Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Veszteségmentes hangtömörítés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11319
- Kapcsolat:
Ezért gondoltam valami automata progira vagy Plugginra..
Ezért írtam a többsávos kompresszort. De arról tegyél le, hogy minden zene azonos hangszínnel fog szólni!
Az EQ pluggin az nem analizálja a zenét csak bizonyos % kot nővel rajta,vagyis nem azt nézi hogy milyen minőségű és ahhoz képest változtat rajta , hanem mindegyiknél ugyan olyan értékeket ad hozzá vagy vesz el. (Ezt írtad te is Bocsi )Sajnos igy minden eggyes számnál állítani kell a Frekiket.Hallás után. És ez a baj ha épp az ember fáradt már nem is ugyan ugy hallja. Ezért gondoltam valami automata progira vagy Plugginra..De látom ez nehéz dolog !! De köszi a segiteni akarást..
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Meglehetősen morbid dolgot szeretnél. A megoldás a feladatra egy EQ (equalizer) plugin. Itt beállíthatsz egy magadnak tetsző hangszínt, de ettől még nem fognak egyformán szólni a különböző zenék. Van egy bonyolultabb és hatékonyabb megoldás, a többsávos kompresszor, de ezeket nem egyszerű beállítani. Pl. ilyenekkel oldják meg a rádiók is, hogy ne térjenek el egymástól nagyban a játszott muzsikák. Ha Te otthon ezt szeretnéd, hát lelked rajta...
Na Megpróbálom más hogy fogalmazni ! Nem vagyok zseni E területen...
Van az MP3 Gain nevű progi ami az MP3-at naggyából egyszintre hozza,de csak a hang erejét, az is elösszőr le analizálja az anyagot s utána felhozza a megadott erősségre.
Ezt szeretném elérni csak nem a hang erővel hanem a hang frekvenciáknál !
Tudom vagyis gondolom ez kissé bonyolultabb dolog lenne, s talán nem is megoldható hisz sok zeneszámban talán nem is lenne még 12Khz sem akkor hogy tudná felvinni a 15Khz.nek a DB-jét mondjuk..
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Nem, most sem értem. Ott vagyok elakadva, hogy "a Hangot egy előre beállított frekvenciára beállitja". Ezt írd le valahogy másként!
Hello ! A sound forge-val szoktam módositgatni a rossz mínőségű zenéimet !
Csak elég fárasztó minden eggyes számot kűlön kűlön állitgatni,hisz mind más hogy szól... Persze nem egy albumon belűl.. De vannak olyanok is.. (gondolom most már érted) ,
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Olyan Progit nem ismertek ami a Hangot egy előre beállított frekvenciára beállitja.Modjuk egy zeneszámot betőltenék mint ETalon , S a többit ahhoz próbálja belőni..
Micsoda? Leírnád kicsit bővebben?
Sziasztok !
Olyan Progit nem ismertek ami a Hangot egy előre beállított frekvenciára beállitja.
Modjuk egy zeneszámot betőltenék mint ETalon , S a többit ahhoz próbálja belőni..
Sziasztok!
EAC-val akartam kiírni cd image.ape-t cue-vel, de az alábbi hibával leáll. (eddig általában csak felmásoltam winyóra, de most a netről töltöttem le egy albumot)
Unhandled exception
at 00000000 ->ACCESS VIOLATION
Miért?
Tudja valaki?
Köszönettel:
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
-
Vendég
Ha jól emlékszem néróhoz is van flac plugin.Másik módszerként a winamp-hoz is tölthetsz le flac plugint, azután könnyen ki tudod nyomni wavba és már csak ki kell írni.
Fair stars audio converter. Én is ezzel raktam vissza wawba és onnan NERO
-
Vendég
Topicot nem akartam nyitni ennek....Szóval Macintosh vagy Win rendszer alá tudtok olyan progit amivel egy mpeg fájlból ki lehet szedni az audiosávot?
Mac alatt az MPEG Streamclip talán meg tudná csinálni, de lehet, hogy a Quicktime Pro és az FFMPEGX is. Ezt hívják demuxolásnak.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Mivel tudom a Flac. file-t kitömöríteni?
Rengeteg konverter létezik. Én a Riverpast Audio Convertert használom, szinte minden formátumot kezel. Ja és nincs közöm hozzájuk!
Írás előtt tömörítsd ki...
Mivel tudom a Flac. file-t kitömöríteni?Mert az elöbb próbáltam audioconverterpro-val,amit utána ki is írtam lemezre néróval és igencsak torz felvételt kaptam.
Ha jól emlékszem néróhoz is van flac plugin.
Másik módszerként a winamp-hoz is tölthetsz le flac plugint, azután könnyen ki tudod nyomni wavba és már csak ki kell írni.
Köszi az infót.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Mivel tudom a Flac. file-t kitömöríteni?Mert az elöbb próbáltam audioconverterpro-val,amit utána ki is írtam lemezre néróval és igencsak torz felvételt kaptam.
Ha jól emlékszem néróhoz is van flac plugin.
Másik módszerként a winamp-hoz is tölthetsz le flac plugint, azután könnyen ki tudod nyomni wavba és már csak ki kell írni.
Topicot nem akartam nyitni ennek....Szóval Macintosh vagy Win rendszer alá tudtok olyan progit amivel egy mpeg fájlból ki lehet szedni az audiosávot?
Vagy a Sound Forge
Egy 80 perces mp3 albumot 10 mp alatt szétbont, ez lesz 3-4 perc is minimum vagy akár 5 perci is, ahogy elnézem
Ez az APE miatt van, FLAC-nél kb 8x-10x gyorsabb lenne a dolog, de az APE sokkal erőforrásigényesebb.
Én lejátszáshoz/kódoláshoz foobar2000-et használok (szerintem az egyik legjobban személyre-szabható progi, és nem skinek tekintetében, hanem függvények segítségével!), bár mostanában a kódolást inkább MediaCoder-rel csinálom (tök jó mert rengeteg audio/video formátumot ismer + FREEWARE; régebben dBpowerAMP-t használtam az is jó kis progi.) - egyébként mindegyik FREEWARE
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Win alá: VirtualDub Mod
Áldjon a jóég
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Topicot nem akartam nyitni ennek....
Szóval Macintosh vagy Win rendszer alá tudtok olyan progit amivel egy mpeg fájlból ki lehet szedni az audiosávot?
-
Vendég
Newman, nálam a macdll.dll a CueSplitter mappájában van és megy rendesen (system32-ben nincs is nálam).
Huh, köszi. Fogtam a google-ba rákerestem. A Monkey's Audio oldaláról letölthető volt egy zip-ben ez a dll, aminek a mérete 3* akkora volt, mint a sys32-ben találhatóéval. Bemásoltam a CueSplitter gyökér mappájába és már működik is. Jó lassan bontja szét. Egy 80 perces mp3 albumot 10 mp alatt szétbont, ez lesz 3-4 perc is minimum vagy akár 5 perci is, ahogy elnézem.
Lex: az béta volt, nem akartam felrakni. De most már mindegy is, amúgy az lett volna a következő, ha ez nem jön be. De így marad a final 3.99. És kössze!
- _Lacos_
- Nincs visszaút

- Értékelés: 2
Newman, nálam a macdll.dll a CueSplitter mappájában van és megy rendesen (system32-ben nincs is nálam).
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
Próbáld a 4.01-et és a Cuesplittert is telepítsd újra.
Üdvözlettel: Lex
-
Vendég
A CueSplitter viszi, csak a Monkey driver (.ape) nincs rendesen felrakva.
???
Monkey’s Audio 3.99 fel van téve... Ez jön be hozzá, mint honlap, amikor hibát ír.