Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
öhm öhm elnézést a tudatlanságomért, már 10* írjátok azt a Shakti kő féle őrületet, az mi???? :smile47:
A Shakti-ról itt olvashatsz bővebben.
Pont az a gond az ilyen varázslatokkal, hogy azt csak az amúgy is csillagászati összegbe kerülő rendszeren hallani jól, pedig a cél az lenne, hogy a gyengébb rendszert dobja fel, kis beruházással.
Tévedés, egyátalán nem az cél!
A minőségi komponensek sokszor csak rontanak a hangon egy gyengébb rendszerben, mivel jobban megmutatják annak fogyatékosságait. Más kiegészítők pedig nem is produkálnak hallható különbséget, pont a rendszer korlátai miatt.
Kicsit olyan dolog ez, mint mondjuk egy spéci gumiabroncs. Hiába húzod rá egy Suzukira, nem képes csodát tenni vele. Viszont egy BMW M3-as már meghálálja az extra befektetést.
Rossz az autós hasonlat, mert egy jó gumi, ami még megfelelő méretű is, előnyére válik az autónak.
A varázslások lényege nem a hibák kimutatása, hanem a rendszer jobbá tétele.
Ha ennek az az ára, hogy megmutatkoznak a gyengeségek is, az végül is pozitív előrelépés, mert ezt az egyes komponensek cseréjével is el lehet érni. Ha marad egy gyenge láncszem, akkor a hatás ugyanolyan.
A kérdés már csak az, hogy a hibák kimutatása, vagy a hangminőség javulása nagyobb, vagy fontosabb, mert ez döntő lehetne.
De mivel az árkérdés itt is beleszól, ezért valószinűtlen, hogy valaki egy 3-400 ezres rendszerhez Shakti-köveket vegyen ugyanannyi pénzért.
öhm öhm elnézést a tudatlanságomért, már 10* írjátok azt a Shakti kő féle őrületet, az mi???? :smile47:
Erősítő:Yamaha rxv440 Dvd:Panasonic s47 Tv:JVC 82cm 16:9 100hz VHS:Sony régi v.mi. Hangfalak:Front:Mision m72 Rear:Mission m70 Center mission m7ci sub:még mindig nem találtam.
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Pont az a gond az ilyen varázslatokkal, hogy azt csak az amúgy is csillagászati összegbe kerülő rendszeren hallani jól, pedig a cél az lenne, hogy a gyengébb rendszert dobja fel, kis beruházással.
Tévedés, egyátalán nem az cél!
A minőségi komponensek sokszor csak rontanak a hangon egy gyengébb rendszerben, mivel jobban megmutatják annak fogyatékosságait. Más kiegészítők pedig nem is produkálnak hallható különbséget, pont a rendszer korlátai miatt.
Kicsit olyan dolog ez, mint mondjuk egy spéci gumiabroncs. Hiába húzod rá egy Suzukira, nem képes csodát tenni vele. Viszont egy BMW M3-as már meghálálja az extra befektetést.
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Számomra a másik véglet a Shakti kő féle őrület, ha pszihológus lennék biztos azt is meg tudnám magyarázni.
hifi kiallitason a pennasoknal demoztak nekem a kovet
es elkerekedett a szemem, amikor rajottem, hogy hallom a kulonbseget
mondjuk az a rendszer alsohangon volt egy 10es...
Én még sosem hallottam "szólni", de kíváncsi lennék rá, mint minden ilyen misztikus csodára. Persze számomra igazán csak akkor van értelme, ha egy olyan kategóriás cuccon is tud változtatni, mint pl. akár az enyém, mert ha csak 10 millió felett képes megszólalni, akkor azt hiszem tőlem még nagyon távol áll.
Hallhatod azt gyengébb rendszeren is, csak kevésbé.
Pont az a gond az ilyen varázslatokkal, hogy azt csak az amúgy is csillagászati összegbe kerülő rendszeren hallani jól, pedig a cél az lenne, hogy a gyengébb rendszert dobja fel, kis beruházással. Bár ezeket a köveket nem nevezném kisebb beruházásnak, egy komplett készlet árából már nívós rendszert lehet venni.
Meg kell találni a helyes egyensúlyt. Fontosak ezek a "misztikus " dolgok, de azért nem a végtelenségig. Egy bizonyos határ felett már nincs értelem. De hol van ez a határ?....
Ezekben a csodakomponensekben az a marketingfogás, hogy úgy lesz jobb a rendszered hangja, hogy nem kell eladnod kedvenc erősítődet, stb...
És még lehet, hogy tényleg van is benne valami. Ilyen Shakti követ kipróbálnék én is. Hátha az orromat is tiszticcsa. Mindenesetre a neve tetszik!
Szerintem nyugodtan kimondhatom, hoy a jó hang kedvéért valamennyien készek vagyunk bizonyos "áldozatokra", kompromisszumokra (nagyobb hangfal -lakáscsere ).
