Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

cPlay+cMP=cMP²

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Viszont a cPlay már egészen jól működik, legalábbis nem csinálja ki a WIN7-emet. Szépen le lehet állítani.
Szerencsére...ez már pozitívum.
Én csak azt várom E-MU-éktól ,hogy egy kicsit komolyabban kellene venniük a már újabb és sokak által használt op.rendszert.
Szinte minden konkurenciának van a Win7-re végleges driverük.(Pl.:Az ESI-nek már a megjelenéssel egy időben volt.)
E-MU-nál 2008 -ban volt csak komolyabb változás. Vicc...
De ha lesz is valamikor ,akkor is csak egy minimális ráncfelvarrást tudok elképzelni... Erre kell annyit várni?

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

cPlay+cMP=cMP²

Hozzászólás Szerző: nehai »

Viszont a cPlay már egészen jól működik, legalábbis nem csinálja ki a WIN7-emet. Szépen le lehet állítani.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Elvileg az új driver és patchmix az E-MU-hoz aug. 01-én jön ki (a végleges). 

A fenét jön ki...
Picit elvannak maradva E-MU-éknál.
Windows7 már tavalytól megy...és ők még a körülbelüli időpontot sem tudják...Elég gáz ,hogy beta driverrel kell működtetni még mindig.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Picit lemaradtam én is a frissítésről:
2010 július 20 : cicsPlay 2.0b37

Ami változott:
cicsPlay 2.0b37
---------------

1. Clipping added when phase 180 and no upsampling is used. Recordings
using max negative scale causes clipping error when inverted (e.g.
at 16 bit scale -32768 is used instead of -32767). Loud recordings
will suffer from this error.

2. Implement balance control. See specifications for details. Buttons
(<,>) next to volume display allows for balance adjustments.

On balance adjustment, volume of affected channel is displayed in
elapsed time window. Settings panel displays status information.

3. Minor UI refinements

4. Minor DSP refinements

5. ASIO interface refinement to improve support for Nehalem based CPUs
(Core iX)

Innen tölthető:
http://www.cicsmemoryplayer.com/index.p ... y.Download

Vendég

cPlay+cMP=cMP²

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én is ráhagytam a cPlayt agymenést kaptam tőle Marad a jó kis foobar, vagy J.river, utóbbi van mikopr jobb van mikor kevésbé, ezt még tesztelgeni kell, mert nem elég egyértelmű dolgok...

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Egy gyors beállítás a cMP+cPlayhez E_MU1212 használóknak,Windows7-re:
(ahogyénhasználommost )

1---Windows7- ben a beállítás:Személyreszabás--Hangok---Lejátszás---E-MU DSP Audio Proc...---Hangszóró tulajdonságok---Speciális---24bit44,1kHz(Stúdióminőség)

2---PatchMixben: 44,1 kHz---AdatTransfer---SessionSetting---Internal:44,1kHz----
I/O: -10dB (ez nagyon fontos!)---Ok---és MIX-re kapcsolva az Output Assigmentben.(jó tanács: érdemes ezzel a beállítással de különböző mintavételi frekvenciával(44,1-48-96-176,4-192kHz) több Open PatchMix DSP Sessiont készíteni és elmenteni,könnyebb lesz váltogatni később a frekikben...szvsz )

3---cMP Settingsben: RAM Load:NO----Startup:None----Suspend:svchost:NO---lsass:NO----Optimize:Critical-----Diagnostic:No---OK

4---cPlay Settingsben: ASIO Driver:E-MU ASIO----ASIO Settingsben: 2mS----Player Output.44,1-----Buffer:Large-----Resampler:SRC---145db----Playback: Repeat (vagy akármi)----General: itt csak az AWE és a Diagnostic pipálva!---OK

Későbbiekben ,ha még jobb hangot kaphatunk ha cPlay-ben az Outputot 176,4-re állíthatjuk (ekkor ne felejtsük el a PatchMixben is 176,4-re a kimenetet,persze a többi marad a régi)
(A cPlayben az Output változtatás csak a piros iksz kikapcsolásával és újból belépve lesz érvényes ,ezt ne feledjük.)
(PatchMixben minden hasonlóan legyen állítva mint a leírás)

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Valami lehet az usb adatkezelés körül, mert azt vettem észre, hogy ha a Foobarban beállítom a file bufferinget, azaz memóriából megy a zeneszám végig, akkor ez csak akkor eredményez jobb hangminőséget, ha külső merevlemezről megy a zene. Ha a belsőről, akkor nem hallok semmilyen különbséget, akárhogy is dukálna meg szeretném...

