Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kiállításokon készült képek

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: hifis »

Sziasztok,

Tud valaki valamilyen oldalakat ahol az idei CES-ről találok képes beszámolót?

Köszi üdv

http://www.stereophile.com

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

BRISTOLi showra jon valaki? Szigony kollegaval mar raizgultunk

alig varom a harbeth 5.1-t fulvegre kapni

GGy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: GGy »

Sziasztok,

Tud valaki valamilyen oldalakat ahol az idei CES-ről találok képes beszámolót?

Köszi üdv

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Hozzászólás Szerző: George »

Néhány fotót ide is felteszek a kiállításról, ezek még úgy láttam nem voltak- Főként a Marshall szobáról !

Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

Vendég

Őszintén szólva,én is döbbentem álltam e rendszer előtt,sok mindent nem értettem,de,mint tudjuk a kiállító dönti el,mit,és hogyan mutat meg a nagy közönségnek(csak akkor ne legyen a kritikára besértődve)
A szlovák hangfal okozott még igen nagy meglepetést, bár hangzást nem nagyon tudtam értékelni, de teljesítmény az volt!

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: timcs »

CD : Ayon CD1 
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Ha netán valaki holnapra tervezné a bécsi Klangbilder meglátogatását, akkor ha teheti, hallgasson (nézzen) meg két prezentációt. Függetlenül a szubjektivitástól, ezzel a két termékkel illetve két összeállítással egy magyar hifibarát igen ritkán találkozhat- én is alig alig tudtam az elmúlt évek során fülügyre venni. Ráadásul az egyik esetében nem csak a termék, de az azt bemutató személy(ek) is különlegesek. Egyfelől egy aktív női(!) hifikereskedőről van szó, másfelől a bécsi Staatsoper zenei könyvtárának igazgatóját(!) is ritkán lehet ilyen szerepkörben meghallgatni!

Kiso Acoustic (Martina Schöner)

FM Acoustics

FM-be belehallgattunk, Kiso ajtaja zárva volt. Későn olvastam az ajánlásod, egyébként talán még jobban erőltettük volna. Egyébként máshol is voltak női előadók (Backes Müller és Sonus Fabernél)

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1140

Hozzászólás Szerző: 4you »

Na ez nagyon beteg volt
Őszintén szólva,én is döbbentem álltam e rendszer előtt,sok mindent nem értettem,de,mint tudjuk a kiállító dönti el,mit,és hogyan mutat meg a nagy közönségnek(csak akkor ne legyen a kritikára besértődve)
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

Vendég

.
Na ez nagyon beteg volt

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Ha netán valaki holnapra tervezné a bécsi Klangbilder meglátogatását, akkor ha teheti, hallgasson (nézzen) meg két prezentációt. Függetlenül a szubjektivitástól, ezzel a két termékkel illetve két összeállítással egy magyar hifibarát igen ritkán találkozhat- én is alig alig tudtam az elmúlt évek során fülügyre venni. Ráadásul az egyik esetében nem csak a termék, de az azt bemutató személy(ek) is különlegesek. Egyfelől egy aktív női(!) hifikereskedőről van szó, másfelől a bécsi Staatsoper zenei könyvtárának igazgatóját(!) is ritkán lehet ilyen szerepkörben meghallgatni!

Kiso Acoustic (Martina Schöner)

FM Acoustics

Vendég

Vajon miről maradtam le tegnap, hogy az utolsó két nap ki lett törölve?

Az utolsó két nap hozzászólásai sem lettek törölve, csak át lettek pakolva ide: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/66864-off/

.

Aircirc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: Aircirc »

II resz :

Aircirc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: Aircirc »

Par kep amit keszitettem:

Vendég

Tudja, mekkora szoba lesz, épp ezért oda megfelelő méretű hangszórót visz - sajna, ennek ellenkezőjére is volt sok példa.

Akusztika: úgy gondolod, hogy egy bérelt szállodai szobában (ahol még tixot se szabad a falra ragasztani) megfelelő akusztikai környezetet lehet kialakítani - pár óra alatt?

