mindennapi rendszer...  Nem lehetett könnyű megválni tőle... 
Még megvan Kedden, és vasárnap jönnek meghallgatni. Aztán vagy elviszik, vagy nem. Amúgy ez már az a szint, ahol a nagy árkülönbség nem jár együtt nagy javulással. Persze jobb a hangja, de nem ANNYIVAL, mint AMENNYIVEL többbbe kerül egy átlagos cuccnál. Megvenni jó volt, hallgatni is, de a házimozi kiszorítótta. Az árából valami komolyabb házimozi erölködő lesz valószínű. Még nem dőlt el mire megy a pénz.
Igen, ezen a szinten már gondolom, nagyon nem költséghatékony az előrelépés... Sok sikert az eladáshoz! :kiraly:

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

Ez nem az én rendszerem, hanem apukámé, csak a csöves eladása miatti átrendezéskor olyan jól nézett ki, hogy felteszek pár képet. Mivel a kütyük nem szerepelnek az aláírásomban, így írom őket: (balról jobbra)Audio Research Classic 60 végerősítő
A hangfalak ProAc Response 2.5 -ösek. A kábelek meg Alisca Orange Black Line, és Nirvana.

Még megvan
Kedden, és vasárnap jönnek meghallgatni. Aztán vagy elviszik, vagy nem. Amúgy ez már az a szint, ahol a nagy árkülönbség nem jár együtt nagy javulással. Persze jobb a hangja, de nem ANNYIVAL, mint AMENNYIVEL többbbe kerül egy átlagos cuccnál. Megvenni jó volt, hallgatni is, de a házimozi kiszorítótta. Az árából valami komolyabb házimozi erölködő lesz valószínű. Még nem dőlt el mire megy a pénz.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Érdekes. Lehet, érdemes volna megnézni a Denon 2200-ast (ha még lehet kapni) azt hiszem abban is ugyanaz a Silicon proci van ami a DVDO-ban dolgozik. Olcsóbb is, egyszerűbb is.
Nem azt mondom, hogy a 2200-asnak roszabb a képe, hanem valószínüleg nem ugyanaz. Azon kívül, hogy ugyanaz a deinterlacer chip van bennük (Silicon Image Sil-504), még jó pár egyéb processzor és áramköri elem van a DVDO-ban és persze a denonban is.

Persze az ultra sem egy mai csirke. Tulajdonképpen kifutó modell. Itt van róla egy jó kis review.

Review
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Picit változott nálam a felállás. A tv-t és a centert tartó kis állványt lekicsinyítettem, és a subot a két front közé helyeztem (így nem foglalnak el a hangfalak annyi helyet). A vászon tokja mőgé távtartókat tettem és így a vászon felhúzott állapotában egy képet tudtunk a falra tenni. Megérte mert kb. 4cm távolságot áldoztam fel rá. Továbbá a  rendszer kiegészült egy DVDO iScan Ultra videprocival.
Gandalf, gratulálok! Nagyon szép és feleségtűrő megoldás! :kiraly:

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Közelebbről
Elég szép a rendszered.

Hát, a proji miatt szívesen elcserélném Gandalf rendszerével... :kiraly:

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Gyönyörű! :kiraly:

Milyen állványok ezek?
Erről irtad másik topikban, hogy most cserélődtek? Vagy keverek valamit?

Előszöris, apukűám nevében is köszi szépen a gratulációt!

Az állványok: Sound Organisation Z21-esek.

És igen, ezek a csövesek mennek most el. A zene nagyon visszaszorult mostanság, és 95%-ban filmek mennek. Arra az évi pár alkalomra meg nem éri meg a 7-800.000-es rendszert tartani. Így nehéz szívvel, de a Research-öktől megválunk.
Ami viszont nem megválás csak csere, az a DAC. A Meridian 203-as DAC ment, és a Wadia DigiMaster X32-es jött. És sokat dobott a rendszeren! Hihetetlen, mennyire jó az a DAC.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Gyönyörű! :kiraly:

Milyen állványok ezek?
Erről irtad másik topikban, hogy most cserélődtek? Vagy keverek valamit?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hát megpróbálom összefoglalni.
Érdekes. Lehet, érdemes volna megnézni a Denon 2200-ast (ha még lehet kapni) azt hiszem abban is ugyanaz a Silicon proci van ami a DVDO-ban dolgozik. Olcsóbb is, egyszerűbb is.

