Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD GYIK
-
Vendég
DVD GYIK
Nagy koszonet a forditasert. En az eredetit tobbszor is nezegettem, de mindig elakadtam a szakszovegben.
Itt a forumban is vita targyat kepzo jonehany kerdesre egyertelmu valaszt ad.
-
Vendég
DVD GYIK
Az HBO-s dolgot úgy értettem, hogy a vázolt rajzfilmes problémát nem lehet tapasztalni. Más jellegű képhiba természetesen előfordulhat. Pontosítottam a mondatot.
A többi hibát is korrigáltam. A soros PCM-ből lineáris PCM lett. :smile6:
-
Vendég
DVD GYIK
Oda van írva hogy "a ford. megj." vagyis a fordító megjegyzése (gondolom). Persze, ha az amerikai HBO-t nézi, akkor nagyon irígylem... :smile35:
Egyébként jó a fordítás, az eredetit is elolvastam már vagy kétszer.
Még 2 apróság:
A "linear" (pcm) szerintem nyugodtan fordítható "lineáris"-nak. A "soros" kifejezést mint magyar megfelelőt én máshol még nem olvastam, de nem is helyes (matematikailag semmiképpen).
Asszem a DVD készítő szoftverek felsorolásánál a Panasonic cuccánál benne maradt egy "uses" szó. Valahogy így " Uses XY mpeg kódoló...". Pontosan nem tudom hol, de szerintem egy keresés rögtön odavisz.
-
Vendég
DVD GYIK
Gondolom az eredeti FAQ alapjan tortent a forditas, es kint az USA-ban az HBO bizony nem kockas ) Csak itt nalunk...
Szerintem nagyon klassz ez a FAQ, gratula!
-
Vendég
DVD GYIK
"A műholdas adásoknál és az HBO-nál is gyakran használnak MPEG2 eljárást a műsor továbbításához, és itt sem tapasztalható semmilyen képhiba. a ford. megj."
Nem a fenét! Az HBO gyakran olyan kockás lesz, hogy azt öröm(?) nézni. Mint valami rosszabb DivX.
Most olvasom tovább...
-
Vendég
DVD GYIK
Gondolom észrevettétek, hogy elkészült a nagy-nagy DVD GYIK (ha nem, akkor nyomás a főoldalra, ott a link a menüben...). Szóval ide várjuk a különböző hozzászólásokat, javaslatokat, hátbaveregetéseket, stb...