Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

PowerDVD XP alatt, Philips aucustic-edgével, nálam sokkal teltebb,csillingelőbb kiegyenlítettebb a hangzása van mint a Windvd-nek. Arról nem is beszélve,hogy jobban szét dobja a hangokat a 6ch hangszórókra. Windvd mindig valamit "piszkít" nekem nem jön be. PowerDVD-XP rulez!

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Nekem jó a az ratyi windvd is nincs áthallás, nem szól "dolby Surround"-osan , minden a helyén, de:
Powerdvd-nél audio stream 6 channel windvd 5 channel. (ugyanaz a dvd filmnél, eszméletlen, bár lehet, hogy a LFE enabled szól közbe, nem tudom, nem is fontos fö a 6ch)
Már megint elöjön, hogy PowerDVD "Rulez :smile22:"

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Szoval Newman, akkor azt nézd meg, hogy nem szól-e át a hátsó a frontra és fordítva, mert én ilyen hibát is észleltem. Bővebben 4 ch-ra állítva, de az erősítőn csak a frontot hallgatod, és amikor bemondja a surround left, ill. right-ot, aminek ugyebár csak hátul szabadna szólnia, hallkan hallatszik a frontból is. Egyébként emiatt én is a PowerDVD-t használom, mivel ott minden hagbeállítás pöpec...
Egybébként ugyanazt a vob-ot néztük, nekem sztereóban akkoris csak monóban szól a hátsó, azaz mindkét hangszóróból szól a left ill. right surround is. Na mind1, szar a WinDVD hangbeállítása, PowerDVD Rulez :smile22:

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Még valami, ha jó a powerdvd-ben akkor meg biztos jól van bekötve stb...
Lényeg, hogy a powerdvd mindig is jobb volt hang terén: több beállítás, stabilitás, hangleképezés (softwareesen) mindenben ami hang powerdvd! Akkor használd ezt. Akkor minek windvd, nem értem, na mind1...
Windvd meg a képben volt jobb: pl. rettenthetetlen tömörítési "hibák" kijöttek a powerdvd-n a windvd-n nem tehát képben meg ez a jobb, mindenki döntse el maga mi téren akar áldozatot hozni. 1. beletörödünk abba, hogy a jobb csatorna helyett a bal szól stb. a jobb kép miatt v. fordítva. Szerintem annyira nem vészes a powerdvd képminQsége söt nekem semmi bajom vele, és persze nem is láttam a rettenthetetlent dvd-n csak divx-ben de az már megint más, mellesekeg itt olvastam a dvdcenter az egyik topicban, a jobb hang miatt. Szeintem Power DVD 4.0 XP Deluxe a legjobb software-es dvd játszó, kilehet próbálni a többit is nem veszítünk vele ott a dircet dvd, az a tesztek szerint 3. helyen van. De ez a 3 ami tényleg kiérdemli a dvd lejátszó nevet :smile12: Viszont ez jól néz ki, mindenki döntse el miért-mekkora áldozatot akar hozni... (ezek az értékelések csak az én véleményeim, van aki windvd párti/direcdvd stb. én ezt javaslom...)

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Nekem jó, már mondtam...
WinDVD4 4.0.05.043 verzió
PowerDVD 4.0 XP Deluxe verzió
és mindkettö simán viszi most is próbáltam.
A mérete a vob-nak, hogy ugyanarról beszéltünk-e: 15 759 360 byte
Mindkét dvd játszó simán játszotta!!!

Egy észrevétel: (akinek 4.1-es rendszere van)
PowerDVD4.0xp deluxe:
(ha állítgatni akarsz ne nyiss meg semmit, mert szinte minden beállítás inaktív lesz, de gondolom tudtad, de lehet valaki nem...) na szóval:
Audio/audio output: 4 speaker
advenced/Miscellaneous/Low Frequency Effoect (na, röviden LFE) (lekeveri az alacsony frekvenciájú effekteket a két front-ból és kiküldi a jeleket a sub-ra, ajánlott: füles , és 2/4 nagfal esetén, nekem négy van (vagyis 4.1, de itt ez most 4-nek számít )tehát án bekapcsolom)
ENABLED-re állítva müködik a SUB ebben az ac3 tesztben, ha kikapcsolod az nem morog (nyilvánvaló). És eddig a windvd-ben akármit állítottam nem brummogott, persze ebben a tesztben, filmek alatt szólt rendesen, de így... vagyis én így használom és visszatérek a powerdvd-re (legalább is ez a beállítás végett biztosan, majd meglátjuk mi lesz az új windvd-ben...)

