Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Foobar2000

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: lehoako »

azé' a pécén a pécé drótot nehogymá cserélgessük
vagy dugjuk meg egy bodor-, netalántán nehai táppal? gondolkodik.gif

ui.: cseréld ki a laposod kapcsitápjának zsinórját, furutech tápra, jobb lesz a hang?

Tudnál hozni többfajta akksit?
Nem semmi áll-leesés lenne, az tutti. :fekverohog:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Foobar2000

Tisztelt audiofil érdeklődők, tisztelettel közlöm mindenkivel, hogy a PC-tápkábel is sokat tud számítani a zenelejátszás (hangkari, ésatöbbi egyenletes táplálása) szempontjából.

OFF

Mivel Kalmi direkt kérte, hogy a legközelebbi csúszósaru-vaktesztet kössük össze valami még érdekesebbel, én ezt javasolnám napirendi pontnak. A baj csak az, hogy a tápkábel-cseréhez értelemszerűen újra kell indítani a gépet, és az alatt az idő alatt kimegy a fülünkből a hangzás. Észrevételeket és tanácsokat várok, mert engem is nagyon érdekel a dolog.

ON

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2950

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: earforce »

Bertie, figyelek!

azé' a pécén a pécé drótot nehogymá cserélgessük
vagy dugjuk meg egy bodor-, netalántán nehai táppal? gondolkodik.gif

ui.: cseréld ki a laposod kapcsitápjának zsinórját, furutech tápra, jobb lesz a hang?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Foobar2000

Marci NE hülyülj meg!!! :nonononono:

Bertie, figyelek!

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Ha az ASIO Latency-re gondoltok (mint késleltetés ,időbeli csúszás) akkor a lejátszásnál is van egy kis különbség:
ASIO Latency

de a DAC-ommal nem tudok ASIOzni, így ez rám nem vonatkozik.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azt nem tudom ,hogy a tápkábel mennyit számít,de azt igen ,hogy eddig bármilyen szünetmentes tápról üzemeltettem a PC-t ,mindig "döglött - tompa" volt a hangja.
De tápkábelt még nem cserélgettem... és nem is valószínű ,hogy fogok.

a PC táppal javult nálam a hangzás, még kábelekkel én sem teszteltem, nem készült még el a kábelem hozzá

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Vajon mennyit számíthat (már ha számít) a PC tápkábele a hang szempontjából?

Azt nem tudom ,hogy a tápkábel mennyit számít,de azt igen ,hogy eddig bármilyen szünetmentes tápról üzemeltettem a PC-t ,mindig "döglött - tompa" volt a hangja.
De tápkábelt még nem cserélgettem... és nem is valószínű ,hogy fogok.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

de pont arról van szó.
a zenelejátszásnál az ég egy adta világon semmit sem számít

Ha az ASIO Latency-re gondoltok (mint késleltetés ,időbeli csúszás) akkor a lejátszásnál is van egy kis különbség:
ASIO Latency

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: shanahan »

ha már itt tartunk:
melyik foobart rakjam fel, ami a legjobban szól?

eddig mindig a leguccsó teljes verzió volt mindig a legjobb

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

No de mégis mit számít a késleltetés? Nem csak arról van szó, hogy az _egész_ digitális jel csúszik az időben pár ms-ot? Szerintem csak zenekészítésnél van jelentősége az egésznek, a minőséghez nincs sok köze...

de pont arról van szó.
a zenelejátszásnál az ég egy adta világon semmit sem számít

ha már itt tartunk:
melyik foobart rakjam fel, ami a legjobban szól?

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Vajon mennyit számíthat (már ha számít) a PC tápkábele a hang szempontjából?

Marci NE hülyülj meg!!! :nonononono:

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Nálam ha simán csak parancsikonról indítom, akkor is ASIO kimenetet mutat a foobar. ADAT out-ot, ott még sosem láttam

Most már nálam is de lehet ,hogy nálad mindig is rendszergazdai jogosultsággal ment a Foobar...gondolom?
Nem tudom ,hogy nálam miért kapcsolt olyankor ADAT outra. De a PatchMix-ben már az ASIO kimeneten ment ,tehát az E-MU ASIO-t használta.
Érdekes...
Egyébként a J River is másként kezeli az ASIO outot ,ha rendszergazdaként megy.

(Off: Minél jobban vannak beállítva ezek a lejátszó programok(Foobar, J River ,cMP+cPlay) , annál jobban lehet észrevenni ,hogy mennyire más a hangjuk,egymáshoz viszonyítva...)

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: nehai »

Nálam ha simán csak parancsikonról indítom, akkor is ASIO kimenetet mutat a foobar. ADAT out-ot, ott még sosem láttam

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Igen a rendszergazda indítást lehet fixálni.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

akkor az valszeg nem is a rendes asio volt ...
a rendszergazda indítást lehet fixálni hogy mindig azzal induljon sima inditásnál is

xp alatt is az ADAT volt?

Xp alatt is ADAT volt megjelenítve a Foobarban,ha az E-MU ASIO-ra volt kapcsolva... de a PatchMix-ben az ASIO kimeneten ment.Szerintem ez eddig csak az E-MU-nál lehetett probléma.

Igen a rendszergazda indítást lehet fixálni.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

A Windows 7 és a Foobar kapcsolatában ,még ennyi idő elteltével is mindig találok érdekességeket. (a jobban hozzáértőktől és elnézést ,ők valszeg már tudták/tudják ezeket)
Szóval ... a múltkori : Memóriakezelés beállítása a Windowsnál. beállítás után észrevettem ,hogy a Foobar Output :ASIO kimenet átkapcsolt: "ASIO Out 1 és 2-re".
Ez azért volt érdekes mert előtte az E-MU ASIO kimenetes Foobar1.1.1 a "PCI Card ADAT Out 1/2 és 3/4" volt.
Akkor csak az tűnt fel ,hogy az "ASIO Out" sokkal-sokkal jobban szólt.
De nem jöttem rá akkor ,hogy mikor választja a Foobar ezt és mikor a "PCI Card ADAT"-ot .
Most véletlenül meg lett:
A Foobart "Futtatás Rendszergazdaként" kell megnyitni...ennyi ,tehát nem csak egyszerűen klikkelni a Foo parancsikonra.
Így nagyon kijön az ASIO előnye.
Tehát a Foobart mindenki indítsa rendszergazdaként .Jobb lesz a hang.

akkor az valszeg nem is a rendes asio volt ...
a rendszergazda indítást lehet fixálni hogy mindig azzal induljon sima inditásnál is

xp alatt is az ADAT volt?

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Foobar futtatás rendszergazdaként és az ASIO kimenet így változik:

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Simán megnyitva a Foobart:

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

A Windows 7 és a Foobar kapcsolatában ,még ennyi idő elteltével is mindig találok érdekességeket. (a jobban hozzáértőktől és elnézést ,ők valszeg már tudták/tudják ezeket)
Szóval ... a múltkori : Memóriakezelés beállítása a Windowsnál. beállítás után észrevettem ,hogy a Foobar Output :ASIO kimenet átkapcsolt: "ASIO Out 1 és 2-re".
Ez azért volt érdekes mert előtte az E-MU ASIO kimenetes Foobar1.1.1 a "PCI Card ADAT Out 1/2 és 3/4" volt.
Akkor csak az tűnt fel ,hogy az "ASIO Out" sokkal-sokkal jobban szólt.
De nem jöttem rá akkor ,hogy mikor választja a Foobar ezt és mikor a "PCI Card ADAT"-ot .
Most véletlenül meg lett:
A Foobart "Futtatás Rendszergazdaként" kell megnyitni...ennyi ,tehát nem csak egyszerűen klikkelni a Foo parancsikonra.
Így nagyon kijön az ASIO előnye.
Tehát a Foobart mindenki indítsa rendszergazdaként .Jobb lesz a hang.

lovenorb
Isten Hozott! :)

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: lovenorb »

Szia Batagy! Most már működik jól. Köszi

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: batagy »

Szasztok!
Nekem csak félig jött össze a foobi és a SQBox összeeresztése. A FLAC fájlokat lejátsza, de a MP3 formátummal nem tud mit kezdeni. A Lame encoder be van a megfelelő helyre másolva. No items found in playlist hibával megáll a SQBox.