Erre nem tudom a választ ,de elmondom nálam mi a helyzet ez ügyben.
A gépben belső és külső HDD-ről is megy zene.
Ha a Foobarban a file bufferinget beállítom (pl:100MB mint earformance is írta)
,akkora hang picit elveszti a csillogását ,talán simább ,nyugodtabb lesz ,de nálam nem jobb.A magasakból sokat veszít(na jó azért nem olyan sokat ,de veszít).De mondom ,ez csak nálam az E-MU1212 kártyánál van így .Másnál nem próbáltam ...elképzelhető ,hogy csak ennél van így ... nem tom.
Én ezt a beállítást Foobarban nullán hagyom.

De ami érdekes ,hogy nem csak a HDD-ről játszott zenénél van ez a tapasztalatom ,hanem a külső CD-íróról lejátszott lemeznél is.Pedig azt nem teszi memóriába...hajóltudomvagynemígyvanezvagymi?
Érdekes mindenesetre.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2932

cPlay+cMP=cMP²

Hozzászólás Szerző: earforce »

a Foobarban beállítom a file bufferinget, azaz memóriából megy a zeneszám végig, akkor ez csak akkor eredményez jobb hangminőséget, ha külső merevlemezről megy a zene.
én is beállítom, de szerintem elég a buffert ~100MB-ra beállítani (FLAC esetén).
egy átlagos FLAC kb. max. ekkora.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5105

cPlay+cMP=cMP²

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Mostanában én is csak foobar-ozok Változatlanul nyíltabbnak hallom a cMplay-t, de nekem van valami mesterkéltség a hangjában ami nem hagy nyugodni, hogy nem valami szándékos manipuláció-e. Meg rengeteg zenémet kellene cue fájlilag kompatibilissé tennem miatta, na erre sem időm sem kedvem nincsen. 
Foobarból a legújabbat használom, ami már nyíltabb a v1.0-nál.

Ezen én is elgondolkodtam...sajnos a számítástechnikában egy jól képzett láma szintjén vagyok.
Valami lehet az usb adatkezelés körül, mert azt vettem észre, hogy ha a Foobarban beállítom a file bufferinget, azaz memóriából megy a zeneszám végig, akkor ez csak akkor eredményez jobb hangminőséget, ha külső merevlemezről megy a zene. Ha a belsőről, akkor nem hallok semmilyen különbséget, akárhogy is dukálna meg szeretném...
Ötleteket computer-lelkivilág ismerőktől várok

earforce
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Aztán nemrég átnézte fülelek a DAC-omat (merthogy éppen árulom ugye), kicserélte 2 új jobbfajta csatira a coax bemeneteket, és láss csodát, most már megy az újabbik hiVOX USB=>S/PDIF konverterel mindkét coax bemenet, pedig receiver chip-et nem cserélt... Fogadni merek hogy most már a hiFace-el is menne, de most már nincs képem megint kölcsönkérni... 

szóval akkor melyik konverter is lesz a kettő közül?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Igen... az új Foobar(1.0.3) már nem annyira "zárt" hangú. Szép tér és jó felbontás.(Bár az 1.0 -val sem volt már nagy gond)
Ha nem hallgattam volna a cPlay+cMp-t, akkor bennem sem lenne a kisördög...
Amit mondasz ,hogy a cPlayben van valami mesterkéltség a hangzásban...egyetértek.
Ezt én sem tudom mi lehet.(egyébként ez a beállításoktól is függ,de igazad van jelen van egy kicsit a hangban)
És a Foobarhoz képest egy kicsit minden előrébb jön ez is igaz (közel mikrofonozottnak tűnik ,mit mondtad te is)
A Foobar egyfajta nyugalmat áraszt a hangjával, ez ahhoz képest izgatottabb...
De bizonyos esetekben olyan valósághűen szólal meg (ez elgondolkoztató ,és ez fogott meg igazán)amit a foobartól nem hallottam még...

Elvileg az új driver és patchmix az E-MU-hoz aug. 01-én jön ki (a végleges).
Na azt azért még ki akarom próbálni hozzá.
Aztán majd meglátjuk,marad-e vagy sem...