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Probáld ki az AC3TEST.VOB fájllal, hogy minden a helyén szól-e. Én akármit csináltam nem szólt jó helyen a hátsó, pedig a legújabb verziót használom (4.05 asszem)

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Nekem nem ilyen, de hansonló jellegü problémám volt, de mind a powerdvd4 xp deluxe, és windvd4 -is nem nagyon hibázott ilyt/ekkorát még sohasem, pedig nem ritkán dvd-zek...
4.1-es rendszerem van és mindig jó helyen szól minden kivéve a cenrtr az mind a két forntból szól
ui: Vlaószinüleg ugyanarra a tesztre gondolunk nekem így van kiírva cd-re DD-The test the wall vagy valami hasonló, de szerintem ezlesz mindig ezzel tesztelek ha gond van, és eddig nem volt vele gond, megnyugodhatsz nem a forrás vob-al van a gond...

Még valami, ami nem egészen ide tartozik, de nem tudtok valami helyet ahonnan ilyen jellegü vob-okat lehet letölteni, mint innen a dvdcenterröl. volt még egy fr. oldal onnan csak a simpson hiányzott, és töltögetnék ilyen hangokat. wav-ok is szóbajohetnek, de min. dd setleg dts is lehet söt

Blados: sok szerencsét a tesztekhez, remélem sikerülni fog... (a feltöltéssel ne tudom mi van pedig jó lenne már ha elérném, müködik a download, de egyik folderben sincs amit igértél, biztos hamarosan átteszik.

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

A helyzet az, hogy nekem 5.1-es rendszerrel is ugyanezt csinálta. Össze voltak keverve a csatornák, pedig a PowerDVD-ben jó volt. Én egyébként régen csak a WinDVD-t használtam, szerintem ez a probléma csak az új verzióban van (a 3.0-val megy rendesen...)

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Csak egy kérdés! Nektek minden a helyén szól a WinDVD-ben? Nekem ugyanis most csak 2 hangfalam van, és sehogy sem bírom rávenni a WinDVD-t, hogy normális módon (ahogy a PowerDVD-ben) szólaljon meg a Dolby Digital. Kicsit bővebben: front left: bal csatornában szól, front right: jobb csatornában szól, center: mindkét hagfalból szól (eddig ok). A rear right és a rear left azonban ugyanúgy, mint a center, monóban, azaz mindkét hangfalból szól! A powerDVD frankó, a hátsó jobb a jobb hangfalból, a hátsó bal pedig csak a bal hangfalból szól, ahogy kell hogy szóljon sztereóban az 5.1. A tesztet egyébként az AC3TEST.VOB nevű fájllal végeztem, biztos nektek is megvan (ha nem, asszem le lehet tölteni a dvdcenterről), légyszi nézzétek már meg, hogy nektek milyen... (egyébként csak azért használnám a WinDVD-t, mert szerintem dinamikusabb a hangja, és talán a kép is kicsit szebb, de lehet hogy csak bebeszélem magamnak...) Egyébként PowerDVD-ben el lehet érni a 4.1-et, én egy ideig így használtam, amíg volt 4 hangfalam, plusz egy mélyládám...

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Bár úgy lenne, de ahhoz center kell. Nincs subwoofer! (4.1-es config)
Tehát ez így 5.0. Az meg nem jó mert ha eree állítom akkor dvd-n nincs szöveg (semmit nem hallani), mert hát a centerböl jön a beszédhang nekem meg nincs centereem.

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

A Kvadrofon alatt van egy térhatású surround, ami az ábra alapján lehet 4.1 nem?

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

utánna olvastam és végre máshogy is elmagyarazhátam "szakmaibban" tehát a sub "különcsatorából" szólhasson és ne az első és hátsó hangszórók egy bizonyos frekvencián vágott hangja kerüljön ki. Talán mostmár többen érthitek, hogy mit is akarok valójában.

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

még valami:
jó az elgondolás, hogy 4.1 nem szabvány csak valahogy "kirittyentik" a mélyeket a sub-ra és a 4.1 csak a számítógép miatt van, mert kicsik a satellitek?
Tehát azbvány csak a 4 csatorna (dolby surround), köv: prologic és ez már 5.1 (kimaradt az 4.1?)
Akkor olyan szinten nem lehet "erQsíteni" a mélyeket, mint ahogy az a dd5.1-ben van??? (csak 4.1-re nem igaz nem tudják elfelejteni 4ch-re a center és a sub "erösítés" marad mint az 5.1-ben csah center nélkül)

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

nekem nincs 4.1 csak .1 5.1-töl kezdödik és egészen 7.1-ig!
1. Elköldöm mail-be a képet, hogy nincs 4 channel-hez .1. Így nem is erQsítí a mélyeket mint az 5.1. Már azért is gondolok erre, mert a 4ch "gyengébben" szól, mint a 4.1-nél nem? Az 5.1.-nél megvan pontosan, hogy mi megy .1-re itt 4ch-nél meg csak megy valami a sub-ra nem vagy-vagy???
2. A torzítás ne erre nagyon jó lenne valami megoldás.

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Ha már itt tartunk: én nem használom a LiveWare-t, mert csak megkavarta a kis Windows-om lelkivilágát. Kizárólag a WHQL-es, Windows Updates driver van a gépen, és semmi bajom vele. Az extrákat ha lehet, a szoftverekben állítom be, pl. WinDVD, illetve a hangszórókon. Nekem is Live-om van, igaz még régebbi, 4 csatornás+digit.
A 4.1-esre is van a Windowsban beállítás, sőt, még az 5.1-re is, ennél többet már csak a WinDVD kezel.

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Mykee: nem tudsz az ellen valamit, hogy nekem torzítanak a satellitek (VL Sirocco Scrossfire 4.1). Valahogy kiküldi a mélyeket a sat.-re nem pedig a sub-ra és torzít (tök idegesítQ egy kaliberü rendszernél, holott dvd-ben a robbanások pedig szépen hallatszanak, a sub-bol és a satelliteken pdig nem küld jelet) Általabán zeneéknék fordul elQ a basszussal van a gond. Erre nincs ilyen beállítás valahol, hogy ne tozuljanak. Van valami a Live!-on az advenced-ben a "bass redirection" de semmi sem változik.

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

ÓÓÓÓ...
kigondolta volna, hogy ilyen egyszerü!
Hisz a live! mixerben 4ch-van és a powerdvd-n is mqködött.
Gondoltam a windvd-ben van a hiba és le is szedtem azt +újra install +minden.
"Hangszóró beállítasai": kvadrofon hangszóróra állítottam elég fura csak ez volt 4 részes. THanX.

Nincs valami 4.1 beállítás, mert nem egy gagyi subwoofer-em van és mondjuk a melletem levQ szobaban a családtagok panaszodnak mélyekre én meg alig hallom!
Rosszul van elhelyezve vagy ezt is orvosolhatjuk valami beállítással?

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Triviális a megoldás:
a Windows vezérlőpultján a multimédiában állítsd át a hangszórórendszert 4 vagy többre. Ezután lőn csoda...

Vendég

WinDVD 4 (4ch nem megy)

Egy hiba miadt cseréletm kártyát csak a teszt miatt nem véglegeset SBLive!5.1-et MX300-ra (de nem ez a lényeg, csak körítés, na szóval...) ...újra kellet insatllalni mind a két driver-t valahogy összeakadt a két kártya.
Ne szedtem le a Live driver-t, és egy másik PCI slot-ba raktam az mx300-at, hogy ne keljes majd újra installalni a Live-ot. (HUN XP-van) És most nem megy a 4 speaker mode windvd-ben. Érdkes PowerDVD-n megy, de azt a progit nem szeret ill .a windvd-t jobban és fennt sem volt a gépen de most fel kellett raknom.
Miért nem tudok 4 csatornára kapcsolni? Amikor a Live! Spearers (Suddourn mixerben) megy a 4speaker és a teszt is mindig csak megfellQ csatorna szólal meg.
A WinDVD-ben akkor miért nem tudok 4channel-re kapcsolni, segítsetek, mert kezd dvd hiányom lenni! )

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”