Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kiállításokon készült képek
- Codi
- V.I.P.
- Értékelés: 289
ez is onnan lőve...
Bocs. Ezt szerettem volna megosztani ( nálam le van tiltva az eredeti beszúrásom)...
Nincs semmim, de az stabil 8 ohm.
szerintem:
az audio note(nagy szoba) toronymagasan a legjobb hang volt a show-n.
nem is értem a többieket , mi nem tetszett rajta nekik.
részletes, dinamikus,nagyon valóságos zenei hang. az ára sem volt vészes az előző években kiállítottakhoz képest.
semelyik másik kiállítóról nem tudok ilyet írni.
A megoldáson sokat törtem a fejem. Nekem az Etalon tetszett a legjobban, pár barátomnak szintén, ugyanakkor egy-két másik barátomnak meg egyáltalán nem tetszett az Etalon.
Valószínűleg, az élő zenéből mindenki mást hall ki, és ez okozza a különbséget, hogy kinek melyik rendszer hangja tetszik.
Mindenkinek az a rendszer tetszik, amelyik azt adja vissza leginkább, amit ő is kihall a zenéből.
Kb. hasonló volt, amikor Londonban részt vettem egy angol tanfolyamon, olaszokkal együtt egy csoportban.
Az "I have" kiejtésén vitatkoztunk, mi magyarok azt mondtuk, hogy " áj hev", az olaszok meg azt, hogy " áj háv".
Megkérdeztük az angol tanárt, melyik kiejtés a helyes, amire ő azt mondta, hogy a kettő között van, "áj haev". Az ő nyelvük egyik irányba torzítja a kiejtést, a mienk a másikba.
Miután az élő zenét ugyanúgy visszaadni, ahogy eredetiben szól, nem tudja egyik rendszer sem,
onnatól kezdve az agyunk kompenzál, és miután nem vagyunk egyformák,
mindegyikünk egy másik fajta torzított valóságképet tart az eredetihez legközelebb állónak.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Eszembe jutott a vicc:
Milyen buli van zárt osztályon? Eszméletlen!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6203
De , mindanyian egy kórteremben vagyunk!
Eszembe jutott a vicc:
Milyen buli van zárt osztályon? Eszméletlen!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Codi
- V.I.P.
- Értékelés: 289
Taiwan International Hi-End Audio Show 2012 , ami augusztusban volt..
A linken akár a 701-től induló "mandarin" írásra (Béla majd kijavít), vagy alatta 1- 19 -ig terjedő képes beszámolóra kattintva előcsalhatók
nyálcsorgató hifi szépségek...
kicsit lassan tölti (nálam) le, de megéri kivárni.. 1-2 órát elnézegethető nyálcsorgatva
http://www.audionet.com.tw/a/forum.php? ... ra=&page=1
Ez is onnan lőve...
Nincs semmim, de az stabil 8 ohm.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
A hifizés nem biztos, hogy egy egészséges betegség.
De , mindanyian egy kórteremben vagyunk!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
A hifizés nem biztos, hogy egy egészséges betegség.
A zenehallgatás viszont az Csak megesik, hogy sokat kell hifizni, mire valaki nyugodtan tud zenét hallgatni..
- hifis
- Törzsvendég
- Értékelés: 356
A jó dolog az volt a hétvégében, hogy két barátomat is sikerült hifivel megfertőznöm.
Sokévi praxis után már nem vagyok biztos benne, hogy ez jó dolog. A hifizés nem biztos, hogy egy egészséges betegség.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
mindamellett én hirdetés blokkolót használok a browsereknél, (azt nem fogom kikapcsolni) lehet az tünteti el az aláírásokat?
Az bizony. Látod, miről maradsz le ez miatt?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Szóval ez az aláírás vélemény író hitelesítésére nem alkalmas.
Egy kiállításon hallottakról praktikusan lehetetlen hitelesen beszámolni, mivel az ember nem nagyon tudna a vizuálisan élményeken túl a hangról írni egyáltalán, ha ragaszkodik a hitelességhez. Arról, hogy egy rendszer gondos és türelmes installációval, átgondoltan összeállítva mire képes otthoni környezetben, nem nagyon lehet egy kiállításon gyakorlatilag semmi hasznosíthatót megállapítani.
Egy kiállításon hallottakról praktikusan lehetetlen hitelesen beszámolni, mivel az ember nem nagyon tudna a vizuálisan élményeken túl a hangról írni egyáltalán, ha ragaszkodik a hitelességhez. Arról, hogy egy rendszer gondos és türelmes installációval, átgondoltan összeállítva mire képes otthoni környezetben, nem nagyon lehet egy kiállításon gyakorlatilag semmi hasznosíthatót megállapítani.
- Indy
- V.I.P.
Én például eddig 2-3 helyen hallottam Bee-t szólni az enyémen kívül és minden helyen annak rendje és módja szerint máshogy is szóltak..bár a 'stílusuk' azért azonos volt.
Meg kell fülelnem egy Bee-t...
Leírom én is a tapasztalataimat az idei hifi show-val kapcsolatban.
Nem tetszett. Igaz, mind két nap kint voltam. Nagyon sok szobában azt éreztem, hogy hangnyomás versenyre jöttem, bár szeretem a hangos zenét de sok helyen túlzás volt, még nekem is. A nagy AN rendszer, Limar, Bodor, Human Audio tetszett, a többinél 1-2 számnál többet nem tudtam eltölteni. Sok helyen hatalmas sugárzók voltak pici szobában, és a mély az kivitt a szobából. Az EC+Marten szobából fülfájással jöttem ki, pedig a második sorban sikerült helyett foglalnom, de amilyen hangerőn nyomták a koncert videót az borzasztó volt.
A jó dolog az volt a hétvégében, hogy két barátomat is sikerült hifivel megfertőznöm. Mind kettőjüknek próbáltam zene hallgatás alatt segíteni pár szóban, hogy Szerintem milyen módon, hogy érdemes elmélyülni a zenében, továbbá én hogyan hallom épp az adott szobában épp az adott számmal a zenét és a rendszert. Sokan írtátok hogy bosszantó volt a beszélgetés. Ha valakit ezzel megzavartam akkor elnézést kérek tőlük, igyekeztem fülükbe mondani, ráadásul saját hangomat nem halottam néhány helyen...
Idén szerintem, változatosabb volt a zenei paletta mint tavaly, hál Istennek Diana Krall-al nem találkoztam (tavaly vagy 4 szobában halottam), bár volt olyan zene amit sikerült két helyen hallanom.
Adam Audio tavaly nagyon tetszett, idén szerintem a szoba akusztika miatt volt nagyon gyenge.
A mozi mindenhol gyengére sikeredett, mind kép és mind hangilag.
Audi Note nagyszobában, és Limar-nal nagoyn jó zenéket halottam.
Project 1 Xpression III(Roksan Corus Black MM)->Heed Pulsar/Philips CD614-> Ethosz RTP Tube DAC->Ethosz LA 6.5->Ethosz Class A/Setton BS5500> Avalon Eidolon Klón by Ethosz Audio -> Kábelek DIY. <p>
Az aláírásomban ott van a rendszerem.
hopsz, lehet nálam van a bibi, senkinek nem látom az aláírást, akkor valami beállítás kellene hozzá?
mindamellett én hirdetés blokkolót használok a browsereknél, (azt nem fogom kikapcsolni) lehet az tünteti el az aláírásokat?
Az előző fórummotorban láttam az aláírásokat.
Az aláírásomban ott van a rendszerem.
hopsz, lehet nálam van a bibi, senkinek nem látom az aláírást, akkor valami beállítás kellene hozzá?
Az előző fórummotorban láttam az aláírásokat.
Az aláírásomban ott van a rendszerem. Úgy látom többeknél sok sebből vérzik az ötlet, így dobom a témát. Nekem fontos a prat, de ez a rendszeremből kiderül, persze azt is látom, hogy sokan nem szeretik a Naimet én pl. a csövesekkel vagyok így stb. Sok rendszerem volt a sony technics vonaltól a rotel 10-es szérián keresztül a komplett Quad láncon át a Linn-ig stb. mire eljutottam a Naim-ig, ezért bátorkodtam előjönni az ötlettel az aláírással... Volt nálam diy csöves erősítő (elég erős alkatrészekből építve) Arcam alpha1-el, és a haveroknál található rendszereket nem is sorolom. Így elég sok hangkaraktert ismertem meg a 20 év hifizésem alatt. Most mondhatom el, hogy megvan a karakter amit mindíg kerestem, mert végig úgy éreztem, hogy jó-jó de nem ez az igazi. A kedvenc zenékkel nálam az a baj, hogy a barokk kamara zenétől kezdve a prog rockon keresztül a brit pop-on át a Motorheadig mindent hallgatok lelki állapottól és alkalomtól függően... Bocs az offért
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Lehet, hogy csak szerintem, de jó lenne, ha a vélemény írók az aláírásukba odabiggyesztenék az otthoni rendszerük elemeit. Könnyebben meg tudná ítélni az olvasó a kritikát író izlésvilágát. Nyilván nem annnak szól az írományom akinek már ott van
Amit írsz az elég meglepő, nem látom az aláírásodban a rendszer elemeidet, így a te véleményed sem releváns, ha jól következtetek.
Azon kívül semmi garancia arra, hogy valaki igazat mond az aláírt rendszer elemei felsorolásában.
Arra sincsen garancia, hogy valakinél összerakott rendszer koherensen szól, jól van beállítva, hozzátéve azt is hogy ez a koherencia és jól beállítás is erősen szubjektív megítélésű.
A másutt, valahol koherens (szinergikus) rendszer hasonló elemekkel másutt jelentősen másképpen tud szólni főleg a nehezen kezelhető akusztikai környezet miatt.
Azonkívül hogyan viszonyítod valakinek az aláírt rendszerét ha az részben vagy egészében DIY elemekből áll?
Továbbá, ha én látok leírva egy rendszer összeállítást, pontosan azonosan 99,9% hogy másutt még nem hallottam, a 0,1% jelenti azt, hogy elmentem ahhoz a hifis ismerőshöz belehallgatni.
Mindezt tetézi a zenei ízlések sokfélesége, vagy éppen fordítva, univerzalitása. (bocs, az ízléstelen, silány zenét kizárva, ilyen is van)
Lehet, hogy csak szerintem, de jó lenne, ha a vélemény írók az aláírásukba odabiggyesztenék az otthoni rendszerük elemeit. Könnyebben meg tudná ítélni az olvasó a kritikát író izlésvilágát. Nyilván nem annnak szól az írományom akinek már ott van
Amit írsz az elég meglepő, nem látom az aláírásodban a rendszer elemeidet, így a te véleményed sem releváns, ha jól következtetek.
Azon kívül semmi garancia arra, hogy valaki igazat mond az aláírt rendszer elemei felsorolásában.
Arra sincsen garancia, hogy valakinél összerakott rendszer koherensen szól, jól van beállítva, hozzátéve azt is hogy ez a koherencia és jól beállítás is erősen szubjektív megítélésű.
A másutt, valahol koherens (szinergikus) rendszer hasonló elemekkel másutt jelentősen másképpen tud szólni főleg a nehezen kezelhető akusztikai környezet miatt.
Azonkívül hogyan viszonyítod valakinek az aláírt rendszerét ha az részben vagy egészében DIY elemekből áll?
Továbbá, ha én látok leírva egy rendszer összeállítást, pontosan azonosan 99,9% hogy másutt még nem hallottam, a 0,1% jelenti azt, hogy elmentem ahhoz a hifis ismerőshöz belehallgatni.
Mindezt tetézi a zenei ízlések sokfélesége, vagy éppen fordítva, univerzalitása. (bocs, az ízléstelen, silány zenét kizárva, ilyen is van)
Pl?
Pld Minstrel és Sintra..
De ahogy lentebb írtam ezek szerintem teljesen szubjektív dolgok már a hangzás szempontjából is.
És nyilván jobb/rosszabb szempontból is sok dologtól függenek..mi van a falak előtt..mit hallgatsz stb. Elképzelhető, hogy csak az én összeválogatott rendszeremben igaz, hogy 'jobb' egy Bee a lentebb említettektől...és lehet, hogy ez csak szerintem van így.
Én például eddig 2-3 helyen hallottam Bee-t szólni az enyémen kívül és minden helyen annak rendje és módja szerint máshogy is szóltak..bár a 'stílusuk' azért azonos volt.
- Indy
- V.I.P.
...néhány Royd-ot már legyőzött..)
Pl?
Én ebből tudom, hogy neked más dolgok fontosak mint nekem, és így helyén kezelem a kritikádat. Ennyi, de látom ez csak nekem fontos, én hiszem a "bizonyos szint felett nem jól vagy rosszabbul szól hanem másként" mondókát
Én szivesen leírom, azért kiváncsi lennék szerinted milyen hang van nálam ezek alapján, mert még az adott gyártótól sem ugyanaz a 'szint' van jelen és minden elem darabonként lett vásárolva..nem véletlenül:)
Heed Luna 1 (!)+LPSU
Heed S100 (ebből sem sok készült az sem mind szól szerintem egyformán)
Heed Dactilus 1(!) +QPSU
Heed Quasar + QPSU
..
Planar 3..+Heed Orbit
Micromega Stage
..
Alces 3 + Alces 6
Hivox, noname és Cables tápkábelek
Hydra hangfalkábel (vagy hogy hívják most a néhai félét:))
Heed és színezüst IC-k..sőt van egy szénkábel is csak a lemezjátszónál
..
A vége pedig egy Heed Bee (ez sokakat meglep szerintem..mindenesetre nálam Klipsch csúcs monitort, Magneplanart, néhány Royd-ot már legyőzött..nem is akarok váltani, maximum egyszer egy envoy utódra).
Ha esetleg van rá igény, feltölthetem a fotóim fullhd felbontásban is.. Csak azért nem tettem, mert úgy vettem észre, hogy ez az új fórum nem méretezi le a képeket, úgy meg elég hülyén nézne ki..
Én ebből tudom, hogy neked más dolgok fontosak mint nekem, és így helyén kezelem a kritikádat. Ennyi, de látom ez csak nekem fontos, én hiszem a "bizonyos szint felett nem jól vagy rosszabbul szól hanem másként" mondókát
Inkább azt mondanám, hogy a jobb vagy rosszabb a "másként szól"-ból adódik. Hisz ha másképp szól és az nem tetszik, az számomra pont ettől rosszabb, valaki számára pedig ettől jobb. Lejjebb leírtam a véleményem a show-ról, egyedül a Marten volt amit borzalmasnak találtam. A többi a tetszett vagy a nem tetszett besorolást kapta, de ez is az éppen akkor hallott zenék alapján..
Főiskolásként én is ezzel próbáltam áltatni magamat, és mivel jól hangzik, másokat is, persze tudtam, hogy az igazság sokkal prózaibb. Nem volt pénzem olyan rendszerre, amivel úgy-ahogy elégedett lettem volna. A magyar jövedelmeket tekintve azt hiszem, sokan voltak, vannak, és lesznek vele így.
Én pl építettem egy előfokot, igaz beleraktam az anyagot, a mostani Atoll végfokkal nagyon tetszik a hangja. Igaz 100 körül állt meg, pedig nincs benn sok alkatrész. Viszont örömmel hallgatom anélkül, hogy be kéne beszélnem magamnak, hogy jó, számomra ez a lényeg..
És ha odaírom, akkor mi van?
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Pont a csalódottság, kiábrándulás vezetett rá a DIY-kedésre, de egyáltalán nem bántam meg.
Főiskolásként én is ezzel próbáltam áltatni magamat, és mivel jól hangzik, másokat is, persze tudtam, hogy az igazság sokkal prózaibb. Nem volt pénzem olyan rendszerre, amivel úgy-ahogy elégedett lettem volna. A magyar jövedelmeket tekintve azt hiszem, sokan voltak, vannak, és lesznek vele így.