Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

bitrate számolás

Vendég

bitrate számolás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én is hasonlóképpen állok, viszont én avi-ba tömöríteném a DVD-ket. Pld.: Charlie angyalait akarom tömörítteni és egy DiVXBitRate Calculátorral ki is számoltam, de! Végigcsináltam a kódolást és 700Mb helyett csak 550Mb lett és itt még emelhettem volna az Video bitrate-n a jobb képminőség végett! Ha tudna valaki valami képletet a pontos számításra írja le.
:smile47:

Vendég

bitrate számolás

Először is VBR-nél az átlagos bitrátából indulj ki! Ha ez pl. 1000 kbps, a hang pedig 128 kbps, akkor úgy érdemes számolni, hogy ezeket összeadod, és ráteszel kb. 2%-ot. Tapasztalataim szerint a multiplexelt MPEG stream kb. ennyivel lesz nagyobb, mint a két stream külön-külön. Tehát 1128x1.02 kbit/sec Ez alapján könnyedén kiszámolhatod, hogy adott CD-re megközelítőleg hány percnyi anyag fér fel.
A számítást természetesen visszafelé is alkalmazhatod, tehát ki is kalkulálhatod a max. adatrátát, ekkor célszerű a végső paramétereknél lefelé kerekíteni (pl. 10-es értékekre), nehogy túllőj a kapacitás-határokon...
Sok sikert hozzá!

Vendég

bitrate számolás

SZiasztok !

A következő problémám van:
XVCD-t írok a gépen csücsölő pl. 3-4 db 4gb-os fájlból amit korábban az AVI_IO val készítettm. A filmek ugyebár áltakában 2 órásak így elég nehéz meghatározni a bitrátát hogy ráférjen a film 2 db CD -re.
Fontos a minőség is, viszont nem szeretek felállni 1-nél többször.
Az mpeg-et TMPGENC- progival készítem. Jelenlegi tapasztalatom szerint a 2 pass VBR a legjobb módszer, bár egy kicsit időigényes igyanis kétszer menetel végig a fájlon. Az általam ismert bitrate calculator-ok CBR-t számolnak, és az azokkal kapott adattal sajna nagyobb lesz a fájl mint szerettem volna. :smile23:
Hogy tudom kiszámolni a bitrátát (maximum, minimum és átlagos) hogy a megfelelő fájlmérétet kapjam?

előre is köszi,

Balázs

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”