Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kiállításokon készült képek
Minden ilyen "HiFi" kiállítással az a baj - a földkerekén bárhol - hogy NEM arra van kitalálva, hogy JÓL szóljanak a rendszerek.
Sok helyen mégis igyekeznek optimalizálni - pl. még hozott anyagot sem tesznek fel - de nem sikerül; a körülmények miatt nem is sikerülhet.
A cél, - szerintem - hogy felkeltse az érdeklődést bizonyos adott, konkrét termék iránt.
Aztán a kereskedő a saját, jól beállított auditóriumában a jól installált rendszeren megmutathatja, mit is tud az adott gépezet.
Akár hozott gép bekötésével, természetesen hozott, ismert zeneanyaggal.
Vagy végső esetben saját rendszerben, saját akusztikai környezetben demonstrálva a képességeket.
(Minden kiállítás után lefutódnak a körök, hogy "szarulszólteznemszóltjólaznemszóltjól." A kiállításon nem is kell jól szólni. Idő sincs a tökéletes installálásra.)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- zoltankovacs
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 3
AA HG
Posted Today, 01:10
pali923, on 2012 November 29 - 00:01, said:
"Talán olyat leírnék, hogy egyes rendszerek nem szóltak tökéletesen, nekem nem tetszett stb.
Ez így teljesen korrekt is. Nincs az a rendszer, ami mindenkinek tetszik. Az egyiknek ez, a másiknak az......
Ami persze más, mint amit mi mutattunk be, de jó volt. Nekem a Gryphon rendszer is tetszett, a nagyobbik Audio Note lánc is. De még a Marten/Electrocompaniet is jó volt és a Human Audio is bár ott nagyon limitált volt a zeneanyag. De ami szólt, az jó volt. Tetszett a Bodor rendszer is......."
Ez nagyon korrekt
le a kalappal.
Zoli
Electrocompaniet ECC-1; EC 4.8; AW2*120M; Heimdall Interconnect; Baldur hangfalkábel;
Martin Logan Clarity
Nordost Vishnu
Project Xpression-1; Benz Micro silver; Heed Questar;
Heed Canamp; Senheiser HD 470
Linn Majik DS
Martin Logan Clarity
Nordost Vishnu
Project Xpression-1; Benz Micro silver; Heed Questar;
Heed Canamp; Senheiser HD 470
Linn Majik DS
Mert ha nincs akkor sz@rul hall?
Nem. Csak nincs megfelelő háttere a véleménynyilvánításhoz.
Én sem írogatok autós fórumokon a Lamborghinikről, Maseratikról, Ferrarikról, mert sohasem vezettem egyet sem, sosem volt egy ilyen kocsim sem. Véleményem róluk kb. annyit ér, mint a t. fórumtárs véleménye az általa tök ismeretlen rendszerekről.
Minden bizonnyal lehet jó, és kevésbé jó hasonlatokkal élni mindkét oldal részéről, de nem értem minek, hiszen meggyőzni úgy sem tudja a két oldal igazáról a másikat. Akit nem fogott meg egyetlen rendszer hangja sem, az az itt leírt ellenoldani vélemény alapján sem fogja megváltoztatni a véleményét.
Aki meg kiállított, dolgozott vele, szível lélekkel, megint csak nem veszi jó néven hogy a készülékeit, munkáját szapulják. Patt.
Én továbbra is úgy gondolom, hogyha valakinek a hallottak alapján, nem tetszik egy kiállítás, szíve joga ezt leírni egy fórumon. karbantartó ezt tette, és az volt a reakció rá, hogy csak akkor véleményezhet, ha van magas nívójú rendszere. Mert ha nincs akkor sz@rul hall?
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Talán olyat leírnék, hogy egyes rendszerek nem szóltak tökéletesen, nekem nem tetszett stb.
Ez így teljesen korrekt is. Nincs az a rendszer, ami mindenkinek tetszik. Az egyiknek ez, a másiknak az.
De az, hogy az egész egy nagy nulla volt?
Nem is értem a beírás célját. Nem biztos, hogy highend show belépőre kéne az illetőnek a pénzét pazarolni.
Rá egy hétre elmehetett volna a magyar ízek vásárára például. Hátha ott több örömét lelte volna a termékekben.
