Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
"Paint" programok
"Paint" programok
Huh, itt nagyon sok hozzáértő van ez príma. Tud olyat valamelyik progi hogy adott egy bmp kép amin kijelölök egy pixelt és az összes többi ilyen szinű pixelel együtt átállíthatom más színűre? Valami egyszerű progi kellene és hogy mi a funkció neve.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
"Paint" programok
Szerintem az a legszebb ha kézzel színezed ki az átfedést. Max. 3-4 óra alatt megvan az összes kockán. Nem is kell olyan nagyon pontosnak lenni a mozgó kép majd szépen elfedi a pontatlanságot.
Ez az, hogy nem... Sajnos nagyon látszik... Többnyire azért mert ezek ugye félképek, és az szinezni így szinte lehetetlen.
No mindegy, nem kerül be a filmbe.
Azé kösszinger mndenkinek!
-
Vendég
"Paint" programok
Szerintem az a legszebb ha kézzel színezed ki az átfedést. Max. 3-4 óra alatt megvan az összes kockán. Nem is kell olyan nagyon pontosnak lenni a mozgó kép majd szépen elfedi a pontatlanságot.
"Paint" programok
passzolom a kérdést Azt azért elárulod hogy ez miért jo? Miért kell egy zöld foltnak futkároznia a képen? Nem tudtam magyarázatot találni és érdekelne. Aztán lehet hogy úgy jobban megértem és még választ is tudnék rá
Elmagyarázni még nehezebb lenne, egy filmtrükkhöz kellett volna a dolog, ahol egy autó kézifékkel beáll két kocsi közé. A két jelenet külön van fölvéve persze, a trükk maga nagyon egyszerű, de van egy pár kockányi rész ahol a piros kocsi kitarja a háttérben lévőt. Nos ezeknél a kockáknál a kitakarás helyét zöldre festve már megoldható a trükk eme hibája, egy egyszerű bluebox effekttel.
Nem hinném, hogy most okosabb lettél...
Azért még várok ötleteket!!
"Paint" programok
passzolom a kérdést
Azt azért elárulod hogy ez miért jo? Miért kell egy zöld foltnak futkároznia a képen? Nem tudtam magyarázatot találni és érdekelne. Aztán lehet hogy úgy jobban megértem és még választ is tudnék rá
"Paint" programok
Talán értem de még mindig nem biztos.Nem kell kézzel festegetnisem.
Ha mindegyiknél ugyanaz a kijelölés jó neked, akkor az elsőn a path eszközzel körbevágod. abból csinálhatsz kijelölést és egyben egy maszkot is amit a többi képkockára csak át kell húznod és ott máris megvan ugyanaz a kijelölés amit csak ki kell tölteni ahogy épp neked tetszik.
Majdnem, de amint láthatod ez itt egy autó, ami mozgásban van és így a kijelölés mindig változni fog. Viszont a kamera nem fog mozdulni. Tehát a képeken az egyedüli változás az az autó.
Tudom, hogy nem egyszerű amit akarok, ha már kapizsgáljátok, az már bőven jó!
"Paint" programok
már én is kezdem megérteni.
"Paint" programok
Talán értem de még mindig nem biztos.
Nem kell kézzel festegetnisem.
Ha mindegyiknél ugyanaz a kijelölés jó neked, akkor az elsőn a path eszközzel körbevágod. abból csinálhatsz kijelölést és egyben egy maszkot is amit a többi képkockára csak át kell húznod és ott máris megvan ugyanaz a kijelölés amit csak ki kell tölteni ahogy épp neked tetszik.
"Paint" programok
Én sem értem teljesen. Automatikusan akarod, hogy ahol pixelváltozás van ott egy direkt színnel jelölje. Mondjuk hogy ez működik, ebben csak az lenne a bibi, hogy az 1-2 megpixel közül ha bármelyik nem stimmel akkor az mondjuk zöld lesz. Ha jpg a kép akkor minden második pixel különbözni fog még akkor is ha esetleg ez szemmel nem látszik.
Na, te már kapizsgálod! A képek DV aviból capture-özött bmp-k (720x576). Vagyis nem igazán tömörítettek. De mivel mozgókép, emiatt fennál az általad említett érzékenység. Nem lehet toleranciát állítani a te módszerednél?
-
Vendég
"Paint" programok
Én sem értem teljesen. Automatikusan akarod, hogy ahol pixelváltozás van ott egy direkt színnel jelölje. Mondjuk hogy ez működik, ebben csak az lenne a bibi, hogy az 1-2 megpixel közül ha bármelyik nem stimmel akkor az mondjuk zöld lesz. Ha jpg a kép akkor minden második pixel különbözni fog még akkor is ha esetleg ez szemmel nem látszik.
"Paint" programok
én ilyenre gondoltam. Vagy te nem?
Igen, tudom, hogy erre gondoltál, de sajna nem ez kell nekem. Úgy kell ahogy én csináltam (minden zöld, még a kerék is stb.), de van vagy 70 képkocka, és a kézzel festegetéssel kitakarok hasznos felületeket is. Ezért jönne jól az autómatikus kijelölés, és akkor csak azt mázolnám össze, amit ő kijelölt.
"Paint" programok
Gond van a filmmel?
"Paint" programok
Nem megy?
"Paint" programok
én ilyenre gondoltam. Vagy te nem?
"Paint" programok
Köszi a reagálást. De nem ilyen egyszerű a dolog. Nem chrominance effektet akarok, hanem teljes kitakarást.
Szóval valami ilyesmit szeretnék kapni, de ténylegesen csak ott lenne zöld a kép ahol változás van. Ezt itt manuálisan festettem le, de ez így nem igazán jó.
"Paint" programok
Nem értem teljesen, de ha a piros autot szeretnéd zöldre festeni akkor photoshopban a selective colort használd.
"Paint" programok
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, de S.O.S. Szóval adott két kép(kocka). Azt szeretném elérni, hogy a két kép közötti különbséget ki szeretném satírozni pl. zöldre. Van e olyan progi, vagy a Photoshop tud e olyat, hogy kijelöli a két kép közötti változás területét.
Példa a képekre:
Tehát a piros autot szeretném teljesen zöldre festeni de csak pont azon a területen, ahol kitakarja az előző képkockát.
Ötletek? Progik? Mega THX előre is!
-
Vendég
"Paint" programok
Simon!
Abban tudsz segíteni, hogy plug-ineket hogy kell telepíteni a Photshophoz?
Sikerült letöltenem egy pár *.abr és *.8bf kiterjesztésű file-t, de nem tudom, hogy kell feltenni.
Nem vagyok járatos benne, de szerintem a program könyvtárában lévő Plug-Ins alkönyvtárban kell létrehozni egy mappát és abba kell másolni a file-okat. Esetleg egy meglévő mappába kell elhelyezni. Szoktak hozzájuk adni egy telepítési útmutatót, de ha semmid nincs és ez sem működik akkor passz.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
"Paint" programok
Simon!
Abban tudsz segíteni, hogy plug-ineket hogy kell telepíteni a Photshophoz?
Sikerült letöltenem egy pár *.abr és *.8bf kiterjesztésű file-t, de nem tudom, hogy kell feltenni.
-
Vendég
"Paint" programok
Ha már a méretek megváltoztatásáról volt szó, akkor egy másik megközelítése a témának.
Hogy lehet a kép egy részét felnagyítani úgy, hogy a kép többi része maradjon változatlan?
Hasonlóan mintha egy nagyítót tennénk a képre és a lencse alatt lévő képrészletet nagyobb méretben látom. Volt a Win98-hoz egy képernyőkímélő program, amiben szép oroszlános háttéren egy lencse mozgott mindenféle irányban.
Kijelölöd a kívánt részt a képen a Marquee toollal (bal legfelső). Ha négyzet kell akkor arra váltod ha kör akkor arra (CTRL+Click). Megnyomod a CTRL+T kombinációt. Ezzel a kijelölt részt árméretezheted. Ha a CTRL gombot nyomod hozzá akkor a sarkaiban méretarányos növekedést érhetsz el. Ha az ALT gombot nyomod hozzá akkor központosan növelheted/csökkentheted a méretet.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

"Paint" programok
Ha már a méretek megváltoztatásáról volt szó, akkor egy másik megközelítése a témának.
Hogy lehet a kép egy részét felnagyítani úgy, hogy a kép többi része maradjon változatlan?
Hasonlóan mintha egy nagyítót tennénk a képre és a lencse alatt lévő képrészletet nagyobb méretben látom. Volt a Win98-hoz egy képernyőkímélő program, amiben szép oroszlános háttéren egy lencse mozgott mindenféle irányban.
-
Vendég
"Paint" programok
Nagyon király lett, Simon. Köszi a segítséget.
Van azért itt még valami, amit szerintem nem lehet megoldani, de hátha neked jobb ötleted van.
Lehetséges-e valahogy a homályosra sikerült képeket kiélesíteni? Olcsó fixfókuszú készülékekkel sokszor előjön ez a probléma, amikor túl közelről csinálunk valakiről/valamiről képet.
Már hallottam olyat, hogy homályos képet megfelelő szemüveggel élesnek lehet látni, de nem tudom igaz-e. Ha igaz, akkor elképzelhető, hogy van rá digitális módszer is.
Homályos képet nem lehet élesíteni csak a Mission:Impossible filmekben. Nagyon-nagyon sok munkával lehet félig újrarajzolni a képet, a kontúrokat kiemelni, stb. Tárgyak esetében nagyon sokszor csináltam ilyen jó eredménnyel. Portrét azonban szinte lehetetlen. Két dolgot tudsz csinálni egyszerűen. Az egyik a méret csökkentés. Egy homályos XGA képből lehet éles VGA képet csinálni. Ezen kívül persze használhatod a Photoshop beépített paraméterezhető élesítését is. Filter->Sharpen
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

"Paint" programok
Nagyon király lett, Simon. Köszi a segítséget.
Van azért itt még valami, amit szerintem nem lehet megoldani, de hátha neked jobb ötleted van.
Lehetséges-e valahogy a homályosra sikerült képeket kiélesíteni? Olcsó fixfókuszú készülékekkel sokszor előjön ez a probléma, amikor túl közelről csinálunk valakiről/valamiről képet.
Már hallottam olyat, hogy homályos képet megfelelő szemüveggel élesnek lehet látni, de nem tudom igaz-e. Ha igaz, akkor elképzelhető, hogy van rá digitális módszer is.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

"Paint" programok
Köszi szépen, elég érthetően hangzik. Sajnos csak este tudom kipróbálni.
-
Vendég
"Paint" programok
Simon!
Van itt egy újabb probléma. Hogy lehet két képet egymásba átúsztatni?
Valahogy úgy képzelem, hogy a bal oldalon lévő kép fokozatosan elhalványul jobb felé haladva, a jobb oldalon lévő kép pedig balfelé haladva. A két szélén csak egy-egy képből láthatók a részletek, de középen mindkettő kivehető.
1. Nyitsz egy új üres dokumentumot, akkorát amekkora a végleges kép mérete lesz.
2. Belehúzod az első képet, mondjuk azt amelyiket a bal oldalra akarod. Belehúzni a Move Tool segítségével tudod. Ha nem engedi áthúzni akkor a színrendszerük nem azonos. Hozd őket közös "nevezőre".
3. Rendezd a helyére a képet a move toolal.
4. A másik képet úgyanígy húzd bele a képbe és rendezd el. A Layers ablakban láthatod mind a két képet. Amelyik aktív arra vonatkozik a mozgatás és a többi. Ha méretezned kell a képet akkor a Ctrl+T-vel megteheted.
5. Úgy helyezd el a képet, hogy átfedjék egymást ott lesz az átmenet. A Layers ablakban felül lévő kép takarja ki az alatta lévőt.
6. A Layers fülön jelöld ki azt a képet amelyik kitakarja a másikat (felső). Kattints a Layers ablak alján található Add a mask gombra.
7. Kattints a Gradient Tool-ra. És a színmezőnek megfelelően húzz egy vonalat az átfedésben.
Kicsit bonyolultan hangzott ezért ezt is illusztrálom: