Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

"Paint" programok

Vendég

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Belehúzni... Köszi.
A palettán van egy nyíl gomb (jobb legfelső), arra kattints és azzal tudod megfogni és a képet és egyik doksiból a másikba húzni illetve dokumentumon belül mozgatni.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Photoshopnál, hogy (hol) kell két képet egymásmellé helyezni úgy, hogy egy kép legyen belőle?
Létrehozol egy új dokumentumot (akkorát, hogy a két kép elférjen) és belehúzod mindkét képet és úgy rendezed őket egymáshoz képest ahogy akarod. Aztán elmented egy új tetszés szerinti képfile-ba.

Belehúzni... Köszi.
Soha nem használtam még, azt hiszem vennem kell hozzá könyvet.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

"Paint" programok

Photoshopnál, hogy (hol) kell két képet egymásmellé helyezni úgy, hogy egy kép legyen belőle?
Létrehozol egy új dokumentumot (akkorát, hogy a két kép elférjen) és belehúzod mindkét képet és úgy rendezed őket egymáshoz képest ahogy akarod. Aztán elmented egy új tetszés szerinti képfile-ba.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

"Paint" programok

Nem tudja valaki, hogyan lehet a Photoshop-ban egy réteget egy gradiens szerint átlátszóvá tenni? (hogy az alatta levő réteg fokozatosan tűnjön elő) 

Kijelölöd a layert majd a Layers ablak alján található Add a mask gombot megnyomod. Utána használhatod a Gradientet.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Nem tudja valaki, hogyan lehet a Photoshop-ban egy réteget egy gradiens szerint átlátszóvá tenni? (hogy az alatta levő réteg fokozatosan tűnjön elő)

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

(Itt azért történt egy érdekes dolog. Tömörítetlenre állítottam a jpeg formátumot és visszajött az eltűnt 650 KB, amit az előző hozzászólásomban említettem.)
Ez nem meglepő. Más a file-méret és más a minőség. Olyan ez, mintha egy 128-as mp3-at átkódolnál 320-asba. A mérete megnő, de a minősége marad a régi. (Sőt, még romlik is az újrakódolás miatt.)

Igen, valószínűleg igazad van. Viszont én azt gondolom, ha nem veszteségesen tömörítem a jpeg-et, akkor nem fog romlani a minősége, azaz a 650KB nem lesz jobb mint a másodszorra generált 1,3 MB.

Vendég

"Paint" programok

(Itt azért történt egy érdekes dolog. Tömörítetlenre állítottam a jpeg formátumot és visszajött az eltűnt 650 KB, amit az előző hozzászólásomban említettem.)
Ez nem meglepő. Más a file-méret és más a minőség. Olyan ez, mintha egy 128-as mp3-at átkódolnál 320-asba. A mérete megnő, de a minősége marad a régi. (Sőt, még romlik is az újrakódolás miatt.)

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

"Paint" programok

Canon Powershot A75-höz kaptam egy PhotoImpression 5 nevű programot és ezzel kínlódom. A célom egyelőre az, hogy a piros szemeket eltüntessem a képekről . Elvileg ez nagyon egyszerű: fogom a képet megnyitom, rábökök a helyre, hogy hol javítsa ki, a program ezt automatikusan kijavítja, ezután elmentem a file-t és kész. Igen ám, de az a dög program nem akarja bezárni a kijavított képeket és 20-30 vagy még több kép után már több mint 600 MB virtual memory-t zabál, ami igen erősen lelassítja a gépemet. Az egyetlen módszer az, ha kilépek a programból és újra indítom. Sajnos ezután megint kezdhetek browse-olni a képek között, mire megtalálom, hogy hol tartottam. Ráadásul az elmentett jpg file-ok mérete csak a fele lesz a fényképezőgép által készítettnél. 
Kérdés:

1. Létezik-e valami jobb program, amivel hasonlóan egyszerűen ki lehet javítani a piros szemeket? Az lenne a jó, ha olyan egyszerű kis programocska lenne, amihez nem kell "pilótavizsgát" tenni.

2. Van-e jelentősége annak, hogy a file mérete kb fele lett az elmentett jpg file-nak? (1.3 MB-ből csinált nekem 650Kb-t.)

Először is köszi mindenkinek a válaszokat.

Utána néztem én is a dolgoknak és tényleg romlik a jpeg minősége - elvileg. Mert szabad szemmel semmi különbséget nem tapasztaltam még 2-szeresen zoomolva sem, az biztos. Igaz, ezt csak az ablakok váltogatásával tudtam ellenőrizni és természetesen nem minden képet csak az egyik egy kiemelt részeltét. Igazából kellene írnom rá egy programot, ami kimutatná, hogy hol milyen mértékű az eltérés, de erre nincs időm, meg kedvem sem.

Ami a piros szemet illeti, találtam egy nagyon jó kis programot, a neve Red Eye Remover, ami tényleg azt csinálja, amire szükségem van és pofon egyszerű használni..
Több más programot is kipróbáltam, de vagy túl bonyolult volt használni, vagy hibásan működött, vagy csak nem indult el. Lényeg az, hogy ezzel a kis méretű programmal be tudom állítani, hogy mely területen akarom a piros szemet kiszűrni és a program automatikusan kijavítja azt nekem, ráadásul a jpeg tömörítést is lehet állítani.

Smelo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Smelo »

Canon Powershot A75-höz kaptam egy PhotoImpression 5 nevű programot és ezzel kínlódom. A célom egyelőre az, hogy a piros szemeket eltüntessem a képekről . Elvileg ez nagyon egyszerű: fogom a képet megnyitom, rábökök a helyre, hogy hol javítsa ki, a program ezt automatikusan kijavítja, ezután elmentem a file-t és kész. Igen ám, de az a dög program nem akarja bezárni a kijavított képeket és 20-30 vagy még több kép után már több mint 600 MB virtual memory-t zabál, ami igen erősen lelassítja a gépemet. Az egyetlen módszer az, ha kilépek a programból és újra indítom. Sajnos ezután megint kezdhetek browse-olni a képek között, mire megtalálom, hogy hol tartottam. Ráadásul az elmentett jpg file-ok mérete csak a fele lesz a fényképezőgép által készítettnél. 
Kérdés:

1. Létezik-e valami jobb program, amivel hasonlóan egyszerűen ki lehet javítani a piros szemeket? Az lenne a jó, ha olyan egyszerű kis programocska lenne, amihez nem kell "pilótavizsgát" tenni.

2. Van-e jelentősége annak, hogy a file mérete kb fele lett az elmentett jpg file-nak? (1.3 MB-ből csinált nekem 650Kb-t.)

Hello!
Photoshophoz van egy "muveletek" plugin: RedEyeRemoval.
En ezt hasznalom, szerintem nagyon jo.
Smelo

Atilius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Atilius »

Hasonlóan a 0 tömörítetségű JPEG-hez ...
Pontosabban 0 veszteségű, de tömörített!

Igaz, így helyes!

Sztereó rendszer: Erősítő: Marantz PM7200 CD lejátszó: Marantz CD6000 OSE Tuner: Marantz ST6000 Hangsugárzók: Wharfedale Pacific Evo 30 Hangsugárzó kábelek: QED Silver Anniversary (magas) és Monitor Black&White LS-602 (mély) Összekötő kábelek: Harmonic Technology Magic Link One (cd-erősítő), van den Hul The First (tuner-erősítő)
Házimozi rendszer: Tv: Synudine DVD lejátszó: LG DV8700C Erősítő: Pioneer VSX-D912 Hangsugárzók: Eltax Silverstone 5.0 Mélynyomó: Wharfedale PowerCube 10+

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Hasonlóan a 0 tömörítetségű JPEG-hez ...
Pontosabban 0 veszteségű, de tömörített!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Atilius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Atilius »

A jpeg tömörített formátum.
egy kis helyreigazítás, mert egyes tanárok szeretnek ezért buktatni is vizsgán:
A JPEG alapban tömörítetlen formátum, csak lehet tömöríteni is.

Ezt viszont a legtöbb program ki is használja és Enrico által emlitett is valószínüleg ezért csökkenti a felére a kép méretét.

Ha tömörítésre 0-t állítasz be, akkor is rövidebb, mintha BMP-be mentenéd ki. Ez azt jelenti, hogy tömörített, csak veszteségmentesen. Ahogy növeled a tömörítés mértékét, átlép veszteséggel történő tömörítésbe.
A veszteségmentesség nem jelent tömörítetlenséget!

Pontosan így van. Hasonlóan a 0 tömörítetségű JPEG-hez a GIF is veszteségmentesen tömörített képformátum, csak ellentéteben a JPEG-gel a GIF nem enged meg veszteséges tömörítést.

Sztereó rendszer: Erősítő: Marantz PM7200 CD lejátszó: Marantz CD6000 OSE Tuner: Marantz ST6000 Hangsugárzók: Wharfedale Pacific Evo 30 Hangsugárzó kábelek: QED Silver Anniversary (magas) és Monitor Black&White LS-602 (mély) Összekötő kábelek: Harmonic Technology Magic Link One (cd-erősítő), van den Hul The First (tuner-erősítő)
Házimozi rendszer: Tv: Synudine DVD lejátszó: LG DV8700C Erősítő: Pioneer VSX-D912 Hangsugárzók: Eltax Silverstone 5.0 Mélynyomó: Wharfedale PowerCube 10+

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ezt viszont a legtöbb program ki is használja és Enrico által emlitett is valószínüleg ezért csökkenti a felére a kép méretét.

Ha tömörítésre 0-t állítasz be, akkor is rövidebb, mintha BMP-be mentenéd ki. Ez azt jelenti, hogy tömörített, csak veszteségmentesen. Ahogy növeled a tömörítés mértékét, átlép veszteséggel történő tömörítésbe.
A veszteségmentesség nem jelent tömörítetlenséget!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: gemini »

Vendég

"Paint" programok

Valószínűleg igen. A jpeg tömörített formátum. Minél jobban tömöríted annál rosszabb lesz a minősége és annál kisebb lesz a mérete. Ráadásul a jpeg további jpeg tömörítése sem túl jó okosság. A jobb programoknál (pl. Photoshop) mentéskor beállítható a jpeg tömörítési mértéke. Minél kevésbé tömöríted annál nagyobb lesz a file mérete és annál jobb lesz a minősége.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

"Paint" programok

Kérdés:

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

"Paint" programok

Lehetséges-e megváltoztatni egy jpg file dpi -jét? 
Mondjuk 180-as dpi-ből kellene 300-as dpi-t csinálnom. Vagy fordítva 720-asból 300-ast. Melyik lehetséges és melyik nem? Na és persze milyen programmal lehet ezt megtenni?

Előre is köszi.

Photoshop!

Mester!

Ez az a képernyő, amikor egy új képet akarok csinálni. Azzal nekem nincs is semmi bajom.
Az én problémám az, hogy egy meglévő kép dpi-jét szeretném megváltoztatni. De erre nem találok menüpontot. A Save As-ben nem lehet az tuti.

Photoshopban az image/image size menuben tudod mecsinálni.

mindkettô lehetséges, ha a resample image pipát kiszeded. ekkor átszámolja neked.
ha:
- 180-bol akarsz 300-asat akkor kisebb lesz a kép mérete
- 720-bol akarsz 300-asat akkor nagyobb lesz.

viszont ha itt nem szeded ki a pipát, akkor csak a 720-bol érdemes 300-asat csinálni, mert kulonben szét fog esni a kép.

Köszi, megvan.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

"Paint" programok

Mondjuk 180-as dpi-ből kellene 300-as dpi-t csinálnom. Vagy fordítva 720-asból 300-ast. Melyik lehetséges és melyik nem? Na és persze milyen programmal lehet ezt megtenni?

Előre is köszi.

Photoshop!

Mester!

Ez az a képernyő, amikor egy új képet akarok csinálni. Azzal nekem nincs is semmi bajom.
Az én problémám az, hogy egy meglévő kép dpi-jét szeretném megváltoztatni. De erre nem találok menüpontot. A Save As-ben nem lehet az tuti.

Photoshopban az image/image size menuben tudod mecsinálni.

mindkettô lehetséges, ha a resample image pipát kiszeded. ekkor átszámolja neked.
ha:
- 180-bol akarsz 300-asat akkor kisebb lesz a kép mérete
- 720-bol akarsz 300-asat akkor nagyobb lesz.

viszont ha itt nem szeded ki a pipát, akkor csak a 720-bol érdemes 300-asat csinálni, mert kulonben szét fog esni a kép.

Vendég

"Paint" programok

Előre is köszi.

Photoshop!

Mester!

A kép jellemzőiben ugyanúgy megtalálod ezeket a tulajdonságokat. Most már annyi kutyafüle Photoshop verzió van, de nagyjából az Image->Image size

Azt még hozzá kell tenni, hogy ha emeled a kép DPI számát akkor csökken a nyomtatott mérete. Evidens módon egy 100 pixeles kép 100DPI-ben 2,5cm széles, míg 200DPI-ben csak 1,25cm.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

"Paint" programok

Előre is köszi.

Photoshop!

Mester!

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Mester »

Előre is köszi.

Photoshop!

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

"Paint" programok

Előre is köszi.

Zorro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

"Paint" programok

Hozzászólás Szerző: Zorro »

Szerintem az a legszebb ha kézzel színezed ki az átfedést. Max. 3-4 óra alatt megvan az összes kockán. Nem is kell olyan nagyon pontosnak lenni a mozgó kép majd szépen elfedi a pontatlanságot.
Ez az, hogy nem... Sajnos nagyon látszik... Többnyire azért mert ezek ugye félképek, és az szinezni így szinte lehetetlen.

No mindegy, nem kerül be a filmbe.

Azé kösszinger mndenkinek!

Hali!

Na, sikerült? Vagy kimaradt? Esetleg: TC-Krízis ?
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

"Paint" programok

Huh, itt nagyon sok hozzáértő van ez príma. Tud olyat valamelyik progi hogy adott egy bmp kép amin kijelölök egy pixelt és az összes többi ilyen szinű pixelel együtt átállíthatom más színűre? Valami egyszerű progi kellene és hogy mi a funkció neve.
erre már biztos hogy jo a photoshop és a selective color. kiválasztod hogy melyik összetevőt akarod és kedvedre állíthadod. Vagy van egy color range funkcio is benne. azzal kijelölöd amit szeretnél és utána pl a hue/saturationnal átszínezheted. de számtalan lehetőség van még erre a photosopban.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”