Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio gyűjtemény képekben :-)

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1286
Kapcsolat:

Re: Audio gyűjtemény képekben :-)

Hozzászólás Szerző: Robici »

Ja és a zeneszobából nem hiányozhat néhány hozzájuk kapcsolódó eredeti korabeli újsághirdetés sem (mások mellett). :-)
20260617_121424.jpg

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Ha már máshol szóba került a Living Stereo sorozat, az én jelenlegi gyűjteményem. Amit kiadtak SACD-n és CD-n is, azt CD-n vettem meg. Nagyon szeretem őket, a művészi színvonal legtöbbször nagyon magas és sok közülük mára már legendássá vált. Persze sok esetben egy adott műből én ma már mást preferálok, de van ami azóta is referencia. Hifis szempontok alapján értékelve: természetesen ezek sem tökéletesek, de van egy jellegzetes és nagyon szerethető "vintage" hangzásuk.
03.jpg
01.jpg

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 748
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Robici írta:
2026.06.17., szer. 12:03
Dedikált?
Igen, csak a CD tokon valamiért nem fogott a toll, de így is jó lesz
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

tamagaba írta:
2026.06.16., kedd 19:25
Söndöri-böngöri hétvégi termés - jól szól a CD (hogy maradjunk a hifinél :)
Dedikált?

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Söndöri-böngöri hétvégi termés - jól szól a CD (hogy maradjunk a hifinél :)
Csatolmányok
20260614_111922.jpg
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Madonna barázda :D
Csatolmányok
DSC_0590.jpg

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Nem vagyok/voltam Callas fan meg úgy általában operaénekes fan (én az operához is a hangszeres zene felől közelítek), de azt gondoltam ez jó lesz a gyűjteményembe. Nem bántam meg. :-)
Lesz mit olvasni is, a remastering mérnökök által írt esszét már elolvastam belőle. :-) Illetve minden egyes operához még egy kis külön füzet is tartozik ami az adott opera és Callas kapcsolatát taglalja. :-)
20260410_131030.jpg
20260410_131128.jpg
20260410_131220.jpg
20260410_131233.jpg
20260410_131246.jpg

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3007

Hozzászólás Szerző: trane »

GTomi írta:
2026.03.23., hétf. 12:15
Vissza kell szívjak mindent...
ha másolásvédettek vagy 70 percet túllépő hosszúságúak a CD-k, ezek is lehetnek a hiba forrásai> nekem 1-1 CDM4 mechanikás, '90-es évek-beli Micromega-m és Rotel-em van, amik az ilyen CD-kkel néha nagyon nem barátok, míg egyébként meg minden mást gond nélkül lejátszanak :yingyang:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

GTomi írta:
2026.03.23., hétf. 12:15
Vissza kell szívjak mindent...elvittem egy barátomhoz a cédéket, gondoltam mielőtt visszaviszem, ne nézzenek hülyének, ha mégis én tévedek, a Sony cd lejátszója, vmilyen felsőbb kategóriás gond nélkül lejátszotta, beolvasta a lemezeket...

Amin van két videó, ott nem voltam alapos és egy külső cd/dvd olvasóval néztem meg, és a két fájlt jelezte csak, de alaposabban ránézve a laptopon, van zene rajta és játssza is.

Szóval néha ha az igazság máshol (odaát) van, de ettől még a Revox nem játssza le továbbra sem egy bizonyos részénél, így azt kell gondoljam, ott lesz a hiba, végül is lassan 40 éves.
Nekem régebben egy 1988 körül Sony CDP-710-em volt, annál is előfordult hogy 1-2 lemeznél művelt furcsaságokat (ugrált vagy pattogott), de a lemezeim 90%-ánál jó volt. Ez még ma is megvan és működik, sógoromnak adtam kölcsön de ő csak ritkán használja. Eladni soha nem fogom mivel TDA-1541-es DAC van benne (még az első verzió, A nélkül) és tényleg nagyon szépen szól. Most CDP-X707ES-t használok 1994-ből, az tényleg mindent lejátszik gond nélkül. Pár éve már megvan és napi használatban van.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Robici írta:
2026.03.23., hétf. 10:41
GTomi írta:
2026.03.23., hétf. 10:29
Na az egyik cédén még audio anyag sincs, van rajta 2 mp4 videó, amit nem értek, meg eleve nem is kellene rajta lennie.

Mondjuk ezek 5.000.- fölött voltak/db (AvishaiCohen cd-k)....Négyből 3 hibás nyomás...
Ez durva.
Vissza kell szívjak mindent...elvittem egy barátomhoz a cédéket, gondoltam mielőtt visszaviszem, ne nézzenek hülyének, ha mégis én tévedek, a Sony cd lejátszója, vmilyen felsőbb kategóriás gond nélkül lejátszotta, beolvasta a lemezeket...

Amin van két videó, ott nem voltam alapos és egy külső cd/dvd olvasóval néztem meg, és a két fájlt jelezte csak, de alaposabban ránézve a laptopon, van zene rajta és játssza is.

Szóval néha ha az igazság máshol (odaát) van, de ettől még a Revox nem játssza le továbbra sem egy bizonyos részénél, így azt kell gondoljam, ott lesz a hiba, végül is lassan 40 éves.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

A Bartók Új Sorozat immár örökre befejezetlenül maradó összes megjelent albuma. CD/SACD, több albumot sikerült dedikáltatnom is. Aki még teheti, addig vegye meg őket amíg még lehet (ha még lehet...). Referencia értékű felvételek kiváló hangminőségben, rendkívül igényes kísérőfüzettel. (A szóló zongora CD-k a DECCA Kocsis-dobozában is megjelentek)
20260323_104038.jpg

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

GTomi írta:
2026.03.23., hétf. 10:29
Na az egyik cédén még audio anyag sincs, van rajta 2 mp4 videó, amit nem értek, meg eleve nem is kellene rajta lennie.

Mondjuk ezek 5.000.- fölött voltak/db (AvishaiCohen cd-k)....Négyből 3 hibás nyomás...
Ez durva.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Robici írta:
2026.03.23., hétf. 10:22
GTomi írta:
2026.03.23., hétf. 09:30
Ebből az egyik cd meg láthatóan foltos és tapinthatóan a szélein körben nem egyenletes. Ugyanaz a kiadó (Cohen saját cége, francia nyomás). Többi lemezével és más lemezekkel nincs ilyen gondom, de gondoltam arra is, hogy a Revox kezdi magát megadni,de annak meg nincs egyéb jele, nagyon karcos cd-vel is etettem és játsza)
Mondjuk ha már szemmel láthatóan hibás akkor tényleg gyártási probléma lehet. Amúgy a Media Markt-ban néha tényleg meglepő olcsón lehet dolgokat látni, ha egyáltalán lehet mert az engem érdeklő komolyzene CD részleg az áruházakban már a nemlét határán van.

Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

GTomi írta:
2026.03.23., hétf. 09:30
Ebből az egyik cd meg láthatóan foltos és tapinthatóan a szélein körben nem egyenletes. Ugyanaz a kiadó (Cohen saját cége, francia nyomás). Többi lemezével és más lemezekkel nincs ilyen gondom, de gondoltam arra is, hogy a Revox kezdi magát megadni,de annak meg nincs egyéb jele, nagyon karcos cd-vel is etettem és játsza)
Mondjuk ha már szemmel láthatóan hibás akkor tényleg gyártási probléma lehet. Amúgy a Media Markt-ban néha tényleg meglepő olcsón lehet dolgokat látni, ha egyáltalán lehet mert az engem érdeklő komolyzene CD részleg az áruházakban már a nemlét határán van.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Megint pár cd, utóbbi pár hét.

(viszont úgy néz ki, két Avishai Cohen lemez is hibás (4 db tegnapi beszerzés) , mert elkezd akadni, ugrálni, sőt ha rögtön az adott számra ugrok, be se olvassa onnan, most hallgatom a maradék kettőt.

Csatolmányok
cd2 másolat.jpg
cd2 másolat.jpg (241.18 KiB) Megtekintve 875 alkalommal

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

MM-es beszerzések, online/offline, mindegyik papírtokos, vagy digis és vannak köztük olyanok is, amik a boltban éppen olcsóbb volt, mint online lett volna.

A Chick Corea Montreux szinte egy kis könyvecske, nagyon szép kiadás, keményfedeles, dombornyomott szöveggel és mqa cd.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
ez utóbbi pl. boltban 3e pénzzel volt olcsóbb, mint online, de a Dave Brubeck offline/online árban is 4e volt a különbség, de ezeket később néztem meg csak :D
Csatolmányok
cd.jpg

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Hát elég durván indul ez az év. Ma pedig meghalt Helmuth Rilling. sad.gif
Tavaly ősszel vettem meg a nagy Hänssler Bach dobozt aminek a főszereplője ő volt, azóta több minden más mellett Bach őrületben élek. Az ő felvételei szerettették meg velem a kantátákat, passiókat és a többi oratorikus művet. Ez a Bach doboz olcsósága ellenére a szellemi tartalmát tekintve elképesztően igényes, több ezer oldalnyi tanulmánnyal (amit már csak PDF-ben kapunk hozzá). Még nézegettem is vele a youtube-on mesterkurzusokat és nagyon tetszett amiket a zenéről mondott.
Nagyon tetszettek a Haydn és Schubert misék felvételei is.
20260212_160100.jpg

