Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio Cd irása

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 332

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Sziasztok! Magas 2600kb/s audiot nem tudom kiírni,csak sistergés marad a lemezen,semmi nem játsza le ,de az eredetit a pc-ről le tudom játszani.

Mi lehet a gond? Már több íróprogramot is próbáltam ,de egyik sem volt jó.

Várok egy kis segítséget!
Köszi!

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 182

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: merida »

Köszönöm!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Még egy kérdésem volna! Az alant említett Yamaha CRW 2200-as íróm állítólag tud AMQR írást.
Azt is olvastam, hogy ezt csak a Nero 5.5.... feletti változata és a Feurio program tudja.
Ez egy az említett programokon belül beállítható lehetőség, vagy automatikusan működik?
A válaszokat előre is köszönöm!

az írási módba kell(ene) kiválasztani
DAO, TAO, AMQR ...

merida
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Még egy kérdésem volna! Az alant említett Yamaha CRW 2200-as íróm állítólag tud AMQR írást.
Azt is olvastam, hogy ezt csak a Nero 5.5.... feletti változata és a Feurio program tudja.
Ez egy az említett programokon belül beállítható lehetőség, vagy automatikusan működik?
A válaszokat előre is köszönöm!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

merida
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Köszönöm! Kipróbálom.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Munkahelyi gépemben remekül működik, de az otthoni laptopomhoz csatlakoztatva, (külső ház, külön táp) USB-n keresztül egyetlen lemezt sem hajlandó megírni.

Azt ajánlanám hogy minden odd kezelő progit letörölsz, írók, diagnosztikai progik, virtuális meghajtó ...
az eszközkezelőből törlöd a meghajtót
újraindítás után (ekkor az eszközkezelő újraépíti az odd-t) pl. imgburn-el /fontos hogy ne nero legyen!/ megnézed hogy működik e az írás
amit még ezen felül érdemes megpróbálni hogy az imgburn-el csatoló felületet váltasz ASPI "WNASPI32.DLL" előfordulhat hogy a külső ház miatt ezzel tudja majd vezérelni

nem a odd vagy a fw hibája ez, inkább a külső házé

merida
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

A fw a legutolsó. Driver, hm megnézem.
Köszi!

Vendég

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A mhelyi gépen XP van, fixen benne volt az író. A laptop egy Fujitsu-Siemens aminek az a rossz tulajdonsága, hogy csak Vistat lehetett rá telepíteni!
Persze adódik a válasz, akkor használjam a mhelyi gépben. : )
Csakhogy én itthon szeretném használni!

A baj az, hogy lehetséges hogy a CD író fw-je nem támogatja a Vistát. Vagy fordítva a Vistában nincs olyan driver opció, amivel látná a CD írót.
És itt megáll a tudomány, ha csak nem tudsz valami új drivert vagy fw-t szerezni.

merida
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Kérdés, hogy mi a különbség a két gép között.
Elsősorban az oprendszer azonos-e?
Aztán jöhet a többi.
A munkahelyi gépre is a külső ház stb módon, vagy abban benne volt fixen?

A mhelyi gépen XP van, fixen benne volt az író. A laptop egy Fujitsu-Siemens aminek az a rossz tulajdonsága, hogy csak Vistat lehetett rá telepíteni!
Persze adódik a válasz, akkor használjam a mhelyi gépben. : )
Csakhogy én itthon szeretném használni!

Vendég

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tisztelt műértő közönség. Segítségre lenne szükségem.
Szert tettem egy 10 éves Yamaha CRW 2200 cd-íróra.
Munkahelyi gépemben remekül működik, de az otthoni laptopomhoz csatlakoztatva, (külső ház, külön táp) USB-n keresztül egyetlen lemezt sem hajlandó megírni.
Nero és Burrrn, programokkal próbáltam, ezek vannak a gépemen. Op rendszer Vista.
Az írás látszólag elindul, de aztán a köv. hibaüzenetet írja a Nero:érvénytelen mező a paraméterben. A Burrrrn látszólag írja de valójában semmi sem történik. Tehát a lemez érintetlen marad. Mit lehet tenni?
Előre is köszönöm!

