Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
MS Windows Vista
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11470
- Kapcsolat:
-
Vendég
MS Windows Vista
Pedig már kezdtem örülni, hogy jó lesz az Ultimate verzához is.
Ugyan már, nem kell azt aktivizálni. Az XP is meghálálta ha 30 naponta újraraktad.
MS Windows Vista
Micsoda... hmm... megoldást találtak az aktivizálásra! szvsz a MS csapkodja a fejét a falba
Biztos én vagyok vak, de hol lehet erről olvasni?
Szerintem erre gondoltak:
Unlike windows xp and volume activation 1.0 windows vista doesnt have any corporate keys which will permanently activate it. volume activation 2.0 requires a corporate user to either do a one time activation through microsoft servers (mak) or companies can host a local activation server which does not talk to microsoft (kms). the only difference is kms requires re-activation once every 180 days. however as long as theres a local kms server its simple to keep windows activated. this release is a vmware image of a permanently activated kms server which allows local activation of windows vista business/enterprise edition. volume activation 2.0 is only built into those two editions.
Pedig már kezdtem örülni, hogy jó lesz az Ultimate verzához is.
-
Vendég
MS Windows Vista
Micsoda... hmm... megoldást találtak az aktivizálásra! szvsz a MS csapkodja a fejét a falba
Szerintem erre gondoltak:
Unlike windows xp and volume activation 1.0 windows vista doesnt have any corporate keys which will permanently activate it. volume activation 2.0 requires a corporate user to either do a one time activation through microsoft servers (mak) or companies can host a local activation server which does not talk to microsoft (kms). the only difference is kms requires re-activation once every 180 days. however as long as theres a local kms server its simple to keep windows activated. this release is a vmware image of a permanently activated kms server which allows local activation of windows vista business/enterprise edition. volume activation 2.0 is only built into those two editions.
MS Windows Vista
Erre én is kiváncsi lennék.
-
Vendég
MS Windows Vista
Elnézést. Az előző postomban benne van, h milyen codeceket telepítettem fel az avi fileok lejátszásához. Na most hang van, felirattal együtt, de kép nincs számomra érhetetlen oknál fogva. Tegnapi Vistára feltettem a DivX: 3.11/4.12/5.21-et is (6-os mellé, után). Úgy sem volt, ezért most csak a DivX6-ot tettem fel, természetesen mindkét esetben XviD-el! Érthetetlen. Ötlet?
-
Vendég
MS Windows Vista
No problem, már sokszor csináltam ilyesmit, nem volt gond vele soha. Odébbtól mindent 20 gigával, aztán újraméretei a partíciókat. Viszont nem tudom, hogy rendesen műxik-e Vista alatt a PM.
Vele próbálkoztam: PowerQuest.PartitionMagic.v8.01
Felment, de kicsit köhögött. Aztán A PM GUI-ban megcsináltam, amit szerettem volna. 190GB-os partición volt 20GB szabad hely, így ebből 10GB-ot tudott levágni (gondolom ha van rajta cucc, a fennmaradó szabad hely felét tudja kivágni). Azt a +10GB-ot tettem volna át a Windowsnak fenntartott particióra, ami így lett volna 20GB/180GB a 10/190 helyett (annó nekem az XP-nek sok volt a 8 is, most a 10 a Vistának csípőből kevés, ha már teszel rá egy Nero-t meg egy Winamp-ot). Na szóval megcsináltam a fent írtakat, apply-oltam neki egyet, majd reboot-ot kért, hát megadtam neki had örüljön én meg had sírjak ugye...? Elkezdi csinálni, majd hibára köszönt mire visszanézek rá, gombnyomásra indítsuk újra neki a gépet, kéri szépen. Ám legyen. Majd újra bepróbálkozott ezzel kis számítógépemnek, sikerültelenül. Sebaj tegyük fel újra a Vistát éjfélkor. Amint elkészült (35-40perc), a D:\ -re kezdtem telepíteni a dolgokat és most a 10GB-os C:\ -n, van még 1,2GB szabad helyem, ahova csak Vistának szükséges fileokat telepít, a programok fizikai helye a D:\ -n terpeszkedik, de a C:\ -n attól függetlenül fogy a hely. De nehéz, de nehéz.
