Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
Re: Foobar2000
@severance:
Ha valami új oprendszerrel kísérletezek, az első, amit felrakok, a TC és a BootIce.
A winRE.wim az csak egy képfájl, még nem telepítő. Ha érdekel, itt találsz egy .ISO-t.
Kiírod egy UFD-re, elindítod a rendszered róla, a meglévő dolgokat nem bántja, nem ír
sehova. Tanulmányozhatod, miről is van szó.
Ha valami új oprendszerrel kísérletezek, az első, amit felrakok, a TC és a BootIce.
A winRE.wim az csak egy képfájl, még nem telepítő. Ha érdekel, itt találsz egy .ISO-t.
Kiírod egy UFD-re, elindítod a rendszered róla, a meglévő dolgokat nem bántja, nem ír
sehova. Tanulmányozhatod, miről is van szó.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Elkezdtem kibontogatni a W10 installációs csomagjában jól eldugott WinRE telepítőt, és teljesen ledöbbentett, hogy 2,5GByte a mérete, mikor a Win7 PE még 700MByte sem volt. Remélem ez legalább jól működik.
Én is WinAMP-pal kezdtem, még saját skin-t is csináltam neki: kiváló és szerethető program volt az is - sőt, igazából még mindig fent van a gépemen, az mp3 kiterjesztés alapértelmezett programjaként. Nagyon ritka az olyan program, ami tényleg olyan, hogy "kitalálja a gondolataimat", azaz ha van egy áhított funkció, egész biztosan benne van, csak utána kell járni. (A foobar mellett kapásból a Total Commandert tartom ilyennek, aminek szintén egy magányos zseni a fejlesztője.) A JRiver nem az én logikámat követi, a HQ playert pedig azután dobtam, hogy lefagyott. Talán még a MusicBee említhető, bár rég nem foglalkoztam vele.La_Valse írta: ↑2025.01.29., szer. 00:42Valamikor winamppal kezdtem, az is Pawlowski volt, majd jött a foobar2000. Azután kiegészült a JRiverrel.
Ezekhez csatlakozott mostanra a HQPlayer. Sok egyebet is kipróbáltam, amikre már alig emlékszem, felejtősek voltak.
Azt viszont nem értem, miért tiltotta ki a ks modult mondván, hogy mára elavult, nem használatos.
Az oprendszer megválasztása, kialakítása sok időráfordítást, tudást igényel. Jelenleg RAM-ban futó winRE alapú dolgozik.
Ha valami fapados, nem zavar, a kényelem sem izgat túlzottan, csak jó legyen a hang.
A kernel streaming nálam néha akadozott, flac-oknál fagyott, emiatt nem használtam. A foobar esetében kényszerűen megálltam a v1.6.17-nél, mert van egy, már nem fejlesztett foobarCon nevű android távirányító applikáció, ami magasabb verziók esetében már csak korlátozva kezeli a foobart. De mivel nem találok számomra hasznos újdonságot a magasabb verziókban, nem izgatom magam ezen. Ami baromira hiányzik nekem a foobarból, az az előző/következő albumra ugrás lehetősége: ezt még egy leggagyibb autórádió is tudja, érthetetlen, hogy ez a komoly program nem képes rá.
Köszönöm a tippet, ki fogom próbálni a WinRE környezetet is. A WinPE és a mindenféle maszek "tiny" oprendszer csomagok nem váltak be nekem, sajnos.
Valamikor winamppal kezdtem, az is Pawlowski volt, majd jött a foobar2000. Azután kiegészült a JRiverrel.severance írta: ↑2025.01.28., kedd 21:05Ha most nem írtál volna ebbe a topikba és nem dobta fel volna a rendszer, komolyan észre se veszem, hogy van ilyen :-O
Számomra egyrészt érthetetlen, hogyan lehetséges az, hogy nem toronymagasan ez a No.1 audiofil zenelejátszó program? Másrészről viszont sajnos érthető, ha arra gondolok, hogy nincs nyelvválasztás, meg hogy első telepítéskor milyen iszonyat fapados, és még nekem, aki cca. 30 éve megszállott PC felhasználó is évekbe telt, amíg kialakítottam a saját rendszeremet. (Ammi még ha lassabban is, még manapság is változik: legutóbb például azt nyomoztam ki, hogyan lehet távirányítással több equalizer beállítás között váltani :-)
Ezekhez csatlakozott mostanra a HQPlayer. Sok egyebet is kipróbáltam, amikre már alig emlékszem, felejtősek voltak.
Azt viszont nem értem, miért tiltotta ki a ks modult mondván, hogy mára elavult, nem használatos.
Az oprendszer megválasztása, kialakítása sok időráfordítást, tudást igényel. Jelenleg RAM-ban futó winRE alapú dolgozik.
