Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD iras
-
Vendég
DVD iras
O.K. 1 gigás memóriák már vannak. Lehet, hogy nincs is olyan messze az aranykor?
Kösz a csevejt:
Doki
-
Vendég
DVD iras
Doki:
Azért a veszély fenn áll az ezüst korongoknál is.
Pl.: a műanyag elöregszik. Ebből fakadóan hajszálrepedések keletkeznek a mi együtt jár a jelhordozó felület oxidációjával. Ami még rosszabb is lehet mint egy kissé zajosabb vagy itt ott sérült szalag.
Én nem mondom azt, hogy a DVD rosszabb, de mind a kettő jelhordozónak megvan az előnye és a hátránya is.
Az igazán nagy áttörés majd a chipkártyás videotechnológia lesz. Vagy már van is csak a DVD életciklusa még most tart a csúcs felé.
Amikor az a 9.4 vagy a 18.8 Gb ott figyel egy bankkártya méretü plasztikba ültetve. Bedugod a lejátszóba vagy a rekorderbe és nincs pozicionálás, nincs felpörgés .... semmi, de semmi csak élvezed a mozit.
Üdv.: INF
-
Vendég
DVD iras
Informer:
Persze, igaz, de gondolj csak bele: a szalaggal a lejátszás ideje alatt közvetlen kapcsolat van a fej és a vezetogörgok között, tehát a sérülés veszélye még egy jó mechanikánál is sokkal nagyobb, mint a lemez esetében, ahol ugye...Lásd drop-out és társai. Az is igaz, hogy a digitális jelfeldolgozás pont a drop-outra a legérzéketlenebb. Ráadásul csak annyit: nem hiszem, hogy a szalag 20 év múlva is szalag, és nem mállik le róla az emulzió az adatokkal együtt.
üdv: Doki
-
Vendég
DVD iras
És ahogy megnéztem a Te DVD lejátszód a DVD-R, DVD-RW valamint a DVD+RW szabványokat támogatja.
-
Vendég
DVD iras
Alapvetően két szabványról van szó. Az egyik a Recordable DVD Council (Hitachi, Pioneer, Panasonic, stb.) a másik a DVD+RW Alliance (Philips, HP, Sony stb.) társaság tulajdona.
Az R és az RW mindkét esetben az egyszer írható és az újraírható rövidítése.
Ha komolyabban érdekel a téma akkor itt keresgélhetsz:
http://www.dvdplusrw.org/faq/dvdplusrwfaq01.html
-
Vendég
DVD iras
Udv!
Most olvastam egy arlistaban ezt: DVD+RW Sony 4x/8x/12x/10x/32x - 135.000 Ft+ AFA. Talan ez mar nem is olyan veszes ar erte. Altalaban a DVD-R lemezeket minden asztali DVD olvaso tudja? Es a DVD-RW lemezeket? Mert nekem majdnem a leggagyibb SONY lejatszom van (DVP-NS300) es a VCDHELP.COM szerint ez is olvassa a DVDR, DVDRW lemezeket. Tenyleg, ha mar itt tartunk: Mi a kulonbseg a DVDR es a DVD+R, valamint a DVDRW es a DVD+RW kozott? Elore is koszi!
-
Vendég
DVD iras
Doki:
A szalagot tönkreteheti egy meghibásodott mechanika vagy a kíváncsi felhasználó, aki nyitogatja a kazetta szalagvédő ajtaját.
A DVD lemez pedig minden egyes alkalommal a tokból kivé vagy visszahelyezve ill. a meghajtóba behelyezéskor és kivételkor potenciális veszélyben van. A véleményem szerint egy DVD lemezt sokkal óvatosabban kell használni mint egy kazettát. Mechanikai sérüléseket okozhat egy mechanikailag meghibásodott DVD meghajtó is.
