Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Veszteségmentes hangtömörítés
Sziasztok!Az normális, hogy az EAC minden minden számot külön mappába nyom? Ha nem, mit állítottam be rosszul?
Senki?
Sziasztok!Tudtok vmi progit, amivel bitre pontosan össze tudok hasonlítani két audiofájlt?
Arra vagyok kíváncsi, h mennyire pontosan lehet rippelni egy audiocd-t.
(rippelésnél ugye van vmi hibajavítás a cd olvasásakor?!)
Köszi!
Üdv,
Teasüti
Total commander
Elvileg ha bitre pontosan ugyanazt rippeled, ugye ugyanazt a méretet kell látnod mindkét file-nél.
Ha pl EAC (exact audio copy) rip-et készítesz, akkor elvileg tényleg azt kapod vissza ami a lemezen található, különféle cd lejátszókkal grabbelve is, tehát ezeknek a méreteknek meg kell egyeznie. Egy eac rip mondjuk legalább fél óra-óra.
Sima rippelésnél, vagy zene lejátszásnál van "hibajavítás", így előfordulhat, hogy változnak az adatok...
Szerk: Elkészült az új lossless listám, priviben lehet érdeklődni.
Igen, köszönöm a választ!
Utána nyomoztam a témában és magam is rátaláltam az EAC-re, mostantól ez a nonplusz-ultra grabber progim. Bár jópár dolog ismeretlen számomra és súgója sincs.
A méretek összehasonlítása nekem is eszembe jutott, de aztán elvetettem:
mivan akkor ha leolvastuk az összes bitet, csak éppen nem egyeznek a cd-n találhatókkal? Mondjuk néhol az egyik 0 heylett 1-et olvasott, stb.
Az EAC a megoldás mindenre.
Compare wave - ezzel az opcióval két wav file-t könnyedén össze tudsz hasonlítani, pontosan megmondja, hogy hol és mi az eltérés, de azt nem, hogy melyik a "jobb". Elvileg tud olyat is a secure módban, hogy összehasonlítja a grabbelési adatot más, ugyanezen zenefájl grabbelésénél kapott paraméterekkel, és ezzel "validálja" a dolgot, de ilyet én még nem csináltam.
A compare wave-vel ki tudod sakkozni, hogy melyik sebességen illetve melyik optikai meghajtóddal grabbelj (ha sokszor egymás után grabbelve az adott track-et nem találsz különbséget, akkor jó úton vagy.
Upp az EAC-nak!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Sziasztok!Tudtok vmi progit, amivel bitre pontosan össze tudok hasonlítani két audiofájlt?
Köszi!
Üdv,
Teasüti
Total commander
Elvileg ha bitre pontosan ugyanazt rippeled, ugye ugyanazt a méretet kell látnod mindkét file-nél.
Ha pl EAC (exact audio copy) rip-et készítesz, akkor elvileg tényleg azt kapod vissza ami a lemezen található, különféle cd lejátszókkal grabbelve is, tehát ezeknek a méreteknek meg kell egyeznie. Egy eac rip mondjuk legalább fél óra-óra.
Sima rippelésnél, vagy zene lejátszásnál van "hibajavítás", így előfordulhat, hogy változnak az adatok...
Igen, köszönöm a választ!
Utána nyomoztam a témában és magam is rátaláltam az EAC-re, mostantól ez a nonplusz-ultra grabber progim. Bár jópár dolog ismeretlen számomra és súgója sincs.
A méretek összehasonlítása nekem is eszembe jutott, de aztán elvetettem:
mivan akkor ha leolvastuk az összes bitet, csak éppen nem egyeznek a cd-n találhatókkal? Mondjuk néhol az egyik 0 heylett 1-et olvasott, stb.
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
-
Vendég
Sziasztok!Az normális, hogy az EAC minden minden számot külön mappába nyom? Ha nem, mit állítottam be rosszul?
Az EAC nem normális maga
Én már nem is használom, állandóan valami hülyeség van vele...
Sziasztok!
Az normális, hogy az EAC minden minden számot külön mappába nyom? Ha nem, mit állítottam be rosszul?
Köszi!
Üdv,
Teasüti
Total commander
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Sziasztok!
Tudtok vmi progit, amivel bitre pontosan össze tudok hasonlítani két audiofájlt?
Köszi!
Üdv,
Teasüti
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
Megoldottam.. Köszi! Le kellett cserélni a fájlokhoz tartozó matricákat is (vagy minek nevezzem őket ja IKONOKat....)
LAssanként jöhecc egy sörrel a szerencséd, hogy nem szeretem a sört...
Egészségedre!
-
Vendég
Megoldottam.. Köszi! Le kellett cserélni a fájlokhoz tartozó matricákat is (vagy minek nevezzem őket ja IKONOKat....)
LAssanként jöhecc egy sörrel a szerencséd, hogy nem szeretem a sört...
-
Vendég
Probléma adódott! Az mp3 fájlokat szereném a winamp-al lejátszani-szeretem ezt a programot- de valahogy a jetaudio átvette az irányítást és ő nyitja az mp3 fájlokat.Hiába társítom vissza a fájlokat egy lejátszás után ha a következő mp3 fájlt megnyitom akkor a jetaudió lép színre. Mi a teendő ,hogyan lehet megoldani ezt a problémát?.