A 20-30 perces blokkok: a legtöbben (pl. én sem) nem szívesen várnak az ajtó előtt, visszamenni időre nyűgös, szóval a legtöbb ilyen "zárt" terem sokaknak kimarad.

Szóval a kiállítóknak se könnyű...

Nem bizony. Pár köbméter készülékdoboz halmazból kellett pár óra alatt bemutatóra alkalmas szobát építeni. A szó szoros értelmében. Falak, paravánok, dobogók, vitrinek, asztalok, világítás, elektromos hálózat, LAN hálózat..... Még éjjel 1-kor is szobát építettük. Reggel meg nyitás üdén frissen, kívánatosan.

Nekem is volt egy elképzelésem egy fix programmal, bevezetővel, ismertetőkkel, de nem működik. Nem lehet arra kényszeríteni a látogatókat, hogy az én ütememet vegyék fel.
Még 20-30 percet se lehet rákényszeríteni senkire. Annyi idő alatt pedig gyakorlatilag semmit se lehet bemutatni. Én 12 számból álló anyagot raktam össze, ami igyekszik átölelni a zenei palettát, próbára teszi a rendszert. De ez egy órás anyag. Aztán még hol van a bemutató, az LP-k. Szóval kivitelezhetetlen, hogy két órára raboljuk a látogatók idejét. A látogató véletlenszerű beesése meg azzal jár, hogy olyan zenével találja magát szembe, ami abszolút hidegen hagyja. Ahhoz pedig egy bizonyos rutin kell, hogy ismeretlen, esetleg unszimpatikus zenével is képesek legyünk megítélni egy rendszer képességeit. Nem pedig azt, hogy az adott zene éppen hogyan hat ránk. Az ember egy kiállításra nem zenét megy hallgatni, érzelmeket keresni, hanem tájékozódni egy rendszer képességeiről. Otthon aztán mindenki azt hallgat, amit akar és ami tetszik neki, érzelmeket vált ki belőle.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Csak nem azért, mert kapsz hideget és meleget is és senkinek sem jó, semmi?!
Azért jövőre lesz még Fonós találkozó, még bírom

Engem továbbra is érdekel a hifi és a hangkeltés eszközei, még ha nem is a hagyományos és megszokott berendezések és komponensek. Egy csak és kizárólag DIY kiállításnak nagyon tudnék örülni, de megértem, hogy ezzel kisebbségben vagyok. 

Vendég

Akkor helyesbítek, hogy érthetőbb legyen: az ott hallottak alapján nem kéne egyik sem, Annak tükrében, hogy mennyibe is kerülnek meg pláne, hogy nem.
Én azért jó néhány kiállításon voltam már látogató és számos rendszerrel tudnék vidáman együtt élni. De azok mind kerülni igyekeztek az egyénieskedést, a rendkívül erős saját jelleget. Nem akarlak megbántani, de Zu tipikusan egy olyan hangfal, aminek rettenetesen erős saját karaktere van. Egyszerűen rányomja magát minden zenére. Ez persze lehet kellemes a Zu rajongóknak. Csak hozzá mérni elég nehéz bármit is. Biztosan ezért nem tetszett semmi más a kiállításon. A NAIM is hasonlóan erőteljes egyéniség, pláne az alsóbb kategóriás gépei. Az 500-as szériájában szerencsére ez a sajátos karaktere csak nyomokban van meg. Az már sokkal eszköztelenebb. De ezen a szinten már megengedhetetlen a rettenetesen erős saját hang. Totálisan leszűkítené a vevőkört. Olyant kell produkálnia, ami összemérhető és reális alternatíva lehet a vele azonos szintű egyéb készülékeknek. Nem rekeszti ki magát a potenciális vevők 99%-tól, akik nem kíváncsiak az elektronikák egyénieskedésére.
Nekem, mivel az egyik legneutrálisabb erősítőt hallgatom, sokkal kellemesebb a helyzetem, mert boldogan hallgatnék akár Halcro-t, Viola Audio Labst, Soulutiont, MBL-t, Krellt, Constellationt....
Ezek a maguk módján mind igyekeznek a legkevésbé rányomni a bélyegüket a zenére. Természetesen nem egyformák ezek sem. De hagyják, hogy az érzelmeket a zeneszerzők, előadók, zenék váltsák ki az eszközök helyett.