Üdv.: INF
-
Vendég
DVD iras
D-VHS? Hát persze, biztosan nagyon jó. Dehát pont azt veszítjük el vele, ami a DVD technikában olyan jó. Értem itt a nyelv- és feliratválasztás lehetoségét,stb. Egyébiránt ha jól csalódom, néhány filmgyártó már bejelentette, hogy D-VHS-en is kiad filmeket... Szóval mindenki válassza a neki szimpatikusabbat. Ja és a szalag ugyebár igen sérülékeny.
-
Vendég
DVD iras
"A külömbséget senki nem veszi észre az eredeti és az átalakitott között" Az elmúlt 5 évben semmi mást nem lehet hallani csak ezt. MP3, MPEG2, DivX stb. Sokkal kisebbek az eredetinél és észre sem lehet venni a különbséget. Ez lenne a huszonegyedik század? Csináljunk már végre normálisat ahol nem "nem lehet észrevenni a különbséget" hanem nincs is különbség!
-
Vendég
DVD iras
Szia Gandalf!
Te is Gandalf vagy és in is valamit ki kéne találni, mert én is ezen a néven irogatok a forumba.
-
Vendég
DVD iras
Hy All
Az a helyzet, hogy profi minöségben is fel lehet tenni a hosszabb filmet is, csak egy kicsit át kell dolgozni
A külömbséget senki nem veszi észre az eredeti és az átalakitott között
üdv
-
Vendég
DVD iras
Sajnos a lecsupaszítás sem igen jó, ugyanis a filmek 97%-a így sem fér rá egy 4,7Gb-os lemezre.
DVD írót pedig szerintem csak majd akkor érdemes venni ha majd tudni fogják írni a dual-layeres DVD-t. (lagalábbis aki filmek másolására akarja használni)
Az MPEG4-es asztali lejátszókra pedig szerintem nem kell sokat várni, max 1 év. (énszerintem)
-
Vendég
DVD iras
Hát a film csupaszítást meg lehet szerintem oldani mert a smartrippernél ki lehet választani hogy melyik hangsávot vegye le meg melyik feliratot szóval a pl leszeded a felesleges dolgokat akkor lehet ráfér egy dvd re de nem tuti. Vagyi ha belegondolunk egy 7 gigás filnél leveszed a a felesleges feliratot meg a hangsávot nem hiszem 2.5 giga szóval maj csak kiadják majd 200Ft ért a 9 gigás dvd-nyers lemezt egyszer... de mikor ? :smile8: majd ha 3/4 árban lesz a dvd/dvdírás akkor indul be ez az üzlet ... De az mekkora süti lesz alig várom. Ja a pioneer dvd444 tudja már a dvd-w dvd-rw ot . Igazán bépíthatnének egy 4.12 es divix kódolást valamelyik dvd lejácóba persze akkor megásnák a sírt a dvd forgalmazóknak. Bár nem érdekelne
-
Vendég
DVD iras
Most jelent meg a DENON 800-as DVD-je, ami már lejátsza az írott lemezeket is, és csak 110.000.- az ára. Ha azt veszem alapul, hogy 1 évvel ezelőtt 140.000.-ért vettem egy DVD lejátszót, most meg esetleg 50.000-ért lehetne eladni, akkor nem kell sokat várni a DVD-írók árának elfogadható szintre csökkenésére sem - remélem az a 2 év gyorsan elrepül )))))
Addíg is marad a VHS, aki meg annyira elkötelezett híve a minőségnek, hogy már a DVD is rossz, az minek akar másolni?
-
Vendég
DVD iras
JA nekem is a tekerés nem tetszik, bár ez nem egy videó magnó A cikkben szerepel hogy 12x-en is mehet a csévélés, megaztán említi azt az INDEXelési módszert, persze az nem lett kifejtve hogy pontosan mit is takar.
HAli
-
Vendég
DVD iras
Jean, viszont lehet hogy sokan (de Én személy szerint biztos) vállalnám a kazettázást, ha a kép nem lenne ilyen vacak, mint a mostani korongok nagyobbik részén. A fő gond itt szerintem az, hogy amíg egyelőre 1 film sem jelenik meg a D-VHS maximális minőségi kapacitásait kihasználva, addig a lejátszó fél milla... Ez pedig nagyon szerencsétlen párosítás, valljuk meg!
-
Vendég
DVD iras
Crybaby: a kazetta koncepcio a csevelessel bukik meg. Szerintem a technikai fejlodes a minnel kevesebb mozgo alkatresz fele halad, vagy kellene, hogy haladjon.
-
Vendég
DVD iras
Mindent meg lehet oldani csak az a kérdés mikor. Az is lehet, hogy lesz 9Gb-os lemez, de nem fogják írni a mostani recorderek csak a hozzá fejlesztett cuccok. Egyébként a 4.7Gb-osra 1 film sem nagyon fér fel, a 9Gb-os pont azért lenne jó, mert legalább 1 felférne.
Pl:
Armageddon: 7,28Gb
Matrix: 7,77Gb
Patriot: 7,09Gb
Esetleg
Ace Ventura II.: 4,11Gb (90 perc)
Úgyis mondhatjuk, hogy egy teljesen lecsupaszított film, egy DD5.1 hanggal, egy felirattal max 90 perc hosszú lehet. Ilyen filmet meg nagyon keveset találsz.
-
Vendég
DVD iras
Üdv Mindenkinek!
Szerintetek megoldható lesz egyszer a kétrétegű írás, hogy 9gb-ot is rögzíteni lehessen a korongra, ne csak 4,7?Mert ha ezt idővel tudnák írni DVD+RW meghajtók egyből más helyzet állna fel, és mondjuk két filmünk is lehetne egy lemezen.Na erről sokat vitázunk a haveri körben bár én nem értek hozzá annyira , de szerintem a 9gb-os írás nem megvalósítható!
Aki tud ez ügyben valami info-t, kérem ossza meg vekünk.
-
Vendég
DVD iras
NA itt a teljes cikk.
Érdemes elolvasnia ,aki még nem látta.
http://dvd.index.hu/index.php?cikkid=2018
-
Vendég
DVD iras
Hát van azért itt olyan akinek Denon AVC-A10SE Erősítője van, nomeg Plazmája, annak ez nem sok, valljuk be. (sajna ez nem én vagyok )
Amúgy a D-VHS-nek Pont az a lényege hogy elvileg jobb mint a DVD.
MAjd megkeresem a cikket.
-
Vendég
DVD iras
Ja én is ma böngésztem, és eléggé mellbevágott a dolog!
egy D-vhs-ért elkérni 600ezer HUF-ot?
Miért kerül ennyibe? Küszködnek rendesen a VHS-gyártók, pedig hamarosan a saját szarukba fognak belefulladni! Remélem! Nem adok neki 5 évet és a DVD lesz a király.
-
Vendég
DVD iras
Sziasztok.
Lehet hogy most nagy baromságot írok, de a JVC új D-VHS készüléke nem lehet rossz (csak az ára 500e) ráadásul 1 kazira több DVD filmet is lehet venni. Amúgy a kazi ára ha jól emlékszem olyan 7000 Ft, amúgy pont itt a DVD centeren olvastam a cikket róla, keressetek utána! Gyakorlati tapasztalat ugyan nem volt a cikkben, de amit írtak az elgondolkodtató volt. (bár megjegyzem a DVD-t szerintem már nem lehet elűzni a piacról, mégha a D-VHS jobb is, volt már erre példa, nem igaz?)
Hali
-
Vendég
DVD iras
Várjál még azzal a leépítéssel egy pár évet. Bár én mondjuk 5 éve nem használok kazettás magnót és kb. 3 éve VHS-t sem csak a gyerek nézi rajta a meséket.
-
Vendég
DVD iras
Idovel valtozni fog a helyzet (remelem). Csak igazabol az a kerdes, hogy mikor, mert a VHS-t szeretnem leepiteni a TV felvetelek szintjere.