Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
miniDVD (DVD irás CD-re)
-
Vendég
miniDVD (DVD irás CD-re)
Korultekinto tomorítés mellett 40-45 perc video-t lehet felrakni AC3 5.1 hanggal egy CD-re nagyon jó minoség mellett. Így a 90 perces filmek 2 lemezre felférnek. Ennyi kell az SVCD-nek is mellesleg...
Az én Xwave LB-1000-es lejátszóm csont nélkul lejátsza a MiniDVD-t. De a mintámat kipróbálták már a Vestel DVD-n is, állítólag az is lejátszotta.
És ha az embernek nincs DVD írója, akkor még mindig jobban megéri a MiniDVD-t. Mert ugye nem mindenki éget fel ingyen, meg a médium is kb. 10x drágább, mint a CDR...
Pl.:
Taxi II - 2CD
Tomb Raider - 2CD
Knights Tale - 3CD
Mission impossible II - 3CD
Sanyi
-
Vendég
miniDVD (DVD irás CD-re)
Szerintem manapsag mar nem erdemes foglalkozni a miniDVD-vel, annyira lement az irhato DVD-k ara.
Es erre ugye nem csak 10-15 perc fer jo minosegben
En 1.5 orat rakok egy lemezre, DV minosegben, menuvel, chapterekkel.
Akit bovebben erdekel a dolog, irjon!
-
Vendég
miniDVD (DVD irás CD-re)
Hi !
Csak tömören:
1. Itt a fórumon és a vcdhelp.com-on is volt már téma a miniDVD.A lényeg, hogy csak néhány elvarázsolt asztali lejátszó képes lejátszani, a többi nem.(hogy melyek ezek a vcdhelp.com-on van egy lista). Ennek több oka is van, egyrészt a dvd-lejátszó csak akkor keresi a dvd-struktúrát,
ha dvd lemezt talált, másrészt a legtöbb lejátszó nem forgatja olyan gyorsan a cd-lemezt, hogy a dvd-nek megfelelő adatátviteli sebességet biztosítani
tudja cd-ről. Ez van.
2. Az svcd-n az mpeg multichannel elvileg használható, de tényleg nem támogatják az erősítők így sok értelme nincsen ezzel foglalkozni asztali lejátszónál.
mercer
-
Vendég
miniDVD (DVD irás CD-re)
A miniDVD lényege, hogy egy CD lemezre felírunk egy DVD filerendszert, amely mindenben azonos a valódi DVD-vel, csak a mérete kisebb (650MB vagy 700MB, természetesen emiatt rövidebb film fér rá, illetve jobban kell tömöriteni az anyagot.) Elvben MINDEN DVD SZOLGÁLTATÁS támogatott, de természetesen 16 nyelvü hang mellett nem sok hely maradna a filmnek. Másrészt nagyon kevés olyan asztali dvd lejátszó van, amely elég intelligens ahhoz, hogy lejátssza a miniDVD lemezeket.
Kérdéseim:
- Sikerült már valakinek kettönél több csatornás hanggal SVCD-t irni? Mielőtt bárki felháborodna: az SVCD szabvány TÁMOGATJA az MPEG multichannel hangot (ez nem DTS és nem is Dolby Digital, ezért abban viszont nem vagyok biztos, hogy az átlagos házinozi erősítők képesek is ezt dekódolni). Viszont olyan MPEG tömöritö programot még nem találtam, ami ezt ki is tudná használni. Ha valaki tud ilyet, PLIZ HELP! Ha valakinek van gyári, többcsatornás hangot tartalmazó SVCD-je, akkor kérem ossza meg velünk a tapasztalatait! Ha viszont ilyet senki nem tud, akkor csak a miniDVD marad, ha többcsatornás hangot akarunk irni házilag!
- miniDVD lemezt sikerült már valakinek lejátszani asztali DVD-n? Nálam van egy tesztlemez, a www.vcdhelp.com site-rol töltöttem le az image-et majd cd-re írtam, de az én lejátszómnak nem tetszik. Valakinek van ilyen témában tapasztalata? Ha az övé lejátssza az ilyen, kérem irja meg a pontos gyartot/tipust!
- Érdekel egyáltalán valakit ez a téma?