Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
Foobar2000
Nem úgy volt hogy ez a progi megmondja a tutit? Akkor mivel lehet megnézni hogy mennyi a valós érték?
a tuti hogy mekkora latency-t használ a hw
letesztelni hogy benne van e a pattogás szvsz úgy lehetne hogy fogsz egy "sokhangszeres" muzsikát s lemonitorozod azt ami a kimenetből a bemenetbe megy
ha van benne pattogás azt úgyis lehetlesz látni a sima spectrogrammal is
majd ezt megnézem milyennek kéne lennie monitorozva
Foobar2000
az a tesztelés nem jelent semmit
a progi inkább a valós asio használt értékét mutatja
hisz nekem is simán dob annyit mégis közelse az a hallgatható érték
Nem úgy volt hogy ez a progi megmondja a tutit? Akkor mivel lehet megnézni hogy mennyi a valós érték?
Foobar2000
No akkor beszéljenek a számok, megcsináltam újra a tesztet, előhoztam a memó infókat is, hátha kiderül mi a helyzet, hogy most lehet, nem lehet, miért lehet, a teszt progi gondolom nem hazudik.
Itt az eredmény:
Link
az a tesztelés nem jelent semmit
a progi inkább a valós asio használt értékét mutatja
hisz nekem is simán dob annyit mégis közelse az a hallgatható érték
Foobar2000
mint írtam nem a mem mhz a fontos hanem a cas latency (CL) érték
DDR1: ~ 2-3,5
DDR2: ~ 4-7
DDR3: ~ 6-9
a kisebb a jobb!
nekem olyan 3-nál van az a pont hogy nem lehet belaggoltatni
ahoz képest a 0,25-öt cirka 12x javulás
No akkor beszéljenek a számok, megcsináltam újra a tesztet, előhoztam a memó infókat is, hátha kiderül mi a helyzet, hogy most lehet, nem lehet, miért lehet, a teszt progi gondolom nem hazudik.
Itt az eredmény:
Link
Foobar2000
Ááá, mind1 akk. inkább nem erőltetem.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Foobar2000
Memset nevű progi? Ott lehetne késleltetést állítani, de érdemes vele foglalkozni?
notin szvsz fölösleges ezzel időt pazarolni
Foobar2000
Memset nevű progi? Ott lehetne késleltetést állítani, de érdemes vele foglalkozni?
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Foobar2000
Ha csak a felét érteném annak, amiről beszélgettek...
Szervezhetnénk területenként pc optimalizálás börzét a közeljövőben... vagy valaki esetleg baráti áron vállal beállítást netbookra foobar2000-hez?
a foobar-on önmagába "nem" kell állítani semmit
viszont vannak alternatívák, onnantól meg a Te dolgod eldönteni melyiket akarod használni
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
Foobar2000
Ha csak a felét érteném annak, amiről beszélgettek...
Szervezhetnénk területenként pc optimalizálás börzét a közeljövőben... vagy valaki esetleg baráti áron vállal beállítást netbookra foobar2000-hez?
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Foobar2000
A teszt progira értette, sajnos nem tudtam működésre bírni, de ha memóriafüggő a pattogás, akkor lehet megint a sebességkülönbség miatt nem pattog nálam 0.25ms-en
ezen a konfigon hallgatom a zenét:
Gigabyte GA-EX58-UD4
Intel Core i7-920
OCZ DDR-3 6Gb/1333
Ati Radeon HD5870
leet ezért bírja nálam a 0.25-öt, nemtom.
mint írtam nem a mem mhz a fontos hanem a cas latency (CL) érték
DDR1: ~ 2-3,5
DDR2: ~ 4-7
DDR3: ~ 6-9
a kisebb a jobb!
nekem olyan 3-nál van az a pont hogy nem lehet belaggoltatni
ahoz képest a 0,25-öt cirka 12x javulás
Foobar2000
A teszt progira értette, sajnos nem tudtam működésre bírni, ...
Sikerült összehozni,
Measurement results: 96 samples / 0.50 ms
ha jól számolok akkor megvan a 48-as értéken a 0.25, szóval elvileg tényleg tudja.
Foobar2000
A teszt progira értette, sajnos nem tudtam működésre bírni, de ha memóriafüggő a pattogás, akkor lehet megint a sebességkülönbség miatt nem pattog nálam 0.25ms-en
ezen a konfigon hallgatom a zenét:
Gigabyte GA-EX58-UD4
Intel Core i7-920
OCZ DDR-3 6Gb/1333
Ati Radeon HD5870
leet ezért bírja nálam a 0.25-öt, nemtom.
Foobar2000
Inkább nem piszkálom, marad az 5ms. Végül is így is hallgatható...
Foobar2000
Igen arra. De ha azt mutatja akkor valóban annyin mehet, mindenesetre érdekes.
nem Henryk a "kérdés"(es)?
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 232
- Kapcsolat:
Foobar2000
Néhai: ASIO Latency teszt progira gondoltál? Lefuttattam, de mit kéne látnom rajta?
Igen arra. De ha azt mutatja akkor valóban annyin mehet, mindenesetre érdekes.
Foobar2000
Notebook-on vagyok, ezért nem olyan egyszerű a történet. Alaplapot kiderítem, hogy milyen. Ez a progi azt szokta kiírni buffer size/latency-nek, amit beállítok az asio-nál.
jaa ha noti akkor szvsz kár piszkálni
Foobar2000
Notebook-on vagyok, ezért nem olyan egyszerű a történet. Alaplapot kiderítem, hogy milyen. Ez a progi azt szokta kiírni buffer size/latency-nek, amit beállítok az asio-nál.
Foobar2000
Nekem a BIOS-ban nem lehet késleltetést állítani.
Néhai: ASIO Latency teszt progira gondoltál? Lefuttattam, de mit kéne látnom rajta?
ott csak a "buffer size/latency" érték kellene -> klikk
milyen alaplapod van?
Foobar2000
Nekem a BIOS-ban nem lehet késleltetést állítani.
Foobar2000
akkor rosszul tudtam hogy melyik kapcsolja ki
de arra gondoltam amúgy
Gondoltam ,meg nem is azért mondtam ...csak azt akartam kihozni ezzel ,hogy például a cPlay jól megoldja az alacsony latency dolgot ,míg a Foobar ezzel sajnos még mindig adós.
(ugyan azon feltételek mellett)
- nehai
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Foobar2000
igen, de "ésszel"!!!
érdemes olyan fórumot keresni ahol az alaplapoddal foglalkoznak s onnan szedni 1-2 tippet
Így van, én is PC tuningos oldalról szedtem a beállításokat, igaz az én alaplapom és RAM-om az akkori időben meglehetősen jól tuning cuccnak felelt meg és van is gyakorlatom benne.
Foobar2000
A cPlay önmagában (tehát a cMP nélkül ) is jól boldogul az alacsony latencyvel. (vagy is ,nem pattog)
Pedig az explorer.exe-t , csak a cMP kacsolja ki.
akkor rosszul tudtam hogy melyik kapcsolja ki
de arra gondoltam amúgy
Foobar2000
mindenkinek:
ha ki van kapcsolva az explorer.exe (ahogy azt a cplay is teszi), nagyba csökkenti nálam a pattogást
A cPlay önmagában (tehát a cMP nélkül ) is jól boldogul az alacsony latencyvel. (vagy is ,nem pattog)
Pedig az explorer.exe-t , csak a cMP kacsolja ki.
- nehai
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Foobar2000
A 0,25ms szerintem sem igaz. BAT nézd már meg a valós idejű latency-t az alább linkelt progival, nálam a beállított értéket mutatta, tehát jól működik.