Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Foobar2000

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Namost ezt a memória késleltetést hol is tudom állítani? Jól sejtem, hogy a BIOS-ban?

igen, de "ésszel"!!!
érdemes olyan fórumot keresni ahol az alaplapoddal foglalkoznak s onnan szedni 1-2 tippet

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Shanahan meg mit is?

prodigy hd2
szal az is mint a júlia, esi

nálam is van azért gond
a legalacsonyabb határom olyan ~3ms, itt már nem hallok zavart akárhogy igyekszek

ezért furcsa nekem az a 0,25-ös zavarmentesség

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Namost ezt a memória késleltetést hol is tudom állítani? Jól sejtem, hogy a BIOS-ban?
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: turizoli »

És azt se felejtsük el ,hogy B.A.T -néhai -és én is E-MU-t használunk. Ahogy látom elképzelhető egy E-MU/Foobar /ASIO alacsony latency gebasz lesz?
Henryk "Julikát" használ,Shanahan meg mit is? A lényeg ,hogy nem E-MU-t, de nekik nincs is gondjuk a pattogással...

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

B.A.T.:
nagy általánosságba a ram valódi sebességét kell növelni (legalábbis én így vettem észre hogy ez hoz a legtöbbet rajta)
a valódi ram sebesség meg a cas latency (cl) érték /nem a mhz/, ezt kell minél kisebbre hozni, de ez nem olyan egyszerű
függ a ramtól függ a laptól, függ a kettő viszonyától (általába ezek a leg meghatározóbbak)

nehai:
no igen
de hiába terhelem le a memóriát önmgába nem okoz nagyobb zavart mint mondjuk amikor a cpu-t terhelem
szal nálam ez egy kicsit zavaros, még a hdd terhelés se növeli érdembe a jelenséget
viszont mikor az ablakokat rángatom az kegyetlenül megzavarja ...

turizoli:
az amd mindig is magasan a legjobb volt a memória késleltetésbe, mivel nekik "mindig" is közvetlen kapcsolat volt

mindenkinek:
ha ki van kapcsolva az explorer.exe (ahogy azt a cplay is teszi), nagyba csökkenti nálam a pattogást

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 232
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: nehai »

Így van, én is ezt tapasztaltam.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

nem tom ki találta ki ezt a cpu használatot, de szerintem nem ez az esetleges pattogás oka
inkább a memória valós(!) gyorsasága ami lehet akadály
ha meg az i7 cpu-t nézzük akkor ott már nincs külső memvezérlő (mint az amd-nél), így közvetlenebb a feldolgozási kapcsolat
majd linkelek neked egy asio tesztelőt ami kiírja a valós dolgokat (remélhetőleg) -> klikk

Nekem még mindig csak AMD64 van. Amit megfigyeltem :cMP+cPlay-nél és J River Media-nál ugyan annál az ASIO-nál (2ms) nem pattog , picit sem,soha. A Foobarnál azonban igen,de ott is igazán APE fájlnál ami nagyon problémás.MP3 és Flac vagy Wav-nál nem annyira.De ez a pattogás a Foobarban jön ki igazán.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Biztos, hogy a memória miatt van, mert (by spd) memory beállítással nálam már 10ms-on is pattogott, amióta állítgattam rajta addig amíg még stabil maradt, 2ms-on is megy ha csak zenét hallgatok, igaz már egy ablak nyitásra is pattan egyet, de 5ms kutya baja bármit csinálok a géppel akár 100% proci használat mellet is. RAM 500MHz/Kingmax A64 3500+.

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Foobar2000

Na pattogás az nálam is van, de CSAK! Asio-nál, és alacsony latency-n. 5 ms-t még jónak találtam, igaz ha hirtelen megnő a CPU használat ezen az értéken is pattog, de ha csak zenét hallgatok, akkor teljesen stabil marad. Nekem lövésem sincs, hogy ez memóriától, vagy CPU-tól lehet, de sajnálom, hogy a 2ms már sehogysem jó, az már néha alaphelyzetben is meg-megpattan egy picit.