Kérdés, hogy mi a különbség a két gép között.
Elsősorban az oprendszer azonos-e?
Aztán jöhet a többi.
A munkahelyi gépre is a külső ház stb módon, vagy abban benne volt fixen?

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: meridián »

Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Plexwriter-U tudja-e az AMQR-t?
Google nem adott nekem épeszű választ.
Előre is nagyon köszönöm!
G

Nem tudja-csak a Premium.Nem jól írtad a keresőbe-kell az író száma is:Pl:PxW-2410
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

merida
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Tisztelt műértő közönség. Segítségre lenne szükségem.
Szert tettem egy 10 éves Yamaha CRW 2200 cd-íróra.
Nero és Burrrn, programokkal próbáltam, ezek vannak a gépemen. Op rendszer Vista.
Az írás látszólag elindul, de aztán a köv. hibaüzenetet írja a Nero:érvénytelen mező a paraméterben. A Burrrrn látszólag írja de valójában semmi sem történik. Tehát a lemez érintetlen marad. Mit lehet tenni?
Előre is köszönöm!

Gaijin
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: Gaijin »

Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Plexwriter-U tudja-e az AMQR-t?
Google nem adott nekem épeszű választ.
Előre is nagyon köszönöm!
G

Gaijin
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: Gaijin »

Sziasztok!
Egy plexwriter Premium 2 nem akadna valakinek, eladó?
209249798.
Üdv,
G

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nem egészen. Az audio CD-n a Red Book szabvány szerinti LPCM jel van, amit grabbelésnél akár Wave formátumba is menthetünk. A Wave a Microsoft saját audio formátuma, mely a digitális audio jel PC-n történő tárolására lett kitaláva, de jóval később született, mint az audio CD.

Köszönöm, ez így helyes!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

livestrong
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 656

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: livestrong »

Kipróbálom majd!
Habár én a CUERipert használtam rippelésre... de nem jött be (lehet hogy a nem megfelelő beállítások miatt!?)...
Magyarosítás létezik hozzá?

CUERiper és az EAC között én nem találtam külömbséget!
Mind a kettőt jól kell beállítani.
CUE Splitter szerintem sem jó vagyis 'jó' de a legjobb a CUETools.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mivel a "gyári" lemezeken wav-ban van az anyag...

Nem egészen. Az audio CD-n a Red Book szabvány szerinti LPCM jel van, amit grabbelésnél akár Wave formátumba is menthetünk. A Wave a Microsoft saját audio formátuma, mely a digitális audio jel PC-n történő tárolására lett kitaláva, de jóval később született, mint az audio CD.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Kipróbálom majd!
Habár én a CUERipert használtam rippelésre... de nem jött be (lehet hogy a nem megfelelő beállítások miatt!?)...

nincs hozzá magyarosítás (nincs is mit magyarosítani rajta)
a beállítását itt találod: -> 2010 május 22 - 08:41

hozzáteszem nincs olyan hogy minden lemezt egy adott meghajtó tud hibajelenség nélkül rippelni!
mindig is voltak és lesznek anomáliák, ilyenkor egy másik (lehetőleg más chip/optika felépítésű) meghajtót kell használni!
szal az hogy pl. 1-2 lemezt nem tudsz lerippelni az "nem hiba"

és ez nem csak a CUETools-ra hanem a EAC-ra is ugyan úgy érvényes!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Audio Cd irása

A "Medieval CUE Splitter" nem megfelelő darabolásra!!!
Próbáld ki hogy egyesíted az anyagot vele meg szétdarabolod /mármint a wav-ot/, és mindig más fájlt fogsz kapni ...

Ha CUETools-al csinálod ugyanezt mindig ugyan azt a wav-ot fogod visszakapni!

Szal a "Medieval CUE Splitter" felejtsétek el ha fontos a minőség!

Kipróbálom majd!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio Cd irása

Darabolni a Medieval CUE Splitter-el tudod!

A "Medieval CUE Splitter" nem megfelelő darabolásra!!!
Próbáld ki hogy egyesíted az anyagot vele meg szétdarabolod /mármint a wav-ot/, és mindig más fájlt fogsz kapni ...

Ha CUETools-al csinálod ugyanezt mindig ugyan azt a wav-ot fogod visszakapni!

Szal a "Medieval CUE Splitter" felejtsétek el ha fontos a minőség!

zolaas
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: zolaas »

Mivel a "gyári" lemezeken wav-ban van az anyag... ezért a különböző programok is íráskor így fogják megírni... mindegy hogy flac, ape, stb. formátumban volt-e.
Csak akkor írás "közben" történik a konvertálás... ilyenkor előfordulhatnak problémák!

Érdemes jó alapanyagot és kifejezetten cd írására gyártott hardvert használni!
Pl a laptopokban használt írók nem igazán alkalmasak erre (tapasztalatból is írom)!

Tehát még árulnak ilyesmit. hát most épp itthon 1 lg írom van fene tudja mennyi idős...plextorom meghótt.De volt itt többféle pio nec.

zolaas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Audio Cd irása

Tekintve, hogy az audio cd-re nem flac kerül, hanem wav, így olyan nincs, hogy te "egyből" a flac-et írod ki.

A wav-vá konvertálás meg semmin nem ront.

A flac lejátszás közben is wav-vá konvertálódik, veszteség nélkül. Pont ez a lényege.

Egy fájlos albumból a cue segítségével tudsz külön számokat létrehozni.

Aham értem.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Audio Cd irása

Hupsz most, h így átolvastam a fórumot, jól összezavarodtam. Tehát lenne egy alapvető kérdésem.
A letöltött flac állományokat mivel hogyan írjam ki, h minél kevesebb legyen a veszteségem. Ha egyben van az egész lemez, mivel tudom úgy megcsinálni, h kiírva a cd játékos tudjon trackelni? Vagy keressek először is maganak vmi normális cd-írót, nem jó akármilyen író ami jelenleg van a piacon? Használtat nem igazán szeretnék venni, max ha megbízható forrásból jön.

Mivel a "gyári" lemezeken wav-ban van az anyag... ezért a különböző programok is íráskor így fogják megírni... mindegy hogy flac, ape, stb. formátumban volt-e.
Csak akkor írás "közben" történik a konvertálás... ilyenkor előfordulhatnak problémák!

Érdemes jó alapanyagot és kifejezetten cd írására gyártott hardvert használni!
Pl a laptopokban használt írók nem igazán alkalmasak erre (tapasztalatból is írom)!

maes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Audio Cd irása

Hozzászólás Szerző: maes »

Ha konvertálod wav-ba az nem jár romlással( mÁrmint minden konvertálás veszteséget okoz, nem?)? Nem jobb ha egyből írom flac-ből lemezre? Pl Nero-val?

Tekintve, hogy az audio cd-re nem flac kerül, hanem wav, így olyan nincs, hogy te "egyből" a flac-et írod ki.

A wav-vá konvertálás meg semmin nem ront.

A flac lejátszás közben is wav-vá konvertálódik, veszteség nélkül. Pont ez a lényege.

Egy fájlos albumból a cue segítségével tudsz külön számokat létrehozni.

zolaas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Audio Cd irása

Ha konvertálod wav-ba az nem jár romlással( mÁrmint minden konvertálás veszteséget okoz, nem?)? Nem jobb ha egyből írom flac-ből lemezre? Pl Nero-val?

Hupsz most, h így átolvastam a fórumot, jól összezavarodtam. Tehát lenne egy alapvető kérdésem.
A letöltött flac állományokat mivel hogyan írjam ki, h minél kevesebb legyen a veszteségem. Ha egyben van az egész lemez, mivel tudom úgy megcsinálni, h kiírva a cd játékos tudjon trackelni? Vagy keressek először is maganak vmi normális cd-írót, nem jó akármilyen író ami jelenleg van a piacon? Használtat nem igazán szeretnék venni, max ha megbízható forrásból jön.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”