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

A kiállító nem kevés pénzt öl bele, hogy ott legyen.

Tudja mekkora lesz a szobája - talán még meg is nézheti előre.

Tud venni akusztikai paneleket - a kiállítás költségének töredékéért - amiket elhelyezve feljavíthatja a helyiség akusztikáját.

Tud esetleg 20-30 perces demo session-öket csinálni - volt már erre példa a Rezső shown is -, amivel kiküszöbölheti a tumultust és az ide-oda mozgást.

etc..etc..

Valahogy én egy ilyen árkategória/minőségi elvárás esetén nem tudom elfogadni ezeket a kifogásokat.

Valószínűleg emiatt is fogadtam meg tavaly, hogy többet nem megyek el a "show-ra", mert szerintem kifejezetten dilettáns dolog állandóan a kifogás keresése egy lakás áráért megvásárolható berendezés halom és egy kompetens forgalmazó esetében.

A szervezéssel - mind show, mind bemutató - oldalon vannak itt a gondok. A többi csak kifogás.

Nos több mint 10 kiállításon való kiállítói részvétel + rengeteg személyes tapasztalattal a kiállítást látogatókkal kapcsolatban csak annyit fűznék hozzá hogy akik valóban megvásárolják a nagyértékű szetteket azok nem járnak kiállításra, valószinű nem is tudják hogy van olyan, és nem is érdekli őket. Ők már régóta otthon hallgatják azt amit mások csak kiállításon fülelhetnek meg. Ha nem tetszenek a látottak / hallottak akkor ne menj kiállításra, vagy csináld jobban és arasd le a babérokat, senki sem tiltotta meg hogy magasabb szinten műveld mint mások. 

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Az ellentétes vélemények mindig megvoltak a Show utáni beszámolókon, ami teljesen rendben van, mivel mindneki mást keres egy rendszerben, avagy saját magában.  Ez viszi előre a piacot, így tudnak fennmardni a gyártók, forgalmazók.
Én az egyik jóbarátommal voltam, akinek több rendszer hangja is tetszett, s abszolút nem akartam meggyőzni arról, hogy már pedig azok mégsem az igaziak.
Számomra azért jó érzés volt új cuccokat látni, szöges ellentében álló hangreprodukciót hallani azzal, ami itthon van,mert így azért tágul a látóköröm, s az ott hallottak alapján el tudom dönteni, hogy merrefelé érdemes elmenni egy normális demóra, mert az alapkarakter azért mindenképpen érezhető.
s így délután kevésbé sarkosan fogalmazva azt mondom, hogy például a következőket hallgatnám meg szívesen ideális körülmények közt: Thiel, Martin logan, Human Audio, Aurelia. A Note-ot már hallottam igen jól szólni, azt csak azért nem soroltam ide. Tetszik az AN hang, csak az árképzésük nem szimpatikus nekem.
Naim-ZU

mlas
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: mlas »

A kiállító nem kevés pénzt öl bele, hogy ott legyen.

Tudja mekkora lesz a szobája - talán még meg is nézheti előre.
Tud venni akusztikai paneleket - a kiállítás költségének töredékéért - amiket elhelyezve feljavíthatja a helyiség akusztikáját.
Tud esetleg 20-30 perces demo session-öket csinálni - volt már erre példa a Rezső shown is -, amivel kiküszöbölheti a tumultust és az ide-oda mozgást.
etc..etc..

Valahogy én egy ilyen árkategória/minőségi elvárás esetén nem tudom elfogadni ezeket a kifogásokat.
Valószínűleg emiatt is fogadtam meg tavaly, hogy többet nem megyek el a "show-ra", mert szerintem kifejezetten dilettáns dolog állandóan a kifogás keresése egy lakás áráért megvásárolható berendezés halom és egy kompetens forgalmazó esetében.