Konfig: Asus K50ID-SX096D notebook + E-Mu 0404 USB külső hangkari.
op. rendszer Windows7 Ultimate

Valakinek vmi 5let, hogy lehetne javítani a helyzeten?
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Én is hallottam, hogy másoknál kicsin leterheli a gépet, és akad, de megnéztem többször is, driverben 48 sample, 24/192-es teszt zenét játszva a juli analóg kimenetén fülesre, semmi laggot, vagy pattogást nem hallok, még ha közben játék fut akkor sem, ablakot is hiába rángatok.
Ebből gondoltam, hogy lehet azért megy így is mert Core i7-es procim van, de ha tényleg nagyon pattognia kéne akkor lehet mégsem elég csak a driverben állítani és mégsem annyi, vagy fordítva, lehet nálatok azért pattog mert szoftveresen csinál valamit nálam meg a hangkari? (feltételezés, nem értek hozzá.)
Kellene egy másik emberke is Juli-val, gyenge konfiggal, hogy nála akad-e így, úgy talán kiderülne hogy a gép miatt van-e.

nem tom ki találta ki ezt a cpu használatot, de szerintem nem ez az esetleges pattogás oka
inkább a memória valós(!) gyorsasága ami lehet akadály
ha meg az i7 cpu-t nézzük akkor ott már nincs külső memvezérlő (mint az amd-nél), így közvetlenebb a feldolgozási kapcsolat
majd linkelek neked egy asio tesztelőt ami kiírja a valós dolgokat (remélhetőleg) -> klikk

Henryk
Isten Hozott! :)

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Henryk »

igen elég jó a 0,25ms
de kétlem hogy létezik olyan gép amibe ne akozna pattogást

nálam 44,1-be 1-2 szám akadásmentesen lefut, de általába elkezd pattogni a hang

úgy ellenörzöm hogy "jó" -e a sample/latency értéket hogy zenehallgatás közbe elkezdem mozgatni pl. a TC ablakot ide-oda, nálam ez okozza a legtöbb "zavart"
pl. 44,1/48sample-nél kegyetlenül elkezd szemetelni a zene

a cpu terhelést meg szerintem fölösleges nézni

Én is hallottam, hogy másoknál kicsin leterheli a gépet, és akad, de megnéztem többször is, driverben 48 sample, 24/192-es teszt zenét játszva a juli analóg kimenetén fülesre, semmi laggot, vagy pattogást nem hallok, még ha közben játék fut akkor sem, ablakot is hiába rángatok.
Ebből gondoltam, hogy lehet azért megy így is mert Core i7-es procim van, de ha tényleg nagyon pattognia kéne akkor lehet mégsem elég csak a driverben állítani és mégsem annyi, vagy fordítva, lehet nálatok azért pattog mert szoftveresen csinál valamit nálam meg a hangkari? (feltételezés, nem értek hozzá.)
Kellene egy másik emberke is Juli-val, gyenge konfiggal, hogy nála akad-e így, úgy talán kiderülne hogy a gép miatt van-e.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Ja értem, a 0.25ms gondolom már elég jó akkor, próbáltam 192kHz-es számokkal is, semmi gond nem volt. 0-1% proci terhelésem van zenejátszás közben, lehet valamit kihagytam? jobban kellene terhelnie?
Bár lehet csak a proci túlméretezett..

igen elég jó a 0,25ms
de kétlem hogy létezik olyan gép amibe ne akozna pattogást

nálam 44,1-be 1-2 szám akadásmentesen lefut, de általába elkezd pattogni a hang

úgy ellenörzöm hogy "jó" -e a sample/latency értéket hogy zenehallgatás közbe elkezdem mozgatni pl. a TC ablakot ide-oda, nálam ez okozza a legtöbb "zavart"
pl. 44,1/48sample-nél kegyetlenül elkezd szemetelni a zene

a cpu terhelést meg szerintem fölösleges nézni

Henryk

Foobar2000

Viszont nem akar előjönni sehogy sem a latency állítás, a hangkártya progiban van egy, az a legkisebbre, 48 sample-ra van állítva, de a progiban nem mükszik a gomb. elég ez így? vagy mi baja lehet? 

