Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Üdv Grizzly79!
Szép szett
A szekrény tetjén mit keres az a hangfal?
Tv:LGNANO863PA; Erősítő:most váltom a vsx-ax3-at; Front:JBL E30; Center: JBL EC25; Háttér:JBL E20; Sub:Yamaha YST-SW90
Sziasztok!
Röpke másfél két hét alatt sikerült végigneéznem azt a Topicot. Nagyon sirály! Akkor én is feldobom, amim most van.
Mint látjátok van egy két komolytalanabb pont a rendszerben (kábelek, DVD játékos) :kiraly:
Ami késik az azért nem múlik.
Üdv.
Grizzly
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120
Csak vigyetek majd a mérésre egy drága tápkábelt is, hátha kiderül róla, hogy van értelme...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Remélem így megfelel...Amúgy ampermérővel azért nem küszködtem (igaz beköthettem volna) mert az 5 MHz-es personal scope True RMS Feszültséget, Peak to Peak RMS Feszültséget, és dB is kijelez.
Namármost nekem a True Rms bőven elég volt hogy teljesítményt számoljak mivel a terhelés tisztán ohmikus volt (R=6,8 ohm - 100W).
A mérést amúgy ha lesz időm megismétlem csak akkor egy 20MHz-es scoppal fogom a jelalakot vizsgálni és sorba ampi, párhuzamosan True rms multimétert is fogok kötni.
Megpróbálok szerezni az AVR meetingre egy 400megás digitális LeCroy szkópot, ha valakit érdekel... :smile19: :smile19:
sajti
Az király lenne Sajti
Azzal még a bolha tökin a pattanás jellegű torzítást is lehetne látni a szinuszjelen.
Jövőre mindenképpen kell egy mérést csinálni...
Remélem így megfelel...Amúgy ampermérővel azért nem küszködtem (igaz beköthettem volna) mert az 5 MHz-es personal scope True RMS Feszültséget, Peak to Peak RMS Feszültséget, és dB is kijelez.
Namármost nekem a True Rms bőven elég volt hogy teljesítményt számoljak mivel a terhelés tisztán ohmikus volt (R=6,8 ohm - 100W).
A mérést amúgy ha lesz időm megismétlem csak akkor egy 20MHz-es scoppal fogom a jelalakot vizsgálni és sorba ampi, párhuzamosan True rms multimétert is fogok kötni.
Megpróbálok szerezni az AVR meetingre egy 400megás digitális LeCroy szkópot, ha valakit érdekel... :smile19: :smile19:
sajti
Remélem így megfelel...
Amúgy ampermérővel azért nem küszködtem (igaz beköthettem volna) mert az 5 MHz-es personal scope True RMS Feszültséget, Peak to Peak RMS Feszültséget, és dB is kijelez.
Végre valami érdekes.
RACPOWER teljesítmény táblázata.
Jó ötlet, de ha van rá időd megismételhetnéd némi változtatással.
1. skála dB ben
2. csatornánkénti áramerösség méréssel ( analóg ampermérővel )
Amúgy jó.
Tami!Az ugyanaz mint a Te erősítőd decibel skálája csak az enyémet abszolutban használom.
abszolut relatíve
86 dB = +4 dB
amúgy egy erölködő partit tényleg jó volna összehozni...
- nah megegyszer.!
- A skala tud 2 fele mertekegysegben kijelezni:
egyik dB skala [-61 / +18]
masik egy sima linearis skala , amely ertekeknek semmi kozuk a decibel-hez, tehat ne tegyuk utanna a dB mertekegyseget!
- nemtom ertelmesebben leirni!
hang & dB
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Tami!
Az ugyanaz mint a Te erősítőd decibel skálája csak az enyémet abszolutban használom.
abszolut relatíve
86 dB = +4 dB
amúgy egy erölködő partit tényleg jó volna összehozni...
..de nekem már abszolutban is kijelzi vagyis 0-tól 100 dB-igA táblázatban abszolut hangerőérték van én így használom az erölködőmet.
- na akkor tiszta az ugy! az nem dB skala az egy sima sorszamozott skala.. jobblettvolna ha a dB skalat jegyzed fel!!! az tobbet mondott volna! ;(
T A M I . H U
Sajt! Az sok az a 90W per csatorna 600W-os tápból még akkor is ha +/-27.000. uF kondik lennének benne.
Tami!
Az én hangerő tartományom -82dB-től megy +18 dB ig relativban ha minden csatorna 0 dB-s kiemelésű és az intellivolume is 0 dB-n van.
de nekem már abszolutban is kijelzi vagyis 0-tól 100 dB-ig
A táblázatban abszolut hangerőérték van én így használom az erölködőmet.
Szerintem is sok, de nem én mértem, hanem egy tesztlap.
Kondi egyébként 2x18000uF van benne. Esetleg csatlakoznék majd a közös méréshez
sajti
Sajt!
Az sok az a 90W per csatorna 600W-os tápból még akkor is ha +/-27.000. uF kondik lennének benne.
Tami!
Az én hangerő tartományom -82dB-től megy +18 dB ig relativban ha minden csatorna 0 dB-s kiemelésű és az intellivolume is 0 dB-n van.
de nekem már abszolutban is kijelzi vagyis 0-tól 100 dB-ig
A táblázatban abszolut hangerőérték van én így használom az erölködőmet.
Most olvastam valami házimozis újságban tesztet a Marantz SR-7500-ról. 5 csatornát hajtva, csatornánként 90W-ot tud 8ohmon. Papír szerint 600W-os a tápja
sajti
Tami!Ha érdekel a Te Onkyo-d teljesítménye, összefuthatnánk (bár nem tudom mikor tudnánk megoldani és a távolság és év vége karácsony stb. miatt...) és megmérnénk mire képes.
Amúgy azt gondolom akkor már több forumozó társat be kellene szervezni /kinek milyen AV receivere van/ és akkor egy tesztet is végezhetnénk 8-10 készülékről majd valami újságnak eladnánk jó pízért.
Ha mar ugyis bedobtam a temat:
- most a telen ugyis lesz egy projis mini tali..
- maj jovore tavasszal osszejohetnenk nallunk egy kis AVR meresre, hozhatnank sztereo cuccokat is, meg kivancsi lennek a T-Amp-ra is :taps:
Én amúgy 65dB szoktam mozizni ami csak 0,43 W rms-nek felem meg a táblázatban, de persze ott dinamikus löketek is vannak és akkor ez jóval több...
- figy en meg mindig hadilabon allok veled ezzel a +65dB-vel
- csak viszonyitaskeppen a +20dB pusztán 100x-os teljesitmenyt jelent!! es ehhez hol van a tealtalad hasznalt nagy ertek.. vagy nem egyrol beszelunk :kiraly:
T A M I . H U
Egyébként azért is csináltam ezt a mérést mert valamelyik házimozi magazin újágban amikor tesztelték a pioneer vsx 912 és leírták hogy 5x90 W ra képes hát majd eldobtam az agyam mikor tudom hogy a tápja csak 280w.
Emellett benne volt az onkyo tx sr701 melyet írtak hogy 5x50-re képes míg sztereóban 2x120W ra (egyébként az enyémnél is sztereóban 2x120W-ot mértem) és ecsetelték hogy milyen gyenge 5 csatornára abban pedig 620W-os táp van.
Szóval aki a pioneert mérte megnézném hogyan sikerült neki úgy természetesen hogy a torzítás 0,1 % alatt maradjon.
Tami!
Ha érdekel a Te Onkyo-d teljesítménye, összefuthatnánk (bár nem tudom mikor tudnánk megoldani és a távolság és év vége karácsony stb. miatt...) és megmérnénk mire képes.
Amúgy azt gondolom akkor már több forumozó társat be kellene szervezni /kinek milyen AV receivere van/ és akkor egy tesztet is végezhetnénk 8-10 készülékről majd valami újságnak eladnánk jó pízért.
Én amúgy 65dB szoktam mozizni ami csak 0,43 W rms-nek felem meg a táblázatban, de persze ott dinamikus löketek is vannak és akkor ez jóval több...
- a hangero allasa tuti dB-ben van?
- ezt irja ki az erolkodo a kijelzore? Kicsit hihetetlen, mert altalaban -70dB-tol + 19 -ig szoktak menni..
T A M I . H U
Táblázat
Én is HTPC-ről nyomtam mindkettőt (majdnem natívban), de attól még a PC megcsinálta a downscalinget, hiszen 854x480-at csinált az 1440x1080-ból vagy az 1280x720-ból vagy a 720x576-ból. Persze elképzelhető, hogy valamivel esetleg jobb volt a HD jel megjelenítése, apróságokban lehetett részletezőbb, de ez az ég és föld dolog ez barokkos túlzás. HD vetítőn ég és föld ezt többször tapasztaltam, de itt maximum finom elfogultság. Jó minőségű DVD HTPC-ről simán volt olyan, mint akármelyik HD film.Mindez szigorúan az mt200-ra. Most vagy a Toshiba tud disznó módon DVD-t megjeleníteni, vagy a 4805 tud disznó módon HD-t megjeleníteni.
- inkabba ketto kozott latnam a valosagot, masik ha mar a vetito nem eszi meg az 1:1-es hajtast akkor a procija mindenkepp belenyul a kepbe..
- azert mostmar kivancsi lennek a ket vetitot egymas mellett osszeengedni egy reszletesebb teszt erejeig..
- en allitom, hogy a DVD felbontasahoz, kepest egy HD anyag lejatszasa egybol lathato difit eredmenyez a vetitett kepet nezve, a 480-as felbontasu vetito ellenere, kicsit ellentmondasos a dolog.. de kenytelen voltam a szememnek hinni.
T A M I . H U
Na!! A 4805-ös tulajok összejönnek
Tami
Robotk@
Tau_bá (Ő még nem tudja, de ugyis közel lakik Tamihioz)
norbi31
Lacy (azaz én )
OFFTOPIC:
Én is mennék kibicnek! :taps: :kiraly:
-
Vendég
..Azt még megérteném, hogy egy 576p-s projektoron szebb lehetne (nem sokkal) egy 720p-s videó mivel a tömörítés miatt jobb minőséget ad a kicsinyített felbontás. De itt mindkettő downscalingon megy keresztül.
De lehet, hogy 4805-ön egetverő a különbség. Azt még nem teszteltem.
- itt a vetito nem vegzett semmi atalakitast, kapta a jelet es kinyomta 1:1-ben - ehat maga a gep nemigazan szolt bele a jelbe..
Én is HTPC-ről nyomtam mindkettőt (majdnem natívban), de attól még a PC megcsinálta a downscalinget, hiszen 854x480-at csinált az 1440x1080-ból vagy az 1280x720-ból vagy a 720x576-ból. Persze elképzelhető, hogy valamivel esetleg jobb volt a HD jel megjelenítése, apróságokban lehetett részletezőbb, de ez az ég és föld dolog ez barokkos túlzás. HD vetítőn ég és föld ezt többször tapasztaltam, de itt maximum finom elfogultság. Jó minőségű DVD HTPC-ről simán volt olyan, mint akármelyik HD film.
Mindez szigorúan az mt200-ra. Most vagy a Toshiba tud disznó módon DVD-t megjeleníteni, vagy a 4805 tud disznó módon HD-t megjeleníteni.
Én elméletben az erősítőmre 6x45 W számoltam.Nos ez a gyakorlatban egy picivel lett több 6 x 55W de ez nekem elég is.
- azert azzal tisztaban van midnenki, hogy ez egy idealis allapotra vonatkozik, amikor csak ohmikus terhelest kap a szerkezet
- de teny legalabb latni mit tud a cucc maximalisan kiadni magabol idealis korulemnyek kozott.
T A M I . H U
..Azt még megérteném, hogy egy 576p-s projektoron szebb lehetne (nem sokkal) egy 720p-s videó mivel a tömörítés miatt jobb minőséget ad a kicsinyített felbontás. De itt mindkettő downscalingon megy keresztül.
- itt a vetito nem vegzett semmi atalakitast, kapta a jelet es kinyomta 1:1-ben - ehat maga a gep nemigazan szolt bele a jelbe..
- en reszletgazdagabbnak lattam mindent a kepen, a hetterben levo targyakat stb.
T A M I . H U
-
Vendég
:kiraly: Már így is bele vagyok habarodva a HD-ba.
De tudok még pár hónapig realitásban élni. (nincs se HTPC-m se nagy felbontésú projim)
Ha elterjedtebb és megfizethető lesz a HD, akkor beújítok.
Addig a mostani is a DVD-re.
- neaggodj, megneztem 1:1-es hajtasban a vetitonket HD-s anyaggal es eg es fold az eddig latott anyagokhoz kepest!!
- ugyhogy amig birja a cucc lehet etetni HD-val is
Tami!
Tudom, hogy nem olyan mint élőben látni, de valami nagy felbontású fotót nincs kedved felrakni? :taps:
Habár valszeg azon nem jön ki a látnivaló lényege.
Én állítom -nem cáfolva Tamit-, hogy mt200-on egy dekával nem volt szebb a 1080p-s Shrek, vagy a 720p-s Terminator illetve Matrix, mint egy mezei DVD-ről. Sokat teszteltem kedves hitvesemmel és semmi egetverő különbség nem látszott a két média között. Jelzem fizikailag nem is lehet nagy különbség mégiscsak 480p-re küldünk 576-p-t illetve 720p-t. Az egyikből 20%-ot dob a másikból 40%-ot.
Másszóval 512-es ADSL-en sem látszik, hogy a szerver 1024-el vagy 2048-al enged tölteni.
Azt még megérteném, hogy egy 576p-s projektoron szebb lehetne (nem sokkal) egy 720p-s videó mivel a tömörítés miatt jobb minőséget ad a kicsinyített felbontás. De itt mindkettő downscalingon megy keresztül.
Na!! A 4805-ös tulajok összejönnek
Tami
Robotk@
Tau_bá (Ő még nem tudja, de ugyis közel lakik Tamihioz)
norbi31
Lacy (azaz én )
Januárra kéne tenni, addigra lemegy az év végi hajtás, meg az ünnepi őrület is... :kiraly: