Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Köszönöm, akkor ez parkettánál játszik, padlószönyeg esetén nem szükséges.?
Azért ott sem árt; főleg ha félted a szőnyeget, mivel átbökheti..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
..ha egy cicit óvatosan arrébb akarja tolni az ember..
az nem fog menni..
Amúgy igen jó ötlet a tüske alá a közepén megfúrt érme..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Itt is volt kép az 1 Schillingesekről. A lényeg, hogy ha a tüske a parkettába beleszúródik, akkor az árt a parkettának és a rezgéscsillapításnak is. A legegyszerűbb, hogy egy pénzérmét tezs alá az ember. Viszint, ha egy centit elmozdítaná, akkor kezdődik a macera előlről. Erre született az a félmegoldás, hogy egy központfuróval az érmék közepébe egy mélyedést furattam. Így nem csúszik le olyan könnyen az érméről a tüske, ha egy cicit óvatosan arrébb akarja tolni az embert az állványt, hangsugárzót.Van erre profi megoldás is, ha jól tudom a Soundcare találta ki és a Kacsa-nál kapható.
Köszönöm, akkor ez parkettánál játszik, padlószönyeg esetén nem szükséges.?
TV: Philips Video: Philips Erősítő: Denon AVR-1905 Front: Celestion F30 Center: Celestion F35 Surround: Celestion F10 DVD: Panasonic S27 Koax: Monitor Scart: Hama Home Theatre
Gorfon gratula!
Azt nem mondom, hogy a hangfal állvány ronda, inkább meghökkentően szokatlan
Egy kérdésem lenne, írod:
Természetesen a tüskékként funkcionáló hiltik alá bekerültek a jól bevált 1 schillingesek.
Ez mire jó? Kellene mindegyik hangfal tüske alá tenni?
Köszönöm. Nekem célom is volt a szokatlanság. Eléggi individualista vagyok.
Itt is volt kép az 1 Schillingesekről. A lényeg, hogy ha a tüske a parkettába beleszúródik, akkor az árt a parkettának és a rezgéscsillapításnak is. A legegyszerűbb, hogy egy pénzérmét tezs alá az ember. Viszint, ha egy centit elmozdítaná, akkor kezdődik a macera előlről. Erre született az a félmegoldás, hogy egy központfuróval az érmék közepébe egy mélyedést furattam. Így nem csúszik le olyan könnyen az érméről a tüske, ha egy cicit óvatosan arrébb akarja tolni az embert az állványt, hangsugárzót.
Van erre profi megoldás is, ha jól tudom a Soundcare találta ki és a Kacsa-nál kapható.
gordon314.fw.hu
Gorfon gratula!
Azt nem mondom, hogy a hangfal állvány ronda, inkább meghökkentően szokatlan
Egy kérdésem lenne, írod:
Természetesen a tüskékként funkcionáló hiltik alá bekerültek a jól bevált 1 schillingesek.
Ez mire jó? Kellene mindegyik hangfal tüske alá tenni?
TV: Philips Video: Philips Erősítő: Denon AVR-1905 Front: Celestion F30 Center: Celestion F35 Surround: Celestion F10 DVD: Panasonic S27 Koax: Monitor Scart: Hama Home Theatre
Cosmo, szerintem összekeversz valakivel. Nekem összvissz 70 DVD-m van, és kábé ugyanennyi filmzeném. De azokra mind igen büszke vagyok :-)
A képeid internetcímében lévő névvel azonosítottalak!
OffIkea téma
A Harcosok Klubbjában az a jelenet szvsz nem konkrétan az Ikeáról szólt, hanem arról, hogy a mai társadalomban tárgyakkal próbáljuk kitölteni az életünkben megmutatkozó réseket.
On
persze-persze, de itt most inkább egyszerüen az ikeahalmozás kapcsán gondoltam rá
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Ajsa, ArtyKöszönöm
Szasa
Gyönyörű a lakás és sok szép fa akusztikailag is biztos jót tesz a panelnek!
Bele se merek gondolni mennyi pénzbe és munkába lehet! Az eredmény viszont magáért beszél.
Ami még feltűnt és szörnyen fontos, hogy a sötétítő függönyünk azonos anyagból van .
A Q7 megmondom őszintén szerintem sok egy ekkora szobába. Nem szokott búgni néha mélydús zenénél? (A mélyhangokat sajnos nem igazán lehet otthoni körülmények között hatásosan csillapítani. Még a drága, termetes sarokba rakható diffuzorok is kb 50 Hz felett csillapítanak hatásosan.)
Abszolút nem búg, és szerencsére egy bútordarabom sem rezonál - ettől nagyon féltem, mert a korábbi "kisrendszer" bookshelf sugárzójú volt, és az egész szekrény remegett egy-egy nagyobb mély odapörkölésnél.
Érdekes, hogy a mikrofonnal bemért akusztika elsőre nem sokat tett hozzá a hangképhez, de amikor felkerültek a függönyök, és újra bemértem őket, döbbenetes volt a különbség. Lehet, hogy az én fülem is hozzászokott a KEF-ekhez, de tény, hogy nagyon tisztán és precízen szólnak.
Első körben pont a dús mélyektől félve kisebb mélynyomót akartam venni, de mindenki lebeszélt róla: azt mondták (és milyen igazuk volt :-), egy nagyobb teljesítményű sub-ot még mindig le lehet halkítani, de egy kisebbet hiába hangosítasz fel, ugyebár.
Szóval, minden szempontból a mennyországban érzem magam. Fantasztikus dolog este lezuttyanni a kanapéra, és vaksötétben meghallgatni mondjuk a Finding Neverland zongoraszólóit. Ezt a zenét amúgy mindenkinek ajánlom, aki szereti a zongorát - iszonyatos.
Projektor: BenQ PE7700 * Vászon: Projecta Cinelpro Electrol 102*180 cm * Tévé: Panasonic TX-28-PL10P * Erősítő: Denon AVR-3805 * DVD: Denon DVD-1920 via HDMI * CD: Sony CD-P 211 * Lemezjátszó: Akai AP-D33 * Frontok: KEF Q7 * Center: KEF Q9C * Surround: KEF Q1 * Sub: KEF PSW-2500 * Kábel: Monitor Atmos Air * Állvány: Do it yourself * Képek: Directed by P.J Hogan
Valami ilyesmi :-)
Szása: én csak ámulok és bámulok! Nagyon izléses és szép! Le a kalappal! A DVD-idről is teszel fel képeket, mert másik fórumon már láttam és nem kicsi a gyűjtemény!
OFF: valamiről nagyon le vagyok maradva, de mi van az IKEÁ-val kapcsoltaban a Harcosok klubbjában? ON
Cosmo, szerintem összekeversz valakivel. Nekem összvissz 70 DVD-m van, és kábé ugyanennyi filmzeném. De azokra mind igen büszke vagyok :-)
Projektor: BenQ PE7700 * Vászon: Projecta Cinelpro Electrol 102*180 cm * Tévé: Panasonic TX-28-PL10P * Erősítő: Denon AVR-3805 * DVD: Denon DVD-1920 via HDMI * CD: Sony CD-P 211 * Lemezjátszó: Akai AP-D33 * Frontok: KEF Q7 * Center: KEF Q9C * Surround: KEF Q1 * Sub: KEF PSW-2500 * Kábel: Monitor Atmos Air * Állvány: Do it yourself * Képek: Directed by P.J Hogan
Hát Szása a szám tátva maradt!
Ezt meg fogom mutatni a felségemnek is, mert az ilyen finom lakberendezési megoldásokat imádja.
Köszönöm a dicséretet, higgyétek el, rámfért :-)
Gandalf, rád gondoltam, miközben a Denon-KEF párosítás mellett döntöttem :-)
Az IKEA-témához csak annyit, hogy amint látjátok, a tévé állványom KIKA-design, ami nem volt mindig így. Eredetileg a hátsókkal azonos stílusú állványt terveztem neki, de aztán újragondoltam a dolgot.
Ez lett volna a tévéállvány.
Illetve ez.
A gond az volt, hogy ez egyrészt kicsit oltárszerűen viszonyult volna a tévéhez, ami - valljuk be - komoly globalizásciós-fogyasztói kérdéseket vetne fel, de a második indok azért erősebb: ez az állvány a 72 centis tévére volt kitalálva, tehát gyakorlatilag bővíthetetlen lett volna. Én meg időközben rájöttem, hogy ennyi pénzt nem költhetek egy bútorra, ami esetleg két év múlva a sufniba kerül.
Így esett, hogy megalkudtam a KIKÁ-val.És különben is, a center túl magasan lett volna, na :-)
Szása: én csak ámulok és bámulok! Nagyon izléses és szép! Le a kalappal! A DVD-idről is teszel fel képeket, mert másik fórumon már láttam és nem kicsi a gyűjtemény!
OFF: valamiről nagyon le vagyok maradva, de mi van az IKEÁ-val kapcsoltaban a Harcosok klubbjában? ON
Cosmo: nincs mese, tessék mégegyszer megnézni
(ha nincs kedved, kifejtem priviben, de itt inkább nem, hátha valaki még nem látta volna, plusz ez már tényleg off. Ja, hogy már eddig is off !? )
cool nagyon
szépak a kef-ek..
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
OFF2
Igen, mint szimbólum is értelmezhetô az ikea vonal a Harcosok klubjában, sôt valószín? is. Ami nekem mégis unszimpatikus, az a megvezetés: beadjuk a mézesmázat, megnyugtatjuk a lelkiismereted, aztán már állhatsz is a kasszához.
Persze azért maga a készíttetô, vagy a "fôstratéga" az ikeánál nem tervez bútorokat, így maga az áruház politikája még nem minôsíti a termékek által közvetített esztétikai mondanivalót, kényelmet, anyagminôséget.
Nekem egyébként a termékei zöme tetszik, mivel még fiatalnak érzem magam, és nem is telik sokkal jobbra
De most megismerve az adidas vállalt ezirányú okfejtését, bár szomorú, hogy szükség van gyerekmunkára, de legalább ellenôrizhetô a rendszerük. Egyébként ha alkalmanként is (nyár) én is -mint sokan mások- dolgoztam suli mellett, alatt, és kifejezetten jó volt, plusz zseppénz emli rulez
Persze ez véletlenül sem párhuzam, azokkal a gyerekekkel, akik napi 50 centért a kajáért dolgoznak, de itthoni valóságban szerintem nem árt, ha valaki fiatalon megtudja mi a dörgés, mi vár rá...
ON
Hát Szása a szám tátva maradt!
Ezt meg fogom mutatni a felségemnek is, mert az ilyen finom lakberendezési megoldásokat imádja.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Off
Ikea téma
A Harcosok Klubbjában az a jelenet szvsz nem konkrétan az Ikeáról szólt, hanem arról, hogy a mai társadalomban tárgyakkal próbáljuk kitölteni az életünkben megmutatkozó réseket. Lehetett volna a főhősnek egy agyanspécizet sportkocsija is, de az egyrészt elcsépelt, másrészt nem illett volna a karakterhez. No meg hova lett volna az a nagyszerű jelenet, amikor katalógussá változik a lakás.
Bizony az Ikea első sorban a kispénzű fiatalokat célozza meg. Ha én is úgy tervezném az életem, hogy örökké azonos butorral, azonos lakásban élem le, akkor valószínű drágább, egyedibb bútort választanék lehetőleg tömör igazi fából. Ez viszont drága és nem is úgy tervezem, hogy akár 5 évig is maradnék a jelenlegi lakásomban. Én is szeretnék szebbet, nagyobbat és inkább sorházban, családi házban gondolkodom. Ezért teljesen értelmetlennek tartanám ha milliókat költenék olyan bútorra, ami nem is biztos, hogy az új helyre passzol. No meg nincs is miből.
Gyerekmunka
Egyik kedvenc elgondolkodtató poénom a Jóbarátokból amikor Phibee kijelenti egy bundára, hogy ő ugyan nem venne fel olyan ruhát, amihez állatok véretapad, majd felkap magára egy műszálas dzsekit. Ekkor Chandler megszólal: jobb is az ha filippinó gyerekekk könnyei tapadnak hozzá.
Van a dologban valami, csak nem szabad átesni a ló túloldalára. Annak idején az Adidas-t támadták, hogy a közelkeleten gyerekek varják össze a focilabdákat. A válasz elgondolkodtató volt: náluk a gyermekek szervezetten, emberi körülmények között rendszeres jövedelemért dolgoznak, ami persze rossz. Viszont az sokkal roszab lenne ha nem dolgozhatnának és ki tudja milyen körülmények között milyen "munkára" kényszerűlnének, vagy éheznének.
Amikor ma valaki 2 ezresért az egyik hipermarketben vesz egy egyszerű dzsekit, akkor bizony nem gondol bele, hogy ha levonja a szállítási költséget, az áruház lánc rezsijét, felosztott költségeit, az anyag költséget, akkor kiderül, hogy azt valaki bizony éhbérért csinálta valahol.
Igazságos az lenne ha a harmadik világban is olyan béreket fizetnének ezeknek az embereknek, amiből eltarthatják gyerekeiket és akkor nem lenne gyerekmunka.
Viszont nem lenne 2 eFt-os dzseki, sőt 20 eFt-os márkás dvd lejátszó sem!
gordon314.fw.hu
Szása, egyszerűen:
Szása:
Gratulálok, tényleg igényes emberre vallanak a fotók, és ugye -többek között- a sok apró részletbôl lesz a makulátlan mozi is
A szônyegen pedig remek "hangfogó", az biztos, hogy jó szolgálatot tesz -az esztétikai élményt erôteljesen felhozza
Atry:
Valami ilyesmi
Egyébként telibe találtad:a Harcosok KLubja azon bizonyos jelenete felém is tükröt mutatott, azóta le is cserélôdött jópár ikea elem, bár addig sem volt észveszejtôen sok.
Ezen kívül pár hónapja láttam a közszolgálati tv-ben természetesen éjszaka egy m?sort az ikea harmadik világ gyerekeihez való kötôdéseirôl (gyermekmunka -persze letagadva), és ez maradandó hangulatot hagyott bennem.
Ellenben vitathatatlan a szervezettsége, kompaktsága, praktikuma, sok esetben az ára (ez persze pont az olcsó munkaerô miatt jön a képbe, ügyes marketingesek miatt úgy megspékelve, mintha a saját magad összerakása lenne a jelentôs spórolási tétel a számlán).
Érvek mellette, és ellene...
Ajsa, Arty
Köszönöm
Szasa
Gyönyörű a lakás és sok szép fa akusztikailag is biztos jót tesz a panelnek!
Bele se merek gondolni mennyi pénzbe és munkába lehet! Az eredmény viszont magáért beszél.
Ami még feltűnt és szörnyen fontos, hogy a sötétítő függönyünk azonos anyagból van .
A Q7 megmondom őszintén szerintem sok egy ekkora szobába. Nem szokott búgni néha mélydús zenénél? (A mélyhangokat sajnos nem igazán lehet otthoni körülmények között hatásosan csillapítani. Még a drága, termetes sarokba rakható diffuzorok is kb 50 Hz felett csillapítanak hatásosan.)
gordon314.fw.hu
Az egész úgy kezdődött, ...
Hát igen.
Végre egy példa, hogy nem csak ikeában lehet gondolkodni. (elnézést aki tőlük vásárol, de ez magam felé is kritika: kanapé, kisasztal, pöang, stb ... - jol irtam MV3 ? ) - Mindig beugrik a Harcosok Klubja egyik jelenete ...
Túl közönséges lenne, ha azt mondanám: k*rvaszép ? Nem vagyok költő, hogy szavakba öntsem, mit is gondolok a lakásodról, de körülbelül ez a szó fejez ki jól.
Talán egyvalamit azért megemlitenék, a szőnyeg. Azt legszivesebben felgyujtanám - nem szeretem a mintásat(persze, ez is izlés dolga). Ezen kivül ... keresek, keresek... de minden úgy tökéletes, ahogy van. Gratulálok.
Számomra ez volt eddig a Házimozi of the "Saját készítésű képek" Topic '04
Gordon: először a Te állványaidat akartam dicsérni, de mondom előbb azért végiggörgetem felfelé a topikot ... és megláttam szásáét ... nade, végül eszembe jutott a te remekmüved is :) - grat!
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Nagyon jó és szép rendszer!!! Teccik, hogy elég igényesen van minden megcsinállva a szobában. Bár én annyira nem rajongok a fa bútorokért, inkább a modernebb fém,üveg,kő felé hajlok, de ez a szoba nagyon jó lett. Max a TV nekem egy kicsit kifogásolható, de a rendszered többi része faxa.
Gratulálok!
Egyedi, igényes, ízléses, kiváló Joggal lehetsz büszke a cuccodra. Esetleg egy 92-es Acuity TV-t tudnék még elképzelni update-nek, de ez a szett még így is bőven átlagon felüli.
Ami azt illeti, én egy max. 100 centis plazmát gondoltam még beszerezni (az még pont el is férne az állványon), de szigorúan azután, hogy visszafizettem a lakásra felvett hiteleimet. Vagyis: tizenöt év múlva :-)
Fantasztikusak a polcok + ajtó!
Gratulálok!
tényleg egy aláírást plíz
system
Szása, nagyon szépek... Ez az ajtó meg... Gratulálok!
Köszönöm :-)
Most láttam, már másfél éve vagyok regisztálva nulla hozzászólással :-))
A régi rendszeremet nem volt merszem fényképezgetni.
Csinálhatnál aláírást. Én így nem találom ki, ez melyik erősítö... 38..?
Nem tom, hogy kell.
Amúgy Denon AVR-3805.