Két féle módon
1. megtartod a Jetaudiot (én amúgy már csak ezt használom mindenre, még az alapértelmezett DVD játszó is a Jetaudio álam)
2. A Jetaudio filetársítás menüjében kiveszed az MP3-tól a pipát és akkor nem ez a progi fogja akarni nyitnei megfele
Vagy pedig a Sajátgép-eszközök - Mappa beállításai-File tipusok- társítás-nál megoldod...
De tartom, hogy Jetaudio
Probléma adódott! Az mp3 fájlokat szereném a winamp-al lejátszani-szeretem ezt a programot- de valahogy a jetaudio átvette az irányítást és ő nyitja az mp3 fájlokat.Hiába társítom vissza a fájlokat egy lejátszás után ha a következő mp3 fájlt megnyitom akkor a jetaudió lép színre. Mi a teendő ,hogyan lehet megoldani ezt a problémát?.
Szerintem felesleges konvertálgatni, ha cd írás a cél: Burrrn
Minden audiót ki tud írni.
TV: Panasonic TX-29PX20 DVD: Panasonic DVD-S47/LG RH-177, VHS: Samsung SV-621X, SND: Jazz DE 007/Genius HT5.1 LP: Pioneer PL-6/Ortofon OM5, AMP: Onkyo A-9210, CD: Philips CD618, SP: Orion HS-280, MC: Orion SM-1025/Aiwa AD-F220, FM: Orion ST-1025
Nálam 8x .Idáig ódzkodtam a flac fájloktól, most már ez sem gond.
A program magyarítva. Akinek kell a program annak elküldök mindent cakk-pakk.
Az Eac programmal lehet akár 1x sebességgel is írni(1x sebesség választható a felajánlott listából).Ja, honnét töltsem le a nyelvi csomagot? Honlapjáról? Megmondom őszintén a programot edk kadhálózatról szedtem le... Ami azt jeleni tudod...szóval lehet nem lesz így jó a nyelvi csomag , de azért próbálkozom hátha.
-
Vendég
Jetaudiót hogy lehet finomhangolni értem itt a legjobb minőség elérését. Ami furcsa ennél a programnál, az hogy a legkisebb írási sebesség 8x-os. Gond ez?
A Jetaudio-hoz van magyar nyelvi csomag, töltsd le azt is, sokat segít
Amúgy nem gond a 8x írás, meg valószinű az íród nem tud kisebb sebességet.
Ha én a külső 1000 éves Teac CD írómmal írok, ott a Jetaudio felajánlja az 1x -t is mert az olyat is tud.
A végeredmény pedig:
Na szóval. Lacy köszi a tippet. Odáig jutottam, hogy átkonvertáltam a falc fájlt Monkeys Audio ape fájllá. Ezt pedig kicsomagoltam az Eac programmal, ami már kezelte ezt a formátumot. Jelentem, trackokra van bontva a fájl. Ezt már EAC program "cue sheet" betöltésével lemezre lehet írni. Még egy kérdésem lenne, Jetaudiót hogy lehet finomhangolni értem itt a legjobb minőség elérését. Ami furcsa ennél a programnál, az hogy a legkisebb írási sebesség 8x-os. Gond ez?
-
Vendég
Ha egyszer ott van hozzá a CUE file, akkor minek manuálisan darabolni?
Mert valamiért az EAC nem nyitja meg neki... (én amúgyse szeretem szerintem egy vacak)
Próbálhatod még a Nero-val megnyitni
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11305
- Kapcsolat:
Ha egyszer ott van hozzá a CUE file, akkor minek manuálisan darabolni?
Hogyan tudnám kitömöríteni ezt az anyagot? Elvileg EAC programmal csinálták a log fájl szerint. Eaccal nem megy, próbáltam a Monkey s-el de azzal sem megy a kitömörítés. Ötlete valakinek?
Ha jól látom flac a kódolás, azt pl a Jetaudio-val is meg tudod oldani Meg sok másfélét is
Igaz, ha azzal csomagolod ki, akkor egyben lesz az egész, de azt már el tudod bármilyen hangszerkesztő progival (SoundForge, vagy Nero Wave edito) számokra bontani.
Hogyan lell azokkal trackokra bontani, még sosem próbáltam őket. Most elöször letöltöm amiket írtál, majd megpróbálom kicsomagolni az anyagot.
-
Vendég
Hogyan tudnám kitömöríteni ezt az anyagot? Elvileg EAC programmal csinálták a log fájl szerint. Eaccal nem megy, próbáltam a Monkey s-el de azzal sem megy a kitömörítés. Ötlete valakinek?
Ha jól látom flac a kódolás, azt pl a Jetaudio-val is meg tudod oldani Meg sok másfélét is
Igaz, ha azzal csomagolod ki, akkor egyben lesz az egész, de azt már el tudod bármilyen hangszerkesztő progival (SoundForge, vagy Nero Wave edito) számokra bontani.