Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
windows multimedia
windows multimedia
Kiderült, hogy a továbbiakban a microsoft directshow apit kell majd tanulmányoznom.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
windows multimedia
Találtam valamit, ami kezdetnek nem rossz, bár jobban örültem volna valami tematikusabbnak.
http://david.saber.free.fr/bazaar/codecs/codecs.html
Na mindegy kezdetnek jó lesz, mert kicsit beleolvasva ír egy-két dologról részletesebben.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
windows multimedia
Én nem igazán értem, mire is vagy kiváncsi.
Hát nehéz ezt pár szóval elmagyarázni. Egy doksit szeretnék arról, hogy hogyan épül fel a windows mutimédiás szolgáltatása. Szeretnék kicsit mélyebbre ásni a témában, esetleg kicsit programozni is. Első körben nem akarnám beleásni magam a különféle API-kba, mint Directx, MCI stb., hanem egy álatlános képet szeretnék a dolgok működéséről.
Mondok egy példát.
Tudom azt, hogy a video streameket ugynevezett codeceken keresztül kezeli a rendszer. Azt is tudom, hogy ezeket a codeceket vagy filtereket média típusokhoz rendeli, a média típusokat pedig egy hosszú karaktersorozat azonosítja. Azt is tudom, hogy van egy úgynevezett merit érték, ami befolyásolja ezen regisztrált filterek betöltődését és azok sorrendjét. Majdnem biztos vagyok abban, hogy a windows, mint egyébként más beállításokat is ezeket az összefüggéseket is a registryben tárolja.
Na ezt szeretném pontosabban látni, hogy mi és hogyan értékeli ki ezeket, pontosan hol vannak ezek tárolva és mi a tárolás felépítése és logikája.
Ha ezzel tisztában vagyok akkor jön a következő lépés, hogy esetleg megismerkedek a codekek által használt API-val. Igazából a fő távolabbi célom az lenne, hogy a jelenlegi ffdshow+avisytnh párosból kiragadnám ami kell és codecekbe implementálnám. Ide hosszú út vezet amire ennyire bele fogom magam ásni a dologba. Ehhez kerestem valami leírást de sehol sem találtam.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11476
- Kapcsolat:
windows multimedia
Na senki sem tud egy jó linket?
windows multimedia
Elhatároztam, hogy egy pisit megpróbálok
szar lehet neked
Inkább pisi!
-
Vendég
windows multimedia
Elhatároztam, hogy egy pisit megpróbálok
szar lehet neked
windows multimedia
Elhatároztam, hogy egy pisit megpróbálok elmélyülnia windows multimédiás világában. Mielőtt rávetném magam, az apikra, szeretnék egy általános képet kapni a dologról. Elkezdtem goglizni, de nem nagyon találok rendes átfogó leírást. Pl. tudom, hogy vannak kódekek és azt is, hogy ezeket egy adott streamhez lehet regisztrálni. Tudod azt is, hogy van egy úgy nevezetett merit érték, mely szabályozza a codeceket. Szóval vannak ilyen résztudások, de ezt szeretném teljessé tenni és összefüggéseiben látni a dolgot.
Szóval tud valaki valami jó linket?