Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Foobar2000

Z.É.T. (exAtcBp)
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 211

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Van-e olyan önkéntes, aki vállalna különböző verziók közötti vaktesztelést?
Üdv!
Én szívesen részt vennék benne.
Jó lenne, ha olyan(ok) is lennének, akik szoktak ezzel foglalkozni és szkeptikusok is.
Én a kettő között vagyok, nem kétlem, h lehetnek különbségek, de még sosem próbálkoztam az összehasonlítással. (elsősorban ki nem állhatom a szoftveres mizériát, meg lusta is vagyok...)

Milyen körülmények közt lenne?

Laci

E-mail: [email protected]: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Az biztosan érdekes lenne...
De még érdekesebbnek tartanék egy cMP+cPlay vs. Foobar összehasonlítást,egy komolyabb rendszerben.
Nálam ez az új páros most nagyon jól szól.
Foobar egy picit "parkolópályára tettem"persze használom ,CD lejátszásra,Net rádió és mp3, csak sűrűbben hallgatok flac-ot és azt inkább most cMp-n.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

A v1.0 a legjobb Shala, egyetlen pici hátránya a kicsit fátyolos közép, de ez a "hiba" abból is fakadhat, hogy nagyon levegős és ez a legkevésbé "közelmikrofonozott" hangú foobar, ehhez képest a régiek hifisen szólnak, az újak meg hidegen, idegesebben.

Nála, is az 1.0 és az 1.0.2.1(na ennek igen hülye számozása lett) a legjobb.
Mindkettő másért.Az egyes a nyugodtsága miatt a másik a picit szebb magasai miatt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11503
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 234
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: nehai »

Valaki sejti, miért kellett maradnom nekem a 0.9.4.5 verziónál? Valahogy az újakkal nem vagyok annyira kibékülve, pedig Isten látja lelkem, kísérletezek mindig.
A v1.0 a legjobb Shala, egyetlen pici hátránya a kicsit fátyolos közép, de ez a "hiba" abból is fakadhat, hogy nagyon levegős és ez a legkevésbé "közelmikrofonozott" hangú foobar, ehhez képest a régiek hifisen szólnak, az újak meg hidegen, idegesebben. A cPlay sem ennyire levegős, csak "sajnos" tisztább és dinamikusabb (nálam).

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Feltettem én is az 1.0.3 Foobart...hát nem lesz a kedvencem... :kiraly:
Nekem sem tetszik.

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Valaki sejti, miért kellett maradnom nekem a 0.9.4.5 verziónál? Valahogy az újakkal nem vagyok annyira kibékülve, pedig Isten látja lelkem, kísérletezek mindig.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Feltettem én is az 1.0.3 Foobart...hát nem lesz a kedvencem... :kiraly:

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Igen ezt láttam, de a legritkább esetben látom ebben a hangban történt változásokat itt a fórumon meg mindegyik verzió másképp szól a megfigyelők szerint.

Közvetlenül a hangminőség javítására való utalást, valószínű nem is fognak prezentálni.
Bizonyos program változtatások ,frissítések,a jitter csökkentését is hozhatják.(optimális esetben )Mert bizony a zene lejátszó programok is termelnek jittert.Némelyik többet mint azt várnánk ,de vannak olyanok amelyek kevesebbet.Ezért is szólhat másként ,két program.(még a Foobar két különböző verzióját összehasonlítva is)
Vagy beleszólhatnak negatív módon a hangba ,a szoftver hibák is ,amiket ha lehetőség van rá, folyamatosan kijavítanak.Ezek a hibák lehetnek illesztetlenségek(esetleg kompatibilitási problémák) a hardverrel ,vagy az op.rendszerrel,stb...Néha csak nüansznyi dolgokról van szó ,de annak kijavítása már pozitív hatással lehet a hangra.

Kis infó a szoftverek által keltett jitterről:
(Software Induced Jitter )
http://www.cicsmemoryplayer.com/index.p ... Page#cPlay

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Szerintem olyan feszes, ideges, fémes hang.
Azért arra kíváncsi lennék a fejlesztőktől, hogy mikor nyúltak bele a hangba. És mikor történt csak olyan módosítás, hogy egy elrontott funkciót javítottak, stb.

Nem a részletekbe menően ,de azért vannak infók:
http://www.foobar2000.org/changelog

Igen ezt láttam, de a legritkább esetben látom ebben a hangban történt változásokat itt a fórumon meg mindegyik verzió másképp szól a megfigyelők szerint.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Azért arra kíváncsi lennék a fejlesztőktől, hogy mikor nyúltak bele a hangba. És mikor történt csak olyan módosítás, hogy egy elrontott funkciót javítottak, stb.

Nem a részletekbe menően ,de azért vannak infók:
http://www.foobar2000.org/changelog

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Mathias »

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Feltettem én is, de a v1.0 nyugodt, mélyben atomstabil hangját ez sem tudja, úgy mint ahogyan a cMplayer sem, ebben a foobar szerintem magasan a legjobb, mégha nem is annyira nyílt a hangja, és emiatt van hátrányban leginkább.

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Van ilyen újféle foobar, ha vkit érdekel.
:kiraly: Köszi!

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Van ilyen újféle foobar, ha vkit érdekel.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Jester »

Sziasztok! 
Carat HD1V DAC-om van, érdemes/lehetséges-e ASIO4ALL-t használnom a foobarhoz?
Van hangzásbeli különbség? Windows XP-m van.
Egyébként milyen beállításokat ajánlotok a foobarhoz ami adott esetben javítja a hangot?

Köszi!

Ha az ASIO4ALL-t felteszed ,akkor kiderül ,hogy megy -e vele.
Az XP -n a Kernel Streaming(KS) vagy az ASIO plugin használatával lesz a legjobb a hang.
Az első lépés tehát ,a Foobar oldaláról ( http://www.foobar2000.org/components ) az ASIO és KS dll.-ek telepítése a Foobar program "Components"mappájába.
Majd az ASIO 4ALL telepítése. ( tölthető innen: http://www.asio4all.com/ )
Ha ez meg van akkor már csak a Foobarban az Outputnál kell beállítani,hogy melyikről menjen.
Az Output---ASIO Virtual Device,ha nincs ott az ASIO akkor, Add New és hozzáadod.
Ha már hozzá van adva ,akkor itt az ASIO4ALL-ra dupla klikk (megjelenik a Device Editor).Configure-ben beállítod az ASIO-t és a kimenetet.(pár oldallal előrébb már írtunk róla)
Majd a Device channel-nél ,bal klikkel kiválasztod a kimenetet (első a Left, második a Right)

Most így soknak tűnik, de nem olyan vészes.

Szia!

Köszönöm szépen az útmutatást, beállítottam, bár a hangzásban nem fedeztem fel különbséget egyelőre.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: midian »

Sziasztok! 
Egyébként milyen beállításokat ajánlotok a foobarhoz ami adott esetben javítja a hangot?

Köszi!

Megy vele természetesen,és elég jó hangon :kiraly:
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Foobar2000

Egy kis összehasonlítás a "Sampling Rate Converters" között,ha valakit érdekel.:http://src.infinitewave.ca/

Érdekes anyag. A Mac-esek kitehetik a falra aranykeretben. :kiraly:

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Sziasztok! 

Köszi!

Ha az ASIO4ALL-t felteszed ,akkor kiderül ,hogy megy -e vele.
Az XP -n a Kernel Streaming(KS) vagy az ASIO plugin használatával lesz a legjobb a hang.
Az első lépés tehát ,a Foobar oldaláról ( http://www.foobar2000.org/components ) az ASIO és KS dll.-ek telepítése a Foobar program "Components"mappájába.
Majd az ASIO 4ALL telepítése. ( tölthető innen: http://www.asio4all.com/ )
Ha ez meg van akkor már csak a Foobarban az Outputnál kell beállítani,hogy melyikről menjen.
Az Output---ASIO Virtual Device,ha nincs ott az ASIO akkor, Add New és hozzáadod.
Ha már hozzá van adva ,akkor itt az ASIO4ALL-ra dupla klikk (megjelenik a Device Editor).Configure-ben beállítod az ASIO-t és a kimenetet.(pár oldallal előrébb már írtunk róla)
Majd a Device channel-nél ,bal klikkel kiválasztod a kimenetet (első a Left, második a Right)

Most így soknak tűnik, de nem olyan vészes.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Jester »

Sziasztok!

Köszi!
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Bármennyire is szépen teszi a dolgát, ha enyhébb mértékben is, de itt is hallom a felkonvertálások hátrányát: erőtlen, élettelen, gépies lesz a muzsika tőle. Kár érte.

Igen ,sajnos ez így van ezzel is... van egy kis "gépi íze".
Na mindegy próbálkoztunk megint... :kiraly:

Ami érdekes viszont ,hogy ezek a resamplerek (SRC és a SoX) a Foobaron egy picit "erőltetetten" mennek, a cMP²-n viszont elég jól használhatók (mondjuk ott is az SRC a jobb).
cPlayen nem érezni ezt a negatív hatást a konvertálásnál.

Egy kis összehasonlítás a "Sampling Rate Converters" között,ha valakit érdekel.:
http://src.infinitewave.ca/

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Foobar2000

SoX (Sound eXchange) resampler van a cPlayben is(az SRC mellett),de a Foobarhoz is találtam egy SoX dll.-t.Érdemes lenne kipróbálni... Nálam ezzel a dsp-vel,a Foobarral való zenélésnél, már komolyabban igénybe van véve a processzor ,de mégsem annyira mint más resampler pluginnál.
Mostani beállításom  SoX: 176 kHz-en ,Very high,

Köszi a tippet, jófajtának tűnik. Próbálgatom a 4x felkonvertálást, csont nélkül megy nálam 176 kHz - Very High beállítással is, de komolyabb véleményt néhány nap után mondanék.

Bármennyire is szépen teszi a dolgát, ha enyhébb mértékben is, de itt is hallom a felkonvertálások hátrányát: erőtlen, élettelen, gépies lesz a muzsika tőle. Kár érte.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

176KHz-nél 5%, mondjuk hallgatni nem tudom mert S/PDIF-en nem megy ki, de szerintem nem lenne gond az sem. Más kérdés, hogy a legjobb resampler amit eddig hallottam, de nekem nélküle jobb, bármennyire is tűnik kellemesebbnek, mélytónusúbbnak a felkonvertált változat.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Ez érdekes, mert nálam hibátlanul megy 2ms latencyn. És a proci terhelés sem nagyobb mint 2%. Vagy valamit még be kell kapcsolni?
A 176kHz már egy picit az enyémet leterheli.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”