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

cPlay+cMP=cMP²

Hozzászólás Szerző: nehai »

Mostanában én is csak foobar-ozok Változatlanul nyíltabbnak hallom a cMplay-t, de nekem van valami mesterkéltség a hangjában ami nem hagy nyugodni, hogy nem valami szándékos manipuláció-e. Meg rengeteg zenémet kellene cue fájlilag kompatibilissé tennem miatta, na erre sem időm sem kedvem nincsen.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Köszi ,BigFoot...

A szenvedés... hát igen... az még néha van vele.(de talán már egyre kevesebb...)
A cMP +Foobar együttese nekem nem jött be... Valahogy letompul így a Foobar hangja a Win7-en.(ez nem tudom miért van így?)
Ha a Foobar a cMP nélkül megy, akkor jobb és nincs ilyen gond a hangjával.
Olyankor teszik a Foobar hangja.

A cMP a cPlayel együtt... na az jól megy. Végül is egymáshoz fejlesztették őket.

Picit azért sajnálom ,hogy hamvába fog halni a dolog...most úgy látom.De ez van.

Na mindegy ,azért ha valaki E-MU1212m-et használ és opamp csere nélkül szeretne vele jobb hangot elérni,akkor próbálja azért ki ,ezt a cMP+cPlay párost.
A buktatók elkerülésében tudok tanácsot adni...

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

cPlay+cMP=cMP²

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

BigFoot,(mert úgy látom még leginkább téged fogott meg a program) amúgy mi a véleményed a cMP+cPlayről?
No mindjárt kiderül hogy akasztják a hóhért be kell vallanom ugyanis hogy az utóbbi időben leszoktam róla és foobarozom...

De pl. nemrég járt nálam fülelek, és meghallgatta foobart is meg cmp/cplay-t is. A konklúzió az volt, hogy hajszállal talán jobb cmp/cplay, főleg a térleképezés, de nem akkora a különbség, hogy ennyi szenvedést megérje, legalábbis neki.

Merthogy szenvedés az van vele most nekem ott telt be a pohár, mikor beállítottam frontend-nek a cPlay helyett a foobart, és nem tudtam, nem lehet kikapcsolni, sehogy sem, csak reset

Fontos lett volna a foobar, mert bizony - szégyen ide szégyen oda - nekem bizony kell az eq, az meg a foobar-ba szép kényelmesen ott van, abba az útvesztőbe nem akartam belemenni hogy eq modult illesszek a cPlay-hez...

A másik hogy ugye szerettem volna felkonvertálni 176,4 KHz-re, ezért hajlottam rá hogy beszerzek egy hiFace-t. No pennáék voltak olyan kedvesek hogy kölcsönadtak egyet kipróbálni, csakhogy valamiért nem ment nekem, coax bejáraton bármelyik CD lejátszó gond nélkül ment, de sem a hiFace, sem a hiVox újabbik USB=>S/PDIF konvertere nem ment. Közben a hiFace-el elzarándokoltam több fórumtárshoz is (pl nehai mesterhez is), és bizony azonnal kiderült hogy qrva jó cucc ez, egyértelműen és azonnal kiderült hogy jobb mint az EMU 1212m digit kimenete...

Aztán nemrég átnézte fülelek a DAC-omat (merthogy éppen árulom ugye), kicserélte 2 új jobbfajta csatira a coax bemeneteket, és láss csodát, most már megy az újabbik hiVOX USB=>S/PDIF konverterel mindkét coax bemenet, pedig receiver chip-et nem cserélt... Fogadni merek hogy most már a hiFace-el is menne, de most már nincs képem megint kölcsönkérni...

Szóval nem 1x-ű az élet, most foobar-ozom... Majd ha lesz másik DAC-om és/vagy hiFace-em, és rájövök hogy miért fagy ki kikapcsolásnál a cMP+Foobar, akkor visszatérek - I'll be back. Astalavista baby
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Vélhetően jobb lenne egy Obelisk DT futómű, de amíg nincs 335 ezrem egy ilyenre, addig marad az hogy megpróbálok mindent kihozni a számítógépes zenelejátszásból, amit csak ésszerű keretek között lehet.

Az hogy ingyenes programokat telepítek (esetleg "buherálok"), az nálam még az ésszerű keretek között van.

BigFoot,(mert úgy látom még leginkább téged fogott meg a program) amúgy mi a véleményed a cMP+cPlayről? Mennyire vált be a hangja,így pár hónap távlatából?
Milyen beállítással és OP rendszeren hallgatod most,jelenleg?