Nekem volt alkalmam féltéglát, márványt, h?tôbôl hoztt cd-t, tuning komponenseket és varázskábeleket hallgatni, és a legtöbb tényleg m?ködött. Ellenben nem szeretnék folyamatosan úgy zenét hallgatni, hogy a "neszeket" ellenôrzöm, a felbontást elemezgetem, stb. inkább csak lazítani és élvezni a muzsikát.
Mozin is ez a helyzet: egy idô után el kell engedni a rendszerre figyelést és a filmet kell nézni.
Persze ezek nekem sem mennek maradéktalanul, de törekszem rá
Így például a komponensekben én is igyekszem az ízlésemet kiszolgálni, de nem szeretném telepakolni a lakást misztikus hagzásjavító elemekkel.
Számomra a másik véglet a Shakti kő féle őrület, ha pszihológus lennék biztos azt is meg tudnám magyarázni.
Én még sosem hallottam "szólni", de kíváncsi lennék rá, mint minden ilyen misztikus csodára. Persze számomra igazán csak akkor van értelme, ha egy olyan kategóriás cuccon is tud változtatni, mint pl. akár az enyém, mert ha csak 10 millió felett képes megszólalni, akkor azt hiszem tőlem még nagyon távol áll.
o v e r p o w e r e d
Hefe: pont a gyűjtögetés és a hosszzú tervezgetés adja meg az egész "ízét". Nekem is vannak terveim, álmaim amit szeretnék megvalósítani. Ezek nagyon fontosak. Ez ad erőt az életben és sokszor elég csak az álmokra és a tervekre gondolni, akkor amikor nehézségek vannak.
Manapság ez teljesen átfordult, és az utóbbi években egyetlen cd-t sem vettem, viszont annál több dvd-t.
Így már értehető ez a Sony CD lejátszó. Nálam most az a korszak van, hogy a DVD-kre meg a CD-kre is egyaránt ki vagyok éhhezve.
Hefe,megtennéd tsc és (ex)Cat kedvéért illetve a vita eldöntése végett, hogy hazarepítesz a napokban egy SUB-ot a Corából (csak, hogy ne legyen vészesen drága)?
(Rel Acoustic Storm III Aktív Mélysugárzó negyedik sor, rögtön a párizsi mellett )
Megnéztem a párizsik mellett, de épp kifogytak az akciós REL-ekből.
Az a nagy bajom, ha még mindig következetes akarok lenni, akkor nekem 2 subot kéne vennem, és ahhoz pedig megint egy új lakást. Vagy inkább egy házat. De ez már több okból is lehetetlen. :vazeg:
én azért bízom benne, hogy igaz a filozófiám: "Semmi sem lehetetlen" Ezóval szurkolok neked, hogy mindez sikerüljön!
Hefe,megtennéd tsc és (ex)Cat kedvéért illetve a vita eldöntése végett, hogy hazarepítesz a napokban egy SUB-ot a Corából (csak, hogy ne legyen vészesen drága)?
(Rel Acoustic Storm III Aktív Mélysugárzó negyedik sor, rögtön a párizsi mellett :vazeg: )
Megnéztem a párizsik mellett, de épp kifogytak az akciós REL-ekből.
Az a nagy bajom, ha még mindig következetes akarok lenni, akkor nekem 2 subot kéne vennem, és ahhoz pedig megint egy új lakást. Vagy inkább egy házat. De ez már több okból is lehetetlen.
vetítő : Panasonic PT-AE500E, dvd: Sony DVP-S725D, rádió : Sony ST-SA3ES, magnó : Sony TC-WE705S, videó : Sony SLV-E870, cd : Sony CDP-XE330, erősítő : Yamaha DSP-A1, front : Tannoy Definition D700, rear : Tannoy Definition D700, center : Tannoy Definition D750
mégis, h képbe kerüljek, mennyi 1 db ilyen d700? ujonnan?
644.800,- Ft / pár ( Netdepo )
Szeretném hinni, hogy én nem egy "gusztustalanul gazdag pöcsfej" vagyok akinek "valamilyen Borkó" vetítője van, mint Saca egyik ügyfele.
A cuccokat több éves gyűjtögetés után raktam össze, egy olyan időszakban, amikor azt gondoltam nekem már csak egy jó hifi, házimozi hiányzik az életemből.
Mekkorát tévedtem. Miután összeraktam az egészet, rájöttem, hogy új lakást kell vennem.
vetítő : Panasonic PT-AE500E, dvd: Sony DVP-S725D, rádió : Sony ST-SA3ES, magnó : Sony TC-WE705S, videó : Sony SLV-E870, cd : Sony CDP-XE330, erősítő : Yamaha DSP-A1, front : Tannoy Definition D700, rear : Tannoy Definition D700, center : Tannoy Definition D750
A sony 330-as cd szerintem még a DSP-A1 dac-ával sem túl jó de ha persze nem hallgatsz sokat cd-t akkor nem olyon lényeges. És legtöbbet úgyis a hangfal dobja, aztán az erősítő, és csak aztán a cd (személyes vélemény only)...
