Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
dvd készítés
-
Vendég
dvd készítés
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy szeretném az esküvői videómat dvd-re kiírni, ezzel nem is lenne olyan nagy baj, egy alap menüvel, chapterekre bontva meg is csináltam, ami a bajom, hogy szeretnék mellé még képeket is feltenni, menüből megnyitni, és ott slideshow-ként végignézni, netán zenét hozzáfűzni, ehhez valami szoftvert tudna valaki, Ötlet? köszönöm. Kameráról szedtem le dv-avi-ban, pinnacle 9-el csináltam, de a képeket nem találok benne, hogy hozzászerkesszem, adobe elemetsben sem tudom összehozni :S
Az Ulead DVDmovie factory az tud ilyet, annyira, hogy én is már vagy 6-7 DVD-t gyártottam, esküvő, család, óvoda iskola, mindenféle :kiraly:
Ha a 3-ast eltöltöd, ahhoz van "örökéletem" :foto: :kiraly:
dvd készítés
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy szeretném az esküvői videómat dvd-re kiírni, ezzel nem is lenne olyan nagy baj, egy alap menüvel, chapterekre bontva meg is csináltam, ami a bajom, hogy szeretnék mellé még képeket is feltenni, menüből megnyitni, és ott slideshow-ként végignézni, netán zenét hozzáfűzni, ehhez valami szoftvert tudna valaki, Ötlet? köszönöm. Kameráról szedtem le dv-avi-ban, pinnacle 9-el csináltam, de a képeket nem találok benne, hogy hozzászerkesszem, adobe elemetsben sem tudom összehozni :S
Akkor neked 2 title kellene, az egyik a videó, a másik a slideshow.
Ezt nem sok szerkesztő támogatja.
Mi lenne, ha a slideshow-t beraknád a videód végére utolsó fejezetként?
A Pinnacle Studio tudja ezt, a videó végére berakod a képeket a megfelelő sorrendben, beállítod képváltási sebességet, kijelölöd az összes képet a filmcsíkon és alá raksz egy háttérzenét. Az egész kap egy ikont a videó menüjének a végén, az első képhez beállítod a fejezetet és mehet a konvertálás DVD-re. :foto:
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
dvd készítés
dvd készítés
Elvileg mindegyik át tudja konvertálni a .MOV fájlokat más formátumra és elvileg mindegyik át tudja konvertálni a 30 fps-t 25 fps-re. A gyakorlatban viszont a szaggatást nem sikerült még kiküszöbölnöm. Asszem megpróbálok NTSC DVD-t létrehozni, remélem, hogy a lejátszóimnak meg az öcsém gépeinek nem lesz gondja az NTSC lemez szaggatásmentes lejátszásával. :foto:
szerintem DVD-V nél már pontosabb a lassítás :kiraly:
dvd készítés
s nem próbáltad még valami egyszerübb szabványra hozni?pl. mpeg2 ...
látom a neten van olyan ami DVD-Videó -ba is át tuggya rakni
onnan meg eccerű PAL-ra váltani :kiraly:
esetleg még a NERO-t lenne érdemes megnézned
elég komoly benne a kompatibilitás kezelés
Elvileg mindegyik át tudja konvertálni a .MOV fájlokat más formátumra és elvileg mindegyik át tudja konvertálni a 30 fps-t 25 fps-re. A gyakorlatban viszont a szaggatást nem sikerült még kiküszöbölnöm. Asszem megpróbálok NTSC DVD-t létrehozni, remélem, hogy a lejátszóimnak meg az öcsém gépeinek nem lesz gondja az NTSC lemez szaggatásmentes lejátszásával. :foto:
dvd készítés
A ConvertX to DVD 3-at mindjárt letöltöm.
Látod az is nagyon jó! :foto: (el is felejtettem, pedig az egyik legjobb)
dvd készítés
Köszi, ezt kipróbáltam ...
s nem próbáltad még valami egyszerübb szabványra hozni?
pl. mpeg2 ...
látom a neten van olyan ami DVD-Videó -ba is át tuggya rakni
onnan meg eccerű PAL-ra váltani :foto:
esetleg még a NERO-t lenne érdemes megnézned
elég komoly benne a kompatibilitás kezelés
dvd készítés
Talán a Total Video Converter?
Innen: http://www.effectmatrix.com/ :foto:
Ebből a konverterből csak az EffecMatrix-os a jó szvsz(van OJO,stb...azokat nem szeretem ). :kiraly:
Köszi, ezt kipróbáltam, valamivel jobb is, mint az All Video Converter.
Sajnos a 30 fps anyagból ez is csak szaggatott 25 fps-t csinál, de a tudása miatt megtartom.
A ConvertX to DVD 3-at mindjárt letöltöm.
dvd készítés
Ismer valaki olyan videokonvertert, amelyik .MOV filmet (Mjpeg, 30 fps) normális minőségben, szaggatás nélkül átkonvertál PAL DVD-re, vagy legalábbis használható 720x567, 25 fps videofájlba?A Pinnacle Studio nem ismeri a .MOV-ot, az All Video Converter meg szaggatott 25 fps videót csinál a 30 fps eredetiből. :foto:
ConvertX to DVD 3
Én ezt használom arra, hogy QT (mov) trailereket DVD-re írjak.
5.1 hangú mov-okat is simán átkonvertál 5.1 AC3-ra.
Egyszerűbb menüket is tudsz készíteni, ha kell.
dvd készítés
Ismer valaki olyan videokonvertert, amelyik .MOV filmet (Mjpeg, 30 fps) normális minőségben, szaggatás nélkül átkonvertál PAL DVD-re, vagy legalábbis használható 720x567, 25 fps videofájlba?A Pinnacle Studio nem ismeri a .MOV-ot, az All Video Converter meg szaggatott 25 fps videót csinál a 30 fps eredetiből. :kiraly:
Talán a Total Video Converter?
Innen: http://www.effectmatrix.com/ :foto:
Ebből a konverterből csak az EffecMatrix-os a jó szvsz(van OJO,stb...azokat nem szeretem ). :kiraly:
dvd készítés
Ismer valaki olyan videokonvertert, amelyik .MOV filmet (Mjpeg, 30 fps) normális minőségben, szaggatás nélkül átkonvertál PAL DVD-re, vagy legalábbis használható 720x567, 25 fps videofájlba?
A Pinnacle Studio nem ismeri a .MOV-ot, az All Video Converter meg szaggatott 25 fps videót csinál a 30 fps eredetiből. :foto:
dvd készítés
Igazad van . Tényleg ott van. Köszi. Egyébként te mekkorára szoktad beállítani?
attól függ mennyit bír el elméletileg a lemez
viszont ha vannak negatív tapasztalataid túl "sok" adat írása utáni nem teljes visszaolvasásról akkor szerintem érdemes a 4300-ast
ha nincsennek ilyen anomáliáid akkor nyugodtan használhatod a 4472 -öt
de a két érték között szerintem észrevehető minőségbeli különbséget nem fogsz észrevenni :kiraly:
én pio 216 + verba párossal a 4472-öt szoktam használni
dvd készítés
Hozzászoktam, hogy a Shrink 3.2 progi 4,463 Gb-ra tömörít. De ezzel vagy csak a főfilmet vagy csak az egészet tudom tömöríteni.
írtam visszább hogy a beállítás írás részén lehet állítani a méreten: klikk
szerintem elég egyértelmű hogy melyik funkciója mit takar :kiraly:
Köszönöm a válaszod. De az én általam használt DVD Fab platinum 5.0.8.5-ön nincs ilyen beállítási lehetőség. Keresek egyéb verziót, hátha azon lesz.
Van azon is! A jobb felső sarokban a pipa(vagy fogaskerék a régin ).Ez nyitja meg a beállításokat.
Igazad van . Tényleg ott van. Köszi. Egyébként te mekkorára szoktad beállítani?
dvd készítés
Hozzászoktam, hogy a Shrink 3.2 progi 4,463 Gb-ra tömörít. De ezzel vagy csak a főfilmet vagy csak az egészet tudom tömöríteni.
Köszönöm a válaszod. De az én általam használt DVD Fab platinum 5.0.8.5-ön nincs ilyen beállítási lehetőség. Keresek egyéb verziót, hátha azon lesz.
Van azon is! A jobb felső sarokban a pipa(vagy fogaskerék a régin ).Ez nyitja meg a beállításokat.
dvd készítés
dvd készítés
dvd készítés
DVDFab Platinum! Van magyarul is! :kiraly:
Köszi
A DVD Fab platinum 5.0.8.5 -tel sikerült. Viszont csak 4300MB -ra tömöríti össze.
Nem lehet esetleg nagyobbra állítani?
Mert mekkorára szeretnéd,tömöríteni? Az egy oldalas DVD -R vagy RW lemezek ,kapacitása 4,7Gb. A tömörítés nagyságát ,biztonsági okokból ez alá kell méreteznie.
Nem olyan rossz érték az a 4,3Gb. Szvsz.
De az egész ,kétrétegű gyári lemezt(DVD9) tudja tömörítés nélkül is kiírni ,két darab 4,7Gb-osra. (Például a Ben-Hur c. filmet ,ami ugye nem rövid,még a mozikban is két részben ment anno.)Szóval két lemez áráért tömörítetlenül is meg lehetnek a hosszabb filmek.Csak itt meg cserélni kell a lemezt ugye.
De normál hosszúságú(65-85 perces filmet ) ,ha kiveszed az extrákat,a dvd menüt és a felesleges hangokat,akkor a tapasztalatom az,hogy szinte alig tömörít(max:85-95%.-ra) és ez elfér egy lemezre.
dvd készítés
Köszi
A DVD Fab platinum 5.0.8.5 -tel sikerült. Viszont csak 4300MB -ra tömöríti össze.
Mert mekkorára szeretnéd,tömöríteni? Az egy oldalas DVD -R vagy RW lemezek ,kapacitása 4,7Gb. A tömörítés nagyságát ,biztonsági okokból ez alá kell méreteznie.
Nem olyan rossz érték az a 4,3Gb. Szvsz.
De az egész ,kétrétegű gyári lemezt(DVD9) tudja tömörítés nélkül is kiírni ,két darab 4,7Gb-osra. (Például a Ben-Hur c. filmet ,ami ugye nem rövid,még a mozikban is két részben ment anno.)Szóval két lemez áráért tömörítetlenül is meg lehetnek a hosszabb filmek.Csak itt meg cserélni kell a lemezt ugye.
De normál hosszúságú(65-85 perces filmet ) ,ha kiveszed az extrákat,a dvd menüt és a felesleges hangokat,akkor a tapasztalatom az,hogy szinte alig tömörít(max:85-95%.-ra) és ez elfér egy lemezre.
dvd készítés
Én CloneDVD + AnyDVD párost használok. A Shrink3.2 már nagyon régi. Kár, hogy nem fejlesztették tovább. Milyen az a DVDFab? Mit érdemes tudni róla?
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet
dvd készítés
Köszi
beállításokba van az írás részen :kiraly:
Tigris : sajnos a shrink iszonyat régi
ill. már nem is fogják fejleszteni mert fel lett vásárolva
a dvdfab az utógya
dvd készítés
Köszi
dvd készítés
DVD fab decrypter, vagy DVD Shrink? :kiraly:Én ezekkel szoktam.
A Shrinknek melyik verziója? Nekem a 3.2 van. Ezzel nem tudom megcsinálni.