Ha valami fapados, nem zavar, a kényelem sem izgat túlzottan, csak jó legyen a hang.
(Véletlenül 2x küldtem.)
Ha most nem írtál volna ebbe a topikba és nem dobta fel volna a rendszer, komolyan észre se veszem, hogy van ilyen :-O
Számomra egyrészt érthetetlen, hogyan lehetséges az, hogy nem toronymagasan ez a No.1 audiofil zenelejátszó program? Másrészről viszont sajnos érthető, ha arra gondolok, hogy nincs nyelvválasztás, meg hogy első telepítéskor milyen iszonyat fapados, és még nekem, aki cca. 30 éve megszállott PC felhasználó is évekbe telt, amíg kialakítottam a saját rendszeremet. (Ammi még ha lassabban is, még manapság is változik: legutóbb például azt nyomoztam ki, hogyan lehet távirányítással több equalizer beállítás között váltani :-)
Ez nem újkeletű, igazából régi panel az öregnél. Én WASAPI-t használok Windows 7 alatt (ezt a lehetőséget ugye maga a Microsoft tette az oprendszerébe), és nem tudok egyetérteni azzal, hogy a hangrendszer kikerülése ne javítana a hangminőségen.
A hónap elején Peter Pawlowski, a foobar2000 szerzője új ASIO Output beépülőt publikált. Érdekes megjegyzést fűzött hozzá.
"Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez az összetevő olyan rendszerekhez készült, ahol az ASIO az egyetlen elérhető
kimeneti módszer. Erősen ajánlott az alapértelmezett kimeneti módok használata az ASIO helyett.
A népszerű "audiofil" állításokkal ellentétben az ASIO használatának NINCSENEK előnyei a zenelejátszás minőségét
illetően, míg az ASIO illesztőprogramok hibái súlyosan ronthatják a teljesítőképességet."
"Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez az összetevő olyan rendszerekhez készült, ahol az ASIO az egyetlen elérhető
kimeneti módszer. Erősen ajánlott az alapértelmezett kimeneti módok használata az ASIO helyett.
A népszerű "audiofil" állításokkal ellentétben az ASIO használatának NINCSENEK előnyei a zenelejátszás minőségét
illetően, míg az ASIO illesztőprogramok hibái súlyosan ronthatják a teljesítőképességet."
- tamagucci
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok!
Ezt próbálta már valaki, esetleg megosztaná tapasztalatait?
Trifield LR→LRC Dekóder DSP 1.1.4
THX
Ezt próbálta már valaki, esetleg megosztaná tapasztalatait?
Trifield LR→LRC Dekóder DSP 1.1.4
THX
- Bohi011
- Nincs visszaút
- Értékelés: 2
Pár éve a win hetesre simán felraktam ez a 10-es rohadvány! Köszi! 

- fenyő
- V.I.P.
- Értékelés: 87
Ha a components-ek nél úgy, ahogy az asio-t, feltelepíted a:
Kernel Streaming Output
Wasapi Output Support
akkor még kisérletezhetsz a Device kiválasztásánál, hogy ugyan az a DAC hogyan szól a különböző
lehetőségek között.
Ezen kívül még ajánlatos components:
DSD Processor
DVD-Audio Decoder
Super Audio CD Decoder
Monkey's Audio Decoder (ha flac-on kívül APE is van)
Kernel Streaming Output
Wasapi Output Support
akkor még kisérletezhetsz a Device kiválasztásánál, hogy ugyan az a DAC hogyan szól a különböző
lehetőségek között.
Ezen kívül még ajánlatos components:
DSD Processor
DVD-Audio Decoder
Super Audio CD Decoder
Monkey's Audio Decoder (ha flac-on kívül APE is van)
- Bohi011
- Nincs visszaút
Az hogyan lehet,hogy nincs kimenet opció? A Dacot sem tudom igy meg keresni.
- Bohi011
- Nincs visszaút
Köszi! Király vagy! Holnap folytatom. 

- Bohi011
- Nincs visszaút
Igen, de nem jelenik meg a kimenet lehetőség.
- fenyő
- V.I.P.
- Értékelés: 87
Ha Windows-odra feltelepítetted a progit, akkor nyisd meg a foobart.
Menü-File-Preferences-Playback-Output-Asio --megnyitod
ott az ablakban megjelenik - és kiválasztod. Ennyi!!
- Bohi011
- Nincs visszaút
Sziasztok! Foobar 2000-be installálnám az Asio4all progit. De csak a fájlban csak egy url cím két ddl fájl meg egy unist fájl van.Exe fájlt nem látja a Foobar. Mi lehet a probléma?
Foobar2000
Szia!
Egy Red Baron-t.
Nem igazán értem a kérdést
Foobar2000
@rozsad
Te aztán bátor ember vagy. Melyik kitet kötötted az Amanero klón után?
Foobar2000
http://www.audioland.hu/index.php?optio ... &Itemid=88
Szia!Köszi a linket,de sajnos már rég tulvagyok rajta. Annyit sikerül elérnem, hogy a device-nál már látom a combo asio drivert,de a hiba továbbra is ugyanaz. Nem indul el a lejatszas es maradt a hiba üzenet.
Üdv.
- study
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 47
Foobar2000
Sziasztok!
Infót és segítséget szeretnék kérni. Most ismerkedem a pc zenehallgatással.
Össze barkácsoltam egy Usb dac kit-et I2S a bemenet. Van hozzá egy Amanero clone. Diver az Amanero oldaláról letöltöttem.
Problémám:
Foo 2000 kimenetén ki tudom választani a Amanero combo drivert, a chanel mapping-ban színtén látom, de üres minden és nem szerkeszthető.
Nem tudom hogy ez normális?
A asio4all-ban csak a hangkártyát látom.
Kellene usb-t vagy valamit látnom?
Ha kimenet all4-re van állítva elindítja a lejátszást, ha az amanero-t választom ki azt a hiba üzenetet kapom , hogy a diver nem lett inicializálva .
Már többször töröltem és újra telepítettem mindent. Így sajnos nem tudom eldönteni , hogy a dac működik vagy sem...
Mi lehet a probléma, mit kell beállítani vagy telepíteni?
Köszönöm a segítséget.
Üdv.
http://www.audioland.hu/index.php?optio ... &Itemid=88
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
Foobar2000
Sziasztok!
Infót és segítséget szeretnék kérni. Most ismerkedem a pc zenehallgatással.
Össze barkácsoltam egy Usb dac kit-et I2S a bemenet. Van hozzá egy Amanero clone. Diver az Amanero oldaláról letöltöttem.
Problémám:
Foo 2000 kimenetén ki tudom választani a Amanero combo drivert, a chanel mapping-ban színtén látom, de üres minden és nem szerkeszthető.
Nem tudom hogy ez normális?
A asio4all-ban csak a hangkártyát látom.
Kellene usb-t vagy valamit látnom?
Ha kimenet all4-re van állítva elindítja a lejátszást, ha az amanero-t választom ki azt a hiba üzenetet kapom , hogy a diver nem lett inicializálva .
Már többször töröltem és újra telepítettem mindent. Így sajnos nem tudom eldönteni , hogy a dac működik vagy sem...
Mi lehet a probléma, mit kell beállítani vagy telepíteni?
Köszönöm a segítséget.
Üdv.
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
Foobar2000
Van abban ráció, amit írtál. Sokkal több lehetőség adódik, ha előbb DXD-t csinálunk,
és onnan vissza 24/88.2-re.
Találtam egy ezzel foglalkozó cikket, Archimago 2015 április 15-ei blogbejegyzését.
Ugyanő az iZotope RX4-re "esküszik", de ez a lényegen nem változtat. Ja és a foobar
plugin is jóval régebbi.
Hát van egy-két érdekes ábra. Számomra meglepetés, a jRiver jó szereplése. Egy hozzászólásra
adott válaszban emlegetik a SoX-et is.
Valamiféle szűrés kell, mert anélkül elég "szőrös" a jel. A brick-wall meredekségű
viszont rontja az impulzus átvitelt, további lengéseket okoz. A fene se igazodik itt el.
Tegnap én is megtaláltam ezt az írást. Lehet, hogy jriverrel konvertálok, mert a foo sacd-hez nem találtam egybehangzó állásfoglalást.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Foobar2000
Régebben olvastam valahol, hogy a foo_input_sacd-t érdemes 352khz-re állítani, majd SoX-al ezt lekonvertálni 88khz-re. Sajnos már nem találom a cikket.
Az sem világos, hogy DSD2PCM mode: Multistage Floating Point, Multistage Double-Precision, Direct Floating Point és Direct Double-Precision közül melyik módot érdemes használni a legjobb minőség eléréséhez. (a Directek 30khz-től vágnak is)
Van abban ráció, amit írtál. Sokkal több lehetőség adódik, ha előbb DXD-t csinálunk,
és onnan vissza 24/88.2-re.
Találtam egy ezzel foglalkozó cikket, Archimago 2015 április 15-ei blogbejegyzését.
Ugyanő az iZotope RX4-re "esküszik", de ez a lényegen nem változtat. Ja és a foobar
plugin is jóval régebbi.
Hát van egy-két érdekes ábra. Számomra meglepetés, a jRiver jó szereplése. Egy hozzászólásra
adott válaszban emlegetik a SoX-et is.
Valamiféle szűrés kell, mert anélkül elég "szőrös" a jel. A brick-wall meredekségű
viszont rontja az impulzus átvitelt, további lengéseket okoz. A fene se igazodik itt el.