A szervezéssel - mind show, mind bemutató - oldalon vannak itt a gondok. A többi csak kifogás.

Tudja, mekkora szoba lesz, épp ezért oda megfelelő méretű hangszórót visz - sajna, ennek ellenkezőjére is volt sok példa.

Akusztika: úgy gondolod, hogy egy bérelt szállodai szobában (ahol még tixot se szabad a falra ragasztani) megfelelő akusztikai környezetet lehet kialakítani - pár óra alatt?

A 20-30 perces blokkok: a legtöbben (pl. én sem) nem szívesen várnak az ajtó előtt, visszamenni időre nyűgös, szóval a legtöbb ilyen "zárt" terem sokaknak kimarad.

Szóval a kiállítóknak se könnyű...
Linn Movie Di, Martin Logan Ethos, Dune HD Pro 4k, Panasonic plasma, meg mindenféle drága drótok.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Köszi 
A legfőbb ok, hogy nem voltak megfeleő szobák erre a  célra. A Hilton M szint sokkal megfelelőbb volt.
Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Hát, a nájm a zuval nem állított ki, ez tény.
Egy ennyire sajátos karakterű hangot nehéz produkálni más rendszerekkel, az biztos. De nem is céljuk, szerencsére.
Neked az bejön, hallgasd azt boldogan. Ahogy a többiek meg mást.

Ps: duzzogva bár, de én még a saját rendszerünket is hazavittem volna, ha hozzám vágják. Pláne a Soulutionokat és a Lumin S1-et, az SME 20/12-ről nem is beszélve. Azokat fránya Odinokat se hagytam volna ott.

Akkor helyesbítek, hogy érthetőbb legyen: az ott hallottak alapján nem kéne egyik sem, Annak tükrében, hogy mennyibe is kerülnek meg pláne, hogy nem.
A személyes ellenérzésed a Naim-mel, s esetleg ZU-val pedig ide nem tartozik.
Nem írtam, hogy az enyém jobb, ezt is szeretném most kihangsúlyozni.Nálatok is hallottam már jóval jobb hangot korábbi Show-kon.
S tudom, hogy ettől azért többet kell tudnia a nagy Logan-nek is.
Szerintme a Logan is éppolyan sajátos út, ami valakinek avgy tetszii, vagy nem. nekem ez nem igazán jön be, de ettől még sokan szeretik,méghozzá teljes joggal, mert ebben a stílusban az élmezőnyben vannak.
Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Azért érdekes hogy ennyire eltérő vélemények vannak, hogy mennyire jól illetve rosszul szóltak a rendszerek...

Ahogy nézem a képeket, most tűnik fel, hogy 2 dolog egyáltalán nem szerepel, ami tavaly volt:

- Magyar kiállítók, illetve a D.I.Y. cuccok
- EISA díjas termékek kiállítása

Ezek nem voltak, vagy csak senki nem készített róluk képet?

Voltak magyar kiállítók: pl. Human Audio, Beblind
S volt Eisa szoba is, de az sok mindent nem adott hozzá a dologhoz.
Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Ezek szerint az Aurelia rosszabb dobozt épített mint tavaly?

Ha jól láttam, akkor más volt az elektronika mellettük, illetve a körülmények sem voltak túl jók.
Naim-ZU

Vendég

Egy Lumin S1-et én is hazavinnék!
Ezen nem csodálkozom.

Én a magam részéről a Soulutionokat, ha szűkíteni kellene a kívánság listát.
Lumin A1-em van, SME 20-asom van. Persze, jobb az S1 és a 20/12-es, ez nem vitás.
De amit a Soulution 520-as előfok tud, az még engem is mellbe vágott. A saját beépített phonoja meg egyenesen lenyűgözött. Az 501-es monoblokkok is.
A saját erősítőim se rosszak, de a fasorban sincsenek ezekkel.

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”