Hali!

Ezen hozzászólás szerint a SqueezeServernek-nak kezelnie az MP3-at átkódolás nélkül (WMA-t, AAC-t, OGG-ot is).

Kipróbáltam nálam. Megvan a hiba. (II-es esetről beszélünk.) Alábbi beállítás kell a Foobar-ban, így MP3 menni fog:
Decoding to PCM: Decode Never to WAV, except m4a.

A lényeg az, hogy az "Except" után vedd ki az MP3-at, illetve szintén a WMA-t és AAC-t is! Ugyanis ezeket a formátumokat a SqueezeServer közvetlenül kezeli, és nem kell őket WAV-ba kódolni! Ha benne marad, akkor WAV-ként küldi, és a SqueezeServer nem játssza le.

Egyébként érdekes hogy a WAV-ot és LPCM-et a SqueezeServer ilyen módon nem kezeli.

Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

lovenorb

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: lovenorb »

Szasztok!
Nekem csak félig jött össze a foobi és a SQBox összeeresztése. A FLAC fájlokat lejátsza, de a MP3 formátummal nem tud mit kezdeni. A Lame encoder be van a megfelelő helyre másolva. No items found in playlist hibával megáll a SQBox.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: batagy »

Üdv!

Nem tudom alábbi volt-e már, de infó azzal kapcsolatban, hogy a Foobar-t és a Squeezebox-ot hogyan lehet együtt használni.
Hátha érdekel valakit.

Kell hozzá a SqueezeBox-on, SqueezeBox Server-en és a Foobar-on kívül az alábbi kettő:
- Whitebear Media Server
- foo_upnp plugin a Foobar alá.

A Whitebear Media Server egy UPnP interfész a Squeezebox Server-hez. Ennek segítségével lehet a Squeezebox-szal a szabványos UPnP protokollal kommunikálni. Ezt a programot fel kell telepíteni (minimum 2.0.1.1051 verzió szükséges), csak el kell indítani, nincs szükség semmi külön beállításra. Persze a Squeezebox Server-nek ugyanúgy futnia kell mellette.

A foo_upnp pedig a "UPnP/DLNA Renderer, Server, Control Point" plugin a Foobar-hoz, azaz a Foobar számára biztosít UPnP interfészt. Ezt be kell másolni a Foobar pluginok közé.

Ha a kettőt összeeresztjük, akkor mindketten az UPnP-n keresztül tudnak egymással kommunikálni!

I. Ha a Foobar a lejátszó

Ez az eset, amikor a Squeezebox Library-ból akarunk Foobar-ral számokat lejátszani a helyi gépen, a Foobar-ral megszokott módon, a számítógép saját hangkártyájára. Ebben az esetben a Squeezebox Server stream-eli a zenét a Foobarnak.
Ezt nagyon egyszerű, így kell:

Foobar-ban View menü -> "UPnP Browser". Egy kis ablak feljön, ebben hamarosan megjelenik a "Squeezebox library (by Whitebear" szerver. Ebbe belemenve, ugyanúgy ki lehet választani a zenéket, mintha a Squeezebox-on tallóznánk. Kijelölve egy mappát, megnyílik egy "UPnP Browser Selection" nevű playlist, benne a kiválasztott zenével. Azt le kell játszani ugyanúgy mint normálisan és kész.

II. Ha a Squeezebox-ot akarjuk hangkártyaként használni

Ez az eset az előbbi fordítottja. Amikor Foobar-ral akarunk számokat lejátszani a helyi gépen, de nem a hangkártyán akarjuk megszólaltatni, hanem azt akarjuk, hoogy a Squeezebox szóljon. Egyszóval, a Squeezebox-ot akarjuk kvázi hangkártyaként használni. Ebben az esetben, a Foobar stream-eli a zenét a Squeezebox-nak!

Ennek módja az alábbi:
1. Foobar-ban View menü -> "UPnP Controller". Az "UPnP Controller" ablak feljön. Ezzel egyidejűleg megnyílik egy "UPnP Controller Playback Queue" nevű playlist.
2. Ebben az ablakban ki kell választani ezt: "Squeezebox (by Whitebear)". (Ezzel egyidejűleg az "UPnP Controller Playback Queue" listája törlődik, azaz felesleges rá tenni számokat előbb.) Az "UPnP Controller" ablakot ne zárd be!
3. Erre az "UPnP Controller" ablakra csak rá kell húzni a lejátszandó fájlokat a lokális vinyóról a fájlmenedzserből! Ez egyúttal a fájlokat ráteszi az "UPnP Controller Playback Queue" listára, és egyúttal elkezdi lejátszani az első számot!
4. Ezután lehet az "UPnP Controller" ablakban lévő gombokkal vezérelni a lejátszást.
5. Fontos! Ezt az "UPnP Controller" ablakot nem szabad bezárni! Ha bezáródik, akkor a vezérlés megszakad a Squeezebox-szal.

Megjegyzés: utóbbi funkcióra létezik egy másik megoldás is, a "wavin" plugin a Squeezebox Server-hez. De az nem túl elegáns megoldás, egyrészt sok késleltetése van, másrészt átkvantálja a zenét ezáltal nem egzaktan kapja a Squeezebox a stream-et!

Elvileg ennyi.

Még valami. A II-es esetben esetleg kellhet állítgatni a Foobar UPnP néhány beállítását. Én az alábbiakat állítottam be, de nem biztos ezek kellenek. Ha valakinek van ideje, tesztelje ki. Tehát nálam ezek vannak:
a ) Foobar -> Preferences -> Tools -> UPnP -> Server -> Streaming Profiles : itt létrehoztam egy új profile-et. Use profile when User-Agent contain "Squeezebox". Itt a Squeezebox idézőjel nélkül. Azután ebben a profile-ban az alábbiakat:
b ) Renderer Capabilites: Can decode HTTP and MMS streams directly checkbox BE. De úgy vettem észre működik kikapcsolt állapotban is.
c) Decoding to PCM: Decode Never to WAV, except mp3,wma,aac,m4a.
d) Playback Stream Capture: Codec: WAV
Mégegyszer, nem tudom melyek kellenek, én sokat szenvedtem vele mire ment, d enem tudom melyik oldotta meg. Lehet hogy megy default-on is minden.

Üdv!
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

No de mégis mit számít a késleltetés? Nem csak arról van szó, hogy az _egész_ digitális jel csúszik az időben pár ms-ot? Szerintem csak zenekészítésnél van jelentősége az egésznek, a minőséghez nincs sok köze...

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Ha a késleltetést nézzük, akkor tutira nem a DDR2/3 a nyerő, szvsz ilyen szempontból a hagyományos DDR az ász. Persze DDR2/3-nál is lejjeb tudod venni a CL-t szerencsés esetben.

ez így nem feltétlenül igaz
mivel nagyban függ a vezérlőtől is
ha meg integrált vezérlőt nézzük akkor azoknál nagyban függ a cpu órajel

mert az egy dolog hogy a CL kisebb ott van még a vezérlés
erre meg az egyik legjobb progi az aida (everest)
ott le lehet mérni hogy mennyi idő alatt teszi meg az adat az utat

ha a tuningot nézzük és a fejlettebb memvezérlést akkor a DDR2-vel szvsz alacsonyabb érték érhető el
egy DDR2 CL3-as újabb vezérlővel jobb, mint a DDR CL2

viszont a DDR3 már szvsz tuti bukta

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”