Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

SVCD? Jó választás?

Vendég

SVCD? Jó választás?

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hali !
Most kezdtem az SVCDt tanulmanyozni. Tenyleg jo alternativa akinek az asztali dvdje lejatsza, es nem tud minden filmet megvenni.... :smile6:
DVD2SVCD progival probalok boldogulni tobb kevesebb sikerrel. Az igazi az lenne ha a DD 5.1-et valahogy megoldanak es nem az mpeg multichannellel kene szarozni.
----
Tobb felirat eseten hozzavetolegesen mennyit foglal el a felirat a CD kapacitasabol? ( termeszetesen filmtol fugg )
Ugyanez a masodik audio hangsavnal ?

Vendég

SVCD? Jó választás?

Köszi Gandalf és Vaker !

A neroval sikerült a dolog, úgyhogy most a minőség beállításával kisérletezema méret függvényében. :smile47:

Vendég

SVCD? Jó választás?

Igen, az újabb Nero verziók már tudják, de tudja még pl. a VCDEasy is (asszem ez freeware) és ezzel chaptereket is egyszerűen tudsz csinálni. :smile6:

Vendég

SVCD? Jó választás?

Oca, valami régebbi verziót használsz. Pl. töltsd le a nero5.5.9-et és ott már támogatva van. Ha a már meglévő "regisztrált" :smile7: példányodat update-led vele akkor megmarad a regisztráció.

Vendég

SVCD? Jó választás?

Sziasztok !

Egy kérdésem lenne, melyik programmal lehet a Tsunami által lekonvertált mp2-es fájlokat SVCD formátumban kiírni ???
A Winoncd-vel és Nero-val is probáltam, de csak sima VCD formátumot találtam és erre akarták átkonvertálni a fájlt.

Előre is köszönöm

Vendég

SVCD? Jó választás?

szipa senki sem fog lehujezni nnna:

A gond dvd-divx-svcd konvertalasnal, hogy mar a dvd-divx konverzional nagyon sok informacio elveszik. Ezutan erre a mar egyebkent is kis felbontasu anyagbol csinalsz egy nagyobbat... 2x tomoritesz, 2x atmeretezel. Ez nagyban minosegcsokkanto ! Mas kerdes hogy a DVDx meg ennel is rosszabb.Az az abszolut kenyelmeseknek/igenyteleneknek van

A megoldas: a DVD-SVCD konverzio, 720*576rol 480*576ra alakitani valamelyik 2 v tobb lepeses MPEG2 encoderrel.
pl. DVD2SVCDmodszer. http://dvd2svcd.doom9.org, ehez meg kell a CCE2.50 is... a www.doom9.org oldalon pedig a GUIDES szekcioban tokeletes leirasok talalhatoak, nezz utana! Lepesrol lepesre vegigvezetnek a konvertalason.

Ez a minimum amit meg kell tenni a siker erdekeben, hogy ezeket az oldalakat atolvasod.

Angol nyelvtudas szukseges.

Vendég

SVCD? Jó választás?

Most nehogy mááá megdumáld, hogy szebb képet kapsz akkor, ha többször tömörítesz (ráadásul divx-be) mintha csak egyszer! Ha így van akkor tényleg valamit elrontassz. Meg így ugyebár kétszer annyi ideig tart.
Attól hogy valaminek más a felbontása, miért változna a mérete. Átlagos bitrate van, ami független a felbontástól.
A DVDMaestro nevű progi a meglévő *.ssa feliratból tud SVCD feliratot csinálni, a submux bedig összefűzi a *.mpeg-gel. Ezt nem minden lejátszó támogatja (kapcsolható felirat) még nekem sem sikerült összehozni ilyen lemezt, pedig elvileg tudnia kéne a player-nek.
Az I-author *.cif kiterjesztésű image file-t csinál, amit csak Easy CD Creator 4.xx íróprogival lehet kiírni, úgyhogy szerintem hanyagold.
A Tsunami-ról meg annyit, hogy veszett lassú, és szerintem eléggé kockásodik. SVCD-re szvsz CCE v. LSX sokkal jobb. A CCE-nél persze többszöri átfuttatással, de hát a CCE ugyebár a leggyorsabb, és még így is hamarabb végez mint a TmpegEnc.

Vendég

SVCD? Jó választás?

Tökéletesen igazat adok a felbontás és bitrét összefüggésében.Egy gyors mozgásokkal tele lévő filmből ezért csinálok Én egy kb.480x288 as AVI-t mert itt a bitrátában jóval feljebb lehet menni és azt tapasztaltam,hogy az alacsonyabb felbontás kevésbé észrevehetőbb mint az alacsonyabb bitrátából adódó kockázódás.Tehát jobb a látszólagos! képminőség.A 480x288-as
AVI-t probáltam 480x288-as mpeg-re kodolni, de ezt a formátumot nem "ette meg" minden DVD. A gépemben lévő Hollywood kártya viszont simán játszotta.(majd minden szélsőséges formátumot játszik pl:mpeg1 640x480)Ezek után jött, hogy 480x576 majd 720x576 mpeg-re konvertáltam.Ilyen film volt a TAXI-2. A 480x576 és 720x576 felbontású mpeg között minimális volt a fájl méretében a külőmbség.
Egy DVD-s rajzfilmet már viszont 640x480-as avibol csnáltam ahol viszont a felbontás volt sokkal lényegesebb.Igy egy 99perces lemezre irtam egy 80perces rajzfilmet szerintem!!!
kiváló minőségben.Ugyanezt a r.filmet megprobálta egyből DVD->SVCD konverzióval elkésziteni,de nekem csapnivalóan sikerült.A kép lassu mozgásoknál is szemcsés és durván "kockás" lett.-probáltam leirni azt amit nem nagyon lehet-A konvertálást DVDx programmal végeztem és vagy 25féle beállitásban.
Amit szeretnék kérdezni: az I-author programmal kapcsolhato feliratos svcd-t lehet késziteni akár DVIX-ből is? DIVX feliratfájból lehet svcd-feliratot a lemezre tenni?A kész lemezen hol lesz a felirat? Nekem van egy eredeti Kinai svcd-m de azon nincs kapcsolható felirat, hanem a filmen van az angol szöveg.
Esetleg elárulnátok honnan lehet a progit letölteni?Ha valaki elküldené nekem emilbe esetleg küldenék neki cserébe más progit! PL:cce 2.5 :smile15:

Vendég

SVCD? Jó választás?

Na, el?ször is egy kis "tömörítés-lélektan":
ha több pixelt használsz azonos bitrate mellett, romlik a képmin?ség (ez eddig logikus, hiszen az adott sávszélességen belül több adatot kellene átpasszírozni, ergo több veszteséggel kell tömöríteni). A szabványos PAL képet azért nyomták össze kétharmadára az SVCD szabványban, hogy csökkenteni lehessen a bitrátát. Mivel a lejátszók általában DVD-lejátszók (hacsak Kínából nem hozol magadnak asztali SVCD-t), azért általában megeszik a szabványtól eltér? pixelszámú (pl. 352x288 vagy 720x576) és bitrátájú (tehát több, mint 2.6 Mbps) anyagokat. De ha nem, azon nem lehet felháborodni ...
Egyébként a CCE SP kontra Tsunami vitához (is) kit?n? adalék lehet a www.tecoltd.com oldalain található kit?n? teszt, és az innen ingyenesen letölthet? bitrate viewer progi is. Regisztrálás után még többet tud, megéri, ha sokat dolgozol mpeg streamekkel.

Vendég

SVCD? Jó választás?

Nos még mielőtt lehülyézne valaki szivesen cserélek vele postán kész DVD->svcd lemezt.Mert ugye szép az ,hogy leirjuk
Mi ilyen meg olyan minőségben dolgozzuk át a filmeket de a végeredményt látni kellene és nem elmesélni.Tisztában vagyok vele ,hogy a 720x575 nem svcd szabvány de még nem találkoztam olyan DVD-vel ami nem játszotta volna le!!!Lehet egy AVI akár 120x120-as felbontásu is ha a TMPGEnc-nek azt adod meg ,hogy 720x575 akkor az mpg fájlod is ennyi lesz.Értelmét elmagyarázni nem tudom,de PROBÁLJÁTOK ki!!!(itt most a PAL 25f/s-es filmekről beszélek csak!!)Olvasni jo dolog de Én a kisérletezés hive vagyok és ezzel kapcsolatban szeretném a véleményem megosztani mindenkivel!
A DVD->divx->SVCD metodust már más is leirta és hasonlo jo véleménnyel volt a minőségről mint nekem.Védjetek meg!!!
Az első DIVX filmek sem voltak ilyen minőségűek mint most.
Szerintem az SVCD még most kezd igazán tért hóditani az egyre több háztartásban fellelhető DVD miatt.Aki tuti módszert tud a lemezek készitésére annak ez jó üzlet is lehet akár.Mert ugye "leleményes a mi népünk..."Kérdés,hogy a mennyiség vagy a minőség számit?
Várok jó minőségűnek mondott SVCD-ket tesztelésre.Szeretnék belőle tanulni.Postán utánvétel. Szivesen megfizetem a tanulópénzt.

Vendég

SVCD? Jó választás?

SVCD mpg meret : 74es CDre 740 MB, 80asra pedig 800MB. Tulirassal kicsit tobb, amennyit megkockaztatsz
( nem elfelejteni ha a fajlod merete 734,535,211 byte, akkor azt 2x el kell osztani 1024el, h a MB erteket kapd meg !! Tehat fenti pelda alapjan a fajl csak 700,5 MB )

a DVD->Divx->SVCD pedig iszonyatos pazarlas, plane 480*xxx a divx, amibol 720*576os svcd lesz... atyaeg... a 720*576 raadasul nem is svcd szabvany ... huha... erdemes lenne azt hiszem kicsit olvasgatni mielott valaki nekiall konvertalni es akkor meg finom voltam

Vendég

SVCD? Jó választás?

DVD2AVI->avisynth->enkóder->SVCD metódus leírása megtalálható a www.doom9.org oldalon.

Sanyi

Vendég

SVCD? Jó választás?

Személy szerint 80 perces médiumot használok. Volt úgy, hogy 804 MB volt a *.mpg (kép plusz hang), menu nem volt, feliratokat sem kockáztattam meg. És láss csodát, felfért. Sima Sony CRX140 író, Adaptec EZCD szoft (I-author-t használok authorizálásra).

Sanyi

Vendég

SVCD? Jó választás?

Sziasztok.

Engem az érdekelne, hogy Tmpegenc-en belül settig/advenced:
-ghost reduction
-noise reduction
-sharpen edge
opcióknál a kis csúszkákat milyen értékekre teszitek,
legyen szó VCD vagy SVCD-röl.Én alapbeállításokat szoktam
használni, de ez nem mindig a legjobb.Ha tudtok valami okosságot kérlek segítsetek, Köszi.
:smile9: :smile47:

Vendég

SVCD? Jó választás?

Egyébként videó tömörítéssel kapcsolatban jó kis cikkeket és segédprogramokat találhattok a

http://www.fpscentral.hu/divxcenter/

címen. Biztos sokan ismeritek, de hátha valaki mégsem...
Az előző kérdésemre tudja valaki a választ?

Megatron

Vendég

SVCD? Jó választás?

Tudja valaki, hogy egy 74 és 80 perces CD-re ponztosan mekkora mpeg fér VCD vagy SVCD-re írva? Úgy vettem észre, hogy ha a CD méretéből számolom vissza a bitrátát (650 és 700 Mb), akkor mindig kisebb lesz a file mérete mint a teljes CD kapacitás. Úgy hallottam, hogy ezekre a formátumokra valamennyivel több fér. De mennyi? Mennyivel számoljak?

Megatron

Vendég

SVCD? Jó választás?

Van egy DVDx nevü programom ami egyből svcd-t készit DVD-ből
de nem voltam megelégedve a minőségével.Az interliving probléma ott nem jelentkezett.Biztos vagyok benne
,hogy a paramétereket nem jó állitottam be.Én még kezdőnek vallom magam és pont ezért szivesen látom a jó baráti tanácsokat.Szerintem! a DVD->Divx->SVCD kombinácio végeredménye simább kevésbé raszteres képet ad.
DVD2AVI->avisynth->enkoder módszer leirását szivesen látnám és kipróbálnám!

Vendég

SVCD? Jó választás?

Hát ez az. Minek előbb avi-t csinálni, abból meg mpg-t, mikor egyből lehet mpg. Vagy mindenképpen rontani akarod a minőségét? Mert ebből ugye ez lesz!!!

Vendég

SVCD? Jó választás?

Ezt nem egészen értem. Minek kell divx a DVD-SVCD konverzióhoz....

Te nem DVD2AVI->avisynth->enkoder kombinációt használsz? Így még ráadásul a YUV-RGB-YUV konverziót is megúszod. Interlaceddal meg semmi gond nincs (legalábbis ebben a kombinációban).

Sanyi

Vendég

SVCD? Jó választás?

Ezt nem egészen értem. Minek kell divx a DVD-SVCD konverzióhoz....

Te nem DVD2AVI->avisynth->enkoder kombinációt használsz? Így még ráadásul a YUV-RGB-YUV konverziót is megúszod. Interlaceddal meg semmi gon nincs (legalábbis ebben a konbinációban).

Sanyi

Vendég

SVCD? Jó választás?

A 2-pass VBR nél az átlag bitrátát kell beállitani az adott
lemez méretéhez és a maximumot meg hagyni 2520kb/s-on???
Vagy a maximumot is kell változtatni? Probáltam már olyat
is hogy a maximumot felemeltem 3000kb/s-ra ami a gyors mozgásoknál a kockázódást jelentősen csökkentette.Baj csak az,hogy némelyik DVD bele bele fagyott a lejátszásba.
A DVD-ről az AVI-t milyen felbontásban és bitrátával csináljétok hogyha az SVCD-hez kell.Tapasztalataim azt mutatják ,hogy a 480x288 mpeg4 6000kb/s os avi vált be nekem
a legjobban amit a TMPGEnc-rel Én 720x576os felbontásban konvertálok át SVCD-re.A nagy felbontás ellenére a fájl mérete nem nagy és minden DVD játsza hibátlanul.
Amit nem tudok:hogyan lehet AVI-t csinálni olyan DVD filmekről mint PL. a Ravasz az Agy és.....amik váltottsoros
mpeg kodolásu (ha jol tudom) és nekem nem sikerült az avi
mert a félképek elcsusztak egymáson.

Vendég

SVCD? Jó választás?

bitrate miért bonyolult ?

videoméret + hangméret = cd kapacitás

filmhossz(másodpercben)* (videoátlagosbitrate(kbit/s) + hangbitrate(kbit/s)) = cd kapacitás(kbit)

a hibaszázalék + sallang még belefér a cd túlírás lehetőségébe

Vendég

SVCD? Jó választás?

Hello mindenkinek!

Szerintem a divx egyértelműen jobb képet ad monitoron és tv-n is.De a svcd felé hajlok én is.Egyszerűbb kezelni nem kell
a számitogépet járatni és olyan ember is meg tud nézni egy filmet akinek nincs is számitogépe vagy nem ért hozzá de
egy 37.000 forintos Metroban vásárolt Clatronic DVD boldog
tulajdonosa.-nekem is van egy kitünően jásza az svcd-t meg mindent-Ha nem a gyerek de a barátnőm inkább kezelje a DVD-t mint hogy a sz.gépemet kezelje mikor nem vagyok otthon -Hiszek abban ,hogy az svcd lehetőségeit még nem aknáztuk ki teljesen.Ha nem is éri el de erősen megközeliti
a DIVX minőségét én akkor már elégedett leszek.
Az itt-ott beszerezhető 90 és 99 perces lemezek némiképp kitágitják a lehetőséget mert azokra 900 és 980 Mb-ot fel lehet irni SVCD formátumban ami a megnövelt bitrátábol kifolyólag javitja a minőséget.Gondot jelent számomra a
hozzávetőleges bitráta kiszámolása ,hogy tele legyen a lemez.Ezeket a lemezeket legtöbb DVD gond nélkül olvassa.
Ha van valakinek tapasztalata ilyen lemezek irásában szivesen venném ha megosztaná velem (velünk)!!! :smile41:

Vendég

SVCD? Jó választás?

Hi!

Segítsen valaki, aki tudja, hogy melyik warez oldalról tölthetném le a Cinema Craft Encoder-t (CCE)! Ha külön van a CRACK, akkor az is érdekel, hogy azt hol találom. Előre is köszi a segítségeteket.

Megatron

Vendég

SVCD? Jó választás?

Csak hogy én is hozzászoljak... :smile12:
Sanyival értek egyet, miszerint mindkét formátumnak megvan a létjogosultsága. Mint már írtam, a netről töltögetek filmeket és a sorsuk a következőképpen alakul: először megnézzük a kedvesemmel DivX formátumban TV-out-tal (ASUS gf2mx és egész szép képe van még 72cm 100Hz-es TV-n is!), majd ha kritikán aluli, akkor delete, ha közepes/elmegy/egész jó, akkor VCD/SVCD-gyártás, ha k. jó, akkor megvesszük DVD-n.
Talán a VCD/SVCD előnye még (az egyszerű használaton kívül) a DivX-el szemben az, hogy a PC-nek nem kell "látótávolságban" lenni a TV-hez, nem zúgnak a hűtők az AC3-as DivX alatt, ami leronthatja az egészet... Persze, ha a másik szobában van a PC és megoldható a vezetékek elvezetése, akkor nem szóltam.
:smile1:

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”