Vinkler írta: ↑2022.01.04., kedd 21:03
vazze írta: ↑2022.01.04., kedd 20:00
Vinkler írta: ↑2022.01.04., kedd 18:58
Miért kell egy gyermek miatt downgradelni?
Ő az egyik ok. Elkezdett járni és nagyon érdeklődik minden iránt. A 40.2 mélysugárzója pedig sérülékeny és pont neki elérhető magasságban volt.
Ha volt rá más okod is, akkor nincs kérdés!
Ellenben egy gyerek (nem tudom pontosan, mert nekem 3 van) nem kell, hogy oka legyen. Az enyémek bele nevelődtek a hifis cuccokba. Eleinte figyelni kellett, de mivel az életük része volt, együtt nőtek fel. Együtt, hiszen folyamatos upgrade volt, ahogy nőtek, mostanra mindegyik hibátlanul kezeli és éri is a rendszert. Hidd el, megéri a befektetett munkát!
Hát jó , akkor kifejtem kicsit jobban.
Nyílván nem elsősorban a gyerek miatt , de a hosszadalmas döntési folyamat végére mégis ő tette a pontot.
Én magam is azt gondolom , hogy elsősorban nevelés kérdése a dolog gyereknél is meg kutyánál is.
Volt kutyánk (sajnos egy máig felfoghatatlan tragédiasorozat következtében tavaly áprilisban itthagyott minket R.I.P.) és sosem tett kárt semmiben pedig a Bullterrier elég temperamentumos fajta.
Én azt gondolom-és ez lehet nagyképűségnek fog hangzani-elértem a hifiben amit akartam , kipróbáltam azokat amikre igazán kiváncsi voltam. Nyílván vannak azért dolgok amikre még mindíg csorog a nyálam de azok nekem elérhetetlenek. Például egy MBL 101 hangfal mondjuk Apurna végfokokkal meg Stromtank tápegységgel...stb stb. Na de álljunk inkább mindkét lábban a földön , az álmodozás és a valós lehetőségek nem mindíg metszik egymást. Volt már több triódás erősítőm , tucatnyi komoly cd-játszóm , streamer-ek , lemezjátszók , minidisc, tonnányi végfok és erősítő , és rengeteg kangfal , olcsók és drágák is. Olyan tapasztalatokra tettem szert amiket nem a whathifi-n olvastam hanem saját személyes tapasztalat. A mennyiségéről csak annyit , hogy Gedeon kb a felszinét karcolgatja annak amennyi hifi kütyüt én kipróbáltam , csak én nem csináltam ezekről videót.
Elfáradtam , ennyi. Semmit sem bántam meg , de másra fókuszálok.
Ha minden úgy maradt volna mint mondjuk két éve akkor akarna a franc kertes házba költözni. A kutyát levittem munka után egy órára sétálni , aztán feljöttünk , vacsoráztunk és sokszor akár fél éjszakát zenéltem , ő meg ott feküdt mellettem.
De minden megváltozott . Kutya nincs , helyette van egy mostmár egy éves lányunk aki minden szabadidőt felemészt.
Ő fontosabb mint a hifi. Az eddig hifire fordított pénz és idő kb 90%-a inkább a gyerekre fordítódik és a hifi háttérbe szorult.
Egyszerűen nincs időm leülni komolyabban zenélni , csak háttérzene megy és az is sokszor valamelyik jazz rádió.
Ez a lecsökkent kihasználtság nem indokol egy olyan rendszert amim volt. Persze megtehettem volna , hogy elcsomagolom az egészet és megvárom amíg jobban lesz idő foglalkozni vele , de inkább eladtam. Nem jelentett közvetlen veszélyt a gyerek a hifire , de az ördög nem alszik és amikor elkezdett megtanulni felállni és járni láttuk mi mindenbe kapaszkodik bele. Végfok hűtőborda (éles a széle és elvágja a kezét) , virágföld a pálma melett , az a fehér kavics ami alá a kábelek voltak régen elrejtve , hifiállvány , hangfalszövet , tápkábel... Semmi sem sérült meg , sem a kütyük sem a gyerek , de így nyugodtabb vagyok.
Tavaly kitűztük azt a célt magunk elé , hogy öt éven belül kertes házba költözünk , így inkább arra szeretnénk költeni a jövőben. A házat végül úgyis a lányunk fogja majd örökölni tehát végső soron a pénzt nem hifire hanem közvetve a gyereknek adjuk.
A jelenlegi rendszer használt Harbeth 30.1-ből , használt kábelekből , használt Solid Tech állványból és új Naim Uniti Nova-ból áll amiknek az összköltsége nem éri el a 40.2 használt eladási árát.
A követelmény annyi volt , hogy jó legyen a hangja , értékálló legyen és stand-by állapotból egyetlen gombnyomással induljon el a zene/rádió. Hangfalállványt majd készítek saját kezüleg .
Van még pár apróságom itthon amiket el fogok adni mert már hónapok óta csak fogják a port de biztosan nem itt fogom meghirdetni őket.
Mivel egyébként rendkívül rossz alvó vagyok és mostmár nem tudok éjszakába nyúlóan zenélni mert alszik a gyerek (például most is

) ezért az utóbbi időben könyveket olvasgatok és tanulok .
Hát kb ennyi a nagy sztori és rejtéj a downgrade mögött.