Ami lejátszókat én próbáltam ott a digitális képkimenet jobb képet adott, mint az analóg. Fogalmazom inkább úgy, hogy nekem jobban tetszett. Innentől kezdve nem is foglalkoztam azzal, hogy a "rosszabb" képet használom csak hogy feljavíthassam. Az egyéb analóg bemeneteken sem tapasztaltam drámai javulást, pedig néztem HD és SD jellel egyaránt. Minél rosszabb volt a jel annál többet tudtam belőle kihozni. Kiváló minőségű jelnél én nem tapasztaltam érdemleges különbséget.

De érdekes amit írsz, talonban tartom és ha lesz időm rá akkor újra csekkolom.

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

És a Classic 60 csövei, mikor "világítanak".

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég

Ez nem az én rendszerem, hanem apukámé, csak a csöves eladása miatti átrendezéskor olyan jól nézett ki, hogy felteszek pár képet. Mivel a kütyük nem szerepelnek az aláírásomban, így írom őket: (balról jobbra)
Audio Research Classic 60 végerősítő

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Mire használod a procit? Én egy iScan HD Pro-t nyomtam jó darabig, de semmi értelmét nem láttam az égegyadta földön. Ha DVI-on kapta a jelet akkor csak átengedte magán hozzányúlni nem hagyott. Magyarán a közel 300 rongyos cuccal remekül lehetett a TV adást és a VHS magnó jelét felhúzni 720p-re. Ennyit még Győzike sem ér. :kiraly:
Hát megpróbálom összefoglalni.

1. Én ezt a dvi mániát igazából nem nagyon értem. Mindenki valami csodaszernek tekinti amitől egyből nagyon jó kép lesz.

2. A szinek tekintetében valami hatalmasat hozott. Ezt nehéz leírni, de sem én, sem a kollégám nem tudta semmilyen színbeállítással ezt megcsinálni. Pedig neki egy denon 3910-ese van dvi-on összekötve egy benq770-assal. továbbá nem is láttam sehol ilyen elő szineket. Ezek apróságok de valahogy lejön a vászonról az ami rajta van.

Megpróbálom megfogalmazni, hogy a DVDO képe milyen módon különbözik a faroudja és egyéb megoldások képétől. Szándékosan sarkosan fogok fogalmazni. A faroudja nagyon jó képet ad, részletgazdagot, a körvonalak élesek, a ráncokat meg lehet számolni stb. Viszont az alakok olyanok, mintha papírból vágták volna ki őket nem élethűek, nem természetesek a dvdo képéhez képest, ahol a körvonalak lágyak és természetesek a celluoid filmhez hasonlatosak, amit a moziban látok vagy a valóságban. Természetesen mindezt úgy, hogy a részletgazdagság azért megmarad. A másik dolog a színek. nem tudom mit csinál, de valahogy életet lehel a színekbe. Másképp csillog egy aranycsat és másképp csillognak a vértek. Valahogy úgy érzed mintha ott lennél. Méképp kék egy palást stb. Ezek apróságok, de miután ezt láttam sem nekem, sem a kollégámnak nincs kedve mást nézni.

3. Nálam a kontrasztátfogáson is segített. A fekete feketébb lett, de nem csukódott be olyan hamar.

4. Nem kell csak egy kábel a vetítőhöz.

Először vettem egy prot, de annyira belezúgtam a dvdo képébe, hogy miután kollégámmal kipróbáltam az ultrát, egyből upgradeltem rá.