Életem jelentős részét a zene töltötte ki. 10-15 évvel ezelőtt. Amikor először jutottam el Londonba, minden szabaidőmet a Virginben meg a HMV-ben töltöttem, rengeteg CD-vel jöttem haza, annyira ki voltam éhezve azokra a zenékre amiket itthon nem is lehetett kapni, vagy csak mindig is szerettem volna megvenni.
Manapság ez teljesen átfordult, és az utóbbi években egyetlen cd-t sem vettem, viszont annál több dvd-t. Szóval, ha van egy kis időm akkor inkább egy filmet nézünk meg, ha lehet akkor a családdal közösen. A zenében nehezebb megtalálni a közös nevezőt , mint a filmben, habár itt is vannak problámák (Nyolcadik utas kontra Bridget Jones )
Nagyon igaz, hogy a hangfal dob a legtöbbet. Már sok kollágám, barátom elhozta olcsóbb erősítőjét és én is meg ők is el voltak hűlve attól, hogy milyen jól szólnak. Fordítva (gyengébb hangfalak, jó erősítővel) még sosem hallottam jó hangokat.
Amiben mostanában gondolkodom az inkább pont a mozi miatt egy új dvd-erősítő páros. Valami olyan erősítő mint a Z9 a Yamahától csak DVI-al, vagy HDMI-vel kiegészítve, persze Faroudja chippel. De erre már spórolnom kellene pár évet. Habár a DVI kábelem már megvan.
A Kingdom-nál már lehet, hogy tényleg hanyagolnám a szubot, az a szerény 30 ill. 46 cm-es mélysugárzó, no meg a 16 Hz +/-3 dB azért már sejtet valamit
Elég meggyőző, főleg a darabonkénti 208 kg.
Igen, azt hiszem ennél már én se nagyon agyalnék a SUB-on. Bár igaz, hogy egy ekkora monstrum meg se tudna igazán szólalni egy ilyen picike szobába mint az enyém.. :vazeg:
A Kingdom-nál már lehet, hogy tényleg hanyagolnám a szubot, az a szerény 30 ill. 46 cm-es mélysugárzó, no meg a 16 Hz +/-3 dB azért már sejtet valamit
Elég meggyőző, főleg a darabonkénti 208 kg.
- Nincs visszaút
Érdemes egyszer élôben is megnézni ôket a Hifibarlangban, elég meggyôzô huncutságok(meghallgatni már nem is kell :vazeg:)
Igazi egytömbôl faragott pöröly giga monstrumok (Runcájsznak is ilyen lehet otthon:kemenyvagyok: persze csak ha Manka elviseli a hifit )
Azért a Tannoy tud ennél durvábbat is, ajánlom figyelmetekbe a Prestige és a Kingdom család "uralkodóit"
http://www.tannoy.com/
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
mégis, h képbe kerüljek, mennyi 1 db ilyen d700? :vazeg: ujonnan?
Érdemes egyszer élôben is megnézni ôket a Hifibarlangban, elég meggyôzô huncutságok(meghallgatni már nem is kell )
Igazi egytömbôl faragott pöröly giga monstrumok (Runcájsznak is ilyen lehet otthon:kemenyvagyok: persze csak ha Manka elviseli a hifit )
- Nincs visszaút
Igen, vitatkoznék!
Azt hiszem, hogy nagyon komoly SUB-t ot kellene ide beújítani hogy legyen értelme... Most 8 db 25cm-es mélyet akarsz még überelni.
De nem mondom hogy nem lehet, csak nehéz, és nem biztos hogy van értelme, a szobamérettől is függ valószinüleg. És a jelenlegi rendszerben legalább biztos nincsennek lyukak, a sub viszont csak körültekintő beálítással nem tenne bele.
Tudtam, hogy vitatkozni fogsz! Pedig én biztos vagyok benne, hogy egy jó SUB még ehhez is hozzá tud tenni. természetesen nem egy 100e ft környéki ládára gondoltam, hanem ami arányaiban illik is ezekhez a dobozokhoz.
Egyébként honnan tudod, hogy nem hiányzik belőle ha nem is hallottad még másként? :vazeg:
B&W ASW 850-et azért hazavinném kipróbálni...
Hefe,
megtennéd tsc és (ex)Cat kedvéért illetve a vita eldöntése végett, hogy hazarepítesz a napokban egy SUB-ot a Corából (csak, hogy ne legyen vészesen drága)?
(Rel Acoustic Storm III Aktív Mélysugárzó negyedik sor, rögtön a párizsi mellett )
- Nincs visszaút
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Honnan tudod, hogy hiányzik belőle, ha nem is hallottad még? :smile19:
De egyébként mondom én: lehet venni hozzá subot, de hogy értelme is legyen, olcsón nem lesz megúszva. :vazeg:
Szerinted ezekhez a dobozokhoz olcsón akarja megúszni a SUB-ot?
Persze én sem hallottam.