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Ma halt meg Vásáry Tamás. sad.gif
Csak három lemezem van vele (köztük egy Schumann amit még Egerben dedikáltattam vele tizensok éve egy szóló koncertje után). Szeretném még a Chopin balladák lemezét is megvenni, de az már beszerezhetetlen.
Az önéletrajzi könyvét is nagyon szerettem olvasni. És persze megmarad a sok emlék amit még volt szerencsém átléni élőben hallva előadásait és beszélgetős estjeit.
20260206_142413.jpg

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Brautigam Haydn és Mozart szóló billentyűs-albuma nálam etalon. Beethoven albumát még csak tegnap kezdtem el meghallgatni (bár már pár hónapja megvan), de eddig az is a legszebb reményekre jogosít.
Tavaly volt szerencsém élőben is hallani a Zeneakadémián egy szóló Haydn-esten és ott sem okozott csalódást. Sikerült dedikáltatni vele a Mozart és Haydn albumát is (a Beethoven akkor még nem volt meg).
20260130_143559.jpg
20260130_143633.jpg

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

geller írta:
2026.01.24., szomb. 13:22
A legfrissebb kincs
Az ilyenek az igazi gyűjtői dolgok. :napsut:

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 50

Hozzászólás Szerző: geller »

A legfrissebb kincs
Csatolmányok
ap3.jpg
ap2.jpg
ap1.jpg
COPLAND|DENON|ELAC|EVERSOLO|HYDRASOUND|MARANTZ|MONITOR AUDIO|OPPO|S.M.S.L|VALHALLA|ZIDOO

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Egy egész jó és kevésbé ismert Mahler-ciklus. Persze ebben is vannak jobban meg kevésbé jobban sikerült előadások, mint mindenben. Ezek a lemezek első japán kiadások, egyébként nem valami drágák, könnyen beszerezhetők. (A Brilliant Classics is kiadta licencelve olcsó dobozban de azokkal én nem foglalkozok)
Ezek a korai kiadások az IN:DEX funkciót is tartalmazzák, amik az adott tétel szerkezeti pontjait jelzik (a füzetben mellékelt leírás segítségével), így a zeneileg tájékozatlanabb (és - mint én - kottát olvasni nem tudó) hallgató is rácsodálkozhat Mahler formakezelésére (persze elegendő tapasztalattal ez előbb-utóbb már hallás után is menni fog). Sajnos a mai CD lejátszók már nem kezelik az IN:DEX funkciót (így fejlődik vissza a technika...).
Hifis szempontból érdekesség, hogy ezek korai digitális felvételek (a 80-as évek közepétől), bár a Denon-nak ekkorra már elég nagy tapasztalata volt a digitális felvételek terén. A 4. szimfóniától kezdve pedig a Mercury által is alkalmazott minimálmikrofonos filozófiát alkalmazták: ezek alapvetően két Brüel&Kjaer 4006-os mikrofonnal készültek (kivéve néhány kritikus helyet, például a 8. vagy a 6. szimfóniát ahol elkerülhetetlen volt minimáls számú kiegészítő spot-mikrofon alkalmazása a kívánt cél elérése érdekében). Egyébként többnyire tényleg szépen szólnak (talán a 2. szimfónia kivétel). A felvételi filozófiáról a 6. szimfónia füzetében kis esszé is olvasható. Szintén fontos, hogy ezek mind pre-emphasissal rögzített CD-k, tehát a lejátszónak (és/vagy DAC-nak) ezt is kezelnie kell, különben jó harsány magas hangokat kapunk. (A mai CD lejátszók ezen is elbuknak.) A pre-emphasis itt a subcode-ban van jelölve, tehát ezt az EAC sem jelzi. A felvételek dinamikatartománya elég nagy, a jelszint pedig elég alacsony úgyhogy jól fel kell tekerni a hangerőt. :smile49:
20260110_122333.jpg

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Na így év végére sikerült összehozni a majdnem fullos kollekciót. Csak a Minneapolis sztereo doboz hiányzik de az sajnos már beszerezhetetlen (mikor még megvehető volt, mindig gondolkodtam rajta hogy megvegyem-e mert sajnos már akkor sem volt olcsó, hát most hogy eldöntöttem, már nincs). De abból azért nagyon sok minen megvan külön még a 90-es években kiadott lemezeken (nincs mind a képen).
20251230_095014.jpg

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Szerencsére tegnap megjöttek (kb 4,5 fél hetet vártam rá) így meglephettem magam velük karira :)

(és akkor elkezdek gondolkodni egy új cd lejátszó beszerzésén :D )
Csatolmányok
cd4.jpg
cd3.jpg
cd2.jpg
cd1.jpg

Ironfist77
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Ironfist77 »

Na ez nem egy tesztelő, audiophile zene, de én szívesen hallgatom. Élőben is:
20251221_121752.jpg
20251221_121955.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”