Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Külföldön készült képek - van élet a hifin túl is!
3/3.
Egyszer sem volt hajlandó teljesen szétnyitni a szárnyát.
nagyban
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
3/2.
Régen sokkal többet lehetett látni belőle.
nagyban
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
3/1.
Fecskefarkú lepke. Eléggé meg kellet küzdeni érte.
nagyban
Az marcipán rajta?
az ám
Akkor legközelebb engem is hívj meg, és felfalom az egész marcipánfigurát
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
- a szakadas..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
- a folytatas..
T A M I . H U
- a keszulodes..
T A M I . H U
Az marcipán rajta?
az ám
Az marcipán rajta?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Ez volt tegnap a szülinapi torta
NAgyon jó képek, zír egy virág ez!
Különösen az első kép nagyon jól siekrült darab!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
2/2.
Tigrisliliom:
nagyban
2/1.
Csak úgy megtetszett. Tigrisliliom:
nagyban
- Billie Joe
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 0
Tűz
Ezt ma csináltam. Szerintem egészen jó lett Szerintetek?
blogom
Gondolom sok újat nem mondok, hogy a 16:9-es képarány is pont az aranymetszés miatt 16:9
Elkúrtuk
az aranymetszésben pont az a poén, hogy nem kell számolgatni, méricskélni, hanem "érzed", mert ezt az arányt tartják természetesnek.
- nah igy megfogalmazni meg profi fotosoktol sem hallottam nemhogy ezalapjan magyarazd el egy laikusnak aki most tanulja ...
Pedig pont ez a lényege,az elméleti számolgatása jött később,azaz megmagyarázni a "szépet".
az aranymetszésben pont az a poén, hogy nem kell számolgatni, méricskélni, hanem "érzed", mert ezt az arányt tartják természetesnek.
- nah igy megfogalmazni meg profi fotosoktol sem hallottam nemhogy ezalapjan magyarazd el egy laikusnak aki most tanulja ...
T A M I . H U
Tami
gordon314.fw.hu
- latom tovabbra is keveritek, az elobb is osszemosott ket dolog ket kulonallo szabalykent el.., ha az aranymetszest hasznaljak akkor nem hamradolasi szabayt hasznaljak.. hanem inkabb negyedelnek, ennyit. Tovabba az aranymetszesi szabalyt csak nagyon extrem korulmenyek kozepette szoktak hasznalni, mivel a kep nagyobb reszen nem a kiemelt, kihangsulyozott resz van, ott nagyon ott kell lennie a tobbi resznek, hogy beleilleszkedjen az egesz komponalasba es az osszkep is adjon magara valamit.
- ha harmadolunk, akkor nincs mar meg a fent emlitett extrem szituacio, es altalaban konyebb is hazsnalni, alkalmazni meg kezdok szamara is.
- lenyeg, hogy ahonnan kiindult az egesz, en a harmadolasos komponalast ajanlottam es nem mast..
T A M I . H U
Az aranymetszés az, amit Gordon írt.
De mivel kevés fotós kezd el matekozni amikor komponálja a képet, a sokkal egyszerűbb harmadolási szabály is megteszi, mivel majdnem ugyanazt adja eredményül és azért megtalálni a nézőke harmadát egy fél pillanat műve. Főleg ha be is van jelölve. A lényeg, hogy ne középen legyen a téma, mert az unalmas. (A legtöbb esetben.)
HagaNRG, a fás képet ha csak annyival viszed arrébb, hogy az oszlop már ne legyen benne, akkor OK. Így viszont többet ártott a belógó oszlop, mintha középen maradt volna a fa. Szerintem.
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
- nekem meg igy tanitottak.. [nagy difit nem latok az alatad irtakkal..] ahogy leirtam, megnezem en azt az embert aki az altalad felsorolt aranyszamokkal fejben elkezd osztani, negyedfelni meg szemre mindenki elegge jol tud.
ps. nezz utanna fenykepezes-technikaval foglalkozo konyvekben, hogy miert jobb also, nekem igy tanitottak mint irtam fentebb es biztos nem csak ugy talalta ki a tanar
T A M I . H U
Aranymetszés a Wiki-n
A rövidebb és hosszabb oldal aránya 382:618 (vagyis megközelítőleg 3:5), tehát tényleg nem a harmadolásról van szó.
Viszont ezek alapján nem értem, hogy mire gondolsz Tami a 2. francia bekezdésedben. Milyen negyed távolság? Ha negyed távolságra kerülne a szélektől, akkor a rövidebbik-hosszabik oldalaránya 1:3 lenne. A másik meg, hogy hol írták azt a görögök, hogy pont a jobb alsó sarok legyen?
Carnivoor honlapja (fényképek)
DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony
Számítógép: FuSi Amilo M3438G + Creative Inspire 2100
Fényképezőgép: Nikon D80 + Nikkor 18-200 VR
- jajj megint mindketten melledumaltok ezerrel.., miert nem lehet a sajat allaspontotokat alatamasztani konkretumokkal, szep kepletesen beszelni valamirol khm. hogyismondjam nem tudasra vall ?
Harmadolas: kepzeletbelileg osszuk el a kepet harmadokra mind vizszintesen mind fuggolegesen, igy kapunk egy kilenc reszre osztott mezot [komoly kamerakon ez a funkcio bele van epitve a nezokebe, vagy bekapcsolhato ugy mint pl. HDR-HC3 ], komponalaskor a kepen a legfontosabb/kihangsulyozott/kiemelkedo/kozponti reszt valamely szelso harmadolo reszbe vagy a kepzeletbeli harmadolo vonalra illik helyezni.
Aranymetszes: kb. az okori gorogok kezdtek alkalmazni, tomoren azt jelenti, hogy a komponalaskor a kepen a legfontosabb/kihangsulyozott/kiemelkedo/kozponti resze a jobb also sarokba kerul mintegy negyed tavolsagra a jobb szeletol, es ugyanugy negyed tavolsagra az also szeletol.
- most a fentiek tukreben ki mit szeretne allitani?
- erdemes elmenni beiratkozni egy alap fotosuliba, ha ennyire bele akartok merulni a reszletekbe..
T A M I . H U
- nem nem arra.. az teljesen masrol szol.
Én úgy tudom az aranymetszés "mindenhol" kellemes az eberi szemnek. Kiadványok szerkesztésénél épúgy, mint egy kép arányainak megkompolásánál.
Aranymetszés: "A" úgy aránylik a "B"-hez, mint "B", az "A"+"B"-hez.
gordon314.fw.hu