Természetesen lehet, hogy más ezt másképp látja és pont azt a képet nem komálja amit a dvdo ad. Tudom úgy hangzik, mintha windex-ről írnék, de én ezeket komolyan így gondolom. A jövőben bármilyen vetítőm is lesz, tutira dvdo valamely cuccával fogom használni.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Berakok egy közelebbit a prociról.
Mire használod a procit? Én egy iScan HD Pro-t nyomtam jó darabig, de semmi értelmét nem láttam az égegyadta földön. Ha DVI-on kapta a jelet akkor csak átengedte magán hozzányúlni nem hagyott. Magyarán a közel 300 rongyos cuccal remekül lehetett a TV adást és a VHS magnó jelét felhúzni 720p-re. Ennyit még Győzike sem ér. :kiraly:

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Igen ez félreérthető. Egy iScan Pro-t árulok és ez pedig egy iScan Ultra.
Közben "megjött" a 2. kép és már világossá vált!

Javítottam is, mert a kérdés értelmét vesztette, irtam helyette újat! :kiraly:

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Gandalf,össze kell ugranunk egy tesztre,az a proci erősen foglalkoztat...
Gondolom beszéltél karelsova-val. :kiraly: Nincs akadálya a dolognak, mert engem az újabb lcd-k érdekelnének, hogy tényleg olyan sokat javult-e a kontrasztjuk. Nem azért mert cserélni akarok, hanem, hogy tisztábban lássak ezen a téren.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Azért már egy ideje tervezted valami kép felrakását nem?Persze jó munkához idő kell! (Pont én beszélek... )

Igen jó ideje terveztem, de ez egy festett kép és nem én választottam, hanem a feleségem.

Egyébként nagyon mutatós! Gratula!

Kösz még a kábelrengeteg eltüntetésén töröm a fejem.

Miben változott a hangkép, hogy a mélynyomó bekerült? (Én mindig úgy érzem Nálam nagyon be van "zárva" a sub.)
Eddig a bal oldali front mellett volt nem?
Nálam ugyanígy van, ahogy most Nálad, de nekem kényszerűségből, mert sehol máshol nem férne el.

Szerintem nem lett roszabb, hanem talán kicsit jobb.

Hogyhogy a proci megy? :kiraly:

Igen ez félreérthető. Egy iScan Pro-t árulok és ez pedig egy iScan Ultra.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Gandalf,össze kell ugranunk egy tesztre,az a proci erősen foglalkoztat...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Nagyon jó az a kép Gandalf!
Azért már egy ideje tervezted valami kép felrakását nem?
Persze jó munkához idő kell! :kiraly: (Pont én beszélek... )

Egyébként nagyon mutatós! Gratula!

Miben változott a hangkép, hogy a mélynyomó bekerült? (Én mindig úgy érzem Nálam nagyon be van "zárva" a sub.)
Eddig a bal oldali front mellett volt nem?
Nálam ugyanígy van, ahogy most Nálad, de nekem kényszerűségből, mert sehol máshol nem férne el.

Prociról mesélhetnél kicsit...

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Picit változott nálam a felállás. A tv-t és a centert tartó kis állványt lekicsinyítettem, és a subot a két front közé helyeztem (így nem foglalnak el a hangfalak annyi helyet). A vászon tokja mőgé távtartókat tettem és így a vászon felhúzott állapotában egy képet tudtunk a falra tenni. Megérte mert kb. 4cm távolságot áldoztam fel rá. Továbbá a rendszer kiegészült egy DVDO iScan Ultra videprocival.

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Közelebbről
Hi.

Elég szép a rendszered.
Jó kis filmgyűjteméyned van látom,
és jobboldalt az italgyűjtemény is figyelemre méltó. :kiraly:
Tokaji borok....
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Közelebbről

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

A rendszerem, az (ex)Cat-féle hifi-állvány érkezése előtt.
Ha megjön a sztereó erősítőm, rakok fel képet az új felállásról is...

Vendég

Bírom ezt a színészt. :kiraly: Már ha őt raktad belle, a TV sem lehet rossz.
Hm. Mi sem jellemzőbb...

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”