Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD iras

Vendég

DVD iras

Hozzászólás Szerző: Vendég »

O.K. 1 gigás memóriák már vannak. Lehet, hogy nincs is olyan messze az aranykor?
Kösz a csevejt:
Doki

Vendég

DVD iras

Doki:

Azért a veszély fenn áll az ezüst korongoknál is.

Pl.: a műanyag elöregszik. Ebből fakadóan hajszálrepedések keletkeznek a mi együtt jár a jelhordozó felület oxidációjával. Ami még rosszabb is lehet mint egy kissé zajosabb vagy itt ott sérült szalag.

Én nem mondom azt, hogy a DVD rosszabb, de mind a kettő jelhordozónak megvan az előnye és a hátránya is.

Az igazán nagy áttörés majd a chipkártyás videotechnológia lesz. Vagy már van is csak a DVD életciklusa még most tart a csúcs felé.

Amikor az a 9.4 vagy a 18.8 Gb ott figyel egy bankkártya méretü plasztikba ültetve. Bedugod a lejátszóba vagy a rekorderbe és nincs pozicionálás, nincs felpörgés .... semmi, de semmi csak élvezed a mozit.

Üdv.: INF

Vendég

DVD iras

Informer:
Persze, igaz, de gondolj csak bele: a szalaggal a lejátszás ideje alatt közvetlen kapcsolat van a fej és a vezetogörgok között, tehát a sérülés veszélye még egy jó mechanikánál is sokkal nagyobb, mint a lemez esetében, ahol ugye...Lásd drop-out és társai. Az is igaz, hogy a digitális jelfeldolgozás pont a drop-outra a legérzéketlenebb. Ráadásul csak annyit: nem hiszem, hogy a szalag 20 év múlva is szalag, és nem mállik le róla az emulzió az adatokkal együtt.
üdv: Doki

Vendég

DVD iras

És ahogy megnéztem a Te DVD lejátszód a DVD-R, DVD-RW valamint a DVD+RW szabványokat támogatja.

Vendég

DVD iras

Alapvetően két szabványról van szó. Az egyik a Recordable DVD Council (Hitachi, Pioneer, Panasonic, stb.) a másik a DVD+RW Alliance (Philips, HP, Sony stb.) társaság tulajdona.
Az R és az RW mindkét esetben az egyszer írható és az újraírható rövidítése.
Ha komolyabban érdekel a téma akkor itt keresgélhetsz:
http://www.dvdplusrw.org/faq/dvdplusrwfaq01.html

Vendég

DVD iras

Udv!

Most olvastam egy arlistaban ezt: DVD+RW Sony 4x/8x/12x/10x/32x - 135.000 Ft+ AFA. Talan ez mar nem is olyan veszes ar erte. Altalaban a DVD-R lemezeket minden asztali DVD olvaso tudja? Es a DVD-RW lemezeket? Mert nekem majdnem a leggagyibb SONY lejatszom van (DVP-NS300) es a VCDHELP.COM szerint ez is olvassa a DVDR, DVDRW lemezeket. Tenyleg, ha mar itt tartunk: Mi a kulonbseg a DVDR es a DVD+R, valamint a DVDRW es a DVD+RW kozott? Elore is koszi!

Vendég

DVD iras

Doki:

A szalagot tönkreteheti egy meghibásodott mechanika vagy a kíváncsi felhasználó, aki nyitogatja a kazetta szalagvédő ajtaját.
A DVD lemez pedig minden egyes alkalommal a tokból kivé vagy visszahelyezve ill. a meghajtóba behelyezéskor és kivételkor potenciális veszélyben van. A véleményem szerint egy DVD lemezt sokkal óvatosabban kell használni mint egy kazettát. Mechanikai sérüléseket okozhat egy mechanikailag meghibásodott DVD meghajtó is.

Üdv.: INF

Vendég

DVD iras

D-VHS? Hát persze, biztosan nagyon jó. Dehát pont azt veszítjük el vele, ami a DVD technikában olyan jó. Értem itt a nyelv- és feliratválasztás lehetoségét,stb. Egyébiránt ha jól csalódom, néhány filmgyártó már bejelentette, hogy D-VHS-en is kiad filmeket... Szóval mindenki válassza a neki szimpatikusabbat. Ja és a szalag ugyebár igen sérülékeny.

Vendég

DVD iras

"A külömbséget senki nem veszi észre az eredeti és az átalakitott között" Az elmúlt 5 évben semmi mást nem lehet hallani csak ezt. MP3, MPEG2, DivX stb. Sokkal kisebbek az eredetinél és észre sem lehet venni a különbséget. Ez lenne a huszonegyedik század? Csináljunk már végre normálisat ahol nem "nem lehet észrevenni a különbséget" hanem nincs is különbség!

Vendég

DVD iras

Szia Gandalf!

Te is Gandalf vagy és in is valamit ki kéne találni, mert én is ezen a néven irogatok a forumba.

Vendég

DVD iras

Hy All

Az a helyzet, hogy profi minöségben is fel lehet tenni a hosszabb filmet is, csak egy kicsit át kell dolgozni

A külömbséget senki nem veszi észre az eredeti és az átalakitott között

üdv

Vendég

DVD iras

Sajnos a lecsupaszítás sem igen jó, ugyanis a filmek 97%-a így sem fér rá egy 4,7Gb-os lemezre.
DVD írót pedig szerintem csak majd akkor érdemes venni ha majd tudni fogják írni a dual-layeres DVD-t. (lagalábbis aki filmek másolására akarja használni)
Az MPEG4-es asztali lejátszókra pedig szerintem nem kell sokat várni, max 1 év. (énszerintem)

Vendég

DVD iras

Hát a film csupaszítást meg lehet szerintem oldani mert a smartrippernél ki lehet választani hogy melyik hangsávot vegye le meg melyik feliratot szóval a pl leszeded a felesleges dolgokat akkor lehet ráfér egy dvd re de nem tuti. Vagyi ha belegondolunk egy 7 gigás filnél leveszed a a felesleges feliratot meg a hangsávot nem hiszem 2.5 giga szóval maj csak kiadják majd 200Ft ért a 9 gigás dvd-nyers lemezt egyszer... de mikor ? :smile8: majd ha 3/4 árban lesz a dvd/dvdírás akkor indul be ez az üzlet ... De az mekkora süti lesz alig várom. Ja a pioneer dvd444 tudja már a dvd-w dvd-rw ot . Igazán bépíthatnének egy 4.12 es divix kódolást valamelyik dvd lejácóba persze akkor megásnák a sírt a dvd forgalmazóknak. Bár nem érdekelne

Vendég

DVD iras

Most jelent meg a DENON 800-as DVD-je, ami már lejátsza az írott lemezeket is, és csak 110.000.- az ára. Ha azt veszem alapul, hogy 1 évvel ezelőtt 140.000.-ért vettem egy DVD lejátszót, most meg esetleg 50.000-ért lehetne eladni, akkor nem kell sokat várni a DVD-írók árának elfogadható szintre csökkenésére sem - remélem az a 2 év gyorsan elrepül )))))
Addíg is marad a VHS, aki meg annyira elkötelezett híve a minőségnek, hogy már a DVD is rossz, az minek akar másolni?

Vendég

DVD iras

JA nekem is a tekerés nem tetszik, bár ez nem egy videó magnó A cikkben szerepel hogy 12x-en is mehet a csévélés, megaztán említi azt az INDEXelési módszert, persze az nem lett kifejtve hogy pontosan mit is takar.
HAli

Vendég

DVD iras

Jean, viszont lehet hogy sokan (de Én személy szerint biztos) vállalnám a kazettázást, ha a kép nem lenne ilyen vacak, mint a mostani korongok nagyobbik részén. A fő gond itt szerintem az, hogy amíg egyelőre 1 film sem jelenik meg a D-VHS maximális minőségi kapacitásait kihasználva, addig a lejátszó fél milla... Ez pedig nagyon szerencsétlen párosítás, valljuk meg!

Vendég

DVD iras

Crybaby: a kazetta koncepcio a csevelessel bukik meg. Szerintem a technikai fejlodes a minnel kevesebb mozgo alkatresz fele halad, vagy kellene, hogy haladjon.

Vendég

DVD iras

Mindent meg lehet oldani csak az a kérdés mikor. Az is lehet, hogy lesz 9Gb-os lemez, de nem fogják írni a mostani recorderek csak a hozzá fejlesztett cuccok. Egyébként a 4.7Gb-osra 1 film sem nagyon fér fel, a 9Gb-os pont azért lenne jó, mert legalább 1 felférne.
Pl:
Armageddon: 7,28Gb
Matrix: 7,77Gb
Patriot: 7,09Gb

Esetleg
Ace Ventura II.: 4,11Gb (90 perc)

Úgyis mondhatjuk, hogy egy teljesen lecsupaszított film, egy DD5.1 hanggal, egy felirattal max 90 perc hosszú lehet. Ilyen filmet meg nagyon keveset találsz.

Vendég

DVD iras

Üdv Mindenkinek!

Szerintetek megoldható lesz egyszer a kétrétegű írás, hogy 9gb-ot is rögzíteni lehessen a korongra, ne csak 4,7?Mert ha ezt idővel tudnák írni DVD+RW meghajtók egyből más helyzet állna fel, és mondjuk két filmünk is lehetne egy lemezen.Na erről sokat vitázunk a haveri körben bár én nem értek hozzá annyira , de szerintem a 9gb-os írás nem megvalósítható!
Aki tud ez ügyben valami info-t, kérem ossza meg vekünk.

Vendég

DVD iras

NA itt a teljes cikk.
Érdemes elolvasnia ,aki még nem látta.
http://dvd.index.hu/index.php?cikkid=2018

Vendég

DVD iras

Hát van azért itt olyan akinek Denon AVC-A10SE Erősítője van, nomeg Plazmája, annak ez nem sok, valljuk be. (sajna ez nem én vagyok )
Amúgy a D-VHS-nek Pont az a lényege hogy elvileg jobb mint a DVD.
MAjd megkeresem a cikket.

Vendég

DVD iras

Ja én is ma böngésztem, és eléggé mellbevágott a dolog!
egy D-vhs-ért elkérni 600ezer HUF-ot?
Miért kerül ennyibe? Küszködnek rendesen a VHS-gyártók, pedig hamarosan a saját szarukba fognak belefulladni! Remélem! Nem adok neki 5 évet és a DVD lesz a király.

Vendég

DVD iras

Sziasztok.
Lehet hogy most nagy baromságot írok, de a JVC új D-VHS készüléke nem lehet rossz (csak az ára 500e) ráadásul 1 kazira több DVD filmet is lehet venni. Amúgy a kazi ára ha jól emlékszem olyan 7000 Ft, amúgy pont itt a DVD centeren olvastam a cikket róla, keressetek utána! Gyakorlati tapasztalat ugyan nem volt a cikkben, de amit írtak az elgondolkodtató volt. (bár megjegyzem a DVD-t szerintem már nem lehet elűzni a piacról, mégha a D-VHS jobb is, volt már erre példa, nem igaz?)
Hali

Vendég

DVD iras

Várjál még azzal a leépítéssel egy pár évet. Bár én mondjuk 5 éve nem használok kazettás magnót és kb. 3 éve VHS-t sem csak a gyerek nézi rajta a meséket.

Vendég

DVD iras

Idovel valtozni fog a helyzet (remelem). Csak igazabol az a kerdes, hogy mikor, mert a VHS-t szeretnem leepiteni a TV felvetelek szintjere.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”