Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mono hangból "sztereót"

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Mono hangból "sztereót"

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Steinberg Wavelab kezeli azt a formátumot, ha jól emlékszem.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

Mono hangból "sztereót"

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Akkor először azt konvertáld át

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Mono hangból "sztereót"

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Azt is leírtam...Tmpgenc-el vagy hasonlóval kettészeded a videofájlt, a hangot behívod egy hangszerkesztő progiba (Sound forge, vagy Nero wawe editor) a meglevő hangsávot kijelölöd, és átmásolod a másik csatornára és ugy elmented, aztán összefűzöd a képpel ismét, és kész...

Az a gond, hogy 48 KHz-es az mp2 file-om, és a Nero Wave Editor helyből megkattantan tőle, azt mondja hibás formátum.

Vendég

Mono hangból "sztereót"

Azt is leírtam...
Tmpgenc-el vagy hasonlóval kettészeded a videofájlt, a hangot behívod egy hangszerkesztő progiba (Sound forge, vagy Nero wawe editor) a meglevő hangsávot kijelölöd, és átmásolod a másik csatornára és ugy elmented, aztán összefűzöd a képpel ismét, és kész...

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

Mono hangból "sztereót"

Ha egy Y kábellel a hangot mindkét csatornába bekötöd, akkor máris megoldódott a dolog, a bevitelkor.

Már tudom mit felejtettem el. :box:

Most már csak az a kérdés, hogy milyen progival tudom majd ezt kétoldalivá tenni, mert a szerkesztést nincs kedvem újracsinálni.

Vendég

Mono hangból "sztereót"

Ha egy Y kábellel a hangot mindkét csatornába bekötöd, akkor máris megoldódott a dolog, a bevitelkor.
Ha már kész, akkor kissé gázosabb.
A progit nem ismerem, (én Ulead-ozom) de ha a hangot beteszed egy hangszerkesztő progiba( pl. Sound forge, vagy a Nero wawe editorba), és ott a meglevő csatorna hangját kijelölöd, és beilleszted másolással a másik - süket- csatornába, akkor máris mindkét oldalon lesz hangod.
Arra viszont nincs ötletem, hogy a meglevő láncban hogyan lehetne duál monosítani...

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

Mono hangból "sztereót"

A cím rossz, természetesen nem sztereóvá akarom alakítani, hanem azt szeretném elérni, hogy a jobb és bal hangszóróból is ugyanaz szóljon. Jelen pillanatban csak a bal oldali szól és ez nagyon zavaró.

Talán az évvégi hajtás szívta ki az eszem, de nem megy olyan dolog, amit máskor simán meg tudtam oldani.

Adott egy ősrégi VHS-C mono kamerával rögzített felvétel, amit bedigiztem egy digitális kamera és a Pinnacle Studio Plus 9.4-es program segítségével oly módon,hogy a mono kamerát összeköttem a digitálissal és azt a PC-vel. A hang mono lett az aviban is és később az aviból készült mpg file-ban is. Az elkészült mpg file-t a TMPGenc DVD Authorral szoktam DVD-re írni.

A nyáron már csináltam hasonlót és akkor minden különösebb erőfeszítés nélkül ment a dolog. Emlékszem valamit trükköznöm kellett akkor is, de a végén mindkét csatorna szólt. Az a baj, hogy már nem emlékszem, hogy mit csináltam akkor, most meg már úgy tűnik, hogy mindent kipróbáltam, de a hang marad mono.

Valami ötlet?

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”