Control Panel/Performance Informacion and Tools:
Processor: 3,8
Memory (RAM): 3,9
Graphics: 4,4
Gaming Graphics: 3,8
Primary hard disk: 5,4
Átlag: 3,8
Mindez egy Asus jó vas alatt (anno ~50 volt, nem gagyi), P4 2,66GHz Northwood, 3x256MB Kingston Value RAM (333MHz), ATI Radeon 9600Pro, Seagate 200GB HDD 7200RPM/2MB?
Ezzel szerintem élvezhetően fut. Játszani még nem játszottam rajta. Annyit figyeltem meg, h az IE7-ben ha görgetek az kicsit lassú, mintha akadna, de bármit nyitok meg, olyan villámgyorsan bevillan, h ezt nem a gépem lassúságának tudom be.
Windows Vista Ultimate (6000) 32-bit alá felkerültek ezek a programok hibátlanul:
AC3Filter 1.11. Stable release
Ati Radeon 9600 Series for Vista 8.31.100 (Nov. 2, 2006) Catalyst Beta Software Suite (32 bit)
BSPlayer.Pro.v2.12.941
Daemon Tools v4.08 X86 32 Bits (with SPTD 1.38)
DivX.Pro.v6.4.1.MULTI
eMule 0.47c
Java Environment Runtime 6.0
MSN Live Messenger 8.0.0812.00 + Messenger Plus! Live 4.11.254
Skype 2.5.0.154
Total.Commander.v7.0.Public.Beta2
Winamp Pro 5.32
WinRAR.v3.61
Xvid 1.1.2 released
És ezek fent voltak tegnap is, müködtek szépen, nem soká telepítem őket is:
ACDSee.v9.0.Photo.Manager
Adobe Acrobat Reader 7.0.8
Ahead.Nero.v7.5.9.0
Apple.Quicktime.Pro.v7.1.3.100
Cyberlink.PowerDVD.v7
HyperSnap-DX_6.11.02
Viszont! A nyavajás NOD 2.7 nem tudom mennyi nem akar felmenni. Az eset.com -ról szedtem le a legújabb 2.7-es 30 napos próba verziót és blokkolja a Vista. Érdekes...
Egy viccet a végére: 3 dolgot már update-t a Vista.
MS Windows Vista
TV: Panasonic TX-P50GT60E
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
MS Windows Vista
No problem, már sokszor csináltam ilyesmit, nem volt gond vele soha. Odébbtól mindent 20 gigával, aztán újraméretei a partíciókat. Viszont nem tudom, hogy rendesen műxik-e Vista alatt a PM.
-
Vendég
MS Windows Vista
Lehetséges, valamilyen partíció managerrel meg tudod csinálni, de egy darabig el fog tartani, mire odébbpakolja a 150 GB-ot.
Utolsó kérdés és több nem lesz ERRŐL, itt. Partition Magic-em van.. Csak eddig nem mertem hozzányúlni úgy particióhoz, h azon volt adat. A kérdés.. Hova pakolja azt a 150GB-ot? Ha le tudnám menteni vhova addig, míg átparticiónálom a vinyót, úgy is tennék... De most úgy szeretném, h az adat ott lesz és azt a particiót méretet csökkentem.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
MS Windows Vista
Lehetséges, valamilyen partíció managerrel meg tudod csinálni, de egy darabig el fog tartani, mire odébbpakolja a 150 GB-ot.
-
Vendég
MS Windows Vista
De hülye vagyok váááá Szóval tudnék a 10Gb-ból, mondjuk 20-at csinálni? 190-ből 180-at csinálni és a 10-ből így lenne 20GB. A nagy partíción épp annyi hely van, amennyivel növelném a 10Gb-ot, ez lehetséges-e? Na végre h kinyögöm amit akarok. Örökös kapkodás.
-
Vendég
MS Windows Vista
Tudom még particionálni a HDD-t, ami a következőképpen néz ki?!
200GB-os, 10GB-os primary 190GB-os secondary. Akár újra teszem a Vistát is a partició után, csak a 190-es meghajtón úgy 20GB szabad hely van..
Bakker, kicsi a 10GB.. a D:\ -re telepítek csomó progit, pld. Java 1.6 és már ilyeneket...
-
Vendég
MS Windows Vista
K.rva életbe. Nincs ilyenem Vistához: Asus SoundMax AD1986A Audio Driver
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
MS Windows Vista
Tényleg elmés trükk.
MS Windows Vista
MS Windows Vista
Maximálisan egyetértek az előttem szólóval.
Nálam is úgy néz ki az xp, mint a régi win-ek...
Hát, a Vistán már nem lehet kikapcsolni a web nézetet...
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
MS Windows Vista
Maximálisan egyetértek az előttem szólóval.
Nálam is úgy néz ki az xp, mint a régi win-ek...
MS Windows Vista
Én annak idején 2 okból váltottam XP-re:
1. stabilitás meglehetősen nagyot nőtt a 98-hoz képest
2. xp alatt jobban futottak a játékok /megfelelő vassal/, illetve egy idő után csak alatta mentek.
A desktop olyannyira nem érdekel, hogy az xp-t a mai napig szarrá csupaszítva használom.
Eddig még soha nem sikerült lefagyasztanom, csak rendszerszintű belenyúlkálás alkalmával.
Szóval én max akkor váltok Vistára, ha az xp már nem lesz megfelelő platform az alkalmazások kompromisszummentes futtatásához. Szerintem ezzel nagyon sokan lesznek így, és ahogy a Microsoftot ismerem, már gőzerővel dolgoznak ezen is.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
MS Windows Vista
Nem szeretnék ebbe az irányba elmenni, de az, hogy javítócsomagok jönnek ki egy rendszerhez, szerintem teljesen normális. Tudtommal nem csak a Windowsnál van ez így, hanem más agyondícsért cuccoknál is (amik mellesleg nekem nem tetszettek). Vagy tudtok olyan oprendszert, ami változatlan formában van évek óta?
Aki nem akar, az nem tér át Vistára. De engedtessék meg a többieknek, hogy önként vállalt vezeklésüket gyakorolják! Én már az XP-t is Beta verziója óta használtam, mikor még mindenki prüszkölt tőle, nálam meg szinte hibátlanul működött, mint most a Vista is. Talán jobb lenne konkrétumokkal foglalkozni az általános divatszarozás helyett.
Egyetértek veled
Amúgy viszont fura... Az XP-t én is a beta1-től kedzve használtam, voltaképpen gond nélkül. .. hehhe... akkoriban még nagyon rá voltam zakkanva az újdonságokra. Mostanság már inkább csak úgy kényelmesen.
Azt hiszem, a Vista véglegesítésével is kivárom amíg hivatalosan kapható lesz itthon és nem lesz sz@r@kodás az aktivizálással.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
MS Windows Vista
Nem szeretnék ebbe az irányba elmenni, de az, hogy javítócsomagok jönnek ki egy rendszerhez, szerintem teljesen normális. Tudtommal nem csak a Windowsnál van ez így, hanem más agyondícsért cuccoknál is (amik mellesleg nekem nem tetszettek). Vagy tudtok olyan oprendszert, ami változatlan formában van évek óta?
Aki nem akar, az nem tér át Vistára. De engedtessék meg a többieknek, hogy önként vállalt vezeklésüket gyakorolják! Én már az XP-t is Beta verziója óta használtam, mikor még mindenki prüszkölt tőle, nálam meg szinte hibátlanul működött, mint most a Vista is. Talán jobb lenne konkrétumokkal foglalkozni az általános divatszarozás helyett.
MS Windows Vista
Emlékezzünk vissza! A Vista ellen megfogalmazott mostani kritikákat szinte szó szerint olvashattuk 4 évvel ezelőtt az XP-vel kapcsolatosan. Most meg ragaszkodunk hozzá. Ez ilyen.
Azóta hány száz megányi javítócsomag jött ki az XP-hez? Ismerve az MS-t, szvsz botorság lenne azt hinni, hogy kész a Vista. Csak már mindenképp ki kellett adni, majd aztán toldozgatják-foltozgatják 1-2 évig mire használható lesz. Mondhatni szokás szerint.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
MS Windows Vista
Vista és Office 2007 premier
Nem csodálom, hogy olyan sokat akar költeni reklámokra. Olyan jó lett az XP, hogy nem lesz egyszerű rávenni a felhasználókat, hogy OP rendszert váltsanak.
Emlékezzünk vissza! A Vista ellen megfogalmazott mostani kritikákat szinte szó szerint olvashattuk 4 évvel ezelőtt az XP-vel kapcsolatosan. Most meg ragaszkodunk hozzá. Ez ilyen.
MS Windows Vista
Vista és Office 2007 premier
Nem csodálom, hogy olyan sokat akar költeni reklámokra. Olyan jó lett az XP, hogy nem lesz egyszerű rávenni a felhasználókat, hogy OP rendszert váltsanak.