A Foobar---Preferences---Playback---Output---ASIO Virtual Devices---Configured Virtual ASIO Devices---ESi Juli@ASIO(erre klikk x2)----ASIO Virtual Devices Editor ---és abban a Drivernél(Juli@ASIO) nincs semmi ha a Configure gombra böksz?
Mert elvben ott kellene beállítani, a Foobarhoz tartozó Latency értéket...

hd2-nél ott nincs semmi
szal lehet a ESI családba ez nincs

Henryk:
elég a driver-be állítani
viszont arra figyelj hogy ebből a sample értékből úgy lesz számszerű/időbeli latency ha a sample értéket elosztod a mintavételezéssel
szal pl.:
(latency sample 48) / (44,1khz)= 1,09ms (latency idő)
ugyan ez a 48 sample egység 192khz-en már csak 0,25ms!!!

Ja értem, a 0.25ms gondolom már elég jó akkor, próbáltam 192kHz-es számokkal is, semmi gond nem volt.
0-1% proci terhelésem van zenejátszás közben, lehet valamit kihagytam? jobban kellene terhelnie?
Bár lehet csak a proci túlméretezett..

Henryk

Foobar2000

Viszont nem akar előjönni sehogy sem a latency állítás, a hangkártya progiban van egy, az a legkisebbre, 48 sample-ra van állítva, de a progiban nem mükszik a gomb. elég ez így? vagy mi baja lehet? 

A Foobar---Preferences---Playback---Output---ASIO Virtual Devices---Configured Virtual ASIO Devices---ESi Juli@ASIO(erre klikk x2)----ASIO Virtual Devices Editor ---és abban a Drivernél(Juli@ASIO) nincs semmi ha a Configure gombra böksz?

Igen, ott már tegnap is böködtem azt a Configure gombot, de semmi, be van halva.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

hd2-nél ott nincs semmi
szal lehet a ESI családba ez nincs

Henryk:
elég a driver-be állítani
viszont arra figyelj hogy ebből a sample értékből úgy lesz számszerű/időbeli latency ha a sample értéket elosztod a mintavételezéssel
szal pl.:
(latency sample 48) / (44,1khz)= 1,09ms (latency idő)
ugyan ez a 48 sample egység 192khz-en már csak 0,25ms!!!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Henryk

Foobar2000

Üdv!

Most kezd összeállni az első hifi-m, jelenleg még csak a hangkártya jött meg, egy ESI Juli@ a meglévő X-Fi mellé.
Foobart már több éve használom, de eddig még komolyabban nem nagyon piszkáltam, most viszont hogy meglesz a megfelelő háttér jó lenne a legtöbbet kihozni belőle.

Megtaláltam turizoli leírását, fel is raktam az ASIO plugint, megtalálta a hangkártyát, szól is.

egyelőre csak ezt az ASIO-t tettem fel, mert ezt tuti tudja a hangkártya is, a többit nem próbáltam még, mi különbség van közöttük?

Foobar2000 v1.1 van fent, és Windows 7 pro 64-bitet használok. Julihoz is friss a driver.

Valamint netrádiót is hallgatok Foobarral, van valami mód rá hogy észrevehetően feljavítsuk a minőségüket?

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Kicsit bővebben?
Azt nem kérdezeted hogyan.

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Foobar2000

ááá, értem, köszönöm

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Kicsit bővebben?
keyboard shortcuts/assigned shortcuts

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Foobar2000

Kicsit bővebben?

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Igen.

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Foobar2000

Foobarban belehet vhogy állítani a gyorsbillentyűket? play/pause/stop, stb... ?

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Komolyzene forrásként ajánlom. Flac formátum: Mount Point /cro-d-dur.flac.
Amúgy az MR3 320kbps-es verziója engem is érdekelne.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Régebben szerettem a Bartókot a Foobaron keresztül hallgatni(320kbps-on), de az utóbbi időben ez megszűnt.Illetve megy ,de csak 80 kbps-on ,de az nem akkora élmény...
Tud valaki esetleg infót az MR1,MR2,MR3(256-320kbps) eléréséről ,vagy ez már egy hamvába holt dolog lett?

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”