Visszatérve a kiállításon hallottakra. Nekem módomban állt közönség mentes időben, nyugodt körülmények között meghallgatni jó néhány rendszert.
És bizony, nagyon sok igen jó hangot hallottam. Ami persze más, mint amit mi mutattunk be, de jó volt. Nekem a Gryphon rendszer is tetszett, a nagyobbik Audio Note lánc is. De még a Marten/Electrocompaniet is jó volt és a Human Audio is bár ott nagyon limitált volt a zeneanyag. De ami szólt, az jó volt. Tetszett a Bodor rendszer is. A VIP gálán meghívott kiemelt ügyfeleinket is végig vittem a szobákon. Egyáltalán nem tartottam attól, hogy most aztán azonnal eladják mindenüket és új rendszert vesznek mástól. Ők hosszú évek alatt jutottak el addig, hogy élvezettel hallgatják a rendszerüket. Azért azt, mert az áll legközelebb hozzájuk. Nem fognak fejest ugrani egy totálisan más világba. Ők is megállapították, hogy igen, vannak jó láncok. És ennyi. Egyikük sem akart váltani a kiállítás után.
A Moziszobával közös bemutatónknak pedig rendkívül pozitív volt a visszhangja. Azóta sok köbméter Martin Logan és Anthem szállítmány érkezett zömmel rendelésre, de a raktárkészletet is feltöltöttük a kelendőbb darabokból.
Igazából nem kéne reagálnom a globális lenullázásokra, de sajnos nem tudok mindent szó nélkül hagyni. Ez persze az én problémám.
De értetlenül állok az előtt, ha valaki a 30 szobában nem talált kedvére való hangot. Akkor nem biztos, hogy a rendszerekben kell a hibát keresni.
A helyzet a véleménynyilvánításokkal a hifiben sem egyszerűbb, mint az élet minden terén (pláne a fórumok anonim világában). Ehhez is mindenki ért, mint a focihoz, autókhoz, nőkhöz....
Érdekes módon, aki ilyen szintű rendszerekkel él együtt otthon, az sosem tesz hasonlóan degradáló megjegyzéseket SEMMIRE.
Igaz, csak kis kiegészítés. Speciel én nem ilyen szintű rendszerrel élek együtt (sajnos ), de mégsem tennék hasonló degradáló megjegyzéseket. Talán olyat leírnék, hogy egyes rendszerek nem szóltak tökéletesen, nekem nem tetszett stb. Aki itt sokat olvasgat, láthatja, hogy a kicsit is hozzáértők szerint a hifi világa sosem fekete/fehér, ezek a hozzászólások mégis ezt akarják elhitetni. Nem olvastam vissza, de nem emlékszem, hogy bármelyik fikázó azt is leírta volna: nem cserélné le a sajátját x vagy y darabra, rendszerre. Biztos vagyok benne, hogy a látogatók 99%-a tudna javítani az otthoni rendszerén valamelyik kiállított, meghallgatott - és itt többek által leszólt - szerkezettel. Csak ezt leírni nem olyan feltűnő.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Szerintem a bölény biztosan jobban főz, mint a manöken.
HG- nek kinyílt a bicska a zsebében egy hsz miatt, most lett belőle egy veszekedés.
Amikor elolvastam, tudtam, hogy ebből ez lesz.
Amit a kiállításról leírtunk, többen is, annak az lehet az oka, hogy úgy hallottuk.
Ezen nem lehet megsértődni, ízlésről nem lehet vitatkozni. Sehol nincs előírva,
hogy a manöken szebb mint egy bölény. Kérdezz meg egy törököt, melyik nő tetszik neki inkább, a karcsú vagy a telt.
Az a kiállító, amelyik nem bírja elviselni, ha a cuccairól negatívumokat is írnak, az ne olvasson forumokat.
Akinek meg nem tetszik, hogy valaki megvesz egy belépőjegyet háromezerért,
és utána nem borul le a 80 ezer Eurós Gryphon cucc előtt,
hanem kijelenti, hogy neki bizony a háromezer forintjáért ez a cucc nem tetszett,
szóval az a kiállító gondolja végig, hogy akármilyen drága is a cucca, az nem garantálja,
hogy aki begyömöszöli magát egy zsúfolt és szellőztetésre szoruló szobába, annak ez élményt is ad.
Persze lehet olyan amit írsz és nálam is volt, nekem csak az csapta ki a biztit, hogy az egész kiállítás egy nulla volt, ezt így nem lenne szabad publikálni. Biztos vagyok benne, hogy minden kiállító a tőle telhető legtöbbet megtette a jobb hang érdekében, talán egy volt akinél gondot találtam személyesen, de nem hangügyileg hanem hozzáállásilag.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Én a legnagyobb problémát abban látom egy ilyen kiállítással kapcsolatban, hogy a kiállítók (néhány kivételtől eltekintve) nem fordítanak (idő, vagy hozzáértés birtokában) elegendő figyelmet a rendszer megfelelő installálására.
Nem olyan egyszerű dolog ez.
Mi 3-szor állítottunk ki.
A szoba akusztikája nagyon gáz volt.
Az ajtót ha nem nyitottuk ki,akkor feleannyian jöttek be.
Kintről hangos beszéd és dübörgés hallatszott a mozis kiállítók miatt.
Mellettünk a Clarus volt,így ezzel el is mondtam mindent.Mindenkitől hangosabbak akartak lenni.
Ilyen körülmények mellett csinálhattál volna te bármit.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Én a legnagyobb problémát abban látom egy ilyen kiállítással kapcsolatban, hogy a kiállítók (néhány kivételtől eltekintve) nem fordítanak (idő, vagy hozzáértés birtokában) elegendő figyelmet a rendszer megfelelő installálására. (Néhány kiállító keze pedig erősen meg van kötve, hogy mit hova tehet)
Aki valamelyest is ért az akusztika nyelvén, az ép ésszel nem várja el egy zsúfolt, akusztikailag katasztrófális szobában bemutatott termékről, hogy az tisztességesen szólaljon meg.
Ez nem erről szól. A kiállításnak akkor is lenne értelme, ha senki nem kapcsolná be a készülékeit, mert ha bekapcsolja, fennáll a negatív reklám lehetősége. Ezt eddig mindenki bevállalta.
Akinek ez nem tetszik, az ne mondjon véleményt addig, amíg el nem ment a kiálító bemutatótermébe, és meg nem hallgatta ideális körülmények között.
Persze mindig van okosabb...
Klikk..
Attól, hogy valakinek otthon nincs sokmilliós csodahacukája, még nem jelenti azt, hogy nincs jó füle hozzá.
Sokan meg úgy mondanak véleményt egy cucc hangjáról,hogy nem hallgatnak élőben énekeseket énekelni például az operában,
vagy nem járnak szabadtéri koncertekre, és egyáltalán nem ismerik a hangszerek természetes hangját.
Ám ettől még van véleményük, és határozott elképzelésük, melyik hang a jó hang.
Nem tartom kizártnak, hogy olyan is akad ebből a táborból, aki cuccokat fejleszt.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
A másodikhoz meg annyit, hogy ha otthon nem egy "túlexponált bölény" vár, hanem egy manöken akkor biztosan másképp nézel a két nőre.
Éppen ezen megfontolásból csodálkozom, hogy mennyi embernek van jó cucca otthon, amihez tud viszonyítani olyan szinten, hogy nullával egyenlőnek nevezze a kiállított rendszereket.
Szerintem a bölény biztosan jobban főz, mint a manöken.
HG- nek kinyílt a bicska a zsebében egy hsz miatt, most lett belőle egy veszekedés.
Amikor elolvastam, tudtam, hogy ebből ez lesz.
Amit a kiállításról leírtunk, többen is, annak az lehet az oka, hogy úgy hallottuk.
Ezen nem lehet megsértődni, ízlésről nem lehet vitatkozni. Sehol nincs előírva,
hogy a manöken szebb mint egy bölény. Kérdezz meg egy törököt, melyik nő tetszik neki inkább, a karcsú vagy a telt.
Az a kiállító, amelyik nem bírja elviselni, ha a cuccairól negatívumokat is írnak, az ne olvasson forumokat.
Akinek meg nem tetszik, hogy valaki megvesz egy belépőjegyet háromezerért,
és utána nem borul le a 80 ezer Eurós Gryphon cucc előtt,
hanem kijelenti, hogy neki bizony a háromezer forintjáért ez a cucc nem tetszett,
szóval az a kiállító gondolja végig, hogy akármilyen drága is a cucca, az nem garantálja,
hogy aki begyömöszöli magát egy zsúfolt és szellőztetésre szoruló szobába, annak ez élményt is ad.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Kivételesen osztom HG véleményét.
Én is, a szintaktikai hiba ellenére. Ezt a mondatot pedig külön kiemelem, és küldöm mindenkinek, aki szereti:
Érdekes módon, aki ilyen szintű rendszerekkel él együtt otthon, az sosem tesz hasonlóan degradáló megjegyzéseket SEMMIRE.
Kivételesen osztom HG véleményét. Nagyon könnyű a partoldalról egyszerűen kijelenteni, hogy az egész kiállítás xar volt. Elfogadom ha valakinek valami nem tetszik, de ezt ilyen egyszerűen nem lehet elintézni. Ha valami nem tetszik le lehet írni, hogy mi nem, és miért és akkor sokkal hitelesebb a vélemény. A focis hasonlatoknál maradva pld. lehet kritizálni C. Ronaldot, hogy nem tetszik ahogy játszik vagy a pályán viselkedik, de azt el kell ismerni, hogy kiváló labdarúgó és a legjobbak között van. A fórumokkal ez a probléma, sok az ilyen sommás megállapítás: Aki azt mondja, hogy az egész shown csak hulladék értéktelen xar hangokat hallott az egészen egyszerűen süket!
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
Nem érted. Attól, hogy valakinek otthon nincs sokmilliós csodahacukája, még nem jelenti azt, hogy nincs jó füle hozzá.
Pláne annak megállapításhoz nem kell ilyen háttérrel rendelkeznie, hogy neki melyik rendszer tetszik a kínálatból az adott körülmények között. Van hogy egyik sem.
Sokmilliós rendszer elől is állnak fel sokan úgy, hogy ez semmi pluszt élményt nem nyújtott nekik.
Hogy ez nem a készülékek hibája, hanem az akusztikáé, vagy az éppen játszott zenéé, ne adj isten a hallgató lelki állapotáé, stb az más kérdés.
Ha manöken vár otthon, akkor is megállapítom a két csaj közül hogy melyik (lenne) a jobb.
A helyzet a véleménynyilvánításokkal a hifiben sem egyszerűbb, mint az élet minden terén (pláne a fórumok anonim világában). Ehhez is mindenki ért, mint a focihoz, autókhoz, nőkhöz....
Tessék lemenni a pályára és rúgni a bőrt. Kívülről olyan egyszerű játék az is. Osztani az észt eszméletlen könnyű. Tessék csinálni. Ja, hogy a labdát se találná el a pályán? Az nem számít. A lényeg, hogy ért hozzá.
Baromi könnyű rámondani egy Audi RS6-ra, hogy mekkora egy sz..r a BMW M5 mellett. Igaz, hogy eddig mindkettőt egyszer látta a véleménynyilvánító az utcán a Daewoo Lanos-a ablakából. Viszont határozott véleménye van róluk és neki egyik se kellene. Azt se tudná, mit kezdjen velük, ha egyszer valami csoda folytán a volánjuk mögé ülhetne.
Bámulni a csajokat is lehet, meg kritizálni. Tessék addig eljutni, hogy kipróbál 5 manökent mondjuk egy-egy évig együtt élve velük.
Utána lehet véleményt mondani róluk. De addig? Ja, hogy nem állnak szóba vele? Ez nem a csajok hibája.
A hifihez is mindenki ért, pláne a fórumokon. Elmegy a kiállításra a polgár, a szoba ajtajából már megállapítja, hogy ez egy rakás ... tíz másodperc múlva ki is lép az ajtón. És ezt nagy elégedetten hangsúlyozza nyílt színen, megnyugtatva (becsapva!) magát is, hogy neki milyen jó dolga van, hogy nem kerül soha ilyen rendszerek közelségébe a mindennapos zenehallgatása során otthon.
Ő azért választotta magának rendszerét, mert neki az tetszik és megengedhette magának. A másik pedig a másikat. Egy Audio Note rendszer tulaj sosem fog nekiugrani egy Gryphon rendszer tulajnak és fordítva.
Valami oknál fogva sokkal kulturáltabb a kommunikáció közöttük és sokkal visszafogottabb a véleménynyilvánításuk a fórumokon. Már amelyikük fórumozik, mert a zömük munkaidőben dolgozik, hogy meg tudja teremteni magának azt a lehetőséget, hogy kielégítse igényeit. Szabadidejükben pedig élvezik a rendszerükön a zenehallgatást (vagy lemennek a pályára sportolni, esetleg kirándulnak a hegyekbe a kanyargós utakon).
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Nem érted. Attól, hogy valakinek otthon nincs sokmilliós csodahacukája, még nem jelenti azt, hogy nincs jó füle hozzá.
Pláne annak megállapításhoz nem kell ilyen háttérrel rendelkeznie, hogy neki melyik rendszer tetszik a kínálatból az adott körülmények között. Van hogy egyik sem.
Sokmilliós rendszer elől is állnak fel sokan úgy, hogy ez semmi pluszt élményt nem nyújtott nekik.
Hogy ez nem a készülékek hibája, hanem az akusztikáé, vagy az éppen játszott zenéé, ne adj isten a hallgató lelki állapotáé, stb az más kérdés.
Ha manöken vár otthon, akkor is megállapítom a két csaj közül hogy melyik (lenne) a jobb.
Sajnos nagyon is értem!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Az első egy rossz hasonlat, nem a készülékek gyártásáról beszélünk.
A másodikhoz meg annyit, hogy ha otthon nem egy "túlexponált bölény" vár, hanem egy manöken akkor biztosan másképp nézel a két nőre.
Éppen ezen megfontolásból csodálkozom, hogy mennyi embernek van jó cucca otthon, amihez tud viszonyítani olyan szinten, hogy nullával egyenlőnek nevezze a kiállított rendszereket.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Itt írta egyszer valaki, hogy "nem kell tudnom ahhoz tojást tojni, hogy megállapítsam jóízű-e az a tojás".
Két szép nőt ha megnézel az utcán, simán megállapítod, hogy melyik a szebb neked, attól függetlenül hogy otthon vár egy "túlexponált bölény".
Az első egy rossz hasonlat, nem a készülékek gyártásáról beszélünk.
Itt írta egyszer valaki, hogy "nem kell tudnom ahhoz tojást tojni, hogy megállapítsam jóízű-e az a tojás".
Két szép nőt ha megnézel az utcán, simán megállapítod, hogy melyik a szebb neked, attól függetlenül hogy otthon vár egy "túlexponált bölény".
Ne keverjük!
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pár sorban leírnád, hogy te min hallgatsz zenét, ami nem nulla az ott kiállított rendszerekhez képest?
Na, erre én is nagyon kiváncsi lennék. A hozzászólásokat olvasva már nekem is megfogalmazódott ez a gondolat, a fikázósok mit is hallgatnak otthon, hogy ennyire tudnak kritizálni.
Én is osztom sok elite tag véleményét.Az idei show,majdnem a nullával volt egyenlő,sajnos.
Pár sorban leírnád, hogy te min hallgatsz zenét, ami nem nulla az ott kiállított rendszerekhez képest?
Források, erősítők, hangfal, kábelek, állványok, szoba, akusztikai elemek?
Ezeket a berendezéseket melyik magyar vagy külföldi kereskedőnél vásároltad?
Hátha tanulhatunk, hogy mit kéne forgalmaznunk, ami megüti az elvárásod szintjét.
Már, ha a titkot megosztod velünk halandókkal.
Á, ahogy nézem a képeket, szagos gyertya volt bőven.
Ez már nem is High End.Itt már 4 dimenziós hatást lehetett tapasztalni.
Webáruház:
Én is osztom sok elite tag véleményét.Az idei show,majdnem a nullával volt egyenlő,sajnos.
Á, ahogy nézem a képeket, szagos gyertya volt bőven.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 17
- eric.cartman
- Beköltözött
- Értékelés: 274
- Kapcsolat:
vasárnapi képek
NuPrime hivatalos európai szerviz - Garanciális és garanciaidőn túli szoláltatások, terméktámogatás. https://nuprimeaudio.com/support/