Nem hiszem ,hogy olyan nagy elfogadottsága lesz mint a Foobarnak...több ok miatt is.Pedig...szvsz a hangja adott lenne hozzá.Nagyon is...
Bár gondolom/-tam ,hogy a számgépen audiofilkedőknek tetszik vagy tetszeni fog.
Csak még nem ismerik ,vagy csak felületesen, és ezért még nem használják.

Én most várom az E-MU új, már nem beta driverét (a Win7-hez).Remélhetőleg aug. első napjaiban megjelenik és várhatóan azzal még jobb lesz.

Earformance kérdezte nem régen ,hogy érdemes-e foglalkozni vele? Én úgy látom nagyon is érdemes...mert a sokat kritizált számítógépes hangot egy nagyon komoly szintre emeli,még egy olcsó E-MU kártyával is.És sokunk számára nagyon fontos ,hogy kisebb budget-ből is komoly hangot kapjunk ( a lehetőségekhez mérten...)
Sokszor beszéltünk már arról ,hogy milyen lejátszó programot használjunk a gépen.
Most azt mondom ,ha csak a zene minősége a prioritás akkor a Windowson ez a nyerő...de csak is szvsz.
Persze ehhez pár dolognak hardware( lehetőség szerint 192kHz mintavételezésű hangkártya) és software(ugyancsak lehetőség szerint ASIO támogatás) részen is adottnak kell lenni...de nem minden esetben és nem feltétlenül.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

köszi az infót és jó szórakozást!
Köszi!

earforce
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

-Nem ugyanúgy szól azt biztosan kijelenthetem.Hogy jobb-e mint a Foobar, az már ízlés dolga és az utánuk tett elektronikáé.De ezt a programot már érdemes összemérni a Foobarral.

OK.

köszi az infót és jó szórakozást!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Nekem ez nem akar összejönni, a foobar helyett az alábbi hibaüzenet jön csak be: 
ERROR: Player Thread handle is NULL

Valami 5let?

Bocsánat BigFoot...
Igen a macskakörömmel van gond...ahogy észrevetted.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

cMP-ben átállítottam hogy legyen svchost => No és lsass => No, valamint az Optimize legyen Player
Az Optimize-ben a saját ASIO-val rendelkező belső hangkártyákhoz a "Critical" (az alapértelmezett)
A belső hangkártyákhoz amik nem rendelkeznek ASIO támogatottsággal (tehát csak ASIO4ALL-t tudnak)ott a "RealTime".
És gondolom a külső DAC-hoz (ami nem ASIO-s) annál a "Player".

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

őszintén. 
megéri ezzel sz@rakodni???nem ugyanúgy szól mint egy foobar?

-Hogy megéri-e sz*rakodni vele?

- Szvsz, ahogy Big Foot is mondja ingyenes ,tehát veszteni valónk nincs.
Meg kell hallgatni és eldönteni ,hogy jó-e. (van akinek tetszik ,de van akinek nem...)

-Nem ugyanúgy szól mint a Foobar?

-Nem ugyanúgy szól azt biztosan kijelenthetem.Hogy jobb-e mint a Foobar, az már ízlés dolga és az utánuk tett elektronikáé.De ezt a programot már érdemes összemérni a Foobarral.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

nem azzal volt baj hanem ezekkel: " ''  ... a macska köröm miatt nem ment!
Ott a pont, a k ... macskaköröm

Ez a rossz:

CUE_PLAYER #m “c:\program files\foobar2000\foobar2000.exe” %C

és így jó:

CUE_PLAYER #N "c:\program files\foobar2000\foobar2000.exe" %C

Az .exe utáni macskaköröm volt rossz

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

őszintén. 

Vélhetően jobb lenne egy Obelisk DT futómű, de amíg nincs 335 ezrem egy ilyenre, addig marad az hogy megpróbálok mindent kihozni a számítógépes zenelejátszásból, amit csak ésszerű keretek között lehet.

Az hogy ingyenes programokat telepítek (esetleg "buherálok"), az nálam még az ésszerű keretek között van.

Hogy veszek-e egy hiFace USB konvertert 35e-ért, az már határeset !36_7_11.gif' />

earforce
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

őszintén.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

Most már nem jelentkezik a
ERROR: Player Thread handle is NULL hibaüzenet, helyette a Player exited (lejátszó kilépett) jön

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²

cMP-ben átállítottam hogy legyen svchost => No és lsass => No, valamint